Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος εδώ! Θα ήθελα μια τεράαααστια βοήθεια όσον αφορά μερικές πληροφορίες. Έχω σκοπό να σπουδάσω στο εξωτερικό, θα προτιμούσα Σκωτία ή Αγγλία...το θέμα είναι οτι δεν είμαι καλός μαθητής, φέτος δίνω πανελλήνιες και πάνω απο 11.000 μόρια δεν βγάζω και να πάω σε κάνα τει της πλάκας δεν παίζει, το απολυτήριο μου πάνω απο 13-14-15 δεν παίζει να είναι! στο τέλος!
Έλεγα τον Σεπτέμβρη να πάω σε κάποιο foundation εδώ στην Αθήνα, αυτό θα αλλάξει τα πράγματα όσον αφορά το απολυτήριο μου ας πούμε? Θέλω να περάσω αν όχι σε ένα ΠΟΛΥ καλό πανεπιστήμιο σε ένα αρκετα καλό στην Σκωτία-Αγγλία? Γενικότερα τι άλλο χρειάζονται σε αυτά τα πανεπιστήμια? παίζει ΤΟΣΟ τεράααστιο ρόλο αυτό το απολυτήριο? Καθοδηγήστε με σας παρακαλώ γιατί είμαι μπερδεμένος! :/
Για να γίνεις δεκτός σε ένα Βρεττανικό πανεπιστήμιο, πρέπει να στείλεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους (αν συμπεριλάβεις στις αιτήσεις σου Κέμπριτζ ή Οξφόρδη) ή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ότι έχεις κάνει μέχρι τότε.
Βαθμοί απολυτηρίου Γυμνασίου, βαθμοί Β' Λυκείου, άλλες επιδόσεις π.χ. Μαθηματική εταιρεία, διαγωνισμοί φυσικής κ.λ.π. Αυτά, μέσω UCAS, στέλνονται στα 5 τμήματα πανεπιστημίων που επιλέγεις, τα οποία σε κάνουν δεκτό υπό όρους ή σε απορρίπτουν.
Αν σε κάνουν δεκτό, οι όροι για την οριστική αποδοχή σου το καλοκαίρι είναι συνήθως ο βαθμός απολυτηρίου και οι επιδόσεις στα μαθήματα κατεύθυνσης που ορίζουν τα πανεπιστήμια, ανάλογα με το τμήμα που θα επιλέξεις.
Δηλαδή, το απολυτήριο και οι επιδόσεις στις πανελλαδικές παίζουν ρόλο στο τελικό στάδιο της αποδοχής.
Για ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ πανεπιστήμιο, όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω πρέπει να είναι με βαθμούς επιπέδου 19 και πάνω.
Δηλαδή το να γίνεις δεκτός σε ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ πανεπιστήμιο έχει την ίδια περίπου δυσκολία με το να περάσεις στις πανελλήνιες σε όποια σχολή θέλεις. Π.χ. Ιατρική.
Το να γίνεις δεκτός σε ένα ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ πανεπιστήμιο είναι πιο εύκολο, αλλά όχι τόσο εύκολο.
Ας πούμε ότι οι βαθμοί πάνε στα επίπεδα του 17-17,5.
Από κεί και πέρα κατεβαίνουμε σε βαθμούς, αλλά και σε ποιότητα πανεπιστημίων.
Όμως σ' αυτή την περίπτωση αξίζουν χρήμα και κόπο οι σπουδές στο εξωτερικό;