LeGoat
Νεοφερμένο μέλος
Ο LeGoat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 25 μηνύματα.

Εχω γραψει 18600 μορια. Πριν λιγο καιρο ειχα σιγουρη τη σειρα που θα δηλωνα τις σχολες, αλλα πλεον δεν εχω ιδεα. Απο προγραμμα σπουδων φαινεται να μου αρεσει περισσοτερο αυτο της Αλεξανδρουπολης. Γενικα προτιμω πιο πολυ το ερευνητικο κομματι της Ιατρικης οπως γενετικη και οχι τοσο πχ η χειρουργικη. Επισης η οικογενεια μου δεν ενδιαφερεται σε ποια πολη θα περασω και το κοστος ευτυχως αλλα να μου αρεσει η σχολη και να μην μισω την ωρα και στιγμη που μπαινω για μαθημα. Η φοιτητικη ζωη δεν ειναι το πιο σημαντικο για εμενα (πχ δεν μαρεσουν τοσο κλαμπς και τετοια αλλα πιο ηρεμα πραγματα οπως βολτες με φιλους/φιλες). Παντως προτιμω μια πιο "κοντινη" σχεση με καθηγητες και καλυτερη οργανωση (γενικα δυσκολευομαι με την οργανωση οποτε αν μπω σε μια πολυ ανοργανωτη σχολη θα ειναι η καλυτερη συνταγη για καταστροφη). Εχετε καποιες ιδεες/συμβουλες?
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος
Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

Η φοιτητική ζωή είναι ένας μύθος,καλά κάνεις και δεν επιρεαζεσαι από αυτό.Εχω γραψει 18600 μορια. Πριν λιγο καιρο ειχα σιγουρη τη σειρα που θα δηλωνα τις σχολες, αλλα πλεον δεν εχω ιδεα. Απο προγραμμα σπουδων φαινεται να μου αρεσει περισσοτερο αυτο της Αλεξανδρουπολης. Γενικα προτιμω πιο πολυ το ερευνητικο κομματι της Ιατρικης οπως γενετικη και οχι τοσο πχ η χειρουργικη. Επισης η οικογενεια μου δεν ενδιαφερεται σε ποια πολη θα περασω?
Τωρα από οργάνωση τμημάτων, όσο περισσότεροι φοιτητές υπάρχουν σε ένα τμήμα, τόσο πιο δύσκολη είναι κατάσταση, όπως και στο κομμάτι της σχέσης φοιτητή - καθηγητή, όσο περισσότεροι φοιτητές εισάγονται στο τμήμα, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να επικοινωνήσεις τυπικά με τους καθηγητές.
Το κτήριο της ιατρικής στη Θεσσαλονίκη, πάντως, είναι μεγάλο, και έχει πολύ προσωπικό απ'οτι γνωρίζω.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.554 μηνύματα.

Κατι ειδα οτι θες ερευνα.. τετοια σχολη ειναι η αθηνα... αυτη κανει ερευνα γιατι παιρνει τα χρηματα απο παντου και εχει διπλασιους καθηγητες απο το J Hopkins..εκει θα μπορεις να χωθεις καπου αμισθί και εθελοντικα ( τα λευτα τα παιρνουν οι καθηγητες)..κατα τα αλλα ανωνυμη ...δεν σε ξερω ,δε με ξερεις.Εχω γραψει 18600 μορια. Πριν λιγο καιρο ειχα σιγουρη τη σειρα που θα δηλωνα τις σχολες, αλλα πλεον δεν εχω ιδεα. Απο προγραμμα σπουδων φαινεται να μου αρεσει περισσοτερο αυτο της Αλεξανδρουπολης. Γενικα προτιμω πιο πολυ το ερευνητικο κομματι της Ιατρικης οπως γενετικη και οχι τοσο πχ η χειρουργικη. Επισης η οικογενεια μου δεν ενδιαφερεται σε ποια πολη θα περασω και το κοστος ευτυχως αλλα να μου αρεσει η σχολη και να μην μισω την ωρα και στιγμη που μπαινω για μαθημα. Η φοιτητικη ζωη δεν ειναι το πιο σημαντικο για εμενα (πχ δεν μαρεσουν τοσο κλαμπς και τετοια αλλα πιο ηρεμα πραγματα οπως βολτες με φιλους/φιλες). Παντως προτιμω μια πιο "κοντινη" σχεση με καθηγητες και καλυτερη οργανωση (γενικα δυσκολευομαι με την οργανωση οποτε αν μπω σε μια πολυ ανοργανωτη σχολη θα ειναι η καλυτερη συνταγη για καταστροφη). Εχετε καποιες ιδεες/συμβουλες?
LeGoat
Νεοφερμένο μέλος
Ο LeGoat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 25 μηνύματα.

