Πολύ συγκινητικό θέμα....
Για μένα, όσο περίεργο κι αν ακουστεί, η 3η λυκείου ήταν η πιο ισορροπημένη χρονιά της ζωής μου. Είχε από όλα, και λίγο άγχος, και λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση, σε στιγμές που έβλεπα ότι όντως τα καταφέρνω, και βόλτες -εντάξει με μέτρο- και διάβασμα -κι αυτό με μέτρο

.. ήταν ωραία!
Με θυμάμαι τον Αύγουστο, πριν αρχίσει η χρονιά, ένα ράκος, να σκέφτομαι αν αξίζει να μπω σε αυτό το λούκι. ΄Θυμάμαι ότι όλα πέρασαν όταν άρχισε το σχολείο, όλα έγιναν καλά και βρήκα ισορροπίες. Με θυμάμαι να γυρνάω από το σχολείο, να χαζολογάω ως το φαγητό, μετά διάβασμα, φροντιστήριο, πάλι διάβασμα και μετά ως τον ύπνο η/υ ή εξωσχολικά βιβλία. Πήγαινα για ύπνο 11-12 αλλά αυτό δε με εμπόδιζε να εκμεταλλευτώ το άλλοθι της κούρασης του ''παιδιού που διαβάζει για πανελλήνιες'' και να ξυπνάω 8 παρά 20, να πετάω ένα φούτερ και μια φόρμα και να τρέχω στο σχολείο ένας λέτσος -άλλο που δεν ήθελα!-
Θυμάμαι να διαβάζω ιστορία κάνοντας γύρες γύρω από το τραπέζι στην τραπεζαρία και η μικρή μου αδερφή να μου ''κρατάει βιβλίο''..
Θυμάμαι τα διαγωνίσματα και το αίσθημα της ηρεμίας όταν τελείωνα..
Θυμάμαι την καθιερωμένη βόλτα με την παρέα μου κάθε Σάββατο στις 7 που πολλές φορές ήταν και καλά για ''λίγο'' και τελικά τραβούσε ως πολύ αργά...
Θυμάμαι να διαβάζω και να λέω στον εαυτό μου: ''διάλειμμα για 1 τραγούδι'' και τελικά τα τραγούδια να γίνονται 6,7,8
Θυμάμαι τον καθηγητή της ιστορίας, που μου έφερνε έξτρα διαγωνίσματα για το σπίτι και μου τα διόρθωνε μετά. Την καθηγήτρια των αρχαίων που μου έφερνε θεματογραφίες γιατί η φιλόλογος στο φροντ δεεεεν...
Θυμάμαι τους καθηγητές, κατεύθυνσης και γενικής, που , οκ, με ορισμένες εξαιρέσεις, ήταν όλοι γεμάτοι κατανόηση, κοντά μας για ό, τι θέλαμε, που συχνά καθησύχαζαν τους πιο αγχωμένους από εμάς!
Θυμάμαι το χαβαλέ με τους συμμαθητές μου στο σχολείο, τις πλάκες αλλά και τις ατελείωτες συζητήσεις για σχολές, μηχανογραφικά και τη σύγκριση απαντήσεων σε ασκήσεις και διαγωνίσματα
Θυμάμαι πόσο ήρεμα πήγαινα να γράψω κάθε πρωί, αφού σκεπτόμουν ότι ό, τι διάβασα, διάβασα, καιρός να εφαρμόσω τις γνώσεις μου
Θυμάμαι τη μέρα που βγήκαν οι βαθμοί και τη χαρά μου που τα κατάφερα.
Θυμάμαι όμως και την ανταγωνιστική στενή μου φίλη που δε μου μιλούσε όταν έπαιρνα ψηλότερο βαθμό από αυτήν.
Θυμάμαι τις μέρες τις ηλιόλουστες, που γυρνούσα σπίτι μετά το μάθημα και σκεπτόμενη ότι πρέπει να διαβάσω έλεγα από μέσα μου τους στίχους των ελεύθερων πολιορκημένων στο σημείο που λέει: ''όποιος πεθαίνει σήμερα/χίλιες φορές πεθαίνει''.
Θυμάμαι το άγχος μου ότι διαβάζω λιγότερο από όλους τους συμμαθητές μου -καλά αλήθεια ήταν-.
Θυμάμαι τη στεναχώρια μου για τη φίλη μου που έκλαιγε ώρες από το άγχος.
Θυμάμαι τις 2 φορές που αγχώθηκα: τη μέρα που βγήκε το πρόγραμμα και τη μέρα που περιμέναμε τα αποτελέσματα!
Ήταν μια ωραία, δυνατή χρονιά...δε θα την άλλαζα με τίποτα!!