Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο των πανεπιστημίων;

Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 188)
  • Το άσυλο δεν πρέπει να καταργηθεί.

    Ψήφοι: 45 23.9%
  • Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

    Ψήφοι: 76 40.4%
  • Μερική άρση του ασύλου σε περιπτώσεις καταστροφών/κλοπών.

    Ψήφοι: 66 35.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.5%

xmavidis

Νεοφερμένος

Ο xmavidis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Το άσυλο υπάρχει για να προστατεύει ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΕΕΣ και όχι τον καθένα που θέλει να κάνει την παρανομία του, να κλέψει, να βάψει, να σπάσει, κ.ο.κ.. Το άσυλο υπάρχει και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για να προστατεύει τον εκάστοτε καθηγητή και τον φοιτητή που μιλάει για νέες επιστημονικές ή μη ιδέες διότι οπουδήποτε αλλού θα τον παίρναν με τις ντομάτες.
Η καταλήψεις ουσιαστικά καταργούν το άσυλο. Τι Δημοκρατία αλήθεια θέλουμε; Την Δημοκρατία της ελευθερίας του λόγου, του διαλόγου και της πλειοψηφίας ή μια "δημοκρατία" της αφθάδειας λόγου, ύβρεων, αναρχίας όπου ένα 0,005% καταστρατηγεί την ίδια τη φύση της Δημοκρατίας; Αυτό συμβαίνει στις καταλήψεις.

Επίσης ένα άλλο απαράδεκτο είναι το βάψιμο των τοίχων. Το πανεπιστήμιο είναι το ΣΠΙΤΙ μας και πρέπει να το φροντίζουμε όπως και το σπίτι που μένουμε ώστε να μπορεί και αυτό να ανταποδώσει.
Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με έναν ίσως ακραίο τρόπο. Ας μπει ένας φόρος που θα πληρώνουν οι γονείς μας για να καθαρίζονται οι τοίχοι των πανεπιστημίων από τα σπρέι κτλ και μετά θα δούμε αν κάποιος θα βάφει τους τοίχους, αν οι γονείς του δεν τον "πατήσουν" μεταφορικά κάτω. Αυτή βέβαια είναι μια ακραία άποψη αλλά και πολλή λογική επίσης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ellaki

Νεοφερμένος

Η ellaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 101 μηνύματα.
κατά τη δική μου γνώμη το άσυλο στα πανεπιστήμια απειτεί κατάργηση....για ποια ευλευθερία στη διακίνηση ιδεών μιλάμε, την ελευθερία που θα επιβληθεί με τις κουκούλες, το ξύλο, το βανδαλισμό των πανεπιστημιακών χώρων!! ντροπή και αίσχος! στην εποχή μας ΤΕΛΟΣ τα ιδανικά, οι αξίες, το πολυτεχνείο που ξέραμε, στην εποχή μας κυριαρχούν οι παρατάξεις, το χρήμα και η πάρτη του καθενός...ΤΕΛΟΣ! δηλαδή ο φοιτητάρας αγωνιστής που στη συνέλευση για κατάληψη μού απλώνει τις ποδάρες του στα έδρανα και στο ένα χέρι κρατάει τσιγάρο και στο άλλο φραπεδιά σέβεται το πανεπιστήμιο, ενώ ο μπάτσος που θα μπει να αποκαταστήσει την τάξη και να εξασφαλίσει την ακεραιότητα του χώρου και του ''αμαχου πληθυσμού'' προσβάλλει κάτι??? έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια παιδιάαααα:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Το θέμα με το Πανεπιστημιακό άσυλο, ξεκίνησε να υφίσταται από τότε που έγινε μόδα στην Ελλάδα, να είσαι «αριστερός» με «καπιταλιστικές» τσέπες, δηλ., «αριστερός-φιέστας-καραγκιόζης» ή «αριστερός» των τριχωτών οπισθίων. Κλασική μόδα για το μεγαλύτερο μέρος του μαζοποιημένου Ελληνικού λαού (χωρίς τεκμηριωμένη προσωπική άποψη) και ιδίως για τους καρεκλοκένταυρους-κοινωνικούς εταίρους που «χρησιμοποιούν» το Πανεπιστημιακό άσυλο για την δική τους επιβίωση.

