cha0s
Περιβόητο μέλος

-cha0s
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimpaokara
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NicolasM
Νεοφερμένο μέλος

Εμένα ως μαθητή μου δημιουργούσε πρόβλημα που πήγαινα σε σχολείο με ενισχυτική διδασκαλία ενώ έκανα και ιδιαίτερα. Ειδικά στην αρχή, δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω σε κανένα από τα δύο λόγω διπλού φόρτου εργασίας, ώσπου στο τέλος αποφάσισα να αφοσιωθώ στα ιδιαίτερα όπου γινόταν καλύτερο (πιο εξειδικευμένο βασικά) μάθημα από του φροντιστηρίου και δεν το μετάνοιωσα. Έτσι είχα περισσότερο χρόνο για προσωπικό διάβασμα, να καλύψω τα κενά μου ας πούμε. Μπορεί να συμπλήρωσε σε γνώσεις και το φροντιστήριο και εκτιμώ πολύ τους καθηγητές μου εκεί, αλλά στους ρυθμούς ενός μαθητή δεν θα προσαρμοστεί τόσο εύκολα.
Ειδικά για ιδιωτικά φθηνά και με πολλούς μαθητές, είναι πραγματικά πέταμα χρημάτων, διότι δεν κερδίζεις καν κάτι παραπάνω από ένα δημόσιο.
schooliki
Δραστήριο μέλος

Θα συμφωνήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών ιδιωτικών σχολείων χρειάζονται φροντιστήριο.Τα ιδιωτικά είναι πολύ ακριβά,εγώ σκεφτόμουν να πάω με την λογική ότι αυτά τα λεφτά θα τα δίνω στο φροντιστήριο,άλλα ένας φυσικός που κάνει ιδιαίτερα με είπε ότι και τα παιδιά από τα ιδιωτικά χρειάζονται φροντιστήριο και ότι πολλά παιδιά που κάνει μάθημα είναι από μαντουλίδη (ιδιωτικό στην Θεσσαλονίκη και πανάκριβο)
Όχι όμως πάντα γιατί δεν γίνεται καλό μάθημα. Υπάρχουν καλά ιδιωτικά, όπου γίνεται άριστο μάθημα (Το ίδιο ισχύει και για κάποια δημόσια σχολεία, ίσως λόγω αξιόλογου διευθυντή ή ίσως από μια ευτυχή συγκυρία ύπαρξης καλών καθηγητών).
Η νοοτροπία στα ιδιωτικά σχολεία είναι ακριβώς η ίδια που υπάρχει σε όλη την Ελληνική κοινωνία. Το σχολείο είναι για να πάρουμε το απολυτήριο και τα φροντιστήρια για να περάσουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Υπάρχει αδιαφορία για το σχολείο, ακόμα και αν γίνεται εξαιρετικό μάθημα. Το κορυφαίο είναι ότι οι ίδιοι μαθητές, μετά το σχολείο κάνουν ιδιαίτερα με τους καθηγητές που μόλις λίγο πριν απαξίωσαν.
Νομίζω ότι οι μόνοι μαθητές που αξιοποιούν πλήρως τις όποιες παραπάνω δυνατότητες τους δίνει ένα καλό ιδιωτικό σχολείο, είναι οι υπότροφοι αυτών των σχολείων, άντε και μερικοί ακόμα. Σίγουρα όμως είναι μια μικρή μειοψηφία.
Τα ιδιωτικά είναι πολύ ακριβά. 7-8 χιλιάδες το χρόνο είναι πολλά χρήματα. Αν είσαι υπότροφος, όλα καλά. Αν περισσεύουν πολλά χρήματα, κανένα πρόβλημα.
Αν όμως δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ο μόνος λόγος για μένα να πας σε ιδιωτικό (αν μπορείς βεβαίως να κάνεις αυτά τα έξοδα, έστω και δύσκολα) είναι αν θέλεις να φύγεις για σπουδές στο εξωτερικό. Με υποτροφία (για Αμερική) ή χωρίς (για Ευρώπη).
Γίνονται μαθήματα για τις εξετάσεις SAT, Toefl κ.λ.π. Έχεις βοήθεια, από το Γυμνάσιο ακόμα, στην ετοιμασία βιογραφικού (ακαδημαϊκού, αθλητικού, κοινωνικού, συνέδρια, διαγωνισμοί κ.λ.π.), που χρειάζεται κυρίως για την Αμερική.
Κάποια ιδιωτικά προσφέρουν και Ι.Β. Για μένα αυτός ο δρόμος είναι μεγάλο ρίσκο, γιατί αποκλείεσαι ουσιαστικά από τη διαδικασία των πανελληνίων και μπορεί να βρεθείς εγκλωβισμένος, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, σε επιλογές του εξωτερικού και κακές (χειρότερες από πιθανές επιλογές στην Ελλάδα, αν είχες τη δυνατότητα των πανελληνίων) και πολυδάπανες.
κατερω
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πήρα πολλά απο το σχολείο μου, σε αρκετές περιπτώσεις βοηθήθηκα και το εκτιμω που οι γονεις μου θυσιαστηκαν για να συνεχισω εκει.
Φυσικα παράλληλα έκανα και φροντιστήριο, δεν νομιζω οτι υπαρχει σχολειο στο οποιο δεν χρειαζεται και φροντιστηριο.
Ήταν ομως καλα, δεν γνωρισα απεργιες, καταληψεις, και υπηρχε ελεγχος του τι κανεις και γιατι εισαι εξω και οχι στο μαθημα πχ.
Σιγουρα ομως θα ηταν εξισου καλα και στο δημοσιο της γειτονιας μου!! Το καθενα εχει τα καλα του. Εμεινα εκει για συναισθηματικους-ιστορικους λογους

