Λοιπόν, ας πιάσουμε την πόλη μιας που είναι πιο εύκολο. Εφόσον δεν θες ξέφρενη φοιτητική ζωή αλλά μια πιο ήρεμη τότε είσαι κομπλέ. Η Αλεξανδρούπολη είναι μικρή, ήσυχη και ασφαλής πόλη αλλά έχει φοιτητόκοσμο (κυρίως τα παιδαγωγικά έχουν κόσμο). Το ότι είναι μικρή ευνοεί την ευκολότερη έξοδο με φίλους κλπ μιας που οι αποστάσεις είναι μικρές, ακόμα και στην Χηλή να μένεις εσύ ή οι φίλοι σου έχει συχνά αστικά από αυτήν προς το κέντρο και αντίστροφα (η Χηλή είναι λίγο πιο έξω από την πόλη, σαν προάστιο/χωριό στον δρόμο προς το νοσοκομείο όπου μένουν πολλοί φοιτητές μιας που είναι πιο οικονομικά και εκεί είναι τα παιδαγωγικά και η λέσχη).
Τώρα όσον αφορά την σχολή, ανέφερες το ερευνητικό κομμάτι. Σε ενδιαφέρει η έρευνα; Αν ναι δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιτεύξιμο σε προκλινικό επίπεδο (δεν έχω εικόνα από τα κλινικά), μιας που δεν γνωρίζω φοιτητή σε αυτό το επίπεδο που να συμμετέχει σε έρευνα. Σίγουρα πάντως μπορείς να χτίσεις πιο στενές σχέσεις με κάποιους καθηγητές, κάποιοι είναι προσεγγίσιμοι και δεκτικοί, το οποίο σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει μετέπειτα, εφόσον πηγαίνεις στις διαλέξεις τους και συμμετέχεις. Εγώ δεν έχω καμία σχέση μιας που, όπως και οι περισσότεροι προτιμώ να διαβάσω σπίτι μου και όχι να σπαταλώ το χρόνο μου στο αμφιθέατρο και επειδή δεν μου αρέσουν αυτού του είδους σχέσεις. Το πρόγραμμα είναι μεχ υποθέτω, δεν πολυπηγαίνω στα αμφιθέατρα όπως και οι περισσότεροι επειδή δεν αξίζουν. Βέβαια το φόρτο εργασίας είναι μεγάλο, ιδίως στο 2ο έτος. Για παράδειγμα η ανατομία είναι μοιρασμένη σε δύο μόνο εξάμηνα, το οποίο μόνο σε εμάς είναι έτσι. Προφανώς δυσκολεύει πολύ τα πράγματα και για αυτό πολλοί την αφήνουν (μεταξύ άλλων παραγόντων που δεν είναι της παρούσης). Επίσης, το 2ο έτος σου βγάζει την πίστη (αν θες βαθμούς) και ξέρω πολλούς που τα έφτυσαν εδώ και το 4ο έτος έχω ακούσει ότι είναι δύσκολο καθώς οι ώρες των κλινικών είναι ότι να'ναι και τα μαθήματα δύσκολα (τότε ουσιαστικά ξεκινάμε κλινικές). Γενικώς αυτό που ακούγεται είναι ότι τα ζυγά έτη είναι τα δύσκολα και τα μονά χαλαρά.
Εγώ πάντως σου συνιστώ να πας αλλού αν μπορείς διότι πέραν ότι θα είναι πιο εύκολα να παίρνεις καλούς βαθμούς (έτσι θα είσαι και πιο ήρεμος και θα έχεις και πιο πολύ ελεύθερο χρόνο) στις κλινικές θα έχεις και πιο πολλά περιστατικά αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία σε αυτά που νμζ είναι σημαντικό.