Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο των πανεπιστημίων;

Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 188)
  • Το άσυλο δεν πρέπει να καταργηθεί.

    Ψήφοι: 45 23.9%
  • Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

    Ψήφοι: 76 40.4%
  • Μερική άρση του ασύλου σε περιπτώσεις καταστροφών/κλοπών.

    Ψήφοι: 66 35.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.5%

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Ίσιδα, ως φοιτητής, δεν είδα κάποια υγιή εφαρμογή του ασύλου. Μην μιλάς σαν ΠΑΣΠ-ΔΑΠ-ΕΑΑΚ-ΠΚΣίτισσα..

Η ΔΑΠ είναι κατά του ασύλου. Το ΠαΣοΚ το ίδιο, άρα και η ΠΑΣΠ.

Να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή, γιατί αν είναι να τσουβαλιάζουμε αβέρτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
το άσυλο υποτίθεται σημαίνει οτι μπορείς να μπαίνεις στο πανεπιστήμιο και να εκφράζεσαι με λόγια όπως θες , και να λες οτι θέλεις

το άσυλο του πεταμένου , αργόσχολου , κουκουλοφόρου δηθεν επαναστάτη που μπαίνει μέσα και σπάει οτι βρεί επειδή έτσι νομίζει οτι εκφράζεται , είναι αυτό που θα καταργηθεί ..

τι δεν κατάλαβες ??

ισιδα , όταν σε 2 χρόνια μπείς στο πανεπιστήμιο θα καταλάβεις οτι απο τώρα φωνάζεις για πράγματα ( """άσυλο""" ) με βάση αυτα που ακούς , που σε λένε και που βλέπεις.

τότε όμως θα μπορείς να έχεις πιο καθαρή εικόνα και γνώμη , γιατι θα υπάρχει μια διαφορά : θα ζείς στο πανεπιστήμιο και θα βλέπεις τι γίνεται και πώς και κυρίως απο ποιούς και με ποιόν λόγο.

όταν θα έρθει εκείνη η εποχή θα καταλάβεις τι εστι """άσυλο"""

άσυλο έχεις και στην πλατεία Συντάγματος , δεν υπάρχει περίπτωση να ερθει να σου πει κάποιος να σταματησεις να μιλάς.

το άσυλο του αναρχικού που σπάει και καταστρέφει είναι αυτό που όλοι θέλουν να καταργηθεί

αν εσυ νομίζεις οτι με αυτό δεν αισθάνεσαι δημοκρατία...
αγόρασε γκαζόλαμπες γιατι όταν θα απαγορευτει η κυκλοφορία στον δρόμο , κόβεται και το ρεύμα στα σπίτια....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
το άσυλο του πεταμένου , αργόσχολου , κουκουλοφόρου δηθεν επαναστάτη που μπαίνει μέσα και σπάει οτι βρεί επειδή έτσι νομίζει οτι εκφράζεται , είναι αυτό που θα καταργηθεί ..

τι δεν κατάλαβες ??