Από την στιγμή, που ξαναφέρνουμε στο φως, ύστερα από 30 περίπου χρόνια, θέματα αυτονόητα (όπως αυτό) για να τα ερευνήσουμε, σαν κοινωνία είμαστε για το ψυχιατρείο...διότι, από όποια πλευρά και να το δεις, δεν έχει κάποιο ίχνος λογικής. Οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και εμείς οδεύουμε προς τα πίσω...Μετά μην μας φταίνε οι άλλοι, οι μικροί και οι μεγάλοι, για την ηθελημένη κατάντιά μας! Δυστυχώς, η επίλυση του θέματος με το Πανεπιστημιακό άσυλο, θα «κάψει» πολλά σπίτια και καρέκλες αλλά και το οργανωμένο εγκληματικό παρακράτος...Οπότε βολεύει πολλούς «υπηρέτες του λαού», η οθωμανικού τύπου νωχελικότητα, ο ωχαδερφισμός, η μίζερη αντιμετώπιση, η στοχευμένη πολυπλοκοποίησή-κομματικοποίησή του για να έχουμε κάτι να λέμε με παράλληλα φαινόμενα παθογένειας και τρέλας όπως: η επιβίωση των trash MME, η παραπληροφόρηση, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα τερατώδη προβλήματά της, η πολιτική επιβίωση με θέματα εσωτερικής κατανάλωσης, η ατέρμονη ετήσια εκλογολογία...κτλ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν υφίσταται ήδη παρόμοιο θέμα αλλά με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Νομικής με απόφαση της Κοσμητείας λόγω εγκατάστασης σε αυτή μεταναστών (https://deannope.uoa.gr/proboli-newn/anastoli-leitoyrgias-kthrioy-sxolis-n-o-p-e.html) θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: ποια θα έπρεπε να τελικά τα όρια του ασύλου? Πρέπει να βρούμε ένα υπέρτερο συμφέρον π.χ. του φοιτητή που επιθυμεί να παρακολουθήσει τις παραδόσεις ή του μετανάστη που θέλει να απεργήσει ή ,σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κρίνεται ως καταχρηστικό, με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε ότι θα ικανοποιούνται τα δικαιώματα του ενός χωρίς να προσβάλλονται του άλλου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.

Διάβασα το link και παραθέτω το κομμάτι που με προβληματίζει: "Εντούτοις πληθαίνουν κατά τη μεταπολίτευση οι φωνές που θεωρούν ότι η προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο που προστατεύει την ελευθερία της έρευνας και της διδασκαλίας, καθώς και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, χάριν των οποίων και υπάρχει.
Φορείς του δικαιώματος του πανεπιστημιακού ασύλου είναι οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές και μόνον αυτοί, οι οποίοι και δικαιούνται να αξιώνουν την προστασία και τον σεβασμό του από οποιονδήποτε το παραβιάζει ή κωλύει την απόλαυσή του. "
Δηλαδή, ενόψει και των σημερινών γεγονότων, είναι σύννομο να κάνει χρήση του ασύλου ο καθένας μας, φοιτητής και μη? Και για ποιους λόγους? Συνυφασμένους μόνο με την πανεπιστημιακή δράση ή και για κοινωνικοπολιτικούς όπως εδώ η αναγνώριση των μεταναστών?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Το άσυλο στην χώρα μας, όπως και πολλοί άλλοι θεσμοί ,έχει παραγνωρισθεί και εκφυλιστεί . Ασφαλώς πρέπει να υπάρχει στα πανεπιστήμια ελεύθερη διακίνηση ιδεών σκέψεων και γνώσης. Το άσυλο προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών την διδασκαλία και την ελευθερία στην γνώση. Το θέμα είναι από ποιόν τελικά την προστατεύει και με ποιόν τρόπο εφαρμόζεται;
Τα πανεπιστήμια ανήκουν στην Ελληνική κοινωνία η οποία έχει νομοθετήσει εναντίων εγκληματιών, παρανόμων κλπ κλπ .Υποτίθεται πως έχει βάλει την αστυνομία να προστατεύει την ίδια και συνεπώς τα πανεπιστήμια. Οπότε γιατί να μην μπορεί να μπει π.χ. η αστυνομία σε περίπτωση κάποιας ιδιαίτερης ανάγκης και στο πανεπιστήμιο. Από την μία σκέφτομαι πως μέσα στα πανεπιστήμια επικρατεί ένα χάος όπου hooligans κομμάτων τραμπουκίζουν πότε πότε ανίδεους φοιτητές και ενίοτε ο ένας τον άλλο, παράνομα πάρε δώσε (μιλάω για χρήμα) για τα partys, διεφθαρμένοι καθηγητές, ψεύτικες λίστες ονομάτων για προμήθειες μαϊμού και διάφορα τέτοια σκοινικά απείρου κάλους που σε καμία περίπτωση δεν κάνουν καλό σε κανένα ίδρυμα και σε καμία ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Από την άλλη δε, σκέφτομαι το πόσο χάλια είναι εκπαιδευμένος ο μέσος αστυνομικός στην Ελλάδα, το πόσο ''ποιοτική'' ,με την κακή έννοια, δουλειά κάνει η αστυνομία μας που ασχολείται με το να συλλαμβάνει παιδάκια με πράσινα παπούτσια, να στέλνει για δίκη άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με το έγκλημα και διάφορα πολύ χειρότερα που νομίζω όλοι ξέρουν και τα βλέπουμε κάθε μέρα. Το θέμα δεν είναι το άσυλο για μένα, το ζήτημα είναι αν η Ελλάδα έχει τελικά μία Δημοκρατία που αντέχει να καταργήσουμε το άσυλο. Αν είχαμε πραγματική Δημοκρατία το πανεπιστήμιο δεν θα χρειαζόταν κανένα άσυλο. Οι φοιτητές θα προστάτευαν το ''σπίτι'' τους και η αστυνομία θα προσπαθούσε να κάνει την δουλειά της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mc08071

