Resaldis
Δραστήριο μέλος

ενώ τα πρότυπα σε μαθητές υψηλών επιδόσεων (όχι κατανάγκη στους αριστούχους).
Κατά συνέπεια, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η ίδρυση «πρότυπων πειραματικών» σχολείων;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 092312
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης

Ετυμολογικά, τα πειραματικά σχολεία απευθύνονται σε τυχαίο δείγμα μαθητών,
ενώ τα πρότυπα σε μαθητές υψηλών επιδόσεων (όχι κατανάγκη στους αριστούχους).
Κατά συνέπεια, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η ίδρυση «πρότυπων πειραματικών» σχολείων;
Τα πρότυπα σχολεία απευθύνονται σε μαθητές υψηλών επιδόσεων για τον λόγο αυτό οι μαθητές εισάγονται σ΄αυτά μέσω εξετάσεων που διενεργούνται από τα ίδια τα σχολεία.
Τα πειραματικά σχολεία είναι τα σχολεία στα οποία δοκιμάζονται τα νέα προγράμματα σπουδών, τα νέα βιβλία, οι νέες διδακτικές μέθοδοι κτλ προκειμένου να εξαχθούν τα ανάλογα αποτελέσματα και να αποφασιστεί αν θα πρέπει να εφαρμοστούν ή όχι σε όλα τα σχολεία της επικράτειας.
΄Αλλο το ένα άλλο το άλλο.
Johnjohnjohn
Νεοφερμένο μέλος

Guest 092312
Επισκέπτης

Resaldis
Δραστήριο μέλος

^Για ένα διάστημα υπήρχαν όντως Πρότυπα Πειραματικά ΓΕΛ (το λέω γιατί πήγαινα σε ένα). Ποιο σαΐνι το είχε σκεφτεί, δεν ξέρω.
Μάλλον θα επανιδρυθούν: https://www.newsbeast.gr/greece/art...inoyn-zontana-ta-protypa-peiramatika-scholeia
Guest 092312
Επισκέπτης

Johnjohnjohn
Νεοφερμένο μέλος

Tώρα ή κάτι καταλαβαίνω λάθος (πιθανό και αυτό) ή γίνεται χαμός για το τίποτα. Από όταν ιδρύθηκαν τα πρότυπα πειραματικά ουσιαστικά σαν πρότυπα λειτουργούσαν απλά είχε μείνει το "πειραματικά" στον τίτλο. Και έτσι λειτουργούν μέχρι και σήμερα ή κάνω λάθος; Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;![]()
Μόλις ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησαν να είναι πρότυπα που σημαίνει ότι οι μαθητές Δεν έμπαιναν με εξετάσεις και το μαθημα δεν ήταν τόσο εναλλακτικό
Guest 092312
Επισκέπτης

Μόλις ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησαν να είναι πρότυπα που σημαίνει ότι οι μαθητές Δεν έμπαιναν με εξετάσεις και το μαθημα δεν ήταν τόσο εναλλακτικό
Αν θυμάμαι καλά αυτό έγινε για μία χρονιά και μετά ξανάρχισαν οι εξετάσεις απλά μόνο στο γυμνάσιο (λίγο χαζό κατ'εμέ αλλά άλλη συζήτηση).
Τυχαίνει να ήμουν σε πρότυπο και μπήκα τώρα από περιέργεια στη σελίδα τους και είδα πρώτη πρώτη την ανακοίνωση για τις εισαγωγικές.
Johnjohnjohn
Νεοφερμένο μέλος

Αν θυμάμαι καλά αυτό έγινε για μία χρονιά και μετά ξανάρχισαν οι εξετάσεις απλά μόνο στο γυμνάσιο (λίγο χαζό κατ'εμέ αλλά άλλη συζήτηση).
Τυχαίνει να ήμουν σε πρότυπο και μπήκα τώρα από περιέργεια στη σελίδα τους και είδα πρώτη πρώτη την ανακοίνωση για τις εισαγωγικές.
Νομίζω αυτό το κράτησαν μόνο σε ένα στην Αθήνα. Πάντως εδώ Πάτρα δεν ισχύουν αυτα
JimRav
Νεοφερμένο μέλος

Johnjohnjohn
Νεοφερμένο μέλος

Στα πρότυπα ΓΕΛ τι διαφορετικό γίνεται σε σχέση με ένα κανονικό ΓΕΛ;
Όπως προείπα κυρίως μπαίνεις με εξετάσεις (άρα τ επίπεδο των μαθητών είναι υψηλότερο) κ όταν το δικό μας ήταν πρότυπο πειραματικό κάναμε πιο εναλλακτικές μεθόδους από ότι όταν ήμασταν σκέτο πειραματικο
christos87
Νεοφερμένο μέλος

JerryPap
Νεοφερμένο μέλος

Guest 336742
Επισκέπτης

και το σημαντικότερο (κατά την άποψή μου), υπήρχαν όμιλοι αριστείας σε διάφορα θέματα πέραν του κανονικού ωραρίου.
Παρόλα αυτά, αν κι εγώ δεν ήμουν σε πειραματικό, πήγαινα σε όμιλο πειραματικού.Δεν ξέρω αν είναι γενικό φαινόμενο, πάντως σε μας γινόταν.
JerryPap
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.