Όπως είπαν κι οι άλλοι, δεν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας. Θέλει διάβασμα. Πολύ! Αλλιώς δεν γίνεται! Αυτό δε θα πρέπει να σε αγχώνει. Εξάλλου, εσύ έβαλες ψηλά τον πήχη. Προσπάθησε να τον φτάσεις. Για να γίνει αυτό θέλει προσπάθεια η οποία είναι το διάβασμα.
Όχι άγχος. Μπορεί να σε καταστρέψει. Από την άλλη, είναι καλό το "προσοδοφόρο άγχος", αυτό που σε κάνει να θες να διαβάσεις για να τα πας καλύτερα από τους άριστους συμμαθητές σου, για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Μιλώντας γι' αυτό, είναι καλό να υπάρχει συναγωνισμός στο διάβασμα έτσι ώστε να κοντράρεστε και να βάζετε τα δυνατά σας. Δεν χρειάζεται όμως άγχος αν ο άλλος τα πάει καλύτερα. Εκεί έρχεται το "προσοδοφόρο άγχος" που σου έλεγα
Τώρα που είσαι β λυκείου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάζεις μαθηματικά κατεύθυνσης, μαθηματικά γενικής, έκθεση, χημεία γενικής και χημεία κατεύθυνσης(κυρίως το κεφάλαιο με τη χημική ισορροπία). Πολλά από αυτά θα τα βρεις μπροστά σου στην γ λυκείου, να είσαι σίγουρη Ελευθερία μου. Μεικά σημεία τους μπορεί να μην τα χρειαστείς. Αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν σου έχρεται η μαγική επιφότηση ώστε να λύσεις ασκήσεις μαθηματικών στην γ λυκείου(και άλλων μαθημάτων). Το μυαλό σου πρέπει να "τριφτεί". Να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς...
Και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το δεχτείς αυτό αλλά πρέπει να σου πω ότι εγώ στην β λυκείου διάβαζα ό,τι μου φαινόταν χρήσιμο. Ας πούμε τα άχρηστα μαθήματα της γενικής(άχρηστα για μένα, για άλλους όχι) όπως ιστορία, αρχαία, θρησκευτικά κτλ δεν τα άγγιζα καν. Με ενδιεφερε πιο πολύ να ασχοληθώ με αυτό που θα έβρισκα σε λίγο καιρό μπροστά μου παρά με μαθήματα που έχουν να κάνουν με το σχολικό βαθμό.
Όσο για το φροντιστήριο στη β λυκείου, εγώ έκανα μαθηματικά γενικής(χρήσιμοι οι τριγωνομετρικοί αριθμοί και οι λογάριθμοι πολύ), κατεύθυνσης(χρήσιμα τα διανύσματα για τους μιγαδικούς και η εξίσωση ευθεας, κύκλου, έλειψης, υπερβολής και παραβολής στους μιγαδικούς), φυσική γενικής(πολύ λίγο χρήσιμοι για τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις), κατεύθυνσης, χημεία γενικής(πολύ απλά τη διαβάζεις κανονικότατα ονοματολογίες ισομέρεις και πάρα πολλά άλλα όπως αντιδράσεις και συντακτικοί τύποι είναι MUST!!!!!), κατεύθυνσης(χημική ισορροπία) και έκθεση( το να έχεις γνώμη για πολλά θέματα δεν είναι κακό, εξάλλου στις πανελλήνιες μπορεί να πέσει θέμα στο οποίο θα σε βοηθούσαν γνώσεις της α και β λυκείου). Τα διάβαζα κανονικότατα(ίισως να είχα παρατήσει μετά από κάποιο σημείο λίγο τις φυσικές αλλά τέσπα). Μετά τα Χριστούγεννα, άρχισα βιολογία κατεύθυνησς γ λυκείου, μαθημετικά κατεύθυνσης γ λυκείου, φυσική κατεύθυνσης γ λυκείου, χημεία κατεύθυνσης γ λυκείου. Δηλαδή έκανα πολλά μαθήματα γ λυκείου. Ναι, με βοήθησαν. Ναι, με κούρασαν. Σου προτείνω μαθηματικά κατεύθυνσης γ λυκείου και φυσική κατεύθυνσης γ λυκείου να τα αρχίσεις οπωσδήποτε μετά τα Χρισούγεννα. Αυτό δε σημαίνει ότι άμα τα αρχίσεις στα θερινά ότι θα έχεις πρόβλημα. Απλά να ξέρεις ότι βοηθούν.
Όσο για την κούραση, εντάξει, 1,5 χρόνος είναι. Ναι, πολύ είναι! Αλλά ανταμείβεσαι. Για αυτό σου προτείνω να ασχοληθείς ΑΠΟ ΤΩΡΑ με αυτά που θα χρειαστείς και να γράψεις κανονικότατα τα περιττά της γενικής παιδείας.
Επίσης, (αυτό είναι γενικό, όχι μόνο για αυτούς που θέλουν ιατρική) μην απογοητεύεσαι τόοοοοοοοοσο πολύ από μία αποτυχία σε κάποιο διαγώνισμα. Εξάλλου, για αυτό το λόγο υπάρχουν, για να διορθώνουμε τα λάθη μας.
Αυτά από 'μένα και σου εύχομαι οι στόχοι σου να πραγματοποιηθούν!