ισιδα , όταν σε 2 χρόνια μπείς στο πανεπιστήμιο θα καταλάβεις οτι απο τώρα φωνάζεις για πράγματα ( """άσυλο""" ) με βάση αυτα που ακούς , που σε λένε και που βλέπεις.
αυτό το άσυλο του πεταμένου μπλα μπλα ...νομίζω ότι ειπα ότι ένας ωραιότατος δημοκρατικός τρόπος θα ήταν να περιοριστεί από τους ίδιους τους φοιτητές..μου φαίνεται πολύ λογικό οι εκάστοτε φοιτητές να υπερασπίζονται τα πανεπιστημιά τους και μου φαίνεται ότι αυτό θα τελεσφορούσε ...και όχι δεν επηρεάζομαι όύτε από αυτά που ακούω ή μου λένε , τα μμε αν εννοείς , φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι μπορώ να έχω και απόλυτη γνώση του θέματος γιατί όπως τόνισες και εσύ δεν έχω ζήσει σε πανεπιστημιακό χώρο ...εγώ εκφράστηκα έχοντας στο μυαλό μου το άσυλο ως ένα θεσμό που είναι λάθος να καταργηθεί και είπα ότι η καλή διατήρησή του μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους...μίλησα σε θεωρητική βάση και όντας έξω από τα πράγματα , όμως το ότι δεν έχω βιώσει την κατάσταση ως φοιτήτρια δεν μου στερεί το δικαίωμα να αγγίζω ένα θέμα που αργότερα θα με απασχολήσει...φυσικά και δεν πρέπει να εισβάλλουν στα πανεπιστήμια και υπό την ομπρέλα του ασύλου να δρουν προκαλώντας ζημιές όμως δεν πρέπει να λησμονούμε το βασικό στόχο του ασύλου δλδ. τα κλασικά προστασία του πανεπιστημιακού χώρου που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών κα. το άσυλο είναι απαραίτητο ειδικά στις εποχές που ζούμε που συνεχώς φιμωνόμαστε και περιοριζόμαστε και όλοι προσπαθούν να επιβληθούν ...σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί άρση ασύλου το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι κάποιος περιορισμός του υπό τη έννοια του να ελέγχεται κάπως όχι όμως από το κράτος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Ίσιδα εδώ γίνονται νομικές ασυδοσίες μεταξύ των παρατάξεων και των πρυτανικών αρχών...και απαγορεύεται να γίνει εισαγγελική έρευνα στο όνομα του "ασύλου". Ακόμη και νομικές παραβάσεις σε νομικά θέματα δημόσιας περιουσίας, όπου είναι το Πανεπιστήμιο, απαγορεύεται αν χρειαστεί (λόγω διοικητικής αυθαιρεσίας) να εισέρθει εισαγγελέας για να ξεκινήσει ανακριτικές διαδικασίες. Μάλιστα λόγω ασύλου, γίνεται και μόνιμη παράβαση του αστικού κώδικα, ο οποίος αναφέρει ότι για επικύρωση αποφάσεων συνελεύσεων (περί κατάληψης της δημόσιας περιουσίας για λόγους απεργίας,...κτλ) απαιτείται δικαστικός κλητήρας. Όμως στο Πανεπιστήμιο, ισχύει το καθεστώς...της ζούγκλας: «ο έχων μαχαίρι τρώει πεπόνι»...ενώ οι κλητήρες είναι ψιλά γράμματα!

Όσο υπάρχει το "άσυλο" κανένα όργανο του νόμου και της τάξης δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει άσυλο στην πράξη. Είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω υπεράνω του νόμου χωρίς να κινδυνεύω να καταλήξω στην φυλακή. Είναι ακριβώς η ίδια μορφή ασύλου όπως και στην πολιτική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παναγιωτης_21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο παναγιωτης_21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Πέραν ότι είσαι μικρή για να είσαι πολιτικοποιημένη, θα έπρεπε να σκεφτείς ότι το άσυλο στην μορφή στην οποία βρίσκεται τώρα δεν μπορεί να αποδώσει και αυτό γιατί; Eπειδή τα νήματα τα κίνουν οι κομματικές παρατάξεις και για αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. Η αδερφή μου η ίδια που φοιτεί στο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο μου λεεί "ότι την ίδια μαζί με άλλους που δεν ανήκουν σε κομματική παράταξη τους κυνηγάνε στα προαύλια καθημερίνα τα τσιράκια των πολιτικών ηγετών". Για αυτό ακριβώς δεν υπάρχει ελευθερία σε ένα πανεπιστίμιο, διότι το άσυλο στην μορφή την οποία βρίσκεται δεν βοηθά καθόλου.

Και μην ακουώ οτι φταίνε μόνο τα κόμματα για αυτό, καθώς οι ίδιοι φοιτητές το επικρότουν αυτό το σύστημα που μας έφερε σε αύτη την κατάσταση, με μεγάλο μερίδιο τους φοιτητές, οι οποίοι σαν άλογα ζώα κάνουν τα πάντα για να ενισχύσουν αυτό τον θεσμό, τον θεσμό του ασύλου. Δηλαδή φταίμε όλοι....αφού δεν κάναμε τίποτα για να το αποτρέψουμε αλλά το επιδεινώνουμαι.

Καταλήγωντας θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για το άσυλο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία μας νοσεί, ότι έχουν εκλείψη τα ιδανικά και οι σημερινοί φοιτητές ακόμα και την μάνα τους θα πουλούσαν για να ενισχύσουν το κόμμα τους. Τέλος είμαι υπέρ του ασύλου καθώς είναι κάτι το δημοκρατικό, είμαι όμως κατά των φοιτητικών παρατάξεων. Για να υπάρξει ακμή του εκπαιδευτικού συστήματος θα πρέπει να φύγουν τα κόμματα απο τα αει, τει. Επίσης θα πρέπει το άσυλο να ισχύει ΜΟΝΟ για τους φοιτητές και όχι για τα άλλα αποβράσματα της κοινωνίας.

