Καταρχάς, ξέρω ότι είναι νωρίς για να πάρω την απόφαση για το τι κατεύθυνση θα ακολουθήσω αλλά έμενα με απασχολεί αυτό το θέμα γιατί θα πρέπει να επιλέξω σε ποια μαθήματα θα επικεντρωθώ. Λοιπόν, δεν έχω κάποιο αγαπημένο μάθημα στο σχολειό αλλά μου αρέσουν ιδιαίτερα η Φυσική, η Χημεία και η Ιστορία. Και στα τρία έχω πάρει 20 σε διαγώνισμα. Το θέμα είναι ότι στα Μαθηματικά είμαι πολύ αδύνατη μαθήτρια (τα προηγούμενα χρόνια, φανταστείτε, ήμουν μαθήτρια του 10 στα Μαθηματικά) έτσι είναι δύσκολο να βλέπεις τον εαυτό σου από την μια να είναι εξαιρετικά καλή στην Φυσική και στην Χημεία που είναι θετικοτεχνολογικά μαθήματα και τελείως «σκράπας» στα Μαθηματικά. Άλλος ένας λόγος που μπερδεύομαι για την επιλογή κατεύθυνσης είναι η Βιολογία. Στην Βιολογία είμαι ο ορισμός της μέτριας μαθήτριας. Αν ήμουν τουλάχιστον καλή στην Βιολογία να προσπαθούσα στην Θετική. Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι αν έτσι είναι τα πράγματα να πάω στην Θεωρητική. Ενώ είμαι αρκετά καλή στα Αρχαία και όταν προσπαθώ τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά (17 στις εξετάσεις) έχω δυσκολία να παρακολουθήσω στο μάθημα! Ιδιαίτερα φέτος που είναι η γέφυρα για την επιλογή του επαγγέλματος μας και μπλα μπλα… Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να παρακολουθήσω, πρέπει να φταίει η καθηγήτρια που έχουμε, όλους μας νανουρίζει. Τελεσάντων, φέτος πάω φροντιστήριο σε Έκθεση, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά. Φυσική και Χημεία με έβαλαν μόνο και μόνο επειδή αδυνατούσαν να συμπληρώσουν τμήματα και Αρχαία θα πήγαινα αλλά υπήρχε έλλειψη ενδιαφέροντος οπότε τα έκοψαν. Εσείς τι με συμβουλεύετε να κάνω γιατί εγώ έχω στερέψει από ιδέες…