Χμμμ με βάση τα όσα συμβαίνουν στη σχολή μου, έχω μια διαφορετική οπτική για τα πράγματα.
Στην πλειοψηφία τους οι καθηγητές είναι μια χαρά. Και πολύ καλό μάθημα κάνουν, και για τη σχολή ενδιαφέρονται.
Το πρόβλημα βρίσκεται στη διοίκηση. Βρίσκεται στον πρύτανη και σε ορισμένα μη εκλεγμένα διορισμένα ΔΕΠ, και φυσικά στις παρατάξεις. Στην ουσία όλοι αυτοί είναι μία ομάδα, που κάνουν μεταξύ τους συνεννοήσεις και καταντούν τη σχολή μπάχαλο. Αποτέλεσμα στις συνελεύσεις να μην βγάζουμε άκρη, στις ΓΣΤ τα ίδια, η σύγκλητος να μην ξέρει ποιόν να πιστέψει (χμμ γιατί άραγε δεν υπογράφει 5 χρόνια τώρα για επέκταση του κτηρίου...?) και τελικά η σχολή να μένει πίσω.
Το μόνο που την πάει μπροστά είναι οι ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ πρωτοβουλίες των καθηγητών και των επί μέρους φοιτητών... Και σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα. Η πολτοποίηση του μυαλού της νεολαίας, που όταν μπαίνει σε μια σχολή, δεν έχει άποψη (δεν εννοώ πολιτική ή κομματική), δεν μπορεί να κρίνει λογικά.
Κακά τα ψέματα, μεγάλο μέρος της γενιάς μας δεν έχει κριτική ικανότητα. Έτσι, δεν συμμετέχουν στις συνελεύσεις, δεν έχουν άποψη ούτε ιδέα για το τί συμβαίνει στη σχολή, με αποτέλεσμα, αν δεν απέχουν από τις διαδικασίες να τους χειραγωγούν με τεράστια ευκολία οι παρατάξεις...
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι οι καθηγητές το πρόβλημα. Οk, υπάρχουν κάποιοι ελεεινοί απ' αυτούς, αλλά το θέμα είναι η στάση που τηρούμε όλοι πάνω στα προβλήματα του πανεπιστημίου.
ΥΓ. Όσο για το δημόσιο πανεπιστήμιο, είναι μια χαρά θεσμός που απλά χρειάζεται επιτέλους στήριξη. Δεν χρειαζόμαστε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποτελεί το χειρότερο επιχείρημα που άκουσα ποτέ. 'Ιδιωτικά πανεπιστήμια για να γίνουν τα δημόσια ανταγωνιστικά'. Δεν κατάλαβα, γιατί ο αμόρφωτος και απαίδευτος γιος/κόρη του κάθε λεφτά να έχει το ίδιο πτυχίο και εργασιακό δικαίωμα με εμένα που στο λύκειο σκιζόμουνα κι εγώ με τα μαθήματα, και οι γονείς μου για να πληρώνουν την παραπαιδεία? Άντε μην αρχίσω γιατί θα μου πάρει πάααρα πολλές σειρές.
Sorry για το σεντόνι.