Νίκο, παιδί μου, κανείς σχεδόν άνθρωπος δεν μπορεί να ξέρει στα 19 του τι «του αρέσει μέγιστα». Δεν μπορείς στην πραγματικότητα να ξέρεις αν σου αρέσει η γεωπονία, απλά και μόνο διότι
δεν ξέρεις τι πραγματεύεται η γεωπονία. Εγώ θυμάμαι στο 1ο έτος πόσα και πόσα παιδιά να τους αρέσουν τα μαθηματικά. Ε, στο δεύτερο δεν άρεσαν ούτε στα μισά. Την επιστήμη τη γνωρίζεις όσο τη σπουδάζεις, επομένως, μην απορρίπτεις τη γεωπονία ως «εύκολη» ή ό,τι άλλο μέσα σε ενάμισι εξάμηνο που σπουδάζεις.
Επίσης, μου δίνεις την εντύπωση με τα τελευταία σου σχόλια ότι προσπαθείς να παραθέσεις - είτε σε εμάς είτε, εμμέσως, στον εαυτό σου - επιχειρήματα υπέρ του να πας στην ιατρική που είναι εξωτερικά της ίδιας της επιστήμης - π.χ. ότι είναι πιο «απαιτητική». Αν όντως σε νοιάζει το προσωπικό challenge, μπορείς να ξεπατωθείς στο διάβασμα της σχολής σου. Τελείωσες με τα μαθήματα της εξεταστικής; Πάρε σβάρνα τα συγγράμματα βοτανολογίας. Τα τελείωσες κι αυτά; Υπάρχουν χιλιάδες papers που δημοσιεύονται κάθε χρόνο. Θες να βοηθάς στο μέγιστο βαθμό τους συνανθρώπους σου; Υπάρχουν χιλιάδες επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις και που, ποσοτικά, βοηθούν πολύ περισσότερους ανθρώπους per minute.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παραπάνω δεν πρέπει επ'ουδενί να αποτελέσουν επιχειρήματα υπέρ ή κατά της ιατρικής ή κάποιας άλλης σχολής. Αν είσαι όντως τόσο αναποφάσιστος, τι σου λέει μέσα σου ότι δε θα έχεις δεύτερες, τρίτες και, γενικά, ν-οστές σκέψεις όταν φτάσεις με το καλό στη Ρουμανία;
@Λένω στο χαρίζω με όλην μου την καρδιά - το κέρδισες με την αξία σου, άλλωστε!
Spoiler: Είναι και αντικολλητικός! :)