Στρατιωτική θητεία-ποιά η γνώμη σας;

statistikos

Δραστήριο μέλος

Ο statistikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 674 μηνύματα.
Nαι, σαφώς δεν το καταλαβαίνω, εξάλλου, δεν έχω βρεθεί στη θέση σου. Όμως παλαιότερα (ίσως και σήμερα), για κάποιους ανθρώπους πολυτέλεια ήταν και η ελευθερία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να γίνονται υποχρεωτικά για 6 ή 9 μήνες... δούλοι, για να δουν πώς είναι να μην έχεις την ελευθερία σου και να την εκτιμήσεις περισσότερο; Αντίστοιχα, πρέπει να πηγαίνουμε όλοι υποχρεωτικά στο στρατό για να δούμε πώς είναι να στερείσαι κάποια άλλα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα;
Ίσως γίνομαι πολύ ιδεαλιστής και ρομαντικός, αλλά κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην κάλυψη των βασικών του βιολογικών και συναισθηματικών αναγκών (αν και το αν καλυφθούν οι συναισθηματικές ανάγκες κάποιου εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο) και στη γνώση. Και ναι, συμφωνώ μαζί σου ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα παραπάνω. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρώ ότι θα αξιοποιούνταν πολύ καλύτερα ο χρόνος που θα αφιέρωνα σε μια τυχόν συνεισφορά που θα έπρεπε να κάνω σε αυτό τον κόσμο, σε αυτούς τους 9 μήνες, με το να πάω να εργαστώ χωρίς αμοιβή, παρά μόνο για τα βασικά πράγματα που χρειάζομαι για να ζήσω αξιοπρεπώς, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να λειτουργήσει ένα σχολείο σε χώρα της Αφρικής. Ως σκοπός είναι πολύ πιο ευγενής και πολύ πιο κοντά στον απλό άνθρωπο, απ' ό,τι η εκπαίδευση στα όπλα (γιατί αυτό υποτίθεται ότι είναι το αντικείμενο του στρατού).
Πάντως, άλλο η λέξη πολυτέλεια με τη λέξη δεδομένη κατάσταση, και άλλο η λέξη φυσιολογικό. Σαφώς και είναι φυσιολογικό ένας άνθρωπος να έχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά που χρειάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς. Ή, μάλλον, όχι. Θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό. Κι εδώ τίθεται το ζήτημα σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Γιατί εσύ μπορεί να θεωρείς φυσιολογικό να κυκλοφορείς με ρούχα, ο Μπα-Σα-Ντι όμως από τη φυλή των Μασάι θεωρεί φυσιολογικό να κυκλοφορεί ημίγυμνος. Επομένως, συμφωνούμε ότι ο όρος "φυσιολογικό" είναι σχετικός; Νομίζω ναι, αν διαφωνείς, πες το:P. Επομένως, η ερώτηση που θα έπρεπε να κάνω σε αυτή την περίπτωση, είναι: Θεωρείς πως όλα αυτά τα βασικά που χρειάζεται ένας άνθρωπος για μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να είναι φυσιολογικά;


+

Συμφωνούμε. Απλά σου δίχνει μερικά πτυχές της προσωπικότητας σου, που δεν ήξερες πως τις έχεις. Και σε ωριμάζει- σε ξυπνάει (αν τυχόν κοιμάσαι). Μιλάω για όσους δεν κάνουν διακοπές.

Από εκεί και πέρα, συμφωνώ πως υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις από το νας πας στρατό. Απλά για λόγους οικονομικούς κυρίως και όχι αμυντικούς χρειάζονται φαντάρους. Επίσης δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να γίνει πόλεμος. Επομένως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον να κρατάς ένα όπλο στα χέρια σου. Στην τελική την οικογένεια σου θα προστατέψεις...μακριά από μας.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι όλα τόσο τραγικά υπερβολικά όσο τα παρουσιάζετε.

Αν σου έδινε ένσημα, για όσο καιρό είσαι εκεί, τότε πραγματικά δεν θα ήταν καν χαμένος χρόνος. Αλλά ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα σου.

Εμένα μου δώθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Είδα κουλτούρες, απόψεις, συζήτησα και πολλές φορές περάσαμε και όμορφα και κρατήσαμε παρέες.

Αυτό είναι στα πλέον θετικά του στρατού. Με τις ώρες που εργάζομαι, δεν θα είχα ποτέ την δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Έχει και θετικά κα αρνητικά ο στρατός. Όλα στο μυαλό είναι. Και πολύ γέλιο...Σας διαβεβαιώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kate! =]

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kate! =] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 367 μηνύματα.
se καυι χρονια απο τωρα θα εχει μ,ειωθει σιγουρα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikostoul

Νεοφερμένος

Ο nikostoul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας για το στρατό και ειδικότερα αν κάποιος ξέρει να μου πει οσον αφορα τους καταδρομεις(ΛΟΚ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top