Πρόθεση ψήφου 2008-2009

Τι θα ψηφίζατε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 3)
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 1 33.3%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Οικολόγοι Πράσινοι

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Άλλο κόμμα

    Ψήφοι: 1 33.3%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 1 33.3%
  • ΔΞ / ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

dmoud

Νεοφερμένος

Ο dmoud αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
1) Σαφώς και τα πιστεύω. Το να είσαι το παιδί των θελημάτων και να λές σε όλους ναι για να γλιτώσεις τις όποιες επιπτώσεις της επιλογής σου δεν αποτελεί στρατηγική. Είναι τακτική καρπαζοεισπράκτορα.
2)Δεν διαφωνώ στο γεγονός ότι οι πανελλαδικές κατατρέφουν την 3η λυκείου και γι αυτό είμαι υπέρμαχος της άποψης του να γίνει η 3η προπαρασκευαστικό έτος όπου θα γίνονται μόνο μαθήματα κατεύθυνσης σε μικρότερα τμήματα και περισσότερες ωρες. Η αξιοκρατία που προσφέρουν οι πανελλαδικές είναι αδιαμφισβήτητη.
3) Δεν σου τα έχουν πει καλα.... Αγγλία BT (management δημόσιου αν και δεν έχει μετοχική πλειοψηφία), γερμανία Deutsce (ο διορισμένος από το δημόσιο manager ανακοίνωσε ότι ανέλαβαν πλήρως το management του OTE), αμερική ΑΤ&Τ (σε αυτούς δίνει όλες τις προμήθεις για τις τηλεπικοινωνίες με αντάλλαγμα το management) . Όπως καταλαβαίνεις το να έχεις εναν τηλεπικοινωνιακό φορέα υπο το έλεγχό σου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για ένα κράτος.Μάλιστα ο ίδιος ο Αλογοσκούφης μόνο την Πορτογαλία ανέφερε ώς παράδειγμα κράτους που έχει ιδιωτικοποιήσει πλήρως τον τηλεπικοινωνιακό φορέα. Αλλά ξέχασε να μας πεί ότι η Πορτογαλία είναι χώρα με οικονομία παράδειγμα προς αποφυγή. Τα περι δημοσίων υπαλλήλων τα προσπερνώ γιατί στον ΟΤΕ απλά δεν ισχύουν. Αν θες να δεις τεμπέληδες πήγαινε σε καμιά νομαρχία ή εφορία. Ο οτε είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση με κερδοφόρες θυγατρικές (βλεπε cosmote), οπότε δεν υπήρχε λόγος πλήρους ιδιωτικοποίησης.
Α μήπως σου είπανε τι οφέλη αποκόμισε η Ελλάδα με το να ξεπουλήσει πλήρως τον ΟΤΕ? Για πες μας και εμάς να μας διαφωτίσεις λίγο.
1)Άρα δεν ξέρεις ή δεν αποδέχεσαι την έννοια της διπλωματίας.
2)Καταστρέφουν όλο το Λύκειο, το οποίο ειδικά από τη Β'Λυκείου έχει γίνει ένα φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές (και μάλιστα ένα κακό φροντιστήριο). Άκυρώνεται όλο του το νόημα όταν μέσα απτην επιτυχία σε 6 μόνο μαθήματα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Και ακόμα δεν ξέρω πόσο αξιοκρατική μέθοδος είναι, πόσο δίκαιο όμως είναι να ακυρώνεται μια ολόκληρη σχολική πορεία και να κρίνεσαι αποκλειστικά από 6 μέρες που θα εξεταστείς γραπτά. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει να αξιολογείται ένας υποψήφιος. Έπειτα πόσο δίκαιο είναι π.χ εσύ που θέλεις να δώσεις για Πολυτεχνίο και ο άλλος που θέλει να επιλέξει κάποιο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας να δίνετε τις ίδιες εξετάσεις? Οι ίδιες γνώσεις απαιτούνται? Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια σχετική διαβάθμιση των θεμάτων ανα σχολή και να γίνονται και κάποιες προφορικές εξετάσεις (στυλ interview), πάντοτε έξω από το σχολείο.
3)Aνέφερα τις συγκεκριμένες εταιρείες αναφορικά με τη μετοχική τους σύνθεση, όπου το δημόσιο έχει μικρότερο ποσοστό του 25% αντίστοιχα στη κάθε χώρα. Το management όντως το έχουν ακόμα. Μιλάμε για εταιρείες κολοσσούς. Στην Ελλάδα ο ΟΤΕ παραμένει ο πιο ακριβός provider, οι υποδομές είναι απαράδεκτες, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού και χάνει συνεχώς πελάτες. Ούτε σωστή διαχείρηση των υποδομών του κάνει με αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία των εναλλακτικών παρόχων και των πελατών τους. Η εξυπηρέτηση πελατών εξακολουθεί να είναι μέτρια ενώ σε επαρχιακές περιοχές τα καταστήματα του ΟΤΕ εξακολουθούν να έχουν εικόνα δημόσιας υπηρεσίας. Θέλω να πω πως το ελληνικό δημόσιο μας έχει δείξει με το χειρότερο τρόπο το αν μπορεί να διοικήσει τον ΟΤΕ ή όχι. Αντίθετα χρησιμοποιώντας λεφτά και υποδομές του ελληνικού λαού εξακολουθεί να διατηρεί την αλαζονική μονοπωλιακή τακτική του, με τις μέτριες υπηρεσίες και τη συνεχή απώλεια πελατών. Η Cosmote αποτελεί εξαίρεση γιατι εκεί υπάρχει ανταγωνισμός επί ίσοις όροις με Vodafone και Wind.
Όσο για τους υπαλλήλους, εγώ ξέρω ότι εδώ και ένα μήνα βλέπω απαράδεκτες ταχύτητες στο internet που δεν δικαιολογούνται από τα στατιστικά της γραμμής μου, ήρθε τεχνικός για να μετρήσει τη γραμμή και με ειρωνικό υφάκι μου απάντησε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως οι απαιτήσεις μου είναι παράλογες (καθώς παλιά δεν είχαμε καν ADSL) και με παρακίνησε να πάω πρώτα σε καμια Forthnet και μετά να παραπονιέμαι. Επίσης όταν πήγα να αλλάξω router στο Οteshop της περιοχής μου γινότανε μέσα ένας χαμός από ουρά για λογαριασμούς (καθώς όπως μου είπαν αν δεν έχεις μαζί λογαριασμό για να πληρώσεις πρέπει πρώτα να πας σε άλλο stand να σου εκδώσουν αντίγραφο και μετά να πληρώσεις-έλεος) και δύο υπάλληλοι έλειπαν σε άδεια. Τέλός πέρσι υπήρχε μια καλωδιακή βλάβη στη περιοχή (κόπηκαν κατα λάθος κάτι καλώδια κατα τη διάρκεια έργων) και τα συνεργεία του ΟΤΕ έφτασαν στο σημείο την επόμενη μέρα. Συνολικά μείναμε χωρίς τηλέφωνο 2 μέρες. Για να μη μιλήσω για τα 134,1242,121 κ.τ.λ που λειτουργούν μόνο εργάσιμες ώρες. Νομίζω ο καθένας έχει να διηγηθεί από μια ιστορία για το τι καθεστώς επικρατεί στον ΟΤΕ.
Αν δεν μπορεί το δημόσιο να φέρει αλλαγές, δεν πειράζει, ίσως τις φέρει η DT. Να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αποκλείεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Φιλε dmoud συμφωνω με τα περισσοτερα που λες, αλλα στην Ελλαδα απ οτι φαινεται ειναι καταδικαστεο να υποστηριζει κανεις τη φιλελευθεροποιηση της οικονομιας.
Αφου δε γινεται να εξυγειανθει το δημοσιο, ας περιοριστει τουλαχιστον.
Εχω πολυ κοντινο συγγενη στον ΟΤΕ.
Δεν το θεωρω δικαιο ο εργαζομενος του ΟΤΕ να δουλευει προαιρετικα, να μην γινεται να απολυθει ακομα και αν μπει στο γραφειο του φωναζοντας "δε γουσταρω να δουλεψω, δε δουλευω σημερα"
Και να πληρωνεται κανονικα.
Δε το θεωρω δικαιο ο ΟΤΕτζης παροτι δουλευει λιγοτερο να παρει τελικα συνταξη πιο νεος και μακραν μεγαλυτερη απο αυτη του ιδιωτικου υπαλληλου.
Δε το θεωρω δικαιο να στηριζουμε ολοι απο τις τσεπες μας μια ΜΗ υγειη επιχειρηση οπως η ολυμπιακη επειδη δε μπορει να σταθει μονη της. Πως μετα η υγειης επιχειρηση (βλ. Aegean) να την ανταγωνιστει, οταν την ολυμπιακη τη στηριζει το κρατος;
Μη με παρεξηγειτε, δε λεω να παιρνουν ολοι συνταξη οσο πιο μικρη γινεται και σε μεγαλυτερη ηλικια. Θελω να υπαρξει εξισορροπηση. Ο δημοσιος υπαλληλος να μη μπορει να λαδωθει, να απολυεται αμα δε δουλευει, να παιρνει την ιδια συνταξη στην ιδια ηλικια με τον ιδιωτικο υπαλληλο (οχι στη σημερινη ηλικια που παιρνει ο ιδιωτικος, αλλα σε μια ενδιαμεση που θα παιρνουν και οι δυο)

