Είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσ/νικης στα Ιατρικά Εργαστήρια (στο 7ο εξάμηνο) και θέλω όσο τίποτα να περάσω Ιατρική ΑΠΘ.
Βγάζω τελικό βαθμό πτυχίου 9,3+ και πρέπει να πω ότι ήταν πολύ δύσκολη διαδρομή!
Θεωρώ ότι το σύστημα των εξετάσεων είναι σαφώς πιο αξιοκρατικό αλλά δεν έχω σε καμία περίπτωση όρεξη και κυρίως χρόνο (καθότι ήδη εργάζομαι σε 2 ερευνητικά προγράμματα) να διαβάσω πάλι Ιατρική Φυσική, Βιοχημία και Φυσιολογία

!! Οπότε με βολεύει να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα τουλάχιστον για το ΑΠΘ (μιας και είμαι από Θεσ/νίκη)!
Πιστεύω πως δεν είναι τόσο δίκαιο να ανταγωνίζομαι άτομα από θεωρητικές σχολές -ΑΛΛΑ- αναγνωρίζω το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να μετάνιωσαν εντελώς για το αντικείμενο σπουδών που επέλεξαν στα 17-18!! (Αυτό το λέω γιατί μου βγήκαν τα μάτια από τις Παθαν, Μικρο, Αιμα, Γενετικές, Ανατομίες, Κλινικές Χημείες + + + για να μην αναφέρω τα αμέτρητα υποχρεωτικά εργαστήρια και τις ΑΛΥΣΙΔΕΣ -ουυυφ-)
Όπως επίσης θεωρώ άδικο το γεγονός ότι ΔΕΝ αναγνωρίζεται ΚΑΝΕΝΑ από τα μαθήματα που διδάχτηκα και το ότι μπαίνω Α' εξάμηνο (μιας και πολλά από τα βιβλία μας είναι κοινα με της Ιατρικής του ΑΠΘ, αλλά αυτό ειναι άλλο καπέλο -ό,τι και να γίνει τα Πανεπιστήμια θα θεωρουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα παρακατιανό ξαδερφάκι της ανώτατης εκπαίδευσης-)!
Το πρόβλημα με τις Εξετάσεις είναι κυρίως η διαρροή θεμάτων (αυτό κι αν είναι σκάνδαλο)! Και χαίρομαι για το νέο σύστημα καθώς όταν αναρτηθούν τα αποτελέσματα και δω πως ο τελευταίος εισακτέος έχει βαθμό πτυχίου 9,29 θα ξέρω ότι σίγουρα μπήκα (δεν μπορεί να "μαγειρευτεί" το τελικό αποτέλεσμα -σε αντίθεση με τους βαθμούς των γραπτών-)!
Συγχωρέστε με για την φλυαρία μου αλλά πρωί - βράδυ είναι το μόνο πράγμα που σκέφτομαι...