Γεια σας! Είπα να γράψω και εγώ κάτι γιατί διάβασα κάποια πολύ αρνητικά σχόλια περί Σκωτίας και θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα μιας και σπουδάζω εδώ! Έδωσα πέρυσι πανελλήνιες με την ελπίδα να μπω στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας της Αλεξανδρούπολης! Όμως, είχα κάνει αιτήσεις σε πανεπιστήμια της Σκωτίας (χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς μου) ως back-up. Και τα τέσσερα πανεπιστήμια μου ζήτησαν πανελλήνιες (εκτός του Aberdeen). Η Γλασκώβη μου ζήτησε απολυτήριο πανελλαδικών πάνω απο 18 !!
Όταν το έμαθαν οι γονείς μου, αγχώθηκαν γιατί δυστυχώς είμαστε σε όχι και τόσο καλή οικονομική κατάσταση! Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και αποφάσισα μαζί με τους γονείς μου να φύγω έξω καθώς πέρασα σε ένα ΑΕΙ που δεν ήθελα! Σας λέω ειλικρινά ότι τα έξοδά μου είναι 400 λίρες το μήνα = 476 ευρώ. Βρήκα σπίτι με μια κοπέλα από τον πρώτο χρόνο και το ενοίκιο έρχεται πολύ οικονομικά! Όσο για την θέρμανση, δεν έχει τις τιμές Ελλάδας. Εδώ το ηλεκρικό μας έρχεται 40 λίρες το μήνα και είμαστε 2 άτομα!
Ακούγονται πολλά για την εγκληματικότητα της Γλασκώβης, τα οποία με φόβιζαν πολύ πριν έρθω! Και ήταν φήμες... Όλα τα παιδιά γυρνάμε με τα πόδια σπίτι ακόμα και 12 να είναι! Εγώ πολλές φορές γυρνάω μόνη μου 11 το βράδυ απο τη βιβλιοθήκη και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος! Οι αστυνομία κάνει περιπολίες με τα πόδια και τους έχεις συνεχώς μπροστά σου! Επιπλέον, είμαστε η 2η μεγαλύτερη κοινότητα στην Γλασκώβη και οι Έλληνες είναι παντού γύρω σου σχεδόν! Το πανεπιστήμιο είναι υπέροχο..δεν το μετανιώνω καθόλου! Το πρόβλημα είναι τα εισιτήρια τα οποία, όντως, είναι πανάκριβα! Εγώ δεν πήγα ούτε Χριστούγεννα και δεν θα πάω ούτε Πάσχα, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα! Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε!!