Έδωσα δεύτερη χρονιά Πανελλήνιες και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν πιάνω την πρώτη μου επιλογή. Σκέφτομαι, λοιπόν, να τελειώσω μία σχολή στην Ελλάδα (μάλλον Φιλολογία) και μετά να πάω στο εξωτερικό για δεύτερο πτυχίο.
Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, γιατί με ενδιαφέρουν αρκετά, κυρίως το Harvard.
Θα ήθελα κάποιος που να ξέρει να αποπειραθεί να απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις μου:
1) Εφόσον θα έχω πτυχίο Πανεπιστημίου θα μετράει και το απολυτήριο Λυκείου ή όχι για την εισαγωγή μου; Θα χρειαστεί να δώσω GPAs ή IB; Βαθμό απολυτηρίου έχω περίπου 2.7 με 3.0 όπως το υπολόγισα. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας χρειάζονται; Αν ναι, ποιο; [έχω Cambridge και Michigan Proficiency, το Michigan με Honours]. Τι άλλο μετράει για την αίτηση;
2) Πόσα λεφτά χρειάζονται το χρόνο περίπου; Υποτροφίες γνωρίζω ότι δίνονται από όλα τα πανεπιστήμια της Ivy League - γνωρίζετε κάτι σχετικά;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Με ενδιαφέρει το Harvard Law School, σε περίπτωση που μετράει.
Θα δηλώσω σίγουρα, πάντως, και πανεπιστήμια στην Αγγλία, απλά αυτά τα 3-4 χρόνια που θα μείνω στην Ελλάδα θέλω να τα εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα γίνεται, ώστε παράλληλα με το πτυχίο μου, να αποκομίσω και ικανότητες που θα αποδειχθούν σωτήριες αν αποφασίσω να φύγω Αμερική.