Νεοφερμένος

Ο 22160717181518 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
δεν γνωριζω αν ειναι νομιμο το δικαιωμα για τη νομιμοποιηση των οικονομικων μεταναστων η οχι.
αντιθετα, θα πρεπει να διαχωρισουμε την κινηση αυτη με την καταληψη αιθουσων του πολυτεχνειου απο πολιτικους προσφυγες.
ως προς το ασυλο:
το ασυλο ειναι κοινωνικο κεκτημενο, και οχι πανεπιστημιακο αποκλειστικα, αρα (θα επρεπε) να εχει προσβαση σε αυτο οποιοσδηποτε, ωστε να
προστατευθει απο την καταστολη οποιοσδηποτε κοινωνικος αγωνας. με αυτη την εννοια, το ασυλο δεν πρεπει να καταργηθει, ουτε να περιοριστει
στους χωρους διδασκαλιας και ερευνας. αλλωστε, αυτες οι κινησεις δεν χρησιμοποιουν χωρους που χρειαζεται το πανεπιστημιο στη διδασκαλια, αρα απο τη μια γινεται φανερο οτι τιποτα δεν γινεται σε βαρος των φοιτητων και απο την αλλη οτι οι φοιτητες θα πληρωσουμε τον ενδεχομενο περιορισμο του.
προφανως σε μια κοινωνια που στην πραξη η διαμαρτυρια και ο αγωνας ειναι δικαιωματα των πολιτων( δεν ειναι παρα τα βασικα, αλλα απεχουμε
πολυ απο αυτα) το πανεπιστημιακο ασυλο θα ηταν περιττο η απλα μια δικλειδα ασφαλειας. στην κουτσουρεμενη δημοκρατια μας ομως ειναι
απαραιτητο για την προστασια βασικων και αυτονοητων ανθρωπινων δικαιωματων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Ο Αλκίμαχος έχει δίκιο. Το άσυλο συνεπώς σαν έννοια και υπάρχων θεσμός δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην Δημοκρατία της Κομματικής Μπανανίας με το όνομα Ελλάδα. Θα έλεγα ότι σαν θεσμός το άσυλο, εξυπηρετεί ακριβώς άλλους στόχους και συμφέροντα από αυτά τα αθώα και λογοτεχνικά περί Δημοκρατίας που "ψέλνουν" οι κομματικοί πατέρες, η δημοκρατίσκοι πολιτικάντηδες, οι life style αγωνιστές εκ του καναπέος, οι αγωνιστές με το ψιλοκουρεμένο μουσάκι-την βίλλα στην Εκάλη και το Lacoste,...κτλ. Είναι μια καραμέλα δικαιολόγησης της ανομίας των ημετέρων.