Οπως το βλεπω εγω, μια ζωη ευνοημενοι ειναι οι κρατικοι υπαλληλοι και οι επιχειρηματιες που διαπλεκονται με το κρατος, ενω οσοι εχουν μια κανονικη επιχειρηση ή εργαζονται σε μια τετοια ειναι μονιμα απο κατω.
Αλλα ποια κυβερνηση θα τολμησει να παταξει τη διαφθορα, οταν το πολιτικο κοστος ειναι τεραστιο λογω των απειρων δημοσιων υπαλληλων και των συγγενων τους;

Είναι άλλο πράγμα η ελευθερία της αγοράς κι άλλο πράγμα να ξεπουλάς την πιο κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση. Το δημόσιο είναι εταιρεία υπέρ του λαού. Καμία εταιρεία δεν πουλάει μετοχές που αποφέρουν κέρδη, πόσο μάλλον τη διαχείριση της επιχείρησης. Δεν μιλάω φυσικά για κρατικοποίηση του ΟΤΕ, αλλά απορρίπτω και κάθε σενάριο πώλησης του management σε ξένα, επιχειρηματικά συμφέροντα ειδικά όταν γίνεται με πελατειακές σχέσεις και όχι με δημόσιο διαγωνισμό που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά οτι θα απέδιδε τα διπλάσια κέρδη στο Δημόσιο.
Όσο για κάποιους (και όχι όλους) τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, νομίζω οτι τα προβλήματα έχουν να κάνουν μόνο με το εργασιακό καθεστώς ορισμένων βολεμένων και όχι με τη φύση του οργανισμού που βασικά, αν και ΔΕΚΟ, λειτουργούσε αποκλειστικά ως επιχείρηση, άρα στον ΟΤΕ δεν κάθονται. Γιατί πολύ απλά έπαψε να είναι "δημόσιο" εδώ και πολλά χρόνια.

ε οχι και δηθεν..

Οι αμαρτίες υπήρξαν και μάλιστα πολλές. Δεν αποδέχομαι όμως τον κύριο Καραμανλή να προσπαθεί να κρύψει τα σφάλματα και τις παραλείψεις της δικής του πολυετούς (ναι, μετά από 4 χρόνια θεωρείται πολυετής) διακυβέρνησης χρησιμοποιώντας τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως αμνό προς θυσία που τους φορτώνει κάθε δική του αδυναμία δράσης. Συγγνώμη, αλλά δεν είναι υπεύθυνη κυβερνητική στάση να αποδέχεται την αδυναμία της να χειριστεί καταστάσεις φέρνοντας ως πρόφαση γεγονότα και παραλείψεις πολλών ετών πριν. Αν ο κύριος Καραμανλής ασκούσε σοβαρη πολιτική θα είχε λύσει κάθε πρόβλημα που οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό. Παράδειγμα, η κατάσταση στην υγεία. Όταν παρουσιάζεται από επίσημο φορέα μελέτη στην οποία δείχνει οτι η υγεία στην περιφέρεια πάει από το κακό στο χειρότερο εν έτει 2006 και ο κύριος Αβραμόπουλος τα φορτώνει (και πάλι) στην προηγούμενη διακυβέρνηση, τότε πως να σχολιάσουμε; Η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά ομολογεί τη διετή απραξία της πάνω στο θέμα. Νομίζω δυο χρόνια θα ήταν υπερ-αρκετά για να διορθωθούν κάποιες τέτοιου μεγέθους καταστάσεις. Αυτό για την ιστορία. Για να μάθουμε να αποδεχόμαστε και τις δικές μας ανικανότητες και να μην βρίσκουμε την κλασική δικαιολογία της...κακιάς κληρονομιάς. Αλλά η δικαιολογία αυτή θα χρησιμοποιείται συνεχώς από τη ΝΔ, ακόμη και αρκετά χρόνια μετά, οπότε τι συζητάμε...

1)Άρα δεν ξέρεις ή δεν αποδέχεσαι την έννοια της διπλωματίας.
2)Καταστρέφουν όλο το Λύκειο, το οποίο ειδικά από τη Β'Λυκείου έχει γίνει ένα φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές (και μάλιστα ένα κακό φροντιστήριο). Άκυρώνεται όλο του το νόημα όταν μέσα απτην επιτυχία σε 6 μόνο μαθήματα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Και ακόμα δεν ξέρω πόσο αξιοκρατική μέθοδος είναι, πόσο δίκαιο όμως είναι να ακυρώνεται μια ολόκληρη σχολική πορεία και να κρίνεσαι αποκλειστικά από 6 μέρες που θα εξεταστείς γραπτά. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει να αξιολογείται ένας υποψήφιος. Έπειτα πόσο δίκαιο είναι π.χ εσύ που θέλεις να δώσεις για Πολυτεχνίο και ο άλλος που θέλει να επιλέξει κάποιο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας να δίνετε τις ίδιες εξετάσεις? Οι ίδιες γνώσεις απαιτούνται? Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια σχετική διαβάθμιση των θεμάτων ανα σχολή και να γίνονται και κάποιες προφορικές εξετάσεις (στυλ interview), πάντοτε έξω από το σχολείο.
3)Aνέφερα τις συγκεκριμένες εταιρείες αναφορικά με τη μετοχική τους σύνθεση, όπου το δημόσιο έχει μικρότερο ποσοστό του 25% αντίστοιχα στη κάθε χώρα. Το management όντως το έχουν ακόμα. Μιλάμε για εταιρείες κολοσσούς. Στην Ελλάδα ο ΟΤΕ παραμένει ο πιο ακριβός provider, οι υποδομές είναι απαράδεκτες, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού και χάνει συνεχώς πελάτες. Ούτε σωστή διαχείρηση των υποδομών του κάνει με αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία των εναλλακτικών παρόχων και των πελατών τους. Η εξυπηρέτηση πελατών εξακολουθεί να είναι μέτρια ενώ σε επαρχιακές περιοχές τα καταστήματα του ΟΤΕ εξακολουθούν να έχουν εικόνα δημόσιας υπηρεσίας. Θέλω να πω πως το ελληνικό δημόσιο μας έχει δείξει με το χειρότερο τρόπο το αν μπορεί να διοικήσει τον ΟΤΕ ή όχι. Αντίθετα χρησιμοποιώντας λεφτά και υποδομές του ελληνικού λαού εξακολουθεί να διατηρεί την αλαζονική μονοπωλιακή τακτική του, με τις μέτριες υπηρεσίες και τη συνεχή απώλεια πελατών. Η Cosmote αποτελεί εξαίρεση γιατι εκεί υπάρχει ανταγωνισμός επί ίσοις όροις με Vodafone και Wind.
Όσο για τους υπαλλήλους, εγώ ξέρω ότι εδώ και ένα μήνα βλέπω απαράδεκτες ταχύτητες στο internet που δεν δικαιολογούνται από τα στατιστικά της γραμμής μου, ήρθε τεχνικός για να μετρήσει τη γραμμή και με ειρωνικό υφάκι μου απάντησε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως οι απαιτήσεις μου είναι παράλογες (καθώς παλιά δεν είχαμε καν ADSL) και με παρακίνησε να πάω πρώτα σε καμια Forthnet και μετά να παραπονιέμαι. Επίσης όταν πήγα να αλλάξω router στο Οteshop της περιοχής μου γινότανε μέσα ένας χαμός από ουρά για λογαριασμούς (καθώς όπως μου είπαν αν δεν έχεις μαζί λογαριασμό για να πληρώσεις πρέπει πρώτα να πας σε άλλο stand να σου εκδώσουν αντίγραφο και μετά να πληρώσεις-έλεος) και δύο υπάλληλοι έλειπαν σε άδεια. Τέλός πέρσι υπήρχε μια καλωδιακή βλάβη στη περιοχή (κόπηκαν κατα λάθος κάτι καλώδια κατα τη διάρκεια έργων) και τα συνεργεία του ΟΤΕ έφτασαν στο σημείο την επόμενη μέρα. Συνολικά μείναμε χωρίς τηλέφωνο 2 μέρες. Για να μη μιλήσω για τα 134,1242,121 κ.τ.λ που λειτουργούν μόνο εργάσιμες ώρες. Νομίζω ο καθένας έχει να διηγηθεί από μια ιστορία για το τι καθεστώς επικρατεί στον ΟΤΕ.
Αν δεν μπορεί το δημόσιο να φέρει αλλαγές, δεν πειράζει, ίσως τις φέρει η DT. Να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αποκλείεται.


