Πως μπορώ να γίνω συγγραφέας; Είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Το όλο ζήτημα είναι να κατορθώσεις να βρεις εκδοτικό οίκο να εκδώσει το βιβλίο σου. Εκεί είναι τα δύσκολα. Κάποια επιστήμη δεν χρειάζεται, αυτό είτε το έχεις είτε δεν το έχεις.

Αν πέσεις σε εκδότη σαν τον κύριο Φουντουκιώτη θα είσαι δύσκολα.

View attachment 123535
Άμα το συγγραμμα δεν έχει σεξ και έρωτες-πάθη...δεν είναι πιασάρικο κ δεν εκδίδεται
 

lent000

Νεοφερμένος

Ο lent000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Είναι κρίμα εν τω μεταξύ να μην υπάρχει μια σχολή για μελλοντικούς ποιητές και συγγραφείς....

Δεν ξερω να σου το απαντησω αυτο εγκυρα...
αλλα υπαρχουν οι σχολες φιλολογιας , φιλοσοφιας, κινηματογραφου , ψυχολογιας , παραστατικων τεχνων , θεατρου, καλων τεχνων
Κοιτα... κυριο ειναι πως θα το γραφεις.... αλλα κυριοτερο ειναι τι θα γραφεις? ..ε?
Ναι είναι και αυτό ένα θέμα. Δεν είναι πως έχω πει θα γράψω αυτό κι εκείνο. Απλώς δε ξέρω, ψάχνομαι γενικά για να βρω κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Προφανώς για να γίνεις πλούσιος ή κάτι τέτοιο θέλει πολλά χρόνια, αναγνώριση κλπ κλπ. Δεν με πειράζει ας κάνω ότι δουλειά να ναι και σερβιτόρος κλπ και παράλληλα να κάνω και αυτό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όπως προανέφερες, δεν έχει σημασία η σχολή με το αν θες να κάνεις καποια τέχνη, πχ ο Μίλτος Πασχαλίδης που είναι μουσικός και συγγραφέας σπούδασε μαθηματικό, ο Μικρούτσικος μαθηματικό, ο Κάφκα, μεγάλος συγγραφέας, σπούδασε χημικό μετά νομική. Μάλιστα, πολλοί μεγάλοι λογοτέχνες, ποιητές, συγγραφείς δεν πήγαν κάν σε ανώτερη σχολή.

@lent000 ίσως να βρείς πιο καλές απαντήσεις σε ξένα φόρουμ ή στο Reddit το οποίο έχει κατηγορίες οπου μπορείς να ρωτήσεις ότι μπορείς να σκεφτέις, και απο 'κει να παρεις πληροφορίες και να βοηθηθείς σχετικά με το πώς να γράψεις και να εκδόδσεις βιβλία
Ναι έχεις δίκιο. Θα ψάξω γενικά και εγώ... Αν και γενικότερα πιστεύω πως στα αγγλικά θα είναι ευκολότερο κάτι να έχει επιτυχία ή κάτι τέτοιο αλλά θα μου πεις θέλει να έχεις ταλέντο κλπ ή απλά να γράψεις κάτι καλό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Άμα το συγγραμμα δεν έχει σεξ και έρωτες-πάθη...δεν είναι πιασάρικο κ δεν εκδίδεται
ΧΑΧΑΧΑΧΑ ένα δίκιο το έχεις σε αυτό που είπες. Λίγο χαζό βέβαια αυτό αλλά Νταξει τι να πω? Ο κόσμος είναι στερημένος άρα λογικό το βρίσκω 😅
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top