Εδώ και 30 χρόνια μεταπολίτευσης ως κοινωνία έχουμε γίνει θεατές ενός ασύλου διαφθοράς, νεποτισμού, κακουργημάτων (φθορά δημόσιας περιουσίας), κομματικών ανταλλαγών με κονδύλια του Πανεπιστημίου,...κτλ και όλα αυτά στο όνομα του αγώνα του Πολυτεχνείου του '74. Το επικίνδυνο σε αυτήν την ιστορία είναι ότι τα σημερινά βουτυροαναθρεμμένα παιδάκια των παρατάξεων θέλουν να αναστήσουν το '74 με κάθε αθέμιτο μέσο. Δηλαδή, θέλουν μια οπισθοδρόμηση στον Πανεπιστημιακό πολιτισμό της χώρας...

Μια πιθανή κατάργησή του πιστεύω, δεν θα έβλαπτε τους απλούς φοιτητές αλλά εκείνους που μέσω της ομπρέλας του ασύλου διασύρουν το Πανεπιστήμιο ενώ χρησιμοποιούν το Πανεπιστήμιο σαν σπίτι τους, σαν ιδιοκτησία τους και συμβάλλουν στην διαφθορά. Εννοώ όλους εκείνους που διαπλέκονται με δεσμούς κομματικής φιλίας (φοιτητές κομματικών παρατάξεων, κομματικοί καθηγητές,...κτλ).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Μήπως το έχουμε γ@@@@@ι λίγο το θέμα με το άσυλο?

Κράτος κάτω τα χέρια από τους φοιτητές,αλλά και φοιτητές,κάτω τα χέρια σας από την κρατική περιουσία.


Δεν είναι τσιφλίκι σας για να τη βάφετε και να κολλάτε παντού τις βρωμοαφίσες σας.Ούτε είναι χώρος για να εγκατασταθεί κάποιος πλην φοιτητών.Σταματήστε την καραμέλα με το πολυτεχνείο γιατί προσβάλλετε παιδιά που θυσιάστηκαν.

Επίσης,για να το επεκτείνω λίγο,όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί,παρακαλώ να μη μου επιβάλλει να χάνω το δικό μου μάθημα,ας πάει κάπου αλλού να διαμαρτυρηθεί.Επειδή δε θέλω να πάω δέκατο έτος και να χρωστάω τα πάντα όπως εκείνος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
δεν γνωριζω αν ειναι νομιμο το δικαιωμα για τη νομιμοποιηση των οικονομικων μεταναστων η οχι.
αντιθετα, θα πρεπει να διαχωρισουμε την κινηση αυτη με την καταληψη αιθουσων του πολυτεχνειου απο πολιτικους προσφυγες.
ως προς το ασυλο:
το ασυλο ειναι κοινωνικο κεκτημενο, και οχι πανεπιστημιακο αποκλειστικα, αρα (θα επρεπε) να εχει προσβαση σε αυτο οποιοσδηποτε, ωστε να
προστατευθει απο την καταστολη οποιοσδηποτε κοινωνικος αγωνας. με αυτη την εννοια, το ασυλο δεν πρεπει να καταργηθει, ουτε να περιοριστει
στους χωρους διδασκαλιας και ερευνας. αλλωστε, αυτες οι κινησεις δεν χρησιμοποιουν χωρους που χρειαζεται το πανεπιστημιο στη διδασκαλια, αρα απο τη μια γινεται φανερο οτι τιποτα δεν γινεται σε βαρος των φοιτητων και απο την αλλη οτι οι φοιτητες θα πληρωσουμε τον ενδεχομενο περιορισμο του.
προφανως σε μια κοινωνια που στην πραξη η διαμαρτυρια και ο αγωνας ειναι δικαιωματα των πολιτων( δεν ειναι παρα τα βασικα, αλλα απεχουμε
πολυ απο αυτα) το πανεπιστημιακο ασυλο θα ηταν περιττο η απλα μια δικλειδα ασφαλειας. στην κουτσουρεμενη δημοκρατια μας ομως ειναι
απαραιτητο για την προστασια βασικων και αυτονοητων ανθρωπινων δικαιωματων.