Για τις τηλεπικοινωνίες δεν διαφωνώ οτι για τον καταναλωτή τα πράγματα δεν θα χειροτερεύσουν. Εκφράζω όμως για μία ακόμη φορά τις αμφιβολίες μου σχετικά με τον τρόπο επιλογής της DT, την απόφαση την ίδια για το ξεπούλημα του δημόσιου κολοσσού, καθώς και την τεράστια χασούρα του δημοσίου από το δωράκι του management και την έλλειψη δημοσίου διαγωνισμού. Γιατί εμένα όλο αυτό μου θυμίζει καταστάσεις...απευθείας ανάθεσης; Και τέλος πάντων, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ξεπουληθεί η διοίκηση του ΟΤΕ. Οι ιδιωτικές εταιρείες (εναλλακτικοί φορείς) ήταν και είναι εξαιρετικά επαρκείς ανταγωνιστές του ΟΤΕ που τον κάνουν να βελτιώνει τις υπηρεσίες του με συνεχείς αναβαθμίσεις των καναλιών και παράλληλες μειώσεις τιμών. Με το τριτοκοσμικό αυτό σχήμα του προστάτη, ξένου επενδυτή δεν πρόκειται το δημόσιο να αποκομίσει μακροπρόθεσμα απολύτως τίποτα.
Σχετικά, τώρα, με τις εξετάσεις. Απορρίπτω κατηγορηματικά τη συνέντευξη για την οποία μιλάς ασυζητητί. Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται στις συνεντεύξεις του δημοσίου και τώρα μου λες να επεκτείνουμε το ρουσφέτι και στα σχολεία; Άσε, γιατί ξέρω πολύ καλά κάποιες καταστάσεις. Ξέρω οτι άνθρωποι ικανοί, με περγαμηνές και έργο για το κράτος και την κοινωνία αποκλείονται από το να γίνουν διευθυντές αξιόλογων σχολείων μόνο και μόνο γιατί ο κύριος που τους πήρε συνέντευξη ανακάλυψε οτι δεν ήταν...κυβερνητικοί. Μιλάμε για ανθρώπους με βαθμολογίες 19/20 στα τυπικά προσόντα που πήραν 16/20 στη συνέντευξη (για προφανείς λόγους) και έχασαν σχολεία-πρότυπα από άχρηστους, με βαθμολογίες 14 και 15 στα 20 στα τυπικά προσόντα, που απλά είχαν καποια γαλάζια γνωριμία που φρόντισε το 20αρι στη συνέντευξη. Κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα*. Το διαβλητό αυτό σύστημα δεν έχει καμία δουλειά στην εκπαίδευση.


*Σχετικά με το ρουσφέτι των γαλάζιων συνεντεύξεων ξέρω συγκεκριμένες περιπτώσεις, ανθρώπους και σχολεία. Δεν μιλάω στο βρόντο. Το κακό είναι οτι δεν είναι...μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί συμβαίνει κατα κόρον και το γνωρίζω πολύ καλά. Εκτός κι αν η συντονισμένη αναδιάρθρωση αξιόλογων διευθυντών σε πολλά σχολεία που τυχαίνει να γνωρίζω και άρχισε να επιτελείται το 2005 είναι εντελώς τυχαία. Επίσης, πόσο τυχαία μπορεί να είναι η ταυτόχρονη απομάκρυνση αριστερών και πρασινων διευθυντών και προισταμένων και η άμεση αντικατάστασή τους από γαλάζια στελέχη ακόμη και στις θέσεις των υποδιευθυντών; Δεν τους κατηγορώ τους ανθρώπους, φυσικά. Πολλοί από αυτούς που τυχαίνει να γνωρίζω είναι εξαιρετικά αξιόλογοι. Αυτό δεν έχει να κάνει με το κόμμα. Η αναδιάρθωση αυτή, όμως, της οποίας τα κριτήρια εξυπηρέτησε το ρουσφέτι της συνέντευξης με κάνει να έχω πάρα πολλές απορίες για το πόσο αξιοκρατικά δουλεύει η παρούσα κυβέρνηση και για το πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται για την εξυγείανση του δημοσίου τομέα και κατ'επέκτασην των ΔΕΚΟ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikosl

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
1)Άρα δεν ξέρεις ή δεν αποδέχεσαι την έννοια της διπλωματίας.
2)Καταστρέφουν όλο το Λύκειο, το οποίο ειδικά από τη Β'Λυκείου έχει γίνει ένα φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές (και μάλιστα ένα κακό φροντιστήριο). Άκυρώνεται όλο του το νόημα όταν μέσα απτην επιτυχία σε 6 μόνο μαθήματα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Και ακόμα δεν ξέρω πόσο αξιοκρατική μέθοδος είναι, πόσο δίκαιο όμως είναι να ακυρώνεται μια ολόκληρη σχολική πορεία και να κρίνεσαι αποκλειστικά από 6 μέρες που θα εξεταστείς γραπτά. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει να αξιολογείται ένας υποψήφιος. Έπειτα πόσο δίκαιο είναι π.χ εσύ που θέλεις να δώσεις για Πολυτεχνίο και ο άλλος που θέλει να επιλέξει κάποιο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας να δίνετε τις ίδιες εξετάσεις? Οι ίδιες γνώσεις απαιτούνται? Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια σχετική διαβάθμιση των θεμάτων ανα σχολή και να γίνονται και κάποιες προφορικές εξετάσεις (στυλ interview), πάντοτε έξω από το σχολείο.
3)Aνέφερα τις συγκεκριμένες εταιρείες αναφορικά με τη μετοχική τους σύνθεση, όπου το δημόσιο έχει μικρότερο ποσοστό του 25% αντίστοιχα στη κάθε χώρα. Το management όντως το έχουν ακόμα. Μιλάμε για εταιρείες κολοσσούς. Στην Ελλάδα ο ΟΤΕ παραμένει ο πιο ακριβός provider, οι υποδομές είναι απαράδεκτες, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού και χάνει συνεχώς πελάτες. Ούτε σωστή διαχείρηση των υποδομών του κάνει με αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία των εναλλακτικών παρόχων και των πελατών τους. Η εξυπηρέτηση πελατών εξακολουθεί να είναι μέτρια ενώ σε επαρχιακές περιοχές τα καταστήματα του ΟΤΕ εξακολουθούν να έχουν εικόνα δημόσιας υπηρεσίας. Θέλω να πω πως το ελληνικό δημόσιο μας έχει δείξει με το χειρότερο τρόπο το αν μπορεί να διοικήσει τον ΟΤΕ ή όχι. Αντίθετα χρησιμοποιώντας λεφτά και υποδομές του ελληνικού λαού εξακολουθεί να διατηρεί την αλαζονική μονοπωλιακή τακτική του, με τις μέτριες υπηρεσίες και τη συνεχή απώλεια πελατών. Η Cosmote αποτελεί εξαίρεση γιατι εκεί υπάρχει ανταγωνισμός επί ίσοις όροις με Vodafone και Wind.
Όσο για τους υπαλλήλους, εγώ ξέρω ότι εδώ και ένα μήνα βλέπω απαράδεκτες ταχύτητες στο internet που δεν δικαιολογούνται από τα στατιστικά της γραμμής μου, ήρθε τεχνικός για να μετρήσει τη γραμμή και με ειρωνικό υφάκι μου απάντησε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως οι απαιτήσεις μου είναι παράλογες (καθώς παλιά δεν είχαμε καν ADSL) και με παρακίνησε να πάω πρώτα σε καμια Forthnet και μετά να παραπονιέμαι. Επίσης όταν πήγα να αλλάξω router στο Οteshop της περιοχής μου γινότανε μέσα ένας χαμός από ουρά για λογαριασμούς (καθώς όπως μου είπαν αν δεν έχεις μαζί λογαριασμό για να πληρώσεις πρέπει πρώτα να πας σε άλλο stand να σου εκδώσουν αντίγραφο και μετά να πληρώσεις-έλεος) και δύο υπάλληλοι έλειπαν σε άδεια. Τέλός πέρσι υπήρχε μια καλωδιακή βλάβη στη περιοχή (κόπηκαν κατα λάθος κάτι καλώδια κατα τη διάρκεια έργων) και τα συνεργεία του ΟΤΕ έφτασαν στο σημείο την επόμενη μέρα. Συνολικά μείναμε χωρίς τηλέφωνο 2 μέρες. Για να μη μιλήσω για τα 134,1242,121 κ.τ.λ που λειτουργούν μόνο εργάσιμες ώρες. Νομίζω ο καθένας έχει να διηγηθεί από μια ιστορία για το τι καθεστώς επικρατεί στον ΟΤΕ.
Αν δεν μπορεί το δημόσιο να φέρει αλλαγές, δεν πειράζει, ίσως τις φέρει η DT. Να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αποκλείεται.

