Καλησπέρα παιδια, είμαι μαθητής 3ης λυκείου. Για αρκετούς προσωπικούς/οικογενειακούς λόγους αποφάσισα φέτος να μην δώσω καθόλου πανελλήνιες. Μία απο τις εναλλακτικές που είχα στον νου μου ήταν να σπουδάσω απο την επόμενη χρονιά στην Βουλγαρία κατα πάσα πιθανότητα στον κλάδο της ψυχολογίας. Έχοντας ψάξει την πιθανότητα και στο ischool, και όπου αλλού υπάρχουν πληροφορίες στο ίντερνετ, φαινόταν ελκυστική επιλογή για αρκετούς λόγους (οικονομικούς, το γεγονός οτι έχω φίλους και συγγενείς στην θεσσαλονικη που θα με βοηθούσαν κα.). Τις προάλλες συμπλήρωσα μια φόρμα ενδιαφέροντος στο site μιας απο τις εταιρείες-μεσάζοντες που αναλαμβάνουν την εγγραφή σου στο πανεπιστήμιο της επιλογής. Επικοινώνησαν με τους γονείς μου τηλεφωνικώς και τους είπαν πως για να σπουδάσει κάποιος στην Βουλγαρία θα πρέπει πρώτα να έχει δώσει πανελλήνιες, παρόλο που στο site τους αναφέρει χαρακτηριστικά πως ''Η Εγγραφή είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτήριο λυκείου).'' Ισχύει τέτοιο πραγμα;; Και αν ναι, πόσο τυπικό είναι και τι μου προτείνεται;; Να δώσω πανελλήνιες πλεον, είναι αδύνατον.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.