Εγώ διαφωνώ λιγάκι με το να μην πας εκδρομή φέτος, και πολύ με το να μην πας εκδρομή του χρόνου. Αρχικά δεν κάνουν όλα τα παιδιά τις ίδιες μπανταλομαρες με ποτά, τσιγάρα και τα συναφή, οπότε δε σημαίνει στην εκδρομή ότι ντε και καλά θα σε πουν φλωρο αν δεν πιεις αν δεν καπνίσεις (στο κάτω κάτω αν το κάνουν είναι εντελώς χαμένα). Εφόσον λοιπόν τα κάνουν μόνο ορισμένα παιδιά, μπορείς να βρεις παρέες μεταξύ των υπολοίπων που δεν γουστάρουν να κάνουν "αυτά που δεν μπορούν να κάνουν σπίτι τους". Αυτό που συνειδητοποίησα εγώ φέτος είναι ότι οι εκδρομές δεν είναι για να περάσεις καλά με τους φίλους σου αποκλειστικά, αλλά για να περάσεις καλά με όσο το δυνατόν περισσότερους, να γνωρίσεις περισσότερο άτομα που λέγατε απλά μια καλημέρα πριν. Δεν νομίζω ότι τίθεται θεμα λοιπόν για το αν θα έχεις η αν θα βρεις παρέα, και στο λέω αυτό όντας αρκετά εσωστρεφής. Έπειτα δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα αν θα περάσεις καλά ή όχι. Μόνο και μόνο από αυτό αξίζει να πας! Τις σχολικές εκδρομές δεν πρόκειται να τις ζήσεις μετά το σχολείο. Ο χαβαλές, είτε περιλαμβάνει ξενύχτια και ποτά είτε όχι, οι καινούριες φιλίες, τα ευτράπελα που ποτέ δε λείπουν από μια πολυήμερη εκδρομή, όλα αυτά θα σου δώσουν αναμνήσεις που θα θυμάσαι καιρό έπειτα. Αλλά ακόμα κι αν δεν περάσεις καλά (που πραγματικά το αμφιβάλλω), Ε μια ανάμνηση είναι κι αυτή, ένα βίωμα. Αν δεν τίθεται μεγάλο οικονομικό θέμα μη το σκέφτεσαι και πήγαινε αυτη είναι η γνώμη μου! Όσο για την εκδρομή της Γ Λυκείου θα το μετανιώσεις ΠΟΛΥ αν δεν πας, ιδιαίτερα αν είναι στο εξωτερικό!