1) Διπλωματία έχει νόημα μόνο αν έχεις να αποκομίσεις κάτι. Αν δεν μπορούν να το καταφέρουν ας καταργήσουν το υπουργείο εξωτερικών, αφού θα λέμε σε όλους ναι και θα υποχωρούμε.
2)Τα θεματα των πανελλαδικών είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Κοινώς, ανάλογα με το πόσο προετοιμασμένος είσαι, τόσο θα γράψεις. Και ναί η ζωή σου πολλές φορές θα κριθεί μέσα σε εξετάσεις λίγων ωρών (ή ακόμη και σε interview μερικών λεπτών), τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Τα προφορικά δεν αγνοουνται στις πανελλαδικές, λαμβάνονται κατα 30% υποψιν, αν και εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα από μενα. Και εν πάση περιπτώση, αν ήσουν ΤΟΟΟΣΟ άτυχος στις πανελλαδικές (που για μένα ατυχία σε παραπάνω από ένα μάθημα δεν υφίσταται, μετά απλά είναι κενά διαβάσματος), δεν σου παίρνουν το κεφάλι. Σου δίνουν το δικαίωμα να ξαναδώσεις.
Πίστεψέ με, αν πάνε οι εξετάσεις στο πανεπιστήμιο θα γίνει μπάχαλο και αυτό διότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό καθηγητών που δεν διορθώνουν με σύνεση και αυτό θα το δείς και εσύ όταν μπείς με το καλό στο πανεπιστήμιο
3) Ο οτέ αν δεν το θυμάσαι ανοιξε το δρόμο για το φθηνό dsl με τις μειώσεις κατα 50% πριν 2 χρόνια και με τους διπλασιασμούς των ταχυτήτων. Όσο για το support, απλά μπες στο adslgr.com να δείς πόσοι γυρνάνε από forthnet,on,hol,tellas πάλι στον οτέ λόγω άθλιας εξυπηρέτησης. Αυτή τη στιγμή ο οτέ εχει τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο ιντερνετ bandwidth με το εξωτερικό και τον μεγαλύτερο αριθμό dslams με τεράααστια διαφορά από τον 2ο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Στην εκπαίδευση δεν εννοούσε νομίζω το βαθμό προφορικών. Εννοούσε τη θέσπιση προσωπικής συνέντευξης. Νομίζω οτι μετά από όσα είπα περί του θέματος, κάθε σχόλιο περιττεύει. Δε νομίζω οτι μιλάμε σοβαρά όταν θέλουμε να βάλουμε το σύστημα των γαλάζιων παιδιών και εξυπηρετήσεων στα δημόσια σχολεία. Φτάνει ο χαμός των ιδιωτικών, που πληρώνουν επιτηρητές που κάνουν τα στραβά ματια για να γίνεται η διαβολή της διαβολής στις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν θα καταστρέψουμε τώρα με κομματικούς και το δημόσιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dmoud

Νεοφερμένος

Ο dmoud αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
1) Διπλωματία έχει νόημα μόνο αν έχεις να αποκομίσεις κάτι. Αν δεν μπορούν να το καταφέρουν ας καταργήσουν το υπουργείο εξωτερικών, αφού θα λέμε σε όλους ναι και θα υποχωρούμε.
2)Τα θεματα των πανελλαδικών είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Κοινώς, ανάλογα με το πόσο προετοιμασμένος είσαι, τόσο θα γράψεις. Και ναί η ζωή σου πολλές φορές θα κριθεί μέσα σε εξετάσεις λίγων ωρών (ή ακόμη και σε interview μερικών λεπτών), τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Τα προφορικά δεν αγνοουνται στις πανελλαδικές, λαμβάνονται κατα 30% υποψιν, αν και εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα από μενα. Και εν πάση περιπτώση, αν ήσουν ΤΟΟΟΣΟ άτυχος στις πανελλαδικές (που για μένα ατυχία σε παραπάνω από ένα μάθημα δεν υφίσταται, μετά απλά είναι κενά διαβάσματος), δεν σου παίρνουν το κεφάλι. Σου δίνουν το δικαίωμα να ξαναδώσεις.
Πίστεψέ με, αν πάνε οι εξετάσεις στο πανεπιστήμιο θα γίνει μπάχαλο και αυτό διότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό καθηγητών που δεν διορθώνουν με σύνεση και αυτό θα το δείς και εσύ όταν μπείς με το καλό στο πανεπιστήμιο
3) Ο οτέ αν δεν το θυμάσαι ανοιξε το δρόμο για το φθηνό dsl με τις μειώσεις κατα 50% πριν 2 χρόνια και με τους διπλασιασμούς των ταχυτήτων. Όσο για το support, απλά μπες στο adslgr.com να δείς πόσοι γυρνάνε από forthnet,on,hol,tellas πάλι στον οτέ λόγω άθλιας εξυπηρέτησης. Αυτή τη στιγμή ο οτέ εχει τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο ιντερνετ bandwidth με το εξωτερικό και τον μεγαλύτερο αριθμό dslams με τεράααστια διαφορά από τον 2ο.
1)Το τι έχει αποκομίσει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής σηκώνει μεγάλη κουβέντα και δεν φαίνεται να βγάζουμε άκρη.
2)Τα θέματα των Πανελλαδικών δεν είναι κλιμακούμενης δυσκολίας αλλά συγκεκριμένου επιπέδου για όλους τους μαθητές, έυκολα για κάποιους δύσκολα για άλλους. Και επειδή η λειτουργία των συγκεκριμένων εξετάσεων είναι καθαρά χρησιμοθηρική, δηλ. αποσκοπούν στην εισαγωγή του υποψηφίου σε κάποιο πανεπιστήμιο, θα έπρεπε το περιεχόμενο τους και ο βαθμός δυσκολίας τους να έχουν σχέση με το αντικείμενο με το οποίο σκοπεύεις εσύ να ασχοληθείς. Εγώ ξέρω πως για να γίνω ψυχολόγος θα πρέπει να λιώσω στα Αρχαία ενώ για να μπω στην Ανθοκομική θα πρέπει να διαβάζω Διοίκηση και ΑΕΠΠ. Όταν μιλάω για προφορικά, προφανώς και δεν αναφέρομαι στο 30% το οποίο δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που σε πολλά σχολεία (ιδιωτικά κυρίως) οι βαθμοί αυτοί είναι πλασματικοί και δεν ανταποκρίνονται στη πραγματική προφορική παρουσία του μαθητή. Εγώ ζητώ εξετάσεις στις οποίες πραγματικά η προφορική εξέταση, η κριτική ικανότητα, η γενική παιδεία και οι δεξιότητες του κάθε μαθητή να έχουν θέση. Εμένα μου ήρθε στο μυαλό το interview, μπορεί να υπάρχει και κάτι καλύτερο, σίγουρα πάντως δεν συμφωνώ με τη ταύτιση Λυκείου και εισαγωγής στο πανεπιστήμιο μέσω των πανελλαδικών, όσο αδιάβλητες και αν είναι. Αν ανατρέξει κανείς στα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών έχει να πάρει πολύ καλές ιδέες.
3)Πριν 2 χρόνια οι περισσότεροι πάροχοι στις περισσότερες περιοχές παίζανε μέσω ΑΡΥΣ και ο ΟΤΕ πουλούσε χονδρική σε συγκεκριμένες τιμές και για συγκεκριμένες ταχύτητες που υποστήριζαν τα DSLAMs του. Προφανώς και τότε ήταν σε θέση να κάνει παιχνίδι (που και πάλι, σε σύγκριση με άλλες χώρες και τα τιμολόγια που αναφέρεις ήταν ακριβά). Το δρόμο για το φθηνό και γρηγορότερο ADSL τον άνοιξε το LLU και όχι τα πακέτα του ΟΤΕ.
Μιλάς για μεγαλύτερες επενδύσεις όταν το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών του ΟΤΕ είναι το Δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο (από τα χάλκινα καλώδια μέχρι τα κέντρα και τα interconnection με άλλους πάροχους σε Ελλάδα και εξωτερικό) το οποίο υλοποιήθηκε με τα χρήματα του ελληνικού λαού στον οποίο και ανήκει. Ο ΟΤΕ είναι ο διαχειρηστής του με συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, που λόγω όμως του κακού νομοθετικού πλαισίου και του ελλειπούς ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές το εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά. Και εγώ λοιπόν αν έχω ένα έτοιμο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα με τα λεφτά του κράτους μπορώ να παρέχω ότι θέλω. Οι εναλλακτικοί έρχισαν να αναπτύσσονται αυτόνομα ουσιαστικά εδώ και ενάμιση χρόνο (και τότε δεν υπήρχε και το RUO να επιβάλλει κάποια πράγματα στον ΟΤΕ ως προς τις διαδικασίες.)
Ακόμα ο ΟΤΕ δεν έχει παραδώσει σε πολλές περιοχές τα κέντρα του για φυσική συνεγκατάσταση όπως είναι υποχρεωμένος, εκτελεί τα αιτήματα του W-CRM όποτε θέλει και γενικότερα δεν ακολουθεί τις θεσμοθετημένες διαδικασίες για το LLU με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους εναλλακτικούς και τους πελάτες τους!!!
Πραγματικά λοιπόν έλεος, μην πάμε να βγάλουμε λάδι τον ΟΤΕ...

Στην εκπαίδευση δεν εννοούσε νομίζω το βαθμό προφορικών. Εννοούσε τη θέσπιση προσωπικής συνέντευξης. Νομίζω οτι μετά από όσα είπα περί του θέματος, κάθε σχόλιο περιττεύει. Δε νομίζω οτι μιλάμε σοβαρά όταν θέλουμε να βάλουμε το σύστημα των γαλάζιων παιδιών και εξυπηρετήσεων στα δημόσια σχολεία. Φτάνει ο χαμός των ιδιωτικών, που πληρώνουν επιτηρητές που κάνουν τα στραβά ματια για να γίνεται η διαβολή της διαβολής στις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν θα καταστρέψουμε τώρα με κομματικούς και το δημόσιο.
Κατ'αρχάς ποιός τα λέει αυτά περι χρηματισμού των επιτηρητών???

Απο εκεί και πέρα αν θέλεις να απαντήσεις δεν χρειάζεται να διαστρεβλώνεις αυτό που λέω. Προφανώς και δεν θέλω να συμβεί αυτό που περιγράφεις. Αυτό που θέλω είναι να καταργηθούν οι Πανελλαδικές για πολλούς λόγους, να απομονωθεί η εισαγωγή στα πανεπιστήμια από το σχολείο και να λαμβάνονται και άλλες παραμέτρους για την αξιολόγηση των μαθητών. Εγώ σκέφτηκα τη συνέντευξη ως ένα επιπλέον είδος εξέτασης, δύσκολο όμως να εφαρμοστεί στην Ελλάδα για τους ευνόητους λόγους που αναφέρεις. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Πάντως αυτή η ιστορία με τις πανελλαδικές πρέπει με κάποιον τρόπο να τελειώσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Κατ'αρχάς ποιός τα λέει αυτά περι χρηματισμού των επιτηρητών???

