Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

Aν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω τη σχολή μου? Ποτέ, με τίποτα και για κανένα λόγο.
Αρκετοί παρατούν τη σχολή τα 2 πρώτα χρόνια επειδή βρίσκουν βαρετά τα εισαγωγικά μαθήματα γενικού χαρακτήρα (Γενικά Μαθ/κά, Γενική Χημεία κλπ). Τη σχολή γενικά, την εγκαταλείπουν αρκετά περισσότεροι.
Τα μαθήματα Χημικής Μηχανικής, το ζουμί δηλαδή, ξεκινούν απ το 3ο έτος. Όσοι το γνωρίζουν αυτό και ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, απλά κάνουν λίγη υπομονή, όπως και ο γράφων.![]()
ωραιος! πολυ ωραιος!!!!!!!!

εγω σκεφτομαι τα μαθηματα που θα κανω του χρονου και ανυπομονω....

δεν μπορω να πω οτι βαριομουν τα εισαγωγικα μαθηματα στο πρωτο ετος...αυτο που θυμαμαι παντως ειναι οτι ηθελα απεγνωσμενα να κανω πιο <<προχω>> μαθηματα...να μαθω οσο πιο πολλα γινεται...
αχ ωραιες εποχες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catalyst
Επιφανές μέλος

Σε ποια σχολή είσαι δεν μας είπες γιολάντα!ωραιος! πολυ ωραιος!!!!!!!!
εγω σκεφτομαι τα μαθηματα που θα κανω του χρονου και ανυπομονω....σκεφτομαι μαλιστα να κανω και πρακτικη ασκηση...αχου τι ωραια που θα περασω...τελεια....ανυπομονω...
δεν μπορω οτι βαριομουν τα εισαγωγικα μαθηματα στο πρωτο ετος...αυτο που θυμαμαι παντως ειναι οτι ηθελα απεγνωσμενα να κανω πιο <<προχω>> μαθηματα...να μαθω οσο πιο πολλα γινεται...
αχ ωραιες εποχες!![]()

edit: checked.8)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος

Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

εκατομμυρια φορεςκαι γενικα εμεινα ξερος οταν διαβασα το μηνυμα προ 4 ετων του valder οτι παρατησε ημμυ εμπ και μαλιστα τεταρτο ετος για κατι αλλο
![]()
εμ δεν εχουν ολοι τα ιδια γουστα....! θυμαμαι ενας καθηγητης μου πληροφορικαριος ειχε πει οτι ηξερε καποιον που ειχε περασει ηλεκτρολογος μηχανικος κατι τετοιο και τοτε ειχε 19000 μορια
και την τελειωσε κανονικα την σχολη και μετα δεν του αρεσε καθολου και δεν ασκησε ποτε το επαγγγελμα ...εμαθε μια αλλη τεχνη που ηθελε!
η αληθεια ειναι οτι υπαρχει εντονα σημερα η νοοτροπια οτι εχω ας πουμε 19000 μορια και θα παρω σχολη με 13000? αποκλειεται!
ακομη και αν εκεινη του αρεσει πολυ...
δεν ειναι παρολογο παντως που σκεφτονταο ολοι ετσι...
Catalyst
Επιφανές μέλος

Όποιος συμπληρώνει μηχανογραφικό μόνο βάσει μορίων(παράλογη λογική) πιθανότατα καταλήγει σε μια σχολή που δεν του αρέσει.εμ δεν εχουν ολοι τα ιδια γουστα....! θυμαμαι ενας καθηγητης μου πληροφορικαριος ειχε πει οτι ηξερε καποιον που ειχε περασει ηλεκτρολογος μηχανικος κατι τετοιο και τοτε ειχε 19000 μορια
και την τελειωσε κανονικα την σχολη και μετα δεν του αρεσε καθολου και δεν ασκησε ποτε το επαγγγελμα ...εμαθε μια αλλη τεχνη που ηθελε!
η αληθεια ειναι οτι υπαρχει εντονα σημερα η νοοτροπια οτι εχω ας πουμε 19000 μορια και θα παρω σχολη με 13000? αποκλειεται!
ακομη και αν εκεινη του αρεσει πολυ...
δεν ειναι παρολογο παντως που σκεφτονταο ολοι ετσι...
Στη δουλειά δε σε ρωτάνε πόσα μόρια έβγαλες στις πανελλαδικές, αλλά αν έχεις τα απαιτούμενα προσόντα, κάποια από τα οποία αποκτώνται μόνο αν έχεις μεράκι γι' αυτό που κάνεις.

