amalfi
Δραστήριο μέλος

α υπεροχα!εμενα μαρεσει πολυ η φυσικη!![]()
δεν περνας απ τη Β γυμνασιου να προσπαθησεις να λυσεις καποιες ερωτησεις που εβαλα για τα θερμομετρα?
κανεις δεν ασχολειται μαζι τους :xixi:
Φυσικος, αλλα ασχολουμαι και με διαφορα αλλα θεματα. (ειχα κανει και δυο χρονια στην ιατρικη)και αν επιτρεπεται τι ειδικοτητα εχετε και συμφωνω μαζι σας
η βιολογια στο επιπεδο του κυτταρου, αλλα και η φυσιολογια [πώς λειτουργουν τα συστηματα του οργανισμου] και ιδιως τα αισθητηρια και ο εγκεφαλος με ενδιαφερουν παρα πολυ.. συναρπαστικα!
(επισης μεγαλο κεφαλαιο και.. μυστηριο ειναι πώς αναπτυσσεται ενα εμβρυο στα πρωτα σταδια)
ορεξη και χρονο να εχουμε ν ασχολουμαστε
[σκεφτομαι να παρω κι ενα καλο μικροσκοπιο συντομα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος

amalfi
Δραστήριο μέλος

αμε! η αστρονομια συνδυαζει πολλους "κλαδους" της Φυσικηςβασικα η μεγαλη μου αδυναμια ειναι η αστρονομια...και σκεφτομαι να παρω μερος και στον αντιστοιχο διαγωνισμο του χρονου..ωστοσο μου αρεσει παραπολυ η φυσικη και τα μαθηματικα απο μικρη μου αρεσαν ...για την αστρονομια δεν το συζητω για μενα ειναι κορυφαια επιστημη!:no1:
η "θερμοτητα" ειναι ενας απ αυτους

(ο πιο στενος μου φιλος στο πανεπιστημιο ειχε βγει πρωτος στο διαγωνισμο [στον πρωτο νομιζω] .μαλιστα στη NASA που πηγε μετα την πρωτια, δωσαν το ονομα του σ' ενα αστερακι

παντως τα μαθηματικα εχω αρχισει να τα συμπαθω
ισως ακουστει περιεργο (επειδη η Βιολογια ειναι πολυ περιγραφικη) αλλα σημερα υπαρχουν ποιοτικα μαθηματικα (!) που εφαρμοζονται σε βιολογικα φαινομενα -και καποια απ' αυτα αναπτυχθηκαν για να λυθουν βιολογικα προβληματα!
Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

amalfi
Δραστήριο μέλος

(Γιαννης λεγεται.. και εχει ενα τηλεσκοπιο τοοοοοοοοσο μεγαλο)
(το αστερι του μου το χει δειξει σε φωτογραφια , δε φαινεται βεβαια με το ματι)

A propos
Διάσημο μέλος

xara14
Νεοφερμένο μέλος

Ειρηνάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα μαθηματικά είναι το αγαπημένο μου μάθημα,μαζί με τη φυσική και τη χημεία!
:no1::no1::no1:
Κ μένα τα ίδια μαθήματα είναι τα αγαπημένα μου!!!

hale
Δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Γι' αυτό και πορεύομαι με αυτήν την φράση, στον κόσμο της Μαθηματικής Επιστήμης: «Αν ανοίξετε ένα βιβλίο μαθηματικών, τα μαθηματικά υπάρχουν ανάμεσα των γραμμών του κειμένου που υπάρχει».
maraki love
Διάσημο μέλος

NIKOLETA262
Νεοφερμένο μέλος

stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος

cel
Δραστήριο μέλος

hale
Δραστήριο μέλος

ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

O Gauss είπε :"Τα μαθηματικά είναι η βασίλισσα των επιστημών και η Θεωρία Αριθμων είναι η βασίλισσα των μαθηματικών" και πείτε μου πως είναι δυνατόν να μιλάμε για μαθηματικά όταν στο σχολείο δεν μας διδάσκουν Θεωρία Αριθμών;
Σύμφωνα με τον Gauss, πάντα, ο οποίος ασχολήθηκε περισσότερο με την Θεωρία Αριθμών.
Τα Μαθηματικά όμως δεν είναι μόνο η Θεωρία Αριθμών. Και φυσικά δεν έχουν ουδεμία σχέση τα Μαθηματικά με τα "μαθηματικά" του σχολείου -στο δεύτερο, ένας από εδώ είχε πει ότι ξύνουν ελάχιστα την επιφάνεια (και σωστά είπε).
Αλλά όποιος αγαπάει πραγματικά τα Μαθηματικά θα ψαχτεί. Δεν θα αρκεστεί καθόλου στη σχολική ύλη.
(Υ.Γ. stavrouli_to, μάθαμε από άλλο φόρουμ ότι πήγες στην κατασκήνωση της ΕΜΕ. Αληθεύει?)
cel
Δραστήριο μέλος

ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

Το θεμα ομως ειναι πως θα ψαχτεις.Απο που να ξεκινησεις;Στο σχολειο μας κανουν καποια βασικα πραγματα αλλα με κλιμακωση ταξης ανα ταξη.Και εγω θελω να ξεφυγω απο τα σχολεικα πλαισια αλλα δεν ξερω πως.Αν καποιος εχει να μου προτεινει κανα βιβλιο θα τον ευχαριστουσα
Ακριβώς. Βιβλία. Συζητήσεις με άτομα που έχουν τα ανάλογα ενδιαφέροντα.
Βοηθάει και το Internet για την όποια απορία. Από ελληνικά βιβλία έχω να προτείνω (για θεωρία και ασκήσεις) τις Μαθηματικές Ολυμπιάδες (Β', Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου) και Αλγεβρικές Ανισότητες, Κλασσικές και Νέες Ανισότητες από τους κ. Στεργίου και Σκομπρή.
Από ξενόγλωσσα βιβλία υπάρχει πληθώρα επιλογών, ανάλογα με το τι θες. Το Precalculus Mathematics πάει από τους φυσικούς στους μιγαδικούς και τα εξηγεί ωραία στα αγγλικά, ενώ υπάρχουν χιλιάδες βιβλία Θεωρίας Αριθμών και Γεωμετρίας (Αναλυτικής κτλ.) και Ανισοτήτων.
Βοηθάει και το να διαβάζεις βιβλία περισσότερο "λογοτεχνικά" πχ. την βιογραφία του Ρήμαν ή του Gauss, την Ιστορία του Αριθμού του Όιλερ κτλ.
cel
Δραστήριο μέλος

-----------------------------------------
Αυτα τα βιβλια(μαθηματικες ολυμπιαδες και το αγγλικο)που μπορω να τα βρω;
-----------------------------------------
Υπαρχουν στο internet ή μονο στα βιβλιοπωλεια;Και αν ναι σε ποια βιβλιοπωλεια;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.