akis_akis
Νεοφερμένο μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nikos1111
Νεοφερμένο μέλος

Γιατι μοιπος κανουν καλύτερο μαθημα εκει;;
Τα ιδια σκ@τα είναι!
Το μονο καλο που εχουν,ίσως οτι ειναι πιο καθαρα !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
financial
Εκκολαπτόμενο μέλος

Italian dream...
Διάσημο μέλος

Είναι πώς θα το δει κανείς...
Maria.Nik
Νεοφερμένο μέλος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

και εξηγουμαι...καθηγητες με (γραπτη)διαλογη ΑΣΕΠ ως επι το πλειστον πια,για ολα τα δημοσια ισχυει αυτο βεβαια
καλο επιπεδο συμμαθητων(καλυτερο των ιδιωτικων)ακριβως επειδη μπαινουν με εξετασεις και καλυτερες υποδομες απο το μεσο δημοσιο σχολειο
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

νομιζω πλεον το πειραματικο αφου η εισαγωγη δεν γινεται πια με κληρο(!)
Χωρίς να είμαι σίγουρη έχω την αίσθηση ότι εξετάσεις δίνουν μόνο από την Γ' γυμνασίου στην Α' Λυκείου, και ξέρουν ότι θα συνεχίσουν οι μισοί, ενώ οι άλλοι μισοί είναι από τα παιδιά που τέλειωσαν γυμνάσιο αλλού και θέλουν να μπουν στο πειραματικό λύκειο δίνοντας εξετάσεις. Δεν είμαι όμως σίγουρη.

MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Τι παραπάνω από ένα δημόσιο φαντάζεσαι ότι θα σου προσφέρει ένα τέτοιο ιδιωτικό;Κανενα καλο ιδιωτικο Λυκειο απο Πειραια μερια με οικονομικα διδακτρα ξερετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απλά προσπαθώ να αποφύγω τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια γιατί εκεί έχει επιπλέον διδασκαλία, αν είναι εφικτό αυτό φυσικά. Οι γονείς μου, μου λένε για το Λύκειο το οποίο ανήκει στον Μητροπολίτη του Πειραιά, και μου αρέσει πολύ σαν ιδέα, αλλά θέλω να δω, αν υπάρχει τίποτα άλλο, ή αν υπάρχει κάποιος που φοιτά στο Γυμνάσιο και έχει γνώμη, διότι το Λύκειο, τώρα φτιάχνεται και θα λειτουργήσει τη σχολική χρονιά που μας έρχεται. Αν έχεις κάποια πληροφορία, δεκτή.Τι παραπάνω από ένα δημόσιο φαντάζεσαι ότι θα σου προσφέρει ένα τέτοιο ιδιωτικό;
![]()

Dias
Επιφανές μέλος

Και των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων οι μαθητές, τις ίδιες ώρες ιδιαίτερα και φροντιστήρια κάνουν. Η "επιπλέον διδασκαλία" που γράφεις, φροντιστήριο είναι που πληρώνεται έξτρα και απλά γίνεται μέσα στο σχολείο. (Και αν δεν κάνω λάθος, από του χρόνου με τον καινούργιο νόμο απαγορεύτηκε αυτό το φροντιστήριο μέσα στο σχολείο).Απλά προσπαθώ να αποφύγω τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια γιατί εκεί έχει επιπλέον διδασκαλία....![]()