Τρικυμία εν κρανίω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mc08071

Νεοφερμένος

Ο 22160717181518 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Ο Αλκίμαχος έχει δίκιο. Το άσυλο συνεπώς σαν έννοια και υπάρχων θεσμός δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην Δημοκρατία της Κομματικής Μπανανίας με το όνομα Ελλάδα. Θα έλεγα ότι σαν θεσμός το άσυλο, εξυπηρετεί ακριβώς άλλους στόχους και συμφέροντα από αυτά τα αθώα και λογοτεχνικά περί Δημοκρατίας που "ψέλνουν" οι κομματικοί πατέρες, η δημοκρατίσκοι πολιτικάντηδες, οι life style αγωνιστές εκ του καναπέος, οι αγωνιστές με το ψιλοκουρεμένο μουσάκι-την βίλλα στην Εκάλη και το Lacoste,...κτλ. Είναι μια καραμέλα δικαιολόγησης της ανομίας των ημετέρων.

Εδώ και 30 χρόνια μεταπολίτευσης ως κοινωνία έχουμε γίνει θεατές ενός ασύλου διαφθοράς, νεποτισμού, κακουργημάτων (φθορά δημόσιας περιουσίας), κομματικών ανταλλαγών με κονδύλια του Πανεπιστημίου,...κτλ και όλα αυτά στο όνομα του αγώνα του Πολυτεχνείου του '74. Το επικίνδυνο σε αυτήν την ιστορία είναι ότι τα σημερινά βουτυροαναθρεμμένα παιδάκια των παρατάξεων θέλουν να αναστήσουν το '74 με κάθε αθέμιτο μέσο. Δηλαδή, θέλουν μια οπισθοδρόμηση στον Πανεπιστημιακό πολιτισμό της χώρας...

Μια πιθανή κατάργησή του πιστεύω, δεν θα έβλαπτε τους απλούς φοιτητές αλλά εκείνους που μέσω της ομπρέλας του ασύλου διασύρουν το Πανεπιστήμιο ενώ χρησιμοποιούν το Πανεπιστήμιο σαν σπίτι τους, σαν ιδιοκτησία τους και συμβάλλουν στην διαφθορά. Εννοώ όλους εκείνους που διαπλέκονται με δεσμούς κομματικής φιλίας (φοιτητές κομματικών παρατάξεων, κομματικοί καθηγητές,...κτλ).
στην περιγραφη της καταστασης εχεις δικιο. απλα πιστευω οτι αν εφαρμοζοταν το υπαρχον θεσμικο πλαισιο... α, και η φθορα περιουσιας δεν ειναι κακουργημα, ελεος!

Επίσης,για να το επεκτείνω λίγο,όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί,παρακαλώ να μη μου επιβάλλει να χάνω το δικό μου μάθημα,ας πάει κάπου αλλού να διαμαρτυρηθεί.Επειδή δε θέλω να πάω δέκατο έτος και να χρωστάω τα πάντα όπως εκείνος.
εχασες μαθημα απο διαμαρτυρια εξωπανεπιστημιακων? ποτε και που?
Τρικυμία εν κρανίω.
το επειχειρημα σου με συντιβει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Τα κόμματα πάντως κάνουν το μεγαλύτερο κακό στα πανεπιστήμια.Ειλικρινά σας μιλάω δεν έχω δει ποτέ κανέναν να καταστρέφει τόσο άσχημα τον χώρο που ο ίδιος ή τελικά κάποιοι άλλοι μαθαίνουν γράμματα! Κανένας λαθρομετανάστης δεν έσπασε αίθουσες δεν κατέστρεψε βιβλιοθήκες, γραμματείες, έγγραφα κλπ. Πιστεύω πως το άσυλο το διατηρούν, στην σημερινή του μορφή, τα κόμματα και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτά ως μέσον προστασίας της δημαγωγίας. Όποιος έχει παρευρεθεί σε πανεπιστημιακό χώρο έχει δει και με τα ματάκια του τι παίζει.
Για να δώσω μία αστεία εκδοχή του θέματος ορίστε ένα link που σε μένα άρεσε πάντως https://psarokostoula.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.
Αν και ξεφεύγουμε λιγάκι από το θέμα πρέπει να σχολιάσω πως το link πέφτει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό μέσα στις περιγραφές του (χωρίς να θέλω να είμαι απόλυτη).
Σε ό,τι αφορά το άσυλο το αρχικό ερώτημα τέθηκε για τους εξής λόγους:
1ον.Ενώ η Κοσμητεία δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάληψη της σχολής σα λύση προτείνει την αναστολή λειτουργίας της με αποτέλεσμα¨..
2ον.Να χάνουμε την τελική εβδομάδα των παραδόσεων που ήταν κυρίως αναπληρώσεις μαθημάτων που χάθηκαν με τις απεργίες και...
3ον.Να είναι αμφίβολο το γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για την εγκατάσταση των μεταναστών και το αν η ενέργεια αυτή θα δικαιώσει τον αγώνα τους.
Δεδομένων αυτών των παραμέτρων για μένα δεν ήταν και ούτε είναι σαφές υπερ ποίου υφίσταται το άσυλο και αν κάνουμε καλή ή όχι χρήση του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
«Σκοτώνουν το άσυλο αυτοί που το προστατεύουν»
Θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η διαχείριση του ασύλου σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας


Αθήνα
Λίγα 24ωρα μετά τα γεγονότα με τους μετανάστες στη Νομική, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει ότι η λύση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τη διαχείρισή του θα δοθεί μέσα από τη συνολική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των ΑΕΙ.

Σε συνέντευξή της στα «Νέα», η υπουργός εξηγεί ότι οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αφαιρέσουν από τους πρυτάνεις τη δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου, καθώς το Συμβούλιο του Ιδρύματος, που θα λειτουργεί εκτός πανεπιστημίου, θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η Αστυνομία.

Παράλληλα, στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνομία ή σεκιούριτι που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστημιακά κτίρια.

Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να μη βρίσκεται στην καρδιά τέτοιων γεγονότων, είπε η κ.Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, αναφερόμενη στα γεγονότα της Νομικής. «Είναι υποκριτικό να λέμε ότι φταίει ο πρύτανης» τόνισε.

Η υπουργός ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο οφείλει να λειτουργεί με κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους καθηγητές. Αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης, βάσει του οποίου ο πρύτανης θα έχει καθαρά ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο, ενώ την ευθύνη για τον εσωτερικό κανονισμό των ιδρυμάτων θα έχει το Συμβούλιο Διοίκησης που θα συσταθεί.

«Το άσυλο σκοτώνουν αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν» είπε στα «Νέα» η κ.Διαμαντοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι με το νέο μοντέλο διοίκησης στα πανεπιστήμια «θα καταργηθεί το γενικευμένο καθεστώς ανομίας που οφείλεται στην παντελή έλλειψη αξιολόγησης και ελέγχου».

»Η αντιµετώπιση του προβλήµατος πρέπει να είναι ριζοσπαστική και να αφορά τη συνολική αλλαγή του µοντέλου λειτουργίας των ΑΕΙ. Το πανεπιστήµιο και το ΤΕΙ δεν αρκεί να είναι αυτοδιοίκητο, πρέπει να γίνει και διοικήσιµο. Αυτό θα γίνει – όπως γίνεται σε όλες τις δηµοκρατικές χώρες µε σπουδαία πανεπιστήµια – όπου κανείς δεν διανοείται να εκχωρήσει την εύρυθµη λειτουργία τους στην Εισαγγελία και τις Αστυνοµικές Αρχές. ∆εν χρειάζονται λοιπόν κορόνες, αλλά πολιτική γενναιότητα ώστε µε ευρεία συναίνεση να αποφασίσουµε και να εφαρµόσουµε µια ουσιαστική µεταρρύθµιση» τονίζει.

