Παιδιά,με 19.116 μόρια δε γνωρίζω εάν θα περάσω ΗΜΜΥ ΕΜΠ ή ΗΜΜΥ ΑΠΘ,συνεπώς περιμένω την ανακοίνωση των βάσεων για να αναζητήσω σπίτι.
Ωστόσο,ένας φίλος μου,μου πέταξε την εξής ιδέα:Μου είπε μία δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση των βάσεων(από την Αθήνα απέχω ελάχιστη ώρα σε αντίθεση με την Θεσσαλονίκη) να πάω στην Αθήνα(Ζωγράφου) και να αναζητήσω σπίτι,επισημαίνοντας στους ιδιοκτήτες,αν δέχονται,την εξής συμφωνία:"Με την ανακοίνωση των βάσεων οχτώ και, αύριο το πρωί να σας ενημερώσω αν θα δεσμεύσω το σπίτι ώστε σε δυο ώρες να είμαι εκεί και να κάνουμε τα συμβόλαια ή αν τελικά πέρασα στη Θεσσαλονίκη.Συμφωνείτε ώστε να δούμε το σπίτι;"
Σας το γράφω τόσο παραστατικά για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.Έχει βρεθεί κάποιο άλλο παιδί σε παρόμοια κατάσταση για να μου 'πει αν δέχονται οι ιδιοκτήτες τέτοιες συμφωνίες;Καλά,δε περιμένω να μου το κρατήσουν και ολόκληρη την ημέρα(την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων) αλλά 10-20 λεπτά από την ανακοίνωση μέχρι να τους πάρω και να τους ενημερώσω.Έτσι κι αλλιώς,όσοι δε μένουν Αθήνα δεν θα έχουν προλάβει σε 20 λεπτά να φτάσουν σ' αυτή για να βρουν σπίτι.
Επίσης,θα ήθελα να σας ρωτήσω με ποιους τρόπους(εκτός του ψαξίματος στην τύχη φυσικά)μπορώ να ενημερωθώ για σπίτια που ενοικιάζονται στην Αθήνα;Υπάρχει κάποια σελίδα στο ίντερνετ στο οποίο αναρτώνται διαμερίσματα προς ενοίκιαση,κάποιο αθηναϊκό έντυπο κτλ.;
Άλλες συμβουλές για την εύρεση σπιτιού έχετε;Για παράδειγμα,ο φίλος μου μου είπε να αποφύγω ενοικιάσεις στις οποίες εμπλέκονται μεσιτικά γραφεία καθώς χρησιμοποιούν κάποια τεχνάσματα(προβάλλουν άλλο σπίτι από το πραγματικό λέγοντας πως μόλις το νοίκιασαν εκείνο κ.ά).