Υπάρχει γενικά κάποια άποψη για Αλεξανδρούπολη? Έχω δει το πρόγραμμα της και με μια πρώτη ματιά με τραβάει. Αλλα γενικά εχω θέμα στο να συγκρίνω τα προγράμματα μεταξύ τους δεν ξερω δεν μου βγαίνειΚατι ειδα οτι θες ερευνα.. τετοια σχολη ειναι η αθηνα... αυτη κανει ερευνα γιατι παιρνει τα χρηματα απο παντου και εχει διπλασιους καθηγητες απο το J Hopkins..εκει θα μπορεις να χωθεις καπου αμισθί και εθελοντικα ( τα λευτα τα παιρνουν οι καθηγητες)..κατα τα αλλα ανωνυμη ...δεν σε ξερω ,δε με ξερεις.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.554 μηνύματα.

ΣΟΡΡΥ....δεν εχω δει κανενα απο εκει..μονο παιδια απο ΑΠΘ και ΕΚΠΑ κυκλοφορουν.Υπάρχει γενικά κάποια άποψη για Αλεξανδρούπολη? Έχω δει το πρόγραμμα της και με μια πρώτη ματιά με τραβάει. Αλλα γενικά εχω θέμα στο να συγκρίνω τα προγράμματα μεταξύ τους δεν ξερω δεν μου βγαίνει
LeGoat
Νεοφερμένο μέλος

Κοίτα απο ΑΠΘ εχω ακούσει και μου έχουν πει ότι γενικα δεν το προτείνουν σαν τμημα γιατι εχει μέτριο πρόγραμμα και λένε οτι εχει υψηλές βάσεις λόγο το οτι βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Βέβαια δεν ξερω αν ισχύει κάτι τέτοιο...ΣΟΡΡΥ....δεν εχω δει κανενα απο εκει..μονο παιδια απο ΑΠΘ και ΕΚΠΑ κυκλοφορουν.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Καλο ειναι και το απθ και το εκπα..απλα δεν σε ξεροψυνουν.Κοίτα απο ΑΠΘ εχω ακούσει και μου έχουν πει ότι γενικα δεν το προτείνουν σαν τμημα γιατι εχει μέτριο πρόγραμμα και λένε οτι εχει υψηλές βάσεις λόγο το οτι βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Βέβαια δεν ξερω αν ισχύει κάτι τέτοιο...
theredpanda
Νεοφερμένο μέλος
Η theredpanda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 22 μηνύματα.