Απο εκεί και πέρα αν θέλεις να απαντήσεις δεν χρειάζεται να διαστρεβλώνεις αυτό που λέω. Προφανώς και δεν θέλω να συμβεί αυτό που περιγράφεις. Αυτό που θέλω είναι να καταργηθούν οι Πανελλαδικές για πολλούς λόγους, να απομονωθεί η εισαγωγή στα πανεπιστήμια από το σχολείο και να λαμβάνονται και άλλες παραμέτρους για την αξιολόγηση των μαθητών. Εγώ σκέφτηκα τη συνέντευξη ως ένα επιπλέον είδος εξέτασης, δύσκολο όμως να εφαρμοστεί στην Ελλάδα για τους ευνόητους λόγους που αναφέρεις. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Πάντως αυτή η ιστορία με τις πανελλαδικές πρέπει με κάποιον τρόπο να τελειώσει.

Επιτηρητές στους οποίους προσφέρθηκαν χρήματα από αρκετά ονομαστά ιδιωτικά για να κάνουν αυτό που λέω...Αυτοί τα λένε. Και σε μένα προσωπικά.
Ναι, δεν διαφωνώ οτι πρέπει να καταργηθεί η ένταξη στα πανεπιστήμια με προηγούμενη ειδίκευση. Το ίδιο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μίλησε πρώτο για ενιαίο, δημόσιο απολυτήριο. Κι εγώ θα το πήγαινα ακόμη παραπέρα αποσυνδέοντας την εισαγωγή στις σχολές από το λύκειο, πράγμα που φυσικά δεν έχει ουδεμία σχέση με τις πολιτικές της ΝΔ, καθώς αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πάγια θέση της Αριστεράς. Της αριστεράς και της αντιπολίτευσης που απαξιώνει η ολοκληρωτική, δεξιά κυβέρνηση. Μέχρι και σήμερα έφτασε ο κύριος Καραμανλής να απαξιώσει ακόμη μια φορά την αντιπολίτευση ολόκληρη, ξεχνώντας οτι σαν κυβερνητης ρόλος του είναι να κρίνεται από αυτή και όχι βασικα να την κρίνει. Φαίνεται ξέχασε οτι το 151 με το 148 δεν έχει και πολύ μεγάλη διαφορά. Ιδίως αν λάβουμε υπ'οψιν τις 40 κλεμμένες έδρες της ενισχυμένης αναλογικής που, κατ'εμέ, κακώς θέσπισε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς βλέπουμε να προχωράει ο Καραμανλής ένα ακόμη βήμα παραπέρα, δίνοντας πριμ 10 εδρών. Συγγνώμη, αλλά η δημοκρατία και η αναλογική αναπαράσταση του εκλογικού συνόλου δεν θυσιάζονται στο βωμό της διαφύλαξης της καταρρέουσας, ισχνής πλειοψηφίας. Και στο θέμα αυτό διαφωνώ και με το κόμμα που υποστηρίζω που πέρασε τον προηγούμενο νόμο. Εγώ πιστεύω οτι και οι κυβερνήσεις συνασπισμού μπορούν να δουλέψουν ενισχύοντας το θεσμό της δημοκρατίας και μπορούν να έχουν αποτελέσματα, όπως στη διακυβέρνηση της Γερμανίας, που ουσιαστικά δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα του ανύπαρκτου πολιτικού πολιτισμού, από τις στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει δημόσιο διάλογο, νομίζω οτι ήρθε
απλά η ώρα να σταματήσει να κυβερνάει μειοψηφικά και κατ'αποκλειστικότητα. Γιατί, ας μην ξεχνάμε. Μόνο κοινοβουλευτικά είναι πλειοψηφία η ΝΔ. Εκλογικά είναι μόλις το 39%, στις εκλογές, ενώ ουσιαστικά είναι μόλις το 29%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Είναι τουλάχιστον αλαζονικό να αρνείται το 29% να κάνει διάλογο επί κρισίμων ζητημάτων και ουσιαστικά να αποφασίζει μόνο του και απλά να ανακοινώνει τις αποφάσεις του. Νομίζω κάποιων τα μυαλά είναι λίγο πάνω από το κεφάλι. Προσγειωθείτε σας παρακαλώ, κύριε Καραμανλή και δείτε την πραγματικότητα κατάματα. Από τη στιγμή που αντιπροσωπεύετε ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων, νομίζω πρέπει να σταματήσετε να κυβερνάτε αλαζονικά κι αυθαίρετα. Δεν έκανε διάλογο για τον ΟΤΕ. Απλά ανακοίνωσε το ξεπούλημά του στη Βουλή. Κάποιοι νομίζουν οτι αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ή μου φαίνεται; Κάποιοι νομίζουν οτι δεν έχουν υποχρεώση να λογοδοτούν σε κανέναν, αλλά να αυτοδιορίζονται δερβέναγες του ελληνικού λαού; Σοβαρευτείτε κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί νομίζω οτι στις εκλογές του 2009 θα αναγκαστείτε στο τέλος να ξεναγήσετε τον κύριο Τσίπρα στο μελλοντικό του σπίτι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dmoud

Νεοφερμένος

Ο dmoud αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Επιτηρητές στους οποίους προσφέρθηκαν χρήματα από αρκετά ονομαστά ιδιωτικά για να κάνουν αυτό που λέω...Αυτοί τα λένε. Και σε μένα προσωπικά.
Ναι, δεν διαφωνώ οτι πρέπει να καταργηθεί η ένταξη στα πανεπιστήμια με προηγούμενη ειδίκευση. Το ίδιο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μίλησε πρώτο για ενιαίο, δημόσιο απολυτήριο. Κι εγώ θα το πήγαινα ακόμη παραπέρα αποσυνδέοντας την εισαγωγή στις σχολές από το λύκειο, πράγμα που φυσικά δεν έχει ουδεμία σχέση με τις πολιτικές της ΝΔ, καθώς αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πάγια θέση της Αριστεράς. Της αριστεράς και της αντιπολίτευσης που απαξιώνει η ολοκληρωτική, δεξιά κυβέρνηση. Μέχρι και σήμερα έφτασε ο κύριος Καραμανλής να απαξιώσει ακόμη μια φορά την αντιπολίτευση ολόκληρη, ξεχνώντας οτι σαν κυβερνητης ρόλος του είναι να κρίνεται από αυτή και όχι βασικα να την κρίνει. Φαίνεται ξέχασε οτι το 151 με το 148 δεν έχει και πολύ μεγάλη διαφορά. Ιδίως αν λάβουμε υπ'οψιν τις 40 κλεμμένες έδρες της ενισχυμένης αναλογικής που, κατ'εμέ, κακώς θέσπισε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς βλέπουμε να προχωράει ο Καραμανλής ένα ακόμη βήμα παραπέρα, δίνοντας πριμ 10 εδρών. Συγγνώμη, αλλά η δημοκρατία και η αναλογική αναπαράσταση του εκλογικού συνόλου δεν θυσιάζονται στο βωμό της διαφύλαξης της καταρρέουσας, ισχνής πλειοψηφίας. Και στο θέμα αυτό διαφωνώ και με το κόμμα που υποστηρίζω που πέρασε τον προηγούμενο νόμο. Εγώ πιστεύω οτι και οι κυβερνήσεις συνασπισμού μπορούν να δουλέψουν ενισχύοντας το θεσμό της δημοκρατίας και μπορούν να έχουν αποτελέσματα, όπως στη διακυβέρνηση της Γερμανίας, που ουσιαστικά δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα του ανύπαρκτου πολιτικού πολιτισμού, από τις στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει δημόσιο διάλογο, νομίζω οτι ήρθε
απλά η ώρα να σταματήσει να κυβερνάει μειοψηφικά και κατ'αποκλειστικότητα. Γιατί, ας μην ξεχνάμε. Μόνο κοινοβουλευτικά είναι πλειοψηφία η ΝΔ. Εκλογικά είναι μόλις το 39%, στις εκλογές, ενώ ουσιαστικά είναι μόλις το 29%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Είναι τουλάχιστον αλαζονικό να αρνείται το 29% να κάνει διάλογο επί κρισίμων ζητημάτων και ουσιαστικά να αποφασίζει μόνο του και απλά να ανακοινώνει τις αποφάσεις του. Νομίζω κάποιων τα μυαλά είναι λίγο πάνω από το κεφάλι. Προσγειωθείτε σας παρακαλώ, κύριε Καραμανλή και δείτε την πραγματικότητα κατάματα. Από τη στιγμή που αντιπροσωπεύετε ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων, νομίζω πρέπει να σταματήσετε να κυβερνάτε αλαζονικά κι αυθαίρετα.
Και τότε το ΠΑΣΟΚ γιατι δεν έκανε τίποτα για τη κατάργηση των Πανελλαδικών τόσα χρόνια? Όσο για τους επιτηρητές νομίζω πως ανώνυμα και ελεύθερα εκφραζόμαστε, αν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο μπορείς να το πεις.;) Και εγώ σε "ονομαστό" ιδιωτικό πηγαίνω και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτά δεν γίνονται. Άσε που δεν νομίζω να είναι τόσο απλό, τόσοι καθηγητές είναι εκεί μέσα από διάφορα σχολεία.

