Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

την ποιοτητα της σχολης που θελει να περασει[πχ εγω ειμαι απο κρητη και αν ηθελα ιατρκη δε θα σκεφτομουν καν να φυγω απο το ηρακλειο...] , την οικονομικη κατασταση της οικογενειας , το κατα ποσο ειναι ετοιμος και ικανος ο φοιτητης να ζησει μονος του , προτιμησεις, συγγενεις σε καποια πολη κτλ κτλ...
εγω ομως πιστευω οτι ειναι καλυτερο να φευγεις απο το σπιτι σου για να σπουδασεισ για να μαθεις να συντηρεις τον εαυτ σου... αλλιως οι περισσοτεροι συντηρουνται αποκλειστικα απο τους γονεις τους για χροοονιααα ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

επίσης η φοιτητική ζωή από άτομο σε άτομο διαφέρει, όπως και ο λεγόμενος «γονεϊκός περιορισμός» δεν ισχύει πάντα...
υ.σ.: καλά evangelie

συνεπώς όλα είναι σχετικά και εξαρτώνται από την προσωπικότητα του καθενός...
δεν βλέπω κάπου το αρνητικό να σπουδάσει κάποιος στο σπίτι του (και δεν αναφέρομαι σε οικονομικούς λόγους)
απλά στην χώρα μας έχει γίνει καραμέλα το συγκεκριμένο θέμα από μια μειοψηφία ατόμων που δεν ήταν ικανοί να ρυθμίσουν την ζωή τους
υπάρχουν πολλοί φοιτητές που συγκατοικούν με τους γονείς τους και περνάνε μια χαρά και άκρως φυσιολογικά, εργάζονται, ...και προσφέρουν και ένα χέρι βοήθειας στο σπίτι τους
μην τα παρουσιάζουμε όλα μαύρα ή όπως μας συμφέρουν πάντα...
Selestian
Δραστήριο μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Selestian
Δραστήριο μέλος

Σιγουρα παιζει και ρολο το εισοδημα , αλλα πιστευω αν ειχε τετοιου ειδους δυσκολιες δεν θα σκεφτοταν καν να παει αλλου...ναι ρε παιδι μου αλλ δεν εινι το ιδιο να εχεις ενα χ ποσο να βγαλεισ το μηνα και να εχεισ τομπαμπα διαθεσιμο συνεχεια να του λες δωσε για αθτο δωσε για το αλλο...![]()
Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

ναι ρε παιδι μου αλλ δεν εινι το ιδιο να εχεις ενα χ ποσο να βγαλεισ το μηνα και να εχεισ τομπαμπα διαθεσιμο συνεχεια να του λες δωσε για αθτο δωσε για το αλλο...![]()
τέτοια άτομα δεν έχω βρει συχνά
και αν βρήκα κάποια, παρ' όλο που εργάζονταν πάλι ο μπαμπάς πλήρωνε επειδή ο «μισθός» δεν έφτανε ούτε για μια κούτα τσιγάρα αλλά με την «δουλειά» έχασαν την μπάλα με την σχολή
ειδικά τώρα που μπαίνει πλαφόν στο ανώτατο όριο φοίτησης με σκοπό την εξαφάνιση των αιωνίων φοιτητών, ξαφνικά σχεδόν όλοι βρέθηκαν να μην τους «καίει» η δουλειά που μέχρι ώρας πνίγονταν...αλλά να πάρουν το πτυχίο!
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

καιρος δεν ηταν??ξαφνικά σχεδόν όλοι βρέθηκαν να μην τους «καίει» η δουλειά που μέχρι ώρας πνίγονταν...αλλά να πάρουν το πτυχίο!
μα βσικα κατα τη γνωμη μου αν ζεις με τους γονεις σου αυτο που ειπα γινεται καπως αυτοματα οπως οτν πηγαινες σχολειο γιατι δε μαθαινεισ να σκεφτεσαι οτι πχ εχω 100 ευρο να διαθεσω και πρεπει να τα αξιοποιησω οσο καλυτερα γινεται αλλιως θα εχω προβλημα...
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

όμως, αυτό που βλέπω από συμφοιτητές μου, εφόσον λόγω δουλειάς χάνουν παραδόσεις...απλά χάνουν την μπάλα μετά
και τρέχουν και δεν φτάνουν
Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος

καιρος δεν ηταν??
μα βσικα κατα τη γνωμη μου αν ζεις με τους γονεις σου αυτο που ειπα γινεται καπως αυτοματα οπως οτν πηγαινες σχολειο γιατι δε μαθαινεισ να σκεφτεσαι οτι πχ εχω 100 ευρο να διαθεσω και πρεπει να τα αξιοποιησω οσο καλυτερα γινεται αλλιως θα εχω προβλημα...
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όταν μαθάινεις να ζεις με ένα συγκεκριμένο ποσό προσαρμόζεις και τις ανάγκες σου σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι αιώνιοι φοιτητές είναι εκείνοι που ζουν με τους δικούς τους. Δεν πιέζονται να πάρουν πτυχίο και λένε ''δεν βιαζόμαστε..''. Και ξέρω περίπτωση γνωστού του αδερφού μου που είναι 19 εξάμηνο...
Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος

timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όταν μαθάινεις να ζεις με ένα συγκεκριμένο ποσό προσαρμόζεις και τις ανάγκες σου σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι αιώνιοι φοιτητές είναι εκείνοι που ζουν με τους δικούς τους. Δεν πιέζονται να πάρουν πτυχίο και λένε ''δεν βιαζόμαστε..''. Και ξέρω περίπτωση γνωστού του αδερφού μου που είναι 19 εξάμηνο...
μάλλον το αντίθετο να θέλεις να πεις

όταν λείπει ο γάτος...χορεύουν τα ποντίκια τσάμικο

θειο-τραγι
Νεοφερμένο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

θειο-τραγι
Νεοφερμένο μέλος

DOINA
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απο πλευρά διασκέδασης,σαφώς και είναι προτιμότερο να σπουδάζεις σε μια άλλη πόλη απο την πόλη της μόνιμης κατοικίας σου γιατί καταλαβαίνεις και απολαμβάνεις καλύτερα την φοιτητική ζωή ( άποψη μου) . Εξάλλου,όταν τελειώσεις τις σπουδές σου και αργότερα θα έχεις πολύ ευχάριστες και καλές αναμνήσεις !!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ !
Μαθαίνεις να είσαι ανεξάρτητος,υπεύθυνος και γνώριζεις καινούργιο άτομα συνεπώς νεές ευκαιρίες και στην δουλειά !
Όμως ,δυστυχώς,δεν έχου όλη την οικονομική δυνατότητα να μείνουν σε μια άλλη πόλη γιατι σ'αυτήν τη περίπτωση τα φοιτητικά έξοδα αυξάνονται δραματικά ειδικότερα αν πάς σε μια μεγαλύτερη πόλη !
Συνεπώς ,σε κάθετι υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά όπως αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το τι μπορούμε εμείς και έπειτα όλα τα άλλα ..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.