manos1234567
Νεοφερμένο μέλος

τα καλυτερα ομως απο το σχολειο ειναι ο χαβαλες στις καταληψειςΕγώ πάντως τελείωσα ιδιωτικό (απο τα πιο φτηνα) με καμία απολύτως οικονομική άνεση, απλώς ήμουν απο το νηπιαγωγείο και η κριση ξεκινησε στην 2α λυκειου και εμεινα.
Πήρα πολλά απο το σχολείο μου, σε αρκετές περιπτώσεις βοηθήθηκα και το εκτιμω που οι γονεις μου θυσιαστηκαν για να συνεχισω εκει.
Φυσικα παράλληλα έκανα και φροντιστήριο, δεν νομιζω οτι υπαρχει σχολειο στο οποιο δεν χρειαζεται και φροντιστηριο.
Ήταν ομως καλα, δεν γνωρισα απεργιες, καταληψεις, και υπηρχε ελεγχος του τι κανεις και γιατι εισαι εξω και οχι στο μαθημα πχ.
Σιγουρα ομως θα ηταν εξισου καλα και στο δημοσιο της γειτονιας μου!! Το καθενα εχει τα καλα του. Εμεινα εκει για συναισθηματικους-ιστορικους λογους![]()
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος

Και των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων οι μαθητές, τις ίδιες ώρες ιδιαίτερα και φροντιστήρια κάνουν. Η "επιπλέον διδασκαλία" που γράφεις, φροντιστήριο είναι που πληρώνεται έξτρα και απλά γίνεται μέσα στο σχολείο. (Και αν δεν κάνω λάθος, από του χρόνου με τον καινούργιο νόμο απαγορεύτηκε αυτό το φροντιστήριο μέσα στο σχολείο).
Ποιον καινουριο νομο; Γιατι ποιος τους ελεγχει; Τοσα χρονια που σε ολα τα ιδιωτικα εκαναν μονο κατευθυνσης στο σχολειο και ουτε μια ωρα γενικης, ηταν νομιμοι; Τους ελεγχε κανεις;
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έστω και έτσι, αλλιώς είναι να τελειώσεις σε ένα ιδιωτικό Λύκειο και αλλιώς σε ένα δημόσιο, ΌΧΙ στο θέμα τις εκπαίδευσης, διότι τα ίδια πράγματα μαθαίνεις αν είναι καλός ο καθηγητής και είτε σε σχολείο είτε σε φροντιστήριο, επιπλέον μαθήματα θα κάνεις. Οπότε ειτε δημόσιο είτε ιδιωτικό, τα ίδια θα μάθεις. ΑΛΛΑ, τα παιδιά στις ηλικίες που πηγαίνουν στο Λυκειο, ειναι περισσοτερο στην τρελα τους, απο οτι στο Γυμνασιο, και μπορει ενα παιδια να παρασυρθει, κοπανες, τσιγαρα, ειτε να παρει σχολικο εκφοβισμο σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι σε ενα ιδιωτικο. Γιατι στο ιδιωτικο πληρωνονται και με το που θα λυψει την πρωτη ωρα το παιδι θα ειδοποιησουν. Δεν λεω οτι αν πας ιδιωτικο, σωθηκες, αλλα τουλαχιστον στο ωραριο του σχολειου θα ειναι περισσοτερο ελεγχομενο το παιδι, και δεν θα κινδυνευει τοσο!Και των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων οι μαθητές, τις ίδιες ώρες ιδιαίτερα και φροντιστήρια κάνουν. Η "επιπλέον διδασκαλία" που γράφεις, φροντιστήριο είναι που πληρώνεται έξτρα και απλά γίνεται μέσα στο σχολείο. (Και αν δεν κάνω λάθος, από του χρόνου με τον καινούργιο νόμο απαγορεύτηκε αυτό το φροντιστήριο μέσα στο σχολείο).
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVUxkDHGvLh3rMwpvIRCwW-
0Uzc8zX4hJuX3R4yyBqXJcc4Uof
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 109 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- KonVag
- georgetherrr
- tomftw
- Vslkgvrl
- AK-92
- MaryLou
- anastasis06
- Philologist
- MIT_fan
- Dr. Gl. Luminous
- marakiloveee
- Dimitris9
- Nikos05
- globglogabgalab
- Jocaste
- stefan
- Hera167
- Darkking
- Natassa02
- J.Cameron
- CELTICS FAN
- manos1234567
- xriiistiiinaaa
- χημεια4λαιφ
- tslef8
- Serotonin
- tasost
- Mukumbura
- lnesb
- Έμμα
- Rene2004
- Κλημεντίνη
- Danaoula2020
- tsiobieman
- Athens2002
- Monster Hunter
- hirasawayui
- iminspain
- ΘανάσοςG4
- Ggpg
- Steffie88
- Thanos_D
- azula
- Memetchi
- Viedo
- mitsakos
- Αριάνα123
- geokam
- Μάρκος Βασίλης
- Earendil
- Ryuzaki
- Αντικειμενικός
- Eua5
- Panos_02
- dbPoliceOff
- Meow
- jimis