Όσο για τα άλλα που λες, εκεί πλέον μιλάμε καθαρά για το πως είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κατα πόσον μια οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως δεν άλλαξε χρόνια τώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Δεν έχω στοιχεία φίλε μου. Όπως και πολλά άλλα εγκλήματα μένουν ατιμώρητα επειδη δε μπορούν να στοιχειοθετηθούν. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν γίνονται κιόλας, έτσι; Προφανώς για να το λένε λειτουργοί, εδω και δεκαετίες, της δημόσιας εκπαιδευσης σημαίνει οτι δεν το έβγαλαν από το μυαλό τους. Και τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν έχω λόγο να μην τους εμπιστευτώ. Αυτά γίνονται κατά κόρον. Αρκεί να έχει το σχολείο το χρήμα και τις διασυνδέσεις να τα καλύψει. Και φυσικά δε μιλάω μόνο για μεγάλα σχολεία Βορείων Προαστίων, αλλά και για πολλά μικρότερα. Παρ'ολα αυτά, ακόμη και να γίνονται, δε νομίζω οτι θα το ήξεραν οι μαθητές...Μην τρελαθούμε κιόλας... Από αυτή την οπτική όχι, δε μπορείς να με διαβεβαιώσεις οτι αυτά δεν γίνονται.
Δε μίλησα εγώ για κατάρηση Πανελλαδικών. Και μην μου απαντάς με το στυλ Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ για χ, υ λόγους δεν κατήργησε τις Πανελλαδικές. Αφού τόσο ικανότερος ήταν ο κύριος Καραμανλής είχε 4 χρόνια να το κάνει. Και βέβαια δεν πρόκειται να το κάνει, γιατί είναι πάγια θέση της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ). Δυστυχώς οι δεξιοί συνήθως είναι αρκετά εγωιστές για να εφαρμόσουν προτάσεις ανθρώπων που απαξιώνουν δια στόματος Πρωθυπουργού, ασχέτως αν είναι σωστές ή όχι.
Ναι, με το πολιτικό σύστημα έχει να κάνει. Μόνο που αν πραγματικά ήθελε να αλλάξει κάτι η ΝΔ, έστω και με μικρές δυνατότητες, θα το άφηνε τουλάχιστον ως είχε. Δεν θα το επέκτεινε ακόμη περισσότερο, για να ωφελήσει τα του οίκου της. Γιατί προφανώς αν δεν είχε εκλεγεί κυβέρνηση με τις μισές μόνο έδρες, δεν θα ήταν ο εκλογικός νόμος η πρώτη της κίνηση ως κυβέρνηση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikosl

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
1)Το τι έχει αποκομίσει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής σηκώνει μεγάλη κουβέντα και δεν φαίνεται να βγάζουμε άκρη.
2)Τα θέματα των Πανελλαδικών δεν είναι κλιμακούμενης δυσκολίας αλλά συγκεκριμένου επιπέδου για όλους τους μαθητές, έυκολα για κάποιους δύσκολα για άλλους. Και επειδή η λειτουργία των συγκεκριμένων εξετάσεων είναι καθαρά χρησιμοθηρική, δηλ. αποσκοπούν στην εισαγωγή του υποψηφίου σε κάποιο πανεπιστήμιο, θα έπρεπε το περιεχόμενο τους και ο βαθμός δυσκολίας τους να έχουν σχέση με το αντικείμενο με το οποίο σκοπεύεις εσύ να ασχοληθείς. Εγώ ξέρω πως για να γίνω ψυχολόγος θα πρέπει να λιώσω στα Αρχαία ενώ για να μπω στην Ανθοκομική θα πρέπει να διαβάζω Διοίκηση και ΑΕΠΠ. Όταν μιλάω για προφορικά, προφανώς και δεν αναφέρομαι στο 30% το οποίο δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που σε πολλά σχολεία (ιδιωτικά κυρίως) οι βαθμοί αυτοί είναι πλασματικοί και δεν ανταποκρίνονται στη πραγματική προφορική παρουσία του μαθητή. Εγώ ζητώ εξετάσεις στις οποίες πραγματικά η προφορική εξέταση, η κριτική ικανότητα, η γενική παιδεία και οι δεξιότητες του κάθε μαθητή να έχουν θέση. Εμένα μου ήρθε στο μυαλό το interview, μπορεί να υπάρχει και κάτι καλύτερο, σίγουρα πάντως δεν συμφωνώ με τη ταύτιση Λυκείου και εισαγωγής στο πανεπιστήμιο μέσω των πανελλαδικών, όσο αδιάβλητες και αν είναι. Αν ανατρέξει κανείς στα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών έχει να πάρει πολύ καλές ιδέες.
3)Πριν 2 χρόνια οι περισσότεροι πάροχοι στις περισσότερες περιοχές παίζανε μέσω ΑΡΥΣ και ο ΟΤΕ πουλούσε χονδρική σε συγκεκριμένες τιμές και για συγκεκριμένες ταχύτητες που υποστήριζαν τα DSLAMs του. Προφανώς και τότε ήταν σε θέση να κάνει παιχνίδι (που και πάλι, σε σύγκριση με άλλες χώρες και τα τιμολόγια που αναφέρεις ήταν ακριβά). Το δρόμο για το φθηνό και γρηγορότερο ADSL τον άνοιξε το LLU και όχι τα πακέτα του ΟΤΕ.
Μιλάς για μεγαλύτερες επενδύσεις όταν το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών του ΟΤΕ είναι το Δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο (από τα χάλκινα καλώδια μέχρι τα κέντρα και τα interconnection με άλλους πάροχους σε Ελλάδα και εξωτερικό) το οποίο υλοποιήθηκε με τα χρήματα του ελληνικού λαού στον οποίο και ανήκει. Ο ΟΤΕ είναι ο διαχειρηστής του με συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, που λόγω όμως του κακού νομοθετικού πλαισίου και του ελλειπούς ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές το εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά. Και εγώ λοιπόν αν έχω ένα έτοιμο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα με τα λεφτά του κράτους μπορώ να παρέχω ότι θέλω. Οι εναλλακτικοί έρχισαν να αναπτύσσονται αυτόνομα ουσιαστικά εδώ και ενάμιση χρόνο (και τότε δεν υπήρχε και το RUO να επιβάλλει κάποια πράγματα στον ΟΤΕ ως προς τις διαδικασίες.)
Ακόμα ο ΟΤΕ δεν έχει παραδώσει σε πολλές περιοχές τα κέντρα του για φυσική συνεγκατάσταση όπως είναι υποχρεωμένος, εκτελεί τα αιτήματα του W-CRM όποτε θέλει και γενικότερα δεν ακολουθεί τις θεσμοθετημένες διαδικασίες για το LLU με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους εναλλακτικούς και τους πελάτες τους!!!
Πραγματικά λοιπόν έλεος, μην πάμε να βγάλουμε λάδι τον ΟΤΕ...

2. Καταργώντας τις πανελλαδικές χάνεις την αξιοκρατία και θέτεις του μαθητές στις ρουσφετολογικές διαθέσεις του καθενός κομματικοποιημένου εξεταστή που θα παίρνει συνεντεύξεις και θα κρίνει τις ζωές των παιδιών. Τα μαθήματα στα οποία εξετάζεσαι είναι επιλεγμένα με τρόπο που θα σου χρειαστούν οπωσδήποτε στην σχολή που θα πάς. Για την ανθοκομία που λές αν και το κοροϊδεύεις λόγω των οικονομοτεχνικών μελετών που αναλαμβάνουν για θερμοκήπια χρειάζονται την διοίκηση, και όσον αφορά την ανάπτυξη εφαρμογών, ο προγραμματισμός είναι σε κάθε τεχνολογική σχολή έστω και σε βασικό επίπεδο. Καλά για τα αρχαία και την ψυχολογία, δεν το συζητάω καν.
3. Ναι τις είδαμε τις ανταγωνίστριες του ΟΤΕ πόσο τις είχαν τις τιμές πριν τις ρίξει αυτός και διπλασιασει τις ταχύτητες. Οσον αφορά τις καταγγελίες σου, ένα θα πώ : "ο ΟΤΕ φταίει":lol:
Αντίθετα οι ανοργάνωτες και με άθλια μηχανογράφηση (σε σημείο του να χάνουν αιτήσεις και να λένε ότι ο ΟΤΕ τους καθυστερούσε) ανταγωνίστριες κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και πάντα τους βάζει τρικλοποδιές ο κακός οτέ.



Όσο για τα άλλα που λες, εκεί πλέον μιλάμε καθαρά για το πως είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κατα πόσον μια οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως δεν άλλαξε χρόνια τώρα.