Αν υπάρχει ορθογραφικό λάθος, σας παρακαλώ να το υποδείξεται καθώς δεν μπόρεσα να ξανά κοιτάξω όλο αυτό το κατεβατό. Peace!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
ωραία ...άντε να καταργήσουμε και το άσυλο να δούμε τί άλλο θα κάνουμε μετά?
μπορούμε να κάνουμε πολλά όπως να πάψουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα , να μην βγαίνουμε από το σπίτι μας μετά τις 21.00 ή ακόμα και να μην μαζευόμαστε σε φιλικά σπίτια παραπάνω απο 5 άτομα..καλό και αυτό ..ιδέες πετάω..

νομίζω ότι εχω ξεκαθαρίσει πολλάκις τη θέση μου ...είμαι πολιτικοποιημένη όχι κομματικοποιημένη ...ό,τι λέω είναι αυτό που σκέφτομαι τώρα αν οι ιδέες μου συμπίπτουν με Πασπ κτλ ...
στην ουσία το άσυλο τί είναι? τίποτα παραπάνω από μια ιδεά ..ένα νοητό πλέγμα , δεν είναι ούτε ένα απαραβίαστο υπαρκτό τείχος ούτε κλειδαμπαρωμένες θύρες ...για μένα ότι ένα επίπλαστο και φανταστικό <<πλέγμα >> δεν παραβιάζεται από αστυνομικούς π.χ. και προσφέρει όντως προστασία είναι εναθρρυντικό ...είναι υπέροχο που κάτι καταφέρνει και εμποδίζει τους επιτήδειους να μπουν . Είναι ένας καθαρα δημοκκρατικός θεσμός και η καταργησή του σηματοδοτεί κατάργηση και πολλών άλλων ελευθεριών..βέβαια δεν μπορώ να αρνηθώ ότι συχνά παρατηρείται καικοδιαχείριση το , αλλά σε καμία περίπτωση η λύση δεν είναι η απόλυτη ούτε βέβαια μερική κατάργηση του , κατα τη γνώμη μου το πιο σωστό θα ήταν οι πρυτάνεις ή ακόμα καλύτερα οι ίδιοι οι φοιτητές να ελέγχουν το άσυλο , αποσυνδεδεμένοι εντελώς από κόμματα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!

αυτό το άσυλο του πεταμένου μπλα μπλα ...νομίζω ότι ειπα ότι ένας ωραιότατος δημοκρατικός τρόπος θα ήταν να περιοριστεί από τους ίδιους τους φοιτητές..μου φαίνεται πολύ λογικό οι εκάστοτε φοιτητές να υπερασπίζονται τα πανεπιστημιά τους και μου φαίνεται ότι αυτό θα τελεσφορούσε ...και όχι δεν επηρεάζομαι όύτε από αυτά που ακούω ή μου λένε , τα μμε αν εννοείς , φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι μπορώ να έχω και απόλυτη γνώση του θέματος γιατί όπως τόνισες και εσύ δεν έχω ζήσει σε πανεπιστημιακό χώρο ...εγώ εκφράστηκα έχοντας στο μυαλό μου το άσυλο ως ένα θεσμό που είναι λάθος να καταργηθεί και είπα ότι η καλή διατήρησή του μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους...μίλησα σε θεωρητική βάση και όντας έξω από τα πράγματα , όμως το ότι δεν έχω βιώσει την κατάσταση ως φοιτήτρια δεν μου στερεί το δικαίωμα να αγγίζω ένα θέμα που αργότερα θα με απασχολήσει...φυσικά και δεν πρέπει να εισβάλλουν στα πανεπιστήμια και υπό την ομπρέλα του ασύλου να δρουν προκαλώντας ζημιές όμως δεν πρέπει να λησμονούμε το βασικό στόχο του ασύλου δλδ. τα κλασικά προστασία του πανεπιστημιακού χώρου που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών κα. το άσυλο είναι απαραίτητο ειδικά στις εποχές που ζούμε που συνεχώς φιμωνόμαστε και περιοριζόμαστε και όλοι προσπαθούν να επιβληθούν ...σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί άρση ασύλου το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι κάποιος περιορισμός του υπό τη έννοια του να ελέγχεται κάπως όχι όμως από το κράτος...
Εντυπωσιακό. Η κορασίς δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της σε πανεπιστήμιο κι όμως μιλά σαν φτασμένο στέλεχος παρατάξεως. Εύγε, όλο το μέλλον της ανήκει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Συμφωνώ με τον Παναγιώτη. Όταν κυνηγάνε οι αστυνομικοί τους μαύρους πλανόδιους και αυτοί τρέχουν μπροστά στα γραφεία του πανεπιστημίου Αθηνών και βγάζουν τη γλώσσα στους αστυνόμους γιατί δεν μπορούν να τους πιάσουν, ουαου τι σωστή χρήση του ασύλου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Για να υπάρξει ακμή του εκπαιδευτικού συστήματος θα πρέπει να φύγουν τα κόμματα απο τα αει, τει. Επίσης θα πρέπει το άσυλο να ισχύει ΜΟΝΟ για τους φοιτητές και όχι για τα άλλα αποβράσματα της κοινωνίας.

