Kleisthenis
Νεοφερμένο μέλος

Ενώ μου άρεσε το προηγούμενο εξάμηνο στη σχολή, σε αυτό το εξαμηνο τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά βαρετά. Δεν με ενθουσιάζει και τοσο η Αρχαιολογία και η Τέχνη ενώ αρχίζω να πιστεύω και λόγω κοινωνικής πιεσης (ένοχος) πως η Ιστορία μπορεί να αποτελέσει ενα χόμπυ.
Σκέφτομαι έτσι την μετάβαση με 10% είτε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ή στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών της Παντείου. Εχω κοιτάξει τα προγράμματα σπουδών και εχω ψαχτεί πάρα πολύ για όλα αυτα τα τμήματα. Ψάχνω πλεον για γνώμες που μπορούν να με βοηθήσουν έστω και λίγο να κανω την τελική απόφαση από φοιτητές και αποφοίτους των τμημάτων αυτών καθώς και απο απλούς παρατηρητές.
Ποια πιστευετε λοιπόν οτι πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των φοιτητών των τμημάτων αυτών;
Ποιά απο τα τμηματα αυτά έχει το μεγαλύτερο αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ: Πιάνω και τα δυο αυτά τμήματα όπως και το ΔΕΣ στο ΠαΠει το οποίο ομως δεν με δελεάζει λόγω του πλήθους των οικονομικών και στατιστικών μαθημάτων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
N.F
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γενικά χαρακτηριστικά οι φοιτητές των τμημάτων δεν έχουν. Πολλοί μπαίνουν κατά τύχη και ένας μεγάλος αριθμός ονειρεύεται να μπεί στην Νομική. Εσύ τώρα όπως μας τα λες το ότι ενδιαφέρεσαι για την πολιτική και την ιστορία νομίζω σε κάνει ιδανικό φοιτητή για τα αντικείμενα αυτά.
Τέλος να σου πω πως αν η σχέση με τα μαθηματικά είναι από μέτρια και πάνω να δηλώσεις και το Παπει. Μπορεί το τμήμα αυτό να σου ανοίξει την πόρτα για μια στροφή σε οικονομικά ή διοίκηση επιχειρήσεων αργότερα μετά από σχετικό μεταπτυχιακό έτσι ώστε να βελτιώσεις τις πιθανότητες για εύρεση εργασίας. Αυτά από εμένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος

panagiotis23
Εκκολαπτόμενο μέλος

idoctorwho
Νεοφερμένο μέλος

Αφού η επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη απορώ γιατί δημιουργούν εξαρχής ένα τέτοιο νήμα.
Και τι παει να πει αυτο?Επειδη στην Ελλαδα ευδοκιμουν επαγγελματα μετρημενα στα δαχτυλα ενος χεριου,δν μπορει καποιος να ακολουθησει αυτο που αγαπα?1ον δεν ξερεις ποτε τι θα γινει στα επομενα 4-6 χρονια και δευτερον η εν ετη 2016 η αγορα εργασιας δεν περιοριζεται στην Ελλαδα μονο.

N.F
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και κατά την γνώμη μου θα είναι έτσι για πολύ καιρό ακόμαΑφού η επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη απορώ γιατί δημιουργούν εξαρχής ένα τέτοιο νήμα.

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

β τρόπο ψωμί και μετά κάνεις δεύτερο πτυχίο τα άλλα η μεταπτυχιακό όπως κάνουν αρκετοί.Γνώμη μου βέβαια.Χόμπι η
ιστορία είναι στην Ελλάδα που ο κάθε αμαθής έχει άποψη στο αντικείμενο,αλλά μήπως η πολιτική άν το πάρουμε έτσι
δεν είναι χόμπι;Αυτό και άν είναι.
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