Αν τα έχεις παρατήσει από τώρα, συγνώμη αλλά μια ζωή θα τρως σφαλιάρες και θα λές ευχαριστώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
2. Καταργώντας τις πανελλαδικές χάνεις την αξιοκρατία και θέτεις του μαθητές στις ρουσφετολογικές διαθέσεις του καθενός κομματικοποιημένου εξεταστή που θα παίρνει συνεντεύξεις και θα κρίνει τις ζωές των παιδιών. Τα μαθήματα στα οποία εξετάζεσαι είναι επιλεγμένα με τρόπο που θα σου χρειαστούν οπωσδήποτε στην σχολή που θα πάς. Για την ανθοκομία που λές αν και το κοροϊδεύεις λόγω των οικονομοτεχνικών μελετών που αναλαμβάνουν για θερμοκήπια χρειάζονται την διοίκηση, και όσον αφορά την ανάπτυξη εφαρμογών, ο προγραμματισμός είναι σε κάθε τεχνολογική σχολή έστω και σε βασικό επίπεδο. Καλά για τα αρχαία και την ψυχολογία, δεν το συζητάω καν.
3. Ναι τις είδαμε τις ανταγωνίστριες του ΟΤΕ πόσο τις είχαν τις τιμές πριν τις ρίξει αυτός και διπλασιασει τις ταχύτητες. Οσον αφορά τις καταγγελίες σου, ένα θα πώ : "ο ΟΤΕ φταίει":lol:
Αντίθετα οι ανοργάνωτες και με άθλια μηχανογράφηση (σε σημείο του να χάνουν αιτήσεις και να λένε ότι ο ΟΤΕ τους καθυστερούσε) ανταγωνίστριες κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και πάντα τους βάζει τρικλοποδιές ο κακός οτέ.





Αν τα έχεις παρατήσει από τώρα, συγνώμη αλλά μια ζωή θα τρως σφαλιάρες και θα λές ευχαριστώ.

Σόρρυ κιόλας φίλε μου. Εγώ με τον ΟΤΕ εν έτει 2005 έβαλα Ίντερνετ adsl κανάλι και παροχή otenet σε τρεις μέρες. Εν έτει 2008 που χρειάζομαι ένα δεύτερο κανάλι για επαγγελματικούς λόγους της οικογένειας η forthnet, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ανταγωνιστής του ΟΤΕ, προτίθεται να μου το βάλει σε ένα μήνα, με την προυποθεση να κάνει ο ΟΤΕ έρευνα και να βρεθούν συμβατά τα καλώδια...Είμαστε σοβαροί όταν συγκρίνουμε κολοσσούς με φούσκες; Μόνο που τους κολοσσούς δεν τους πουλάμε, κύριε Αλογοσκούφη...Που μου συγκρίνει την Ολυμπιακή με τον ΟΤΕ...Η Ολυμπιακή είχε καταρρεύσει αγαπητέ μου. Και κατέρρευσε όχι λόγω της δημόσιας διοίκησης, αλλά λόγω της κακής διοίκησης. Ο ΟΤΕ, αντιθέτως, δεν αντιμετωπίζει ούτε στο ελάχιστον τα προβλήματα της Ολυμπιακής. Εκτός κι αν δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε καν στο Δημόσιο που κυβερνάει ο κ. Καραμανλής. Εκτός κι αν θεωρεί οτι δημόσια διοίκηση σημαίνει κακή διοίκηση. Ε, τότε ας βγει να μας πει ευθέως οτι δεν είναι ικανός να κυβερνήσει μια χώρα κι ας μην κάνει την Πυθία...Αφού αποδέχεται πολύπλευρα (στυλιανίδης-παιδεία, πετραλιά-ασφαλίσεις, αλογοσκούφης-ΟΤΕ) οτι το Δημόσιο που κυβερνάει δε μπορεί να διοικήσει το δημόσιο πλούτο, τότε ας αφήσει άλλους να προσπαθήσουν στις επόμενες εκλογές κι ας μην ξανακατέβει. Μια κυβέρνηση προσπαθεί να μεταβάλλει το Δημόσιο σε ικανό διαχειριστή του λαικού πλούτου. Δεν παρακαλάει για βοήθεια από ιδιωτικά κεφάλαια. Διαφορετικά, ας βάλουμε Πρωθυπουργό το Βγενόπουλο απευθειας. Και δεν λαικίζω. Όταν μια κυβερνηση πουλάει μια πάμπλουτη επιχείρηση κι από την αγοραπωλησία επωφελείται ένας μεγαλοεπιχειρηματίας κι όχι το Δημόσιο, έχω κάθε δικαίωμα να ζητώ το λόγο και να έχω πολλές πολλές απορίες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
Οι αμαρτίες υπήρξαν και μάλιστα πολλές. Δεν αποδέχομαι όμως τον κύριο Καραμανλή να προσπαθεί να κρύψει τα σφάλματα και τις παραλείψεις της δικής του πολυετούς (ναι, μετά από 4 χρόνια θεωρείται πολυετής) διακυβέρνησης χρησιμοποιώντας τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως αμνό προς θυσία που τους φορτώνει κάθε δική του αδυναμία δράσης. Συγγνώμη, αλλά δεν είναι υπεύθυνη κυβερνητική στάση να αποδέχεται την αδυναμία της να χειριστεί καταστάσεις φέρνοντας ως πρόφαση γεγονότα και παραλείψεις πολλών ετών πριν. Αν ο κύριος Καραμανλής ασκούσε σοβαρη πολιτική θα είχε λύσει κάθε πρόβλημα που οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό. Παράδειγμα, η κατάσταση στην υγεία. Όταν παρουσιάζεται από επίσημο φορέα μελέτη στην οποία δείχνει οτι η υγεία στην περιφέρεια πάει από το κακό στο χειρότερο εν έτει 2006 και ο κύριος Αβραμόπουλος τα φορτώνει (και πάλι) στην προηγούμενη διακυβέρνηση, τότε πως να σχολιάσουμε; Η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά ομολογεί τη διετή απραξία της πάνω στο θέμα. Νομίζω δυο χρόνια θα ήταν υπερ-αρκετά για να διορθωθούν κάποιες τέτοιου μεγέθους καταστάσεις. Αυτό για την ιστορία. Για να μάθουμε να αποδεχόμαστε και τις δικές μας ανικανότητες και να μην βρίσκουμε την κλασική δικαιολογία της...κακιάς κληρονομιάς. Αλλά η δικαιολογία αυτή θα χρησιμοποιείται συνεχώς από τη ΝΔ, ακόμη και αρκετά χρόνια μετά, οπότε τι συζητάμε...
.

οπως τα λες τωρα συμφωνω(εξαλλου αν δεις προηγουμενο ποστ μου θα δεις οτι εγω αποδεχομαι οτι λαθη εχουν γινει και απο τα δυο μεγαλα κομματα)...απλως οπως το εθεσες αρχικα (...δηθεν αμαρτιες του πασοκ)φανηκε οτι δν αναγνωριζεις τις αναμφισβητητες μακακιες που εγιναν επι πασοκ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Τις αναγνωρίζω, αλλά δε μπορούν τα σφάλματα του ΠΑΣΟΚ να δικαιολογήσουν ούτε ένα μικρό ποσοστό της μηδενικής ποιότητας 4ετούς διακυβέρνησης Καραμανλή.
Προτιμώ όμως να μιλάω για σφάλματα κυβέρνησης και όχι για σφάλματα κομμάτων. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και το ΚΚΕ να ήταν κυβέρνηση τα ίδια λάθη θα έκανε. Δεν φταίει όμως το κόμμα, αλλά το γεγονός οτι διαχειρίζεται την εξουσία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