Hello! Σπουδάζω ιατρική στην Αλεξανδρούπολη. Μπορείς να με ρωτήσεις ο,τι χρειάζεσαι, πάντως γενικά δεν ξέρω αν σου την συνιστώ.Εχω γραψει 18600 μορια. Πριν λιγο καιρο ειχα σιγουρη τη σειρα που θα δηλωνα τις σχολες, αλλα πλεον δεν εχω ιδεα. Απο προγραμμα σπουδων φαινεται να μου αρεσει περισσοτερο αυτο της Αλεξανδρουπολης. Γενικα προτιμω πιο πολυ το ερευνητικο κομματι της Ιατρικης οπως γενετικη και οχι τοσο πχ η χειρουργικη. Επισης η οικογενεια μου δεν ενδιαφερεται σε ποια πολη θα περασω και το κοστος ευτυχως αλλα να μου αρεσει η σχολη και να μην μισω την ωρα και στιγμη που μπαινω για μαθημα. Η φοιτητικη ζωη δεν ειναι το πιο σημαντικο για εμενα (πχ δεν μαρεσουν τοσο κλαμπς και τετοια αλλα πιο ηρεμα πραγματα οπως βολτες με φιλους/φιλες). Παντως προτιμω μια πιο "κοντινη" σχεση με καθηγητες και καλυτερη οργανωση (γενικα δυσκολευομαι με την οργανωση οποτε αν μπω σε μια πολυ ανοργανωτη σχολη θα ειναι η καλυτερη συνταγη για καταστροφη). Εχετε καποιες ιδεες/συμβουλες?
LeGoat
Νεοφερμένο μέλος

Πες τα παντα πως βλέπεις το πανεπιστήμιο, αν έχεις επαφές με καθηγητές, πως το βλέπεις το πρόγραμμα και οτι αλλο πιστεύεις πως πρέπει να συμπεριληφθεί πες τοHello! Σπουδάζω ιατρική στην Αλεξανδρούπολη. Μπορείς να με ρωτήσεις ο,τι χρειάζεσαι, πάντως γενικά δεν ξέρω αν σου την συνιστώ.
theredpanda
Νεοφερμένο μέλος
Η theredpanda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 22 μηνύματα.