Και προσθέτει: «Με το νέο μοντέλο διοίκησης, ο πρύτανης θα είναι ακαδημαϊκός ηγέτης αφοσιωμένος και απερίσπαστος στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του πανεπιστημίου-γιατί ξεχάσαµε ότι αυτή είναι η αποστολή του – και το ανεξάρτητο από ψήφους και συστήµατα διαπλοκής Συµβούλιο του Ιδρύµατος να θέτει στόχους και να προωθεί την κοινωνική λογοδοσία και τον έλεγχο σε κάθε ίδρυµα».

Η κ.Διαμαντοπούλου στρέφει τα πυρά της κατά όσων επιχειρούν να τορπιλίσουν κάθε αλλαγή, προβάλλοντας το δίλημμα «άσυλο ή μη άσυλο», γι' αυτό και όπως λέει, ο διάλογος είναι επιλογή να μην «ασυλοποιηθεί», να μην «συριζοποιηθεί».

«Κάποιοι θέλουν να τορπιλίσουν κάθε αλλαγή πυροδοτώντας το κλίμα με τον γνωστό άγονο διάλογο «άσυλο ή μη άσυλο» και παραμερίζοντας την πραγματική ανάγκη για αλλαγή προς όφελος των φοιτητών και της κοινωνίας (...). Είναι επιλογή μας ο διάλογος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να μην «ασυλοποιηθεί» να μη «συριζοποιηθεί», να μείνει έξω από την πόλωση και να βασιστεί πάνω σε προτάσεις που απαντούν στις αγωνίες της κοινωνίας μας που πλήττονται πανταχόθεν» λέει η υπουργός Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την τύχη των µεταναστών που είχαν καταλάβει τη Νοµική η κ.∆ιαµαντοπούλου εξηγεί ότι θα εφαρµοστεί ο πρόσφατα ψηφισθείς νόµος, δηλαδή θα κριθεί για καθέναν ξεχωριστά εάν θα πρέπει να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο ή εάν θα απελαθεί. «Κάποιοι ήθελαν η Νομική να θυμίζει Κάϊρο» τόνισε.

Σχετικά με τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η κ.Διαμαντοπούλου τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος µε τα κόµµατα στη διακοµµατική επιτροπή, διάλογος στο ΕΣΥΠ (Εθνικό Συµβούλιο Παιδείας) στο οποίο συµµετέχουν εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς, διάλογος στο ∆ιαδίκτυο, ενώ παράλληλα διοργανώνονται από φορείς, ινστιτούτα και πανεπιστήµια και ΤΕΙ συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος για τις συγχωνεύσεις σχολείων, η κ.Διαμαντοπούλου ξεκαθαρίζει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων θα είναι καθαρά παιδαγωγικά. «Συνεκτιμώνται ο αναγκαίος χρόνος μετακίνησης, οι αποστάσεις και οι περιορισμοί της νησιωτικής και ορεινής Ελλάδας».
https://news.in.gr/greece/article/?aid=1231076639
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

In Flames

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο In Flames αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 954 μηνύματα.
πωπω είναι απίστευτος ο τρόπος που πλάθει τον λόγο για να κάνει λαϊκισμό. Αίσχος. Εμετικό πραγματικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
δε μας λέει όμως, αυτό το "συμβούλιο του ιδρύματος " που αναφέρει τόσες φορές ποιοι θα το αποτελούν; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
επιτελους εγινε το πρωτο βημα για την καθαρση του πανεπιστημιου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φώτης09

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Φώτης09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
ασυλο και μπλα μπλα μπλα ...τα ακουω συνεχεια στις ειδησεις...τον εναν πολιτικο και τον αλλο να φωναζουν στα παραθυρα και λυση καμια!
ως φοιτητρια στην νοπε που ολοι την λενε νομικη ...ελεος πια με αυτο το θεμα...εμεις στο πηγαδι ****? πιστευω εχω νιωσει στο πετσι μου τι εστι <<ασυλο>> οχι μονο εγω βεβαια ...και το πολυτεχνειο και ενα σωρο αλλα ιδρυματα που αντιμετωπιζουν αυτο το προβλημα....γιατι σε προβλημα εχει μετατραπει πλεον το ασυλο! ακουνε καποιοι καταργηση ασυλου και χανουν τα χρωμα τους ...λενε : ειναι δυνατον?τι δημοκρατια εινια αυτη και που ειναι η ελευθερη διακινηση ιδεων και μπλα μπλα μπλα....
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι καναμε μαθημα περυσι και μπουκαρουν στην σχολη κατι τυποι με κουκουλα και καδρωνια για να εκκενωσουμε την αιθουσα....κανανε φασαριες...και χωρις αμφιβολια μπορω να πω οτι κινδυνευσε η σωματικη μας ακεραιοτητα...ταχα μου ταχα μου...θελανε να δειξουν την οργη τους στην κυβερνηση...ή την οργη τους για καποιον αλεξη....καποιον αλεξη που ουτε καν ξερανε τι ειχε συμβει...αμα τους ρωταγες τι συνεβη θα ελεγαν τι?....ενα ματσω αλλοδαποι και ελληνες με προβληματα ψυχολογικα....δεν ξερανε που να ξεσπασουν και ηρθαν στην σχολη μας να τα κανουν ολα ρημαδιω..και να βαλουν φωτιες...αυτο πιστευω για του λογου τους...