astathmitos

Δραστήριο μέλος

Ο astathmitos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 667 μηνύματα.
Δεν νομιζω οτι η κυβερνηση Καραμανλη ειναι ποιοτικα κακη...
Σιγουρα και εγω σαν ψηφοφορος της περιμενω πολλα περισσοτερα αλλα εχουν γινει και σημαντικα πραγματα σε καποιους τομεις....οποτε μην τα μηδενιζουμε,αλλωστε αν ηταν τοσο κακη κυβερνηση δεν θα ειχε σταθερα προβαδισμα πανω απο 6-7 χρονια στις δημοσκοπησεις....
Νουμερο 1 προβλημα η ακριβεια και η βελτιωση της καθημερινοτητας..
Οσο για το πασοκ νομιζω οτι δεν πειθει για της προθεσεις του,αυτο που διαπιστωνει ο κοσμος ειναι οτι το μονο που τους ενδιαφερει ειναι πως θα ξαναβρεθουν γρηγορα στη εξουσια χωρις ουσιαστικο πολιτικο περιεχομενο και πολιτικης αποψης.Ακραιο,παρωχημενο,αναχρονιστικο με εναν αρχηγο που δεν εμπνεει ουτε τους ιδιους του τους οπαδους.Πρεπει να πεισει για το αγαθο των προθεσεων του και σε αυτο εχει να αντιμετωπισει το παρελθον του που καθε αλλο παρα θετικο κρινετε ιδιαιτερα σε θεματα διαφθορας και κοινωνικης πολιτικης.Προσωπικα πιστευω θα εχει την τυχη της ενωσης κεντρου η της περαιτερω συρρικνωσης εκλογικα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Το μόνο "σημαντικό" που έγινε ήταν η ανακίνηση του Σκοπιανού, το οποίο βέβαια να τονίσουμε οτι ακόμη δεν επιλύθηκε ούτε στο ελάχιστο. Το βέτο ήταν απλά ένα βήμα πίεσης των Σκοπίων που όμως δεν έλυσε το πρόβλημα. Δεν ήταν η...εθνική νίκη που επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση να παρουσιαστεί.
Το γεγονός οτι η ΝΔ έχει 5 μονάδες (όχι 7) προβάδισμα είναι αποτέλεσμα της εσωκομματικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ και της κακής ατμόσφαιρας που όλη αυτή αποπνέει. Αν θέλεις, αποτελεί απλά ενός είδους "τιμωρία" στο ΠΑΣΟΚ (όπως και οι διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ) και όχι επιβράβευση της διακυβέρνησης της ΝΔ που κατά 80%, σύμφωνα με τελευταίες σφυγμομετρήσεις, αποδοκιμάζεται έντονα από την κοινή γνώμη.
Τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ είναι πολλά και αναγνωρίζω οτι πρέπει να επιλυθούν σύντομα και για την ίδια την πολιτική του υπόσταση και για το καλό της Δημοκρατίας στη χώρα. Ακραίες, παρωχημένες και αναχρονιστικές, όμως, απόψεις, είναι χαρακτηρισμοί που δεν αποδίδονται ούτε στον Γ. Παπανδρέου, ούτε στο ΠΑΣΟΚ.
Είναι ακραία η αντίθεση στο ξεπούλημα ενός πάμπλουτου κολοσσού με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη το έτος μέσω ενός μεσάζοντα-πελάτη της κυβέρνησης ονόματι Βγενόπουλος και χωρίς διενέργεια δημοσίου διαγωνισμού και κυρίως δημοσίου διαλόγου;
Είναι παρωχημένη η άποψη οτι το ξεπούλημα κύριων πλουτοπαραγωγικών πηγών σε ιδιωτικά συμφέροντα (ΑΓΕΤ Ηρακλής-Κυβέρνηση Μητσοτάκη '92, Οργανισμοί Λιμένων Πειραιώς-Θεσσαλονίκης, ΟΤΕ κλπ.) συνιστά σοβαρό πλήγμα στα εισοδήματα του Δημοσίου;
Είναι αναχρονιστική η άποψη οτι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να εμποδίσει την επαναφορά εποχών αλήστου μνήμης (ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου Τσίπρα-Παπανδρέου μετά από μηνύσεις του γλοιώδους Βγενόπουλου), αλλά η ίδια προωθεί καθεστώς λογοκρισίας μέσω μέτρων που επιχειρεί να περάσει για τον έλεγχο (χαφιεδιλίκι) του ηλεκτρονικού διαδικτυακού τύπου, αλλά επιπλέον μέσα από θρασύτατες φιμώσεις δημοκρατικών φωνών, όπως του Στέλιου Κούλογλου, 10 μέρες πριν παρουσιάσει εκπομπές για τη γενιά των 700 ευρώ και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα;
Αν όλα αυτά (και πολλά άλλα) είναι ακραία, παρωχημένα και αναχρονιστικά, τότε ας βγει ο κύριος Καραμανλής να κατηγορήσει τους Έλληνες ως ακραίους, παρωχημένους κι αναχρονιστές. Γιατί βασικά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών συμφωνεί και επαυξάνει με τις αντιθέσεις μας αυτές, που είναι και στάση του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και τα γαλάζια παιδιά της ΔΑΚΕ διαφωνούν...

Και για να καταρίψω τον άστοχο ισχυρισμό του Αλογοσκούφη που δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς οτι πουλάει τον ΟΤΕ για να μη γίνει σαν την ΟΑ, να τονίσω δυο πραγματάκια. Πρώτον, ο ΟΤΕ δεν έχει προβλήματα σαν της ΟΑ, είναι ενας πάμπλουτος κολοσσός και ακόμη κι αν υπήρχε ποτέ κίνδυνος να αποκτήσει, αν ο κύριος Αλογοσκούφης είναι πραγματικός οικονομολόγος και όχι ψιλικατζής θέλω να πιστεύω οτι θα τα απέτρεπε. Ο ισχυρισμός οτι πουλάμε το μεγαλύτερο κολοσσό της ΝΑ Ευρώπης, έναν πάμπλουτο και ισχυρό όμιλο εταιρειών προκειμένου κάποτε στο μέλλον να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα άλλων εταιρειών είναι στάση ανεύθυνη που το μόνο που θα μπορούσε να μου πει είναι πως ο Καραμανλής δεν εμπιστεύεται καν οτι η ίδια του η κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Και απαιτεί να τον εμπιστευτεί ο Έλληνας; Τη στιγμή που από το δημοκρατικό βήμα του Κοινοβουλίου απαξιώνει τo 55% των Ελλήνων πολιτών που ψήφισαν κόμμα της αντιπολίτευσης; Αν ο κύριος Καραμανλής θεωρεί οτι η αντιπολίτευση έχει το...ακαταλόγιστο και οτι δεν έχει ρόλο στην διακυβέρνηση, τότε ας καταργήσει τον πολυκομματισμό να ξέρουμε κι εμείς που βρισκόμαστε και που πατάμε. Μόνο που ξεχνάει οτι Πρωθυπουργός είναι χάρη στην ενισχυμένη αναλογική και όχι χαρη στην προτίμηση του λαού. Κι επίσης ξεχνάει οτι οι 148 αντιπολιτευομενοι βουλευτές είναι εκεί για να τον ελέγχουν και όχι για να τους ελέγχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

932df0a57b

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο 932df0a57b αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 853 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους. Διάβαζα καιρό το forum αλλά τώρα γράφτηκα. Θα ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κόμμα που να εκπροσωπεί έστω και εμμέσως τους βασιλικούς γιατί έχω προβληματιστεί και δεν ξέρω τι να υποστηρίξω...?? Οι γονείς μου είναι αριστεροί (ΠΑΣΟΚ) αν και τα οικονομικά τους είναι υπερβολικά πολύ καλά για αριστερούς. Γενικά θα μπορούσα να πω ότι δεν είμαι ούτε δεξιός, και μου τη σπάνε πολύ όσοι είναι, ειδικά οι νεόπλουτοι, αλλά και του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ κολλημένοι σαν γαλακτομπούρεκο. Να πω επίσης, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, πλουσιόπαιδο με την έννοια ότι χαλάω όσα θέλω, τους γράφω όλους κτλ, ενώ είμαι και πάρα πολύ καλός μαθητής. Τώρα το αν θα πω ποτέ στους γονείς μου τι πιστεύω είναι άλλη ιστορία. Αν όμως έπρεπε να ψηφίσω κάτι, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κόμμα που να αντιπροσωπεύει αυτά που πιστέυω, θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ γιατί τους ΝΔ δεν τους μπορώ καθόλου, ούτε και την πολιτική τους. Η βασιλευομένη δημοκρατία όμως είναι άλλη ιστορία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Όχι, αλλά ο Κοκός σκέφτεται να ιδρύσει. Φυσικά θα έχει να αντιμετωπίσει σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων, αλλά τέλος πάντων...Αφού απορρίφθηκε από τους Έλληνες ο θεσμός της Βασιλείας με συντριπτική πλειοψηφία δεν βλέπω το λόγο να ιδρυθεί κόμμα που να υποστηρίζει τους βασιλικούς που θεωρούν οτι πρέπει να επιστρέψει ο Τέως. Ο λαός απεφάνθη το 1975 μια για παντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

932df0a57b

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο 932df0a57b αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 853 μηνύματα.
Και όσοι την υποστηρίζουν, είναι περίεργο αλλά, δεν ξέρουν γιατί, απλά τους αρέσει...

Κόκος??

Εννοείς το αντισυνταγματικό δημοψήφισμα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Κόκος είναι το...χαιδευτικό του Τέως. Τον έλεγαν έτσι γιατί "κυβερνούσε" βάσει των εντολών της μαμάς του.

Το δημοψήφισμα του 1973 που διενεργηθηκε από τη Χούντα ήταν παράνομο, αν κι επίσης κατέρριπτε το θεσμό της Βασιλείας.
Το νομιμότατο δημοψηφισμα του 1975 ειναι αυτό που τελικά κατήργησε τη Βασιλεία με 75% απολύτως υπέρ της Προεδρευομενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

halvas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αχαρνές (Αττική). Έχει γράψει 1,074 μηνύματα.
Κόκος είναι το...χαιδευτικό του Τέως. Τον έλεγαν έτσι γιατί "κυβερνούσε" βάσει των εντολών της μαμάς του.

Το δημοψήφισμα του 1973 που διενεργηθηκε από τη Χούντα ήταν παράνομο, αν κι επίσης κατέρριπτε το θεσμό της Βασιλείας.
Το νομιμότατο δημοψηφισμα του 1975 ειναι αυτό που τελικά κατήργησε τη Βασιλεία με 75% απολύτως υπέρ της Προεδρευομενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Χε:P της Φρειδερίκης!:D

Για συντομεία (υποτίθεται), όλοι το έγραφαν Φρεί/κη για να το συνδέσουν με τη φρίκη!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Η Φρειδερίκη του Αννόβερου. Σκύλα γερμανίδα, δεν θέλει πολύ...Εξ'αυτού βγήκε και το σύνθημα που φώναζε όλη η χώρα τη δεκαετία του 60 και του 70.
"Δε σε θέλει ο λαός, πάρ'τη μάνα σου και μπρος":P

Ανεκαθεν το παλάτι έκανε πολιτική βάση της γερμανικής του καταγωγής. Αν δεν ήταν ο Βενιζέλος να συμμαχήσει με τη Ανταντ πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο θα ήμασταν ηττημένοι, αφού το παλάτι πίεζε να συμμαχήσουμε με τη Γερμανία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top