Λοιπόν, ας πιάσουμε την πόλη μιας που είναι πιο εύκολο. Εφόσον δεν θες ξέφρενη φοιτητική ζωή αλλά μια πιο ήρεμη τότε είσαι κομπλέ. Η Αλεξανδρούπολη είναι μικρή, ήσυχη και ασφαλής πόλη αλλά έχει φοιτητόκοσμο (κυρίως τα παιδαγωγικά έχουν κόσμο). Το ότι είναι μικρή ευνοεί την ευκολότερη έξοδο με φίλους κλπ μιας που οι αποστάσεις είναι μικρές, ακόμα και στην Χηλή να μένεις εσύ ή οι φίλοι σου έχει συχνά αστικά από αυτήν προς το κέντρο και αντίστροφα (η Χηλή είναι λίγο πιο έξω από την πόλη, σαν προάστιο/χωριό στον δρόμο προς το νοσοκομείο όπου μένουν πολλοί φοιτητές μιας που είναι πιο οικονομικά και εκεί είναι τα παιδαγωγικά και η λέσχη).
Τώρα όσον αφορά την σχολή, ανέφερες το ερευνητικό κομμάτι. Σε ενδιαφέρει η έρευνα; Αν ναι δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιτεύξιμο σε προκλινικό επίπεδο (δεν έχω εικόνα από τα κλινικά), μιας που δεν γνωρίζω φοιτητή σε αυτό το επίπεδο που να συμμετέχει σε έρευνα. Σίγουρα πάντως μπορείς να χτίσεις πιο στενές σχέσεις με κάποιους καθηγητές, κάποιοι είναι προσεγγίσιμοι και δεκτικοί, το οποίο σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει μετέπειτα, εφόσον πηγαίνεις στις διαλέξεις τους και συμμετέχεις. Εγώ δεν έχω καμία σχέση μιας που, όπως και οι περισσότεροι προτιμώ να διαβάσω σπίτι μου και όχι να σπαταλώ το χρόνο μου στο αμφιθέατρο και επειδή δεν μου αρέσουν αυτού του είδους σχέσεις. Το πρόγραμμα είναι μεχ υποθέτω, δεν πολυπηγαίνω στα αμφιθέατρα όπως και οι περισσότεροι επειδή δεν αξίζουν. Βέβαια το φόρτο εργασίας είναι μεγάλο, ιδίως στο 2ο έτος. Για παράδειγμα η ανατομία είναι μοιρασμένη σε δύο μόνο εξάμηνα, το οποίο μόνο σε εμάς είναι έτσι. Προφανώς δυσκολεύει πολύ τα πράγματα και για αυτό πολλοί την αφήνουν (μεταξύ άλλων παραγόντων που δεν είναι της παρούσης). Επίσης, το 2ο έτος σου βγάζει την πίστη (αν θες βαθμούς) και ξέρω πολλούς που τα έφτυσαν εδώ και το 4ο έτος έχω ακούσει ότι είναι δύσκολο καθώς οι ώρες των κλινικών είναι ότι να'ναι και τα μαθήματα δύσκολα (τότε ουσιαστικά ξεκινάμε κλινικές). Γενικώς αυτό που ακούγεται είναι ότι τα ζυγά έτη είναι τα δύσκολα και τα μονά χαλαρά.
Εγώ πάντως σου συνιστώ να πας αλλού αν μπορείς διότι πέραν ότι θα είναι πιο εύκολα να παίρνεις καλούς βαθμούς (έτσι θα είσαι και πιο ήρεμος και θα έχεις και πιο πολύ ελεύθερο χρόνο) στις κλινικές θα έχεις και πιο πολλά περιστατικά αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία σε αυτά που νμζ είναι σημαντικό.
Τώρα όσον αφορά την σχολή, ανέφερες το ερευνητικό κομμάτι. Σε ενδιαφέρει η έρευνα; Αν ναι δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιτεύξιμο σε προκλινικό επίπεδο (δεν έχω εικόνα από τα κλινικά), μιας που δεν γνωρίζω φοιτητή σε αυτό το επίπεδο που να συμμετέχει σε έρευνα. Σίγουρα πάντως μπορείς να χτίσεις πιο στενές σχέσεις με κάποιους καθηγητές, κάποιοι είναι προσεγγίσιμοι και δεκτικοί, το οποίο σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει μετέπειτα, εφόσον πηγαίνεις στις διαλέξεις τους και συμμετέχεις. Εγώ δεν έχω καμία σχέση μιας που, όπως και οι περισσότεροι προτιμώ να διαβάσω σπίτι μου και όχι να σπαταλώ το χρόνο μου στο αμφιθέατρο και επειδή δεν μου αρέσουν αυτού του είδους σχέσεις. Το πρόγραμμα είναι μεχ υποθέτω, δεν πολυπηγαίνω στα αμφιθέατρα όπως και οι περισσότεροι επειδή δεν αξίζουν. Βέβαια το φόρτο εργασίας είναι μεγάλο, ιδίως στο 2ο έτος. Για παράδειγμα η ανατομία είναι μοιρασμένη σε δύο μόνο εξάμηνα, το οποίο μόνο σε εμάς είναι έτσι. Προφανώς δυσκολεύει πολύ τα πράγματα και για αυτό πολλοί την αφήνουν (μεταξύ άλλων παραγόντων που δεν είναι της παρούσης). Επίσης, το 2ο έτος σου βγάζει την πίστη (αν θες βαθμούς) και ξέρω πολλούς που τα έφτυσαν εδώ και το 4ο έτος έχω ακούσει ότι είναι δύσκολο καθώς οι ώρες των κλινικών είναι ότι να'ναι και τα μαθήματα δύσκολα (τότε ουσιαστικά ξεκινάμε κλινικές). Γενικώς αυτό που ακούγεται είναι ότι τα ζυγά έτη είναι τα δύσκολα και τα μονά χαλαρά.
Εγώ πάντως σου συνιστώ να πας αλλού αν μπορείς διότι πέραν ότι θα είναι πιο εύκολα να παίρνεις καλούς βαθμούς (έτσι θα είσαι και πιο ήρεμος και θα έχεις και πιο πολύ ελεύθερο χρόνο) στις κλινικές θα έχεις και πιο πολλά περιστατικά αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία σε αυτά που νμζ είναι σημαντικό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.