Όταν φύγουν οι παρατάξεις των κομμάτων από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, θα πάψει να υπάρχει και άσυλο. Το άσυλο αποτέλεσε μια "σακούλα" για να κρυφτούνε τα σκατά, όπου το ίδιο το σύστημα θέλει να κρύψει μέχρι να αρχίσουν τα σκατά να γεννάνε σκουλήκια (πολιτικούς,...κτλ). Μόνο που τώρα τα σκουλήκια βγαίνουν εύκολα, διότι τα σκατά έχουν βγεί έξω από την σακούλα. Το άσυλο ήταν μια απόδειξη της δημοκρατίας της μεταπολίτευσης. Άσυλο σε μια δημοκρατία, δηλ., κάτι αυτονόητο μέσα στο αυτονόητο. Με απλά Ελληνικά, μας δούλεψαν αγρίως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παναγιωτης_21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο παναγιωτης_21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Ναι όμως το άσυλο υπάρχει σε όλα τα πανεπιστήμια της Ευρώπης, Αμερικής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Ναι όμως το άσυλο υπάρχει σε όλα τα πανεπιστήμια της Ευρώπης, Αμερικής.

Εγώ μιλάω για το άσυλο της Ελλάδας. Το άσυλο της Ελλάδας είναι άσυλο στα λόγια. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Στην Αγγλία δεν υπάρχει άσυλο :/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παναγιωτης_21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο παναγιωτης_21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Εγώ μιλάω για το άσυλο της Ελλάδας. Το άσυλο της Ελλάδας είναι άσυλο στα λόγια. :)

Anyway, νομίζω ότι συμφωνούμε στο θέμα των παρατάξεων. Είναι κάτι και αυτό.:)

Στην Αγγλία δεν υπάρχει άσυλο :/

Νομίζω ότι υπάρχει άλλα όχι στην μορφή στην οποία υπάρχει στο Ελλαδιστάν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Δεν νομίζω να διαφωνούσε κανένας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Eδώ έχουνε securitάδες και δεν μπαίνεις χωρίς pass στην Αγγλία ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παναγιωτης_21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο παναγιωτης_21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Μη το λες, μακάρι με το καλό να περάσεις να δεις τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια, εμένα μου τα έλεγε η αδέρφη μου και δεν τα πίστευα. Υπάρχουν αρκέτα κοτόπουλα που τα έχουν κάνει πλύσει εγκεφάλου σχετικά με τις παρατάξεις. Λες και θα κερδίσουν τίποτα. Αυτές οι κυβερνήσεις που θαυμάζουν σε βαθμό ειδωλολατρείας έχουν φτάσει την χώρα σε αυτό το χάλι. Αλλά θα αποφοιτήσουν και θα ψάξουν να βρουν δουλεία. Τότε τι; Tι θα κάνουν; Aλλά και πάλι στην Ελλάδα ζούμε, όπου υπάρχει το βίσμα. Μπορεί να ακούγονται σκληρά αλλά ειναι η μόνη αλήθεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Μ' αρέσει που κάθεστε και τη λέτε στην κοπέλα που πάει β΄λυκείου επειδή δεν ξέρει "από μέσα" τι γίνεται.

Τουλάχιστον οι μισοί από εδώ μέσα που βρίσκονται στην τριτοβάθμια κι έχουν ζήσει το τι γίνεται, όταν εκφράζουν γνώμη για την πολιτική στα πανεπιστήμια δείχνουν να έχουν έναν αχταρμά στο κεφάλι τους με ανακατεμένα άσυλο, παρατάξεις, καθηγητάδες, ποιότητα σπουδών, κονδύλια τα οποία "συνδέουν" μη-λογικά.

