Πάντως, δεν είμαστε όλοι που φύγαμε για την χάλια και κατώτατη και κατάπτυστη αυτή σχολή της φτωχής Ρουμανίας των 5.000 μοριων που δεν ξέρουμε να διαβάσουμε.
Επίσης το θεωρώ γελοίο να λες να κάτσω εκεί αφού εξυμνω τόσο το ακαδημαϊκό επίπεδο. Πρώτον Δεν είπα ποτέ ότι το επίπεδο στη σχολή μου είναι χίλιες φορές ανώτερο από της Αθήνας για παράδειγμα, αλλά όχι και οτι δεν υπάρχουν καλές σχολές στη Ρουμανία, όλες είναι εντελώς άχρηστες και κατώτερες και όσοι βγαίνουν από κει εξίσου άχρηστοι. Δεύτερον, τα κριτήρια επιλογής μιας χώρας και ενός πανεπιστημίου για σπουδές και τα κριτήρια επιλογής μιας χώρας για ειδικότητα και μόνιμη διαμονή είναι κάπως διαφορετικα. Το ότι θέλω να γυρίσω στη χώρα μου πάει να πει ότι δε με θέλει η Ρουμανία επειδή με έβγαλε άχρηστη;
Θα πρότεινα απλά να μην είσαι τόσο απόλυτος. Καλοί γιατροί βγαίνουν και από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και καλοί γιατροί βγαίνουν και από πανεπιστήμια της Ρουμανίας.
Οι προβολές περι οικογενειακής παράδοσης και περί "φωτισμένων" να λείπουν. Ποτέ δεν είπα ότι όλοι στην Ελλάδα ειναι παπαγάλοι και εμείς που φύγαμε οι έξυπνοι της παρέας. Έφερα παράδειγμα ότι παντού υπάρχουν και καλοί και κακοί.
Όπως και να έχει, η συζήτηση είχε άλλο σκοπό όχι να λογομαχησουμε για τις σπουδές μας