Γυρισα πισω ...προσπαθω να θυμηθω...
Ημουν ερωτευμενη-ως συνηθως- και με γεματο προγραμμα οπως ολα τα παιδια...
Το κεντρο της Αθηνας ηταν μαστ και για φροντιστηρια και για βολτες..
Εμφανισιακα δεν αλλαξα ιδιαιτερα απο το λυκειο οπως μου λενε, εγινα ομως πιο γυναικα-παροτι ανανπτυγμενη για την ηλικια μου τοτε- αλλαξε η ψυχοσυνθεση μου ομως και οι αντιληψεις μου.
Ειχα καποιες ανασφαλειες οπως τα περισσοτερα παιδια σχετικα με τη σχολη που θα περνουσα παραλληλα με τον ερωτα που μου παιρνε τα μυαλα. Τελικα καταφερα να περασω στη σχολη που ηθελα(αν και ηθελα αλλη πολη αλλα βρηκα λυση και γιαυτο), χωρις ιδιαιτερο διαβασμα και να εγκαταλειψω τη σχεση που δεν μπορουσα να χαλιναγωγησω.
Οι αλλαγες για ακομα μια φορα ηταν προς το καλυτερο.
Ξυπνουσα τα πρωινα με δυσκολια κι επαιρνα συνηθως απουσιες τις πρωτες ωρες. Ειχα ομως μια φιλη που χε φοβο να μεινει κι απο απουσιες κι απο μαθηματα οποτε απο ενα σημειο κι επειτα(στη β λυκειου αυτο) ξυπνουσα αναγκαστικα για να την ξυπναω.
Στη γ λυκειου κοντευα να μεινω απο απουσιες αλλα εβρισκα τροπους υποχθονιους να τις δικαιολογω η και να... τις σβηνω.
Ειχα μια υπεροχη φιλη που περνουσα μαζι της ωρες ατελειωτες παιζοντας ταβλι στο καφε απεναντι απο το σχολειο και παιρνοντας το μετρο κατεβαινοντας σε καθε σταση χαζευοντας μαγαζια και κανοντας ονειρα για το μελλον μας, τα λεφτα που θα χουμε να ψωνιζουμε επιτελους χωρις να μετραμε με το σταγονομετρο, πως φανταζομασταν τα αμαξια μας(εγω τελικα το πηρα αυτο που ηθελα οπως κι εκεινη, καναμε εν τελει οσα ονειρευτηκαμε...
)
Οταν ελειπαν οι γονεις μαζευομασταν σπιτι της και καλουσαμε φιλους.....καπνιζαμε γοπες οταν ξεμεναμε απο τσιγαρα κι αγοραζαμε λιντερ του ενος ευρω τοτε. Καναμε ο,τι καφριλα μας ερχοταν στο δρομο! (...)Τρελα, παθος, επανασταση κι ενταση!
... μας αρεσε η μουσικη(ηχογραφουσαμε σε στουντιος, αλωνιζαμε στους ραδιοφωνικους), η τρελα, ημασταν παθιασμενες και δυναμικες με τα παντα και ολα οσα καναμε εχουν μεινει χαραγμενα.
Οταν κλεινομασταν σπιτι διναμε διωρια και ραντεβου μεχρι να τελειωσουμε γρηγορα το διαβασμα για να συναντηθουμε.
Ειχα καλη παρεα τοτε και ολα τα δυσκολα- πανελληνιες- πιεση-κλαμματα- φρικες- ερωτας ανεξελεγκτος τα ξεπερασα και σαυτη τη παρεα οφειλω
και σε καθε παρεα στα δυσκολα - τις ωραιες αναμνησεις.
Τελικα μετα τα αποτελεσματα των πανελληνιων(που παρεπιπτοντως αρνιομουν επι μερες να παω να δω και τελικα πηγε η μητερα μου πιο αγχωμενη απο μενα) ξενερωσα που περασα αθηνα-πρωτη επιλογη καθως δεν περιμενα να περασω- επειδη ηθελα απεγνωσμενα να φυγω για Θεσσαλονικη(την ειχα βαλει δευτερη)
Για ακομα μια φορα σταθηκα τυχερη διοτι μια καλη φιλη ειχε περασει εκει και εκανα τακτικα ταξιδακια.
Αυτα απο τα μαθητικα χρονια και ειναι
τοσο μα τοσο λιγα μπροστα σαυτα που εζησα και ενιωσα ταυτοχρονα.
...μα εγω θα εδινα τα παντα να γινομουνα... παλι παιδι λιγο να βρισκομουνα.. στις ιδιες ταξεις... στα ιδια θρανια.. με τους συμμαθητες μου να κανω αστεια... και τους καθηγητες που κοιταζουν καχυποπτα ... τα μαθητικα τα χρονια δε ταλλαζω με τιποτα...
Στην 5 ημερη να προσθεσω περασα πολυ ωραια κι ανταλλαζαμε αξεσουαρ με την καθηγητρια μας.
με λιγα λογια... ημουν τοσο σοβαρη οσο και ατιθαση, τα συνδυαζα απολυτα και τα δυο με την ιδια ενταση και τον ιδιο ρυθμο!
Μια ομορφια ολα!
Τελικα καλα λεω, η ζωη ειναι υπεροχη να την αρπαζουμε απο το μαλλι, να μην εχουμε διολου απωθυμενα, να ζουμε εντονα την καθε στιγμη!
VIDEO