Για παράδειγμα: φταίει σε πολλούς το άσυλο για την κατάσταση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Πόσο λογικό είναι αυτό;
Φταίει το άσυλο που ένα τεράστιο κομμάτι των φοιτητών δεν έχει πατήσει ΠΟΤΕ (όχι να πάει, να απογοητευτεί και να μην ξαναπατήσει) σε γενικές συνελεύσεις;
Φταίει το άσυλο που ένα άλλο τεράστιο κομμάτι αντιλαμβάνεται τον όρο "πολιτική" ως επιλογές διασκέδασης;
Φταίει το άσυλο που το παραπάνω κομμάτι και ακόμη περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ακόμη ένα χώρο οπαδισμού;
Φταίει το άσυλο που μερικοί ακόμη κι αν δεν εμπλέκονται στις παρατάξεις αντιλαμβάνονται εξίσου την πολιτική ως οπαδικό φαινόμενο και την καταδικάζουν συνολικά ελαφρά τη καρδία;
Φταίει το άσυλο για την ετήσια οικολογική καταστροφή των εκλογών; Γιατί, επειδή δεν επιτρέπεται η δίωξη της αφισοκόλλησης; Η νοοτροπία φταίει.
Φταίει το άσυλο που το 70% των φοιτητών που ψήφισαν υποστήριξε παρατάξεις που τάσσονται υπέρ της κατάργησής του;
Τελικά, φταίει το άσυλο που ως σύνολο είμαστε ανάξιοι να διαχειριστούμε σοβαρά και την πιο απλή κατάσταση;


το σύστημα θέλει να κρύψει μέχρι να αρχίσουν τα σκατά να γεννάνε σκουλήκια (πολιτικούς,...κτλ).

Ως μελλοντικός επιστήμονας θα περίμενα να γνωρίζεις πως η "αυτόματη γένεση" έχει καταρριφθεί από τον 17ο αιώνα.
Αν και η παρατήρηση είναι κυριολεκτική, μπορείς να αναγνωρίσεις και την μεταφορική αντιστοιχία της στον κομματικό φοιτητικό συνδικαλισμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
μιλάω μεταφορικά garch
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
μιλάω μεταφορικά garch

Κι εγώ. Ξαναλέω, μπορείς να κάνεις μια αντιστοίχιση. Όπως στην αναπαραγωγή, έτσι και στην πολιτική δεν υπάρχει αυτόματη γένεση.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
Πέραν ότι είσαι μικρή για να είσαι πολιτικοποιημένη, θα έπρεπε να σκεφτείς ότι το άσυλο στην μορφή στην οποία βρίσκεται τώρα δεν μπορεί να αποδώσει και αυτό γιατί; Eπειδή τα νήματα τα κίνουν οι κομματικές παρατάξεις και για αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. Η αδερφή μου η ίδια που φοιτεί στο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο μου λεεί "ότι την ίδια μαζί με άλλους που δεν ανήκουν σε κομματική παράταξη τους κυνηγάνε στα προαύλια καθημερίνα τα τσιράκια των πολιτικών ηγετών". Για αυτό ακριβώς δεν υπάρχει ελευθερία σε ένα πανεπιστίμιο, διότι το άσυλο στην μορφή την οποία βρίσκεται δεν βοηθά καθόλου.

Και μην ακουώ οτι φταίνε μόνο τα κόμματα για αυτό, καθώς οι ίδιοι φοιτητές το επικρότουν αυτό το σύστημα που μας έφερε σε αύτη την κατάσταση, με μεγάλο μερίδιο τους φοιτητές, οι οποίοι σαν άλογα ζώα κάνουν τα πάντα για να ενισχύσουν αυτό τον θεσμό, τον θεσμό του ασύλου. Δηλαδή φταίμε όλοι....αφού δεν κάναμε τίποτα για να το αποτρέψουμε αλλά το επιδεινώνουμαι.

Καταλήγωντας θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για το άσυλο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία μας νοσεί, ότι έχουν εκλείψη τα ιδανικά και οι σημερινοί φοιτητές ακόμα και την μάνα τους θα πουλούσαν για να ενισχύσουν το κόμμα τους. Τέλος είμαι υπέρ του ασύλου καθώς είναι κάτι το δημοκρατικό, είμαι όμως κατά των φοιτητικών παρατάξεων. Για να υπάρξει ακμή του εκπαιδευτικού συστήματος θα πρέπει να φύγουν τα κόμματα απο τα αει, τει. Επίσης θα πρέπει το άσυλο να ισχύει ΜΟΝΟ για τους φοιτητές και όχι για τα άλλα αποβράσματα της κοινωνίας.