το νημα αναφερεται σε σπουδές πολιτικών επιστημών,ενδιαφέρουσες αν μη τι αλλο.
Ιστορικη ερευνα μπορει να γινει και απο καποιον που δεν σπουδασε ιστορια,
αλλωστε ουτε ο θουκυδιδης τελειωσε ιστορικο.Διαβάζω π.χ Χαριτόπουλο για τον Βελουχιώτη ή τζανακάρη
ιστορική έρευνα δεν κάνουν; και μάλιστα βραβευμένη.Αντιθέτως πολλοί απόφοιτοι ιστορικού δεν απασχολούνται στην έρευνα
Ωστόσο,σαφώς για να μην παιδευτεί κάποιος από μόνος του το ιστορικό θα τον βοηθήσει,δεν το συζηταμε.
Εξάλλου είναι και απαραίτητη μια τέτοια πορεία σπουδών για κάποιον που θέλει να διδάξει σε σχολείο ή πανεπιστήμιο,αφού ζητούνται αποδεικτικά πτυχίου,διδακτορικού για τις σχετικές θέσεις κ.λπ Μαζί με αυτές τις στοχεύσεις(περιορισμένων πιθανοτήτων εν τούτοις) συνδυάζει κάποιος ταυτόχρονα και την αγάπη για το αντικείμενο.
Για θέση υπουργείου παιδείας από την άλλη αρκεί και το απολύτηριο ,καθώς βλέπουμε!
Πολιτικών σπουδών και ΔΕΣ αληθεια τι επαγγελματικα κατοχυρωμένα έχουν; δεν γνωρίζω κάτι.
Γενικά στην εποχή μας είναι δύσκολες οι προοπτικές για τις πρακτικές επιστήμες,πόσο μάλλον για τις θεωρητικές.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

N.F
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

Στο ιστορικο διαβαζουμε κατα καιρους λογης αντιτιθεμενες αποψεις για το ιδιο θεμα,ακομα και απο Καθηγητες ιστοριας.
οι κανονες και η μεθοδολογια για μια ιστορικη ερευνα δεν ειναι εδω που τα λεμε κρυμμενες,μπορει καποιος να εντρυφησει σε αυτες και μαλιστα σε σχετικα συντομο διαστημα .Μεγαλυτερο χρονο θα παρει η αναζητηση αντικειμενικων πηγων,η διασταυρωση τους κ.λπ θελει χρονο και μερακι και λιγοι εχουν το προνομιο να πληρωνονται για την ερευνα τους(καθηγητες πανεπιστημιου,καποιοι ελαχιστοι σε ινστιτουτα),οποτε εκ των πραγματων για τους πολλους που δεν τοποθετουνται στις θεσεις αυτες ειναι ερασιτεχνικη απασχοληση,αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορει να γινει με αντικειμενικοτητα και σοβαροτητα,ουτε πως υπολειπονται των αλλων.
εγω kirdou παλι απορριπτω ιστορικα βιβλια φορτισμενα απο πολιτικη και ιδεοληψια ανεξαρτητως των περγαμηνων που φερει ο συγγραφεας , η ελλαδα ειναι χωρος μετεμφυλιακα και μεταπολιτευτικα ιδιαιτερα φορτισμενος πολιτικα,οποτε η αντικειμενικοτητα δεν ειναι παντα αυτονοητη.
Δυσκολη δηλαδη η επιλογη τελικα,θελει ψαξιμο κατα κανονα βεβαια βιβλια ιστοριας απο πτυχιουχους ιστορικου παιρνω(αλλωστε γραφουν και τα περισσοτερα),αλλα οχι παντα και σιγουρα μετα απο διαλογη ωστε να απορριφθουν βιβλια που γραφουν τερατολογιες ή προπαγανδες
αλλα ηδη παιδες εχουμε βγει εκτος θεματος,ας βαλουμε μια τελεια εδω.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

παρεμπιπτόντως γύρω στο 20% από όσο ξέρω ήταν οι αρβανίτες στην "παλαιά" ελλάδα..χωρίς να υπονοώ βέβαια πως δεν ήταν έλληνες,δεν είχαν ελληνική συνείδηση.
αλλά εγώ δεν αναφερόμουν στα σχολικά βιβλία ή τουλάχιστον όχι μόνο σε αυτά.
τέλος πάντων ναι ας το κλείσουμε εδώ.είμαστε ικανοί να συζητάμε τώρα για τους αρβανίτες στο νήμα για καμιά δεκαριά μηνύματα

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με το θεμα,οτι εχω διαβασει απο δω,που παραδιδει πηγες και ειναι αναλυτικος
https://kleftouria.blogspot.gr/2008/04/1821_19.html
οπως βλεπω λαθος εκανα,για 14% γινεται λογος ,αν και παιζουν τα ποσοστα αναλογως ,συνηθως μικροτερα.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

βεβαιως οπως ειπα περαιτερω δεν εχω ψαξει για το θεμα,δεν με ενδιεφερε κιολας
αλλα θα συμφωνησω πως ειναι εκτος θεματος η συζητηση.
Kleisthenis
Νεοφερμένο μέλος

Εν τέλει έδωσα 10% και μπήκα στο τμημα Διεθνων και Ευρωπαικών Σπουδών στο ΠΑΠΕΙ. Όταν έκανα αυτήν την απόφαση ήταν σιγουρο πως θα άλλαζα σχολή αλλα στο μεσοδιάστημα άλλαξα γνώμη και τώρα βρίσκομαι σε απόγνωση.
Η μια επιλογή είναι να συνεχίσω στο Ιστορικό. Η μελέτη της Ιστορίας μου ειναι πιο ενδιαφέρουσα απο αυτή των Διεθνών Σχέσεων και το Ιστορικό προσφέρει ενα ευρος ευκαιριών ως δίχτυ ασφαλείας. Απο φιλολογος σε ξεναγός σε μουσεία σε αρχεία κ.α. Ωστόσο αυτές οι επιλογές δεν με καλύπτουν ούτε επαγγελματικά ούτε χρηματικά. Δεν είναι στόχος ζωής το να γίνω φιλολογος αλλά αν αποτύχω στους στόχους μου, μου φαίνεται ως μια καλή αν και κακοπληρωμένη εναλλακτική. Και φυσικά αυτές οι επιλογές δεν προσφέρουν πολλές δυνατότητες για εξέλιξη. Όπως ειπα παραπάνω τις βλέπω ως διχτυ ασφαλείας για να μπορώ να κυνηγήσω τους πραγματικούς στόχους μου.
Απο την άλλη ειναι το τμημα του ΔΕΣ. Το τμημα αυτό το διαλεξα για να ισορροπήσω καπως το ενδιαφέρον μου για τις Πολιτικές Επιστήμες με την επαγγελματική αποκατάσταση όμως νιώθω πως τελικά δεν μου δίνει τίποτα απο τα δύο. Προσφέρει εύρος ''marketable'' μαθημάτων όπως Οικονομικά, Μέθοδους Ληψης Αποφασεων, Διοιηκηση, Δικαιο κ.α όμως δεν μπορώ να καταλαβω αν αυτό αποτελεί το δυνατό σημείο του τμήματος ή το αδύναμο. Απο τη μια μου λένε πως με ενα μεταπτυχιακό θα εχω πολλές ευκαιριες και δυνατότητες εξέλιξης απο την αλλη μου λένε πως σε αυτο το τμημα μαθαινουν λίγο απο ολα και εν τελει δεν μαθαινουν τιποτα με αποτέλεσμα ο αποφοιτος ΔΕΣ να μην βγαίνει ''κατι''. Και αλήθεια γιατί να προσλάβουν εναν αποφοιτο ΔΕΣ όταν υπαρχουν εκατοντάδες ανεργοι καθαροί οικονομολογοι; Εχω μιλήσει με φοιτητές του τμήματος και εχω παρατηρήσει πώς οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν Διπλωμάτες κάτι που είναι μεν ενδιαφέρον αλλα οχι αρκετά ενδιαφέρον για εμενα ωστε να τραβηξω το λουκι της Διπλωματικής Ακαδημιας. Για να μην προσθέσω την οικονομική ευχαίρεια που συνήθως έχουν οι φοιτητές του τμήματος. Απο την άλλη οι απόφοιτοι που απασχολούνται συνήθως έχουν κάποιο μεταπτυχιακό στην Ναυτιλία και δουλεύουν σε τετοιου είδους εταιρείες κατι που εμένα με απωθεί.
Και απο τα δύο τμηματα είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να δώσω καποια χρήματα για να ολοκληρώσω προγραμμα μεταπτυχιακων σπουδών (Με ενδιαφέρουν κυρίως προγράμματα Πολιτικής Επιστήμης ή Επικοινωνίας / Μarketing) . Το ζήτημα είναι ποιό θα ηταν καλύτερο ώς βαση και για το μεταπτυχιακό και σε περίπτωση που δεν καταφέρω να το αποκτήσω ή που αυτό δεν μου προσφέρει καποια αλλα διεξοδο εν τελει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΥΓ: Όνειρο μου ήταν να δουλέψω στην Πολιτική. Και για να προλάβω την πιο κλισέ απάντηση όχι αυτό δεν σημαίνει πως θελω να γινω Πολιτικός. Θα ηθελα να δουλεψω σε Οργανισμούς, σε εταιρειες που ασχολούνται με τον χώρο της Επικοινωνίας, ώς δημοσιογράφος, σε κόμματα (στο εξωτερικό) κ.α. Ο χώρος της Εκπαιδευσης είναι κατι που επίσης με ενδιαφέρει αλλά δείχνει πολύ στάσιμος στην χώρα μας.
Απο την άλλη μου φαίνεται εντελώς καταθλιπτικό το να δουλεύω σε απρόσωπες εταιρείες χειριζόμενος αριθμούς και τεχνοκρατικές διαδικασίες, συνεπώς χώροι οπως αυτοί της Ναυτιλίας, της Λογιστικής κλπ. αποκλείονται για εμένα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.