Πτυχιούχοι Μαθηματικών: Ανοιξε συζήτηση στο υπ. Παιδείας για θεσμοθέτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.507 μηνύματα.
Α ωραια...τι επαγγελματικα δικαιωματα αραγε να συζητάνε? Το δικαιωμα διδασκαλιας σε γυμνασια και λυκεια ειναι το ελαχιστο που ταιριαζει στους μαθηματικους.

Γιατί εγώ που δίνω στο 4ο πεδίο να μην έχω την επιλογή να γίνω μαθηματικός; ή μάλλον να σπουδάσω μαθηματικός; Εξετάζομαι στο ίδιο μάθημα, με την ίδια ύλη και μάλιστα εξετάζομαι και στην πληροφορική και στα οικονομικά που έχουν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια από ότι η Χημεία. Πλέον οι μαθηματικοί από ότι διαβάζω στρέφονται αρκετά σε τομείς πληροφορικής και προγραμματισμού, κάτι που εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ. Το θεωρώ άδικο. Σαν εναλλακτική επιλογή θα το σκεφτόμουν σοβαρά, εφόσον δεν έπιανα τις σχολές πληροφορικής που ήθελα. Και μην ακούσω για χαμηλό επίπεδο 4ου πεδίου κλπ. Αν κάποιος αξίζει να περάσει στο μαθηματικό θα περάσει είτε από το 2ο είτε από το 4ο. Και στο φινάλε ας ανεβάσουν πολύ το συντελεστή βαρύτητας στα μαθηματικά αν θέλουν.

Γιατί εγώ που δίνω στο 4ο πεδίο να μην έχω την επιλογή να γίνω μαθηματικός; ή μάλλον να σπουδάσω μαθηματικός; Εξετάζομαι στο ίδιο μάθημα, με την ίδια ύλη και μάλιστα εξετάζομαι και στην πληροφορική και στα οικονομικά που έχουν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια από ότι η Χημεία. Πλέον οι μαθηματικοί από ότι διαβάζω στρέφονται αρκετά σε τομείς πληροφορικής και προγραμματισμού, κάτι που εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ. Το θεωρώ άδικο. Σαν εναλλακτική επιλογή θα το σκεφτόμουν σοβαρά, εφόσον δεν έπιανα τις σχολές πληροφορικής που ήθελα. Και μην ακούσω για χαμηλό επίπεδο 4ου πεδίου κλπ. Αν κάποιος αξίζει να περάσει στο μαθηματικό θα περάσει είτε από το 2ο είτε από το 4ο. Και στο φινάλε ας ανεβάσουν πολύ το συντελεστή βαρύτητας στα μαθηματικά αν θέλουν.
Συμφωνώ απολύτως, το λέει κι ο Στρατηγακης. Πράγματι, το μαθηματικό έχει αρκετή συνάφεια με την πληροφορική και τα οικονομικά και ουδεμία σχέση με τη χημεία. Λίγο πριν το τέλος δεν έχω βρει κανένα μάθημα με μυρωδιά χημείας. Υπάρχουν όμως ελάχιστα μαθηματα επιλογής που σχετίζονται με την φυσική, θα μπορούσαν να είναι περισσότερα. Γενικά το σύστημα των πανελλαδικων εξετασεων θέλει αλλαγές.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back