Αν υπάρχει ορθογραφικό λάθος, σας παρακαλώ να το υποδείξεται καθώς δεν μπόρεσα να ξανά κοιτάξω όλο αυτό το κατεβατό. Peace!
1ον : την ίδια ηλικία βλέπω ότι έχουμε , σε ένα χρόνο ψηφίζουμε , αν εσύ δεν αισθ΄λανεσαι πολιτικοποιημένος αυτό είναι κακό και δυστυχώς σημάδι των καιρών ...δηλαδή οι βουλευτές της βουλής των εφήβων δεν είναι πολιτικοποιημένοι???
2ον: το ότι τα νηματα τα κινούν οι πολιτικές παρατάξεις είναι γνωστό και νομίζω ότι πολλές φορές τόνισα οτι οι φοιτητές ή και οι καθηγητές που θα διαχειρίζονται το άσυλο δεν θα ανήκουν σε κομματα...
3ον:δεν καταλαβα γιατι δεν υπάρχει ελευθερία στα πανεπιστήμια? επειδή όπως σε όλα τα πανεπιστήμια υπάρχουν κομματικές παρατάξεις που προσπαθούν να προσηλυτίσουν σε αυτές φοιτητές? όποιος θέλει μπαίνει όποιος όχι , να έχει το σθένος και τη δύναμη να μην μπει , ολύ απλά , δεν καταλαβαίνω από που κι ως που καταπατάται η ελευθερία...αμα δείξεις ότι είσαι αδύναμος χαρακτήρας θα σε κυνηγάνε μέχρι να συμμετάσχεις , αν πεις ένα σθεναρό όχι θα σε παρατήσουν ...
4ον:συμφωνώ σε ό,τι αφορά τις κομματικές παρατάξεις , καλό θα ήταν να βρίσκονται έξω από ταπανεπιστήμια...
5ον : εγώ πιστεύω ότ δεν πρέπει να ισχύει μόνο για τους φοιτητές αλλά όχι βέβαια και για όλα τα αποβράσματα όπως λες , γι'αυτο άλλωστε είπα και παραπάνω έναν τρόπο περιορισμού του...
6ον :εκλείψει όχι η

Όσο υπάρχει το "άσυλο" κανένα όργανο του νόμου και της τάξης δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει άσυλο στην πράξη. Είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω υπεράνω του νόμου χωρίς να κινδυνεύω να καταλήξω στην φυλακή. Είναι ακριβώς η ίδια μορφή ασύλου όπως και στην πολιτική.
χαχαχα...επιβεβαιώνεται αυτό που σκέφτομαι...έσεις οι ίδιοι οι φοιτητές έχετε αλλοιώσει την έννοια του ασύλου που το εκλαμβάνετε ως ασυδοσία στον πανεπιστημιακό χώρο . το άσυλο έχει άλλη λειτουργία και να το είχατε καταλάβει όλοι οι φοιτητές δεν θα υπήρχε ούτε κακοδιαχείριση ούτε λόγος να συζητάμε για την κατάργηση του ασύλου..άρα κατακρίνετε εμένα αλλά εσάς του ίδιους!

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη. Όταν κυνηγάνε οι αστυνομικοί τους μαύρους πλανόδιους και αυτοί τρέχουν μπροστά στα γραφεία του πανεπιστημίου Αθηνών και βγάζουν τη γλώσσα στους αστυνόμους γιατί δεν μπορούν να τους πιάσουν, ουαου τι σωστή χρήση του ασύλου!

Επειδή έχω την τιμή να μένω κοντά στην ΑΣΟΕ την εικόνα αυτή τη βλέπω καθημερινά ...και για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ θα ξαναπω ότι χρειάζεται ένα είδους περιορισμό...αλλά δεν τα βλέπετε εσείς αυτά , στέκεστε αλλού ...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Συνεπώς, το "άσυλο" στην Ελλάδα είναι εκ του πονηρού!...εφόσον έχουμε δημοκρατία. Επαναλαμβάνω, αθώα isida, ότι το άσυλο στην Ελλάδα θεσπίστηκε μετά την χούντα, για να περιφρουρήσει την ασυδοσία και την ανομία της νέας πολιτικής τάξης. Αυτός ήταν ο σκοπός, άλλο αν οι θεωρίες περιστρέφονταν γύρω από ...από δημοκρατικά ιδεώδη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top