τωρα νοιαστηκαν ολα τα κομματα για το ασυλο?τωρα που τα ΜΜΕ εκαναν ντορο για την <<νομικη>>? τα λεγαμε ....φωναζαμε και περυσι και παντα! τι θα γινει με αυτο το ασυλο? αν δεν θελετε να το καταργησετε ας ορισετε τους χωρους και ας πειτε επιτελους οτι δεν κανει για τετοιες περιπτωσεις ...αλλα αφορα τους φοιτητες ή τεσπα ας βρουν ενα τροοπο να λυθει το θεμα.

που καθεται ο αλλος και λεει ...το πανεπιστημιο δεν εινια μονο για μαθηματα αλλα και για να υποστηριζει τους μεταναστες και τα προβληματα της κοινωνιας...
μα ναι βεβαιως....και το πετυχανε αυτο!κανανε την σχολη μας ρημαδιω...και χλαπακιαζανε(ειναι που κανανε και απεργια πεινας) και ετσι το κρατος νομιζουν οτι θα τους κανει νομιμους....αλλα αυτοι κανουν οτι τους λενε.....κομματικα συμφεροντα που ουτε οι ιδιοι τα εχουν συνηδειτοποιησει...
και βλεπω που λετε στο μεγκα ....ερχεται ο Πελεγρινης και λεει: μα γτ το κανατε τοσο μεγαλο θεμα?πληγωθηκα που δεν μου ειπατε ενα μπραβο που χειρηστηκα το θεμα τοσο καλα..και εγκαιρα...και οταν τον ρωτουσε η τρεμη να πει την αποψη του για το ασυλο και αυτος ελεγε η συγλητος και η συγκλητος...μεχρι που εβαλα τα γελια!
αιντε αιντεεεεεεεεεεεε ποιος τους σκεφτεται τους φοιτητες που φτασαμε στο σημειο να παρακαλαμε να δωσουμε εξετασεις και αναβαλλονται συνεχεια...????????????προς το παρων κανεις...για να δουμε την κυβερνηση που λεει οτι θα οριστουν χωροι και θα κανονισει αυτο το θεμα προσεχως....για να δουμε....γτ και οι φοιτητες ψηφιζουν ....και δεν τρωμε κουτοχορτο....ταχα μου ταχα μου ευαισθητοποιηθηκαν για τους μεταναστες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
το πρόβλημα δεν είναι το άσυλο, αλλά το γεγονός ότι γεμίσαμε τόσους πολλούς φταίχτες με προσωπεία αθώων...;)
το άσυλο είναι:
α). μια κορώνα λαϊκισμού μπας και πάρει καμία μονάδα η Αλέκα ή ο Καρατζαφύρερ ή ο Τσίπρας ή και ο φτωχός συγγενής Κουβέλης...
β). ένα επικοινωνιακό σόου μπας και το ΠΑΣΟΚ κερδίσει χρόνο στην χοάνη που έχει ρίξει τον μέσο κόσμο που είναι έξω από την "μάσα"...μέχρι να σκάσει καμία βόμβα οικονομική ;)
αν μας κόψουν την επόμενη δόση δανείου τότε αμέσως το άσυλο θα ξεχαστεί...γιατί η επικαιρότητα τρέχει
τα σκατά στο τέλος, ποιος θα τα καθαρίσει; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top