εγώ έχω βγάλει πανεπιστημιακή νοσηλευτική και με βάζανε εκτός από τα δύσκολα να κάνω και την αγγαροδουλειά (άλλαζα πάπιες, έκανα μπάνια, ξεσκάτιζα

. και ταυότοχρονα έκανα και τα εξειδικευμένα.
Το δημόσιο έχει έλλειψη νοσηλευτών οπότε δε υπάρχει δυνατότητα να κάνεις μόνο τα κυρηλέ. Έκανα πράγματα που δε τα είχα μάθει στην σχολή μου (γιατί απλά οι νοσηλευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δε κάνουν).
Διοικητική θέση αν πάρεις θα πάρεις μετά τα 12 χρόνια προυπηρεσία (όταν γίνεις νοσηλευτής -Δ- βαθμού).
΄Μπορείς να διεκδηκήσεις επιπλέον θέλσεις ως καθηγητης στα ΤΕΕ (και σε ΙΕΚ) - το συνιστώ- καθώς και να κάνεις ακαδημαική εκπαίδευση (υπάρχει έλλειψη ακαδημαικών νοσηλευτών).
Η σχολή είναι καλή γιατί σου προσφέρεται άμεσα εργασία με πολύ καλό μισθό και έχει άριστο επίπεδο σπουδών.
Αλλά σε καμιά περίπτωση μην περιμένεις με το καλήμερα δουλειά γραφείου (Τουλάχιστον στο δημόσιο) 
στο ιδιωτικό ίσως.
Όταν διορίστηκα με χώσανε κατευθείαν στην νυχτέρια σε ένα πολύ βαρβάτο τμήμα (μέσα στις 2 πρώτες βδομαδες ήμουνα υπεύθυνος νοσηλευτής βράδιας), πολλές φορές αναγκαζόμουνα να δουλεύω 16+ ώρες την ημέρα και όταν πέρασα ιατρική δε μου εγκρίνανε την μετάταξη μου στο πανεπιστημιο Πατρών. (ενώ ήταν στο χέρι τους να μου την δώσουν). Ένώ κάποιες φορές τέλειωνα 11 (3-11) το βράδυ και έπρεπε 6 (6-15:00) το πρωί να ήμουνα πίσω. (και το σπίτι μου ήταν 45 λεπτά με το αυτοκίνητο). Άλλες ήμουνα πρωινός (6:00-15:00) κα έπρεπε το 23:00 να γυρίσω και να μεινω ξύπνιος μεχρι τις 7:00) . Πολλές φορές ανεχόμουνα τις γκρίνιες ασθενών (λίγοι καταλαβαιναν τι τραβάω).
Όσο αφορά τν μισθό είναι πραγματι καλός 1200-400 (με τα εξτρα ) αλλά πιστεψε με η δολειά που κάνουμε αξίζει πολύ παραπάνω.
ο νοσηλευτής πληρώνεται πάνω κάτω με τον καθηγητή που δεν δουλεύει ούτε τις μισές ώρες και έχει κυκλικο΄ωράριο και ευθύνη πάρα πολύ μεγάλη.
[
να ξέρεις ότι η δουλειά του ιατρού είναι πολύ πιο εύκολη από του νοσηλευτή .....ίσως αυτό οι περισσότεροι το θεωρήσουν υπερβολή αλλά είναι αλήθεια
οι ιατροί σε μέρα μη εφημερίας κοιμούνται από τις 11 σε μέρα εφημερίες κοιμούνται στις 2:00. Οι ιατροί δικαιούνται τζάμπα σίτιση στο εστιατορίο του νοσοκομείου οι νοσηλευτές οχι. Στην Ελλάδα υπάρχει μια ιατροκρατεία
Τα λεώ κάπως ωμα και ίσως στενοχωρήσω κάποιους
αλλά θεωρώ άδικο αυτό το τμήμα που τα περισσότερα μαθήματα (να μη πω όλα) γίνονται στο ιδιο επίπεδο με την ιατρική να μας αντιμετωπίζουν έτσι.
Στα μεγάλα νοσομομεία της Αθήνας έχουμε έλειψη νοσηλευτών και υπερπληθώρα ιατρών ... αυτό για μένα είναι απαράδεκτο δε τους φταινε οι νοσηλευτες όταν όλοι πανε στο εξωτερικό και σπουδάζουν ιατρική ....