Οπότε το βρίσκω λογικό να εγκαταλείψει κάποιος μια σχολή που δεν του αρέσει, γιατί έτσι θα κάνει καλό στον εαυτό του και θα βρει τον τρόπο για να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά του αρέσει.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

καλα η αληθεια ειναι οτι πολλοι δεν ξερουν ποια σχολη θελουν ακομη και λιγο πριν τις εξετασεις!Όποιος συμπληρώνει μηχανογραφικό μόνο βάσει μορίων(παράλογη λογική) πιθανότατα καταλήγει σε μια σχολή που δεν του αρέσει.
Στη δουλειά δε σε ρωτάνε πόσα μόρια έβγαλες στις πανελλαδικές, αλλά αν έχεις τα απαιτούμενα προσόντα, κάποια από τα οποία αποκτώνται μόνο αν έχεις μεράκι γι' αυτό που κάνεις.
Οπότε το βρίσκω λογικό να εγκαταλείψει κάποιος μια σχολή που δεν του αρέσει, γιατί έτσι θα κάνει καλό στον εαυτό του και θα βρει τον τρόπο για να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά του αρέσει.
λενε: θα βγαλω οσα πιο πολλα μορια μπορω και αναλογως θα δω που θα περασω...
και τοτε ειναι που εμφανιζεται αυτο που λενε και τα media οι σχολες διαλεγουν τους φοιτητες και οχι οι φοιτητες τις σχολες!

Chris1993
Περιβόητο μέλος

Στην γ'λυκείου όμως που το καλοσκέφτηκα και έψαξα πάρα πολυ , κατάλαβα ότι άλλο αυτό που ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ και άλλο αυτό που ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ και σκοπεύεις "ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ" ! Αυτό λοιπόν που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το τμήμα οικονομικών επιστημών

Διάβαζα πολύ λίγο...ο στόχος μου δεν ήταν να βγάλω όσα πιο πολλά μόρια μπορώ αλλά τόσα ώστε να περάσω σε 1 απο τα 2 τμήματα της Αθήνας (ΟΠΑ η ΕΚΠΑ)!
Όλοι μου λέγανε....τι κάνεις?και αν ανέβουν οι βάσεις ή δε γράψεις καλά!!Εγώ τους έλεγα ότι απλά είμαι συνειδητοποιημένος,ξέρω τι θέλω και θα τα καταφέρω!
Τελικά,απ'οτι υπολογίζω βγάζω κάπου στα 17200-17300 μόρια στο 5ο πεδίο [σε μία απο τις πιο δύσκολες χρονιές στα τελευταία έτη] και περνάω κατα 99,99999% ΕΚΠΑ (φτου φτου να μην το γρουσουζεύω)!!Μπορεί βέβαια αν πέσουν και οι βάσεις να περάσω και στο αντίστοιχο του ΟΠΑ , αλλά δεν με πολυ-νοιάζει! Βέβαια μετά είναι και το άλλο...τώρα μου λένε και τι αν βγάλεις 17200 , θα πέσει σίγουρα το ΕΚΠΑ οπότε θα είσαι 1000+ μόρια πάνω απο τη βάση του...γιατι να σπαταλήσεις τα μόριά σου!? Εγώ απλά δεν τους ακούω...αυτο μου αρέσει και αυτο θα κάνω...και αν τελικά το μετανιώσω (που δεν νομίζω) τότε απλά θα ξαναδώσω

VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος

marianna90
Νεοφερμένο μέλος

ποσα μαθηματα σου ειχαν μεινει ρε συ? εγω λεω κριμα παντως...αμα ειναι λιγα τα μαθηματα ...εγω θα τα εδινα οπως οπως ισα να παρω κανα 5 τουλαχιστον να μην παει χαμενος ο κοπος τοσων χρονων! συμπεριλαμβανομενου και του κοπου της τριτης λυκειου!
Έχω 17 μαθήματα και 3 κλινικές (ένα εξάμηνο η καθεμία). Δηλαδή ΑΝ τα περνάω όλα από εδώ και πέρα, θα κάνω 2 χρόνια ακόμα (3 εξάμηνα οι κλινικές και 1 η πτυχιακή-πρακτική) και πίστεψε με ΔΕΝ αντέχω! Το λέω και βουρκώνω. Έχω κουραστεί πολύ ψυχολογικά. Και αυτό που με ωθεί περισσότερο στο να πάρω αυτή την απόφαση είναι ότι δε μου αρέσει και σαν επάγγελμα. Γιατί λοιπόν να φθείρω ΚΙ ΑΛΛΟ τον εαυτό μου για ένα χαρτί που δε θέλω?? Ήδη είχα σοβαρές καταθλιπτικές συμπεριφορές για 1-2 χρόνια. Νομίζω ότι φτάνει! Είμαι σίγουρη δηλαδή!

Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

α τοτε δεν παλευεται...αδικα βεβαια πηγε τοσος κοπος...αλλα αμα ειναι να περασεις αλλα τοσα αστο...Έχω 17 μαθήματα και 3 κλινικές (ένα εξάμηνο η καθεμία). Δηλαδή ΑΝ τα περνάω όλα από εδώ και πέρα, θα κάνω 2 χρόνια ακόμα (3 εξάμηνα οι κλινικές και 1 η πτυχιακή-πρακτική) και πίστεψε με ΔΕΝ αντέχω! Το λέω και βουρκώνω. Έχω κουραστεί πολύ ψυχολογικά. Και αυτό που με ωθεί περισσότερο στο να πάρω αυτή την απόφαση είναι ότι δε μου αρέσει και σαν επάγγελμα. Γιατί λοιπόν να φθείρω ΚΙ ΑΛΛΟ τον εαυτό μου για ένα χαρτί που δε θέλω?? Ήδη είχα σοβαρές καταθλιπτικές συμπεριφορές για 1-2 χρόνια. Νομίζω ότι φτάνει! Είμαι σίγουρη δηλαδή!![]()
τωρα εχεις αποφασισει τι θα κανεις και αν θα πας σε αλλη σχολη;
ναι οκ σωστοΤις βάσεις στις σχολές τις καθορίζουν οι άλλοι και όχι εμείς με την επιθυμία μας...
marianna90
Νεοφερμένο μέλος

α τοτε δεν παλευεται...αδικα βεβαια πηγε τοσος κοπος...αλλα αμα ειναι να περασεις αλλα τοσα αστο...
τωρα εχεις αποφασισει τι θα κανεις και αν θα πας σε αλλη σχολη;
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάαααλο θέμα... Όχι δεν ξέρω τι θα κάνω, ξέρω μόνο ότι αυτό δε μου ταίριαζε. Σε άλλη σχολή δεν πρόκειται να πάω γιατί, εκτός του ότι βαριέμαι κι ΑΛΛΟ διάβασμα, δε μου αρέσει κάτι πάρα πολύ ώστε να πω με σιγουριά: "ναι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου". Το μόνο που ξέρω είναι ότι λατρεύω τα ζώα. Από το μυαλό μου περνάνε κάποιες ιδέες αλλά το τι θα κάνω τελικώς και κάτα πόσο θα είναι εύκολο να το υλοποιήσω, δεν ξέρω! Με φοβίζει το ότι παρατάω τη σχολή χωρίς να έχω από κάπου να κρατηθώ. Αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι έτσι γιατί με στενοχωρεί. Σκέφτομαι ότι πήρα μια απόφαση για το καλό μου και με υπομονή κ όρεξη θα βρω το δρόμο μου.
Maria17
Δραστήριο μέλος

Iliaso
Περιβόητο μέλος

prwteas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Orthologistis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Trelomarw
Νεοφερμένο μέλος

mikelangelo1
Νεοφερμένο μέλος

Το μαθηματικό έχει πολύ φασαρία. Γραμμική, Απειροστικό, Διαφορικές και Διοφαντικές εξισώσεις... Είναι γερό κομμάτι... Έφαγα πολύ Riemann στη μάπα... Αν λατρεύεις τα μαθηματικά πήγαινε, αλλιώς, απο φυσική πήγαινε αστρονομία...
Αυτά από Μαθηματικά και άλλα τόσα από Φυσική έχουμε εμείς στους ΗΜΜΥ.... Οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι ο εγκέφαλός μου σκέφτεται πιο συχνά ότι θέλει να κατεβάσει διακόπτη στο OFF και να τα παρατήσω όλα απ' ότι σκεφτομαι το φαϊ

Επίσης, συμβουλή από έναν 2ετή στους ΗΜΜΥ (Ναι το ξέρω, δεν πρόκειται να τα παρατήσω, απλά είναι δύσκολα και φρικάρω κάποιες φορές χεχε): Όσοι είστε ΗΜΜΥ και δυσκολεύεστε στα μαθήματα ΜΗΝ τα παρατήσετε εύκολα. Στην αρχή όλες οι σχολές είναι παλούκι, πόσο μάλλον ένα πολυτεχνείο, αλλά να έχετε πίστη στον εαυτό σας!!
Καλό πτυχίο σε όλους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.