Γιατί σκάτε για τους βαθμούς στο Γυμνάσιο; Μετράνε πουθενά;
Να σκάτε που διαβάζετε με πασάλειμμα ασχέτως άριστων-εικονικών βαθμών...και τα «κενά» φαίνονται αργότερα στο λύκειο και στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Προσωπικά μια ζωή έβγαινα 2ος. Μια φορά κράτησα απουσιολόγιο για 2 εβδομάδες ως αναπληρωτής απουσιολόγος και το σιχάθηκα. Το γεγονός ότι έβγαινα 2ος δεν με πτοούσε καθόλου ας έκανα πάντα καλύτερες εργασίες και ας είχα καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις και σε διαγωνίσματα από τους 2 απουσιολόγους. Οι δυο απουσιολόγοι κινούνταν πάντα με απαντήσεις βοηθημάτων των σχολικών βιβλίων ενώ προσωπικά, σε πολλά μαθήματα οι εργασίες μου ήταν υπόδειγμα αφού πάντα έγραφα το κάτι επιπλέον είτε από ιστορική γνώση,...κτλ. Πάντα έψαχνα σε πολλά βιβλία και όχι σε βοηθήματα. Έκανα τεράστιες προσπάθειες μόνος μου. Παρ' όλα αυτά επειδή σαν οικογένεια δεν είχαμε βύσμα και κοννέ, δεν έβγαλα ποτέ γενικό βαθμό άνω του 19. Συν το γεγονός ότι οι δικοί μου, πλήρωσαν για φροντιστήριο για πρώτη φορά από την β' λυκείου λόγω πανελληνίων εξετάσεων...
Συμπερασματικά, δεν θέωρησα ποτέ ότι εφόσον έβγαινα βαθμολογικά 2ος, ξέρω λιγότερα. Η κοινωνία είναι άδικη. Οι άριστοι απουσιολόγοι ήξεραν λιγότερα από μένα από πλευράς γενικών σχολικών γνώσεων...Αλλά θα μου πείτε τι γενικές σχολικές γνώσεις μας λες και μαλακίες; Αφού το σχολείο την παπαγαλία προωθεί. Εντάξει δεν λέω, αν κρίνουμε και με βάση ένα επιπλέον κριτήριο την παπαγαλία, γι' αυτό έβγαινα πάντα 2ος.
Μην σκάτε ρε παιδάκια. Ζήστε την εφηβεία σας με χαρά και αφήστε τις κατινίστικες γκρίνιες και ζήλιες.
Θα γινόμουν καλύτερος άνθρωπος αν έβγαζα βαθμό 19,9; ε;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.