γεια σας παιδιά χρειάζομαι της συμβουλές σας και την στήριξη σας όπως ξέρετε δίνω 2 φορά καθώς την πρώτη για πόλους παράγοντες δεν πέρασα εκεί που ήθελα έτσι στο αυθορμητισμό που είχα εκείνη την περίοδο αποφάσισα να δώσω ξανά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως ήθελα και είμαι πάλι εδώ 1 μηνά πριν της πανελλήνιες με πολύ κούραση ψυχολογικά και σωματικά αυτό το διάστημα πίεσα πολύ τον εαυτό μου τη 1η φορά δεν είχα άγχος γιατί ήξερα ότι δεν θα μπω κάπου και ότι θα δώσω ξανά την δεύτερη φορά όμως ξανά επανέλαβα τα ίδια λάθη και νιώθω πολύ τύψεις και άγχος και δεν ξέρω αν αξίζει να το πάρω από την αρχή αυτόν τον μηνά και να δώσω
ελπίζοντας ότι θα μπορέσω να γράψω και να μπω στη σχολή που θέλω με βάση 13280 αν και δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό ωστόσο έχω 3 πλάνα στο μυαλό μου
ο πρώτος είναι να διαβάσω τα βασικά και αν πιάσω τα μόρια κάλως
ο δεύτερος αν πιάσω τα μόρια του τμήματος σε άλλη πόλη να κάνω μεταγραφή
ο τρίτος είναι να μπω σε ιεκ δημόσιο για το τομέα που με ενδιαφέρει και να δώσω κατατακτήριες
ο τελευταίος είναι να πάω για τρίτη φορά πανελλήνιες οπού θα καθαρίσω το μυαλό μου και θα ξεκουραστώ ολόκληρο καλοκαίρι για να ξεκινήσω τον σεπτεμβριο με πρόγραμμα και καθαρό μυαλό εδώ με προβληματιζει λίγο και η ηλικία δηλαδή εγώ θα 1 έτος ενώ οι φίλοι μου 3 έτος
η σχολή που θέλω ειναι αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία 13280 μόρια
Λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα ένα.
Καταρχάς έχεις υπερβολικά πολύ άγχος* που φαίνεται και από το μήνυμα. Ο πανικός δε σε βοηθάει τώρα, οπότε ψυχραιμία.
Δεύτερον, λες αυτό:
δεν ξέρω αν αξίζει να το πάρω από την αρχή αυτόν τον μηνά και να δώσω
Σκέψου λίγο: όσο αυθόρμητη και αν θεωρείς πως ήταν η απόφασή σου, όπως και να 'χει επέλεξες να ξαναδώσεις. Επένδυσες πολύ χρόνο πάνω σε αυτό. Νομίζεις λοιπόν ότι αξίζει να τα τινάξεις τώρα όλα στον αέρα; Απλά επειδή ταράζεσαι; Έκανες τόσα πολλά, δηλαδή για την τιμή των όπλων και μόνο αξίζει να πας να δώσεις.
Πάμε τώρα στα σενάρια που είπες.
Εγώ θα σου έλεγα βάσει αυτών που σκέφτεσαι, αρχικά να δώσεις κανονικά εξετάσεις, και ό,τι γίνει. Κάτι θα πιάσεις, αποκλείεται να μην γράψεις. Εάν όντως δεν περάσεις στον τόπο που θες, αλλά μπορείς να πάρεις μετεγγραφή, δε το συζητάμε ότι αυτό κάνεις.
Το τελευταίο και πιο δυσάρεστο σενάριο θα το σκεφτείς αφού τελειώσεις με τις εξετάσεις. Αν νομίζεις πως η τρίτη φορά θα είναι και η τυχερή, τι να πω, τότε κάνε αυτό. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, τότε καλύτερα νομίζω είναι να πας σε ΙΕΚ και να ησυχάσεις (ή σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, μπορεί να έχουν τεθεί και αυτά σε λειτουργία έως τότε).
Και κάτι τελευταίο: το σκεπτικό για τους φίλους πρέπει να έχει ως εξής: ΧΕΣΤΗΚΕΣ τι κάνουν αυτοί και σε ποιο έτος θα είναι. Αυτό πρέπει να είναι το τελυταίο που σε νοιάζει. Φίλους όπου και να πας θα κάνεις, και τους παλιούς καλούς δεν τους χάνεις. Εσύ τώρα πρέπει να κοιτάξεις τη μία δουλειά που έχεις τώρα να κάνεις, που είναι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό στις εξετάσεις. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ασήμαντα και δεν πρέπει να σε ταλανίζουν.
Καλή επιτυχία και όχι άγχος. Εγώ νομίζω θα τα καταφέρεις, το 13.300 μου φαίνεται αρκετά επιτεύξιμο (εκτός αν δεν ασχολήθηκες καθόλου όλη τη χρονιά). Δύσκολο μπορεί να είναι, αλλά ακατόρθωτο όχι.
*Το οποίο δεν είναι αδικαιόλογητο βέβαια, γιατί φοβάσαι μην αποτύχεις και πάλι, αλλά δε σε βοηθά κάπως στην παρούσα φάση αυτός ο τρόπος σκέψης.