Συμβουλές για καμπούρα

Guest 585016

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Hellooo, τώρα με τις πανελλήνιες η καμπούρα μου έχει γίνει μεγαλύτερη και από τον αριθμό μορίων της σχολής που θέλω. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω, χωρίς ιδιαίτερη άθληση;;
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,859 μηνύματα.
Εγώ έχω ανάμνηση από το γυμνάσιο μια συμμαθήτρια να φοράει την τσάντα της εν ώρα μαθήματος ενώ ήταν στο θρανίο γιατί έτσι της είχε συστήσει ο γιατρός ότι βοηθάει, κάτι παραπάνω δεν ξέρω.
Πάντως έτρωγε δούλεμα, οπότε καλύτερα να αποφύγεις αυτή τη λύση εντός σχολικής αίθουσας. :P

Εγώ να δεις καμπούρα που έχω κάνει στο PC όλη μέρα!

@fockos και λοιποί γιατροί;
Φυσικά καλύτερα να πας σε έναν ορθοπεδικό να σου κάνει διάγνωση και να σου προτείνει λύσεις κατάλληλες για το πρόβλημα και την ηλικία σου. Εδώ μόνο απλές - τπτ το φοβερό μεθόδους μπορούν να σου πουν, όσοι έχουν ακούσει που και γι' αυτό δεν ενδεικνύεται το φορουμ.
 

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,405 μηνύματα.
Είχα δει σε κάτι τελεμάρκετινγκ, μια ζώνη που τη φοράς στην πλάτη και βοηθάει απ΄ότι λένε.
 

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 717 μηνύματα.
Θα κάνεις μονόζυγο σε κάθε διάλειμμα,όχι απαραίτητα έλξεις έστω να κρέμεσαι για 1 λεπτο.Το βασικότερο βέβαια είναι η εργονομία,φτιάξε τη θέση σου ώστε να μη χρειάζεται να καμπουριαζεις,τα βιβλία να είναι λίγο πιο κάτω από το ύψος των ματιών σου.Να ακουμπας πάντα στην πλάτη της καρέκλας ώστε να νιώθεις ποτέ είσαι σε ευθεία κ ποτέ χαλαρώνεις κ καμπουριαζεις.Φυσικα όλο αυτό δεν είναι καθόλου βολικό κ θα πιανεσαι κάθε τόσο,τότε θα χαλαρώνεις για λίγο κ πάλι κάθεσαι σωστά.Καλα είναι πολλά κ είναι ζήτημα κυρίως εργονομίας,αλλά κάποιος πρέπει να στα δείξει,που να ξέρει κιόλας.Φυσικα αν έχεις τελείως αγυμναστη πλάτη τότε αποσταθεροποιείται κ η σπονδυλική σου στήλη κ γίνεσαι πιο επιρρεπής σε παραμορφώσεις σσ οπότε καλό είναι μια στο τόσο να κάνεις ήπιες ασκήσεις ενδυναμώσης μυών σπονδυλικής στήλης.Να τα προσέχετε αυτά γιατί δημιουργούν πολλά προβλήματα στο σώμα.Η ζώνη που αναφέρθηκε πάνω δεν είναι καλή λύση γιατί δημιουργεί μια φαινομενική σταθεροποίηση με αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα οι μύες να ατροφουν ακόμα πιο γρήγορα,δεν προτείνω!.

Να σημειώσω βέβαια ότι τέτοια νάρθηκες σπονδυλικής στήλης χρησιμοποιούνται σε προγράμματα αποκατάστασης παραμορφώσεων ΣΣ,ΑΛΛΑ πάντα σε συνδιασμό με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα ασκήσεων,τώρα ένας μαθητής μάλλον θα νομίζει ότι απλά το φοράς κ σώθηκες, ε δε λειτουργεί έτσι ,μόνο κακό κάνει σε αυτή την περίπτωση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Than003

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Than003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 276 μηνύματα.
Σε ορθοπεδικό έχεις πάει; Αν είναι εξαιτίας αδύναμων μυών ή κακής στάσης σώματος κάνε γυμναστική. Πρέπει να σε δει όμως κάποιος για να διαπιστώσει αν είναι λειτουργική κύφωση ή Scheuermann. Στην 2η περίπτωση είναι λίγο πιο ζόρικα τα πράγματα, δεν φτάνει νομίζω η άσκηση (είχα και γω παρόμοιο πρόβλημα για αυτό είμαι ενημερωμένος). Πάντως σε κάθε περίπτωση όπως ειπώθηκε και παραπάνω προσπάθησε έστω να βελτιώσεις την στάση σου όταν διαβάζεις και επένδυσε σε μια καλή καρέκλα γραφείου.
 

Nala

Δραστήριο μέλος

Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 759 μηνύματα.
Επειδή καλή στάση διαβάσματος δεν υπάρχει, γυμνάσε το σώμα σου
Πήγαινε γυμναστήριο, δούλεψε όλο το σώμα αλλά κυρίως κοιλιακούς και ραχιαίους
Κάνε το διάλειμμα σου στο γυμναστήριο
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,597 μηνύματα.

41%

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο 41% αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Μαθητής Δημοτικού. Έχει γράψει 250 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,597 μηνύματα.
Να ερωτευτεί αφού φύγει η καμπούρα, κρίμα να τη δώσουμε σε καμπούρη. Θα ξεφυτρώσουν καμπουράκια :bleh:.
οχι οχι ..ο ερωτας ειναι το πιο δυνατο κινητρο να κανεις πραματα αποτελεσματικα.
Ο ομηρος το ειπε..τι δεν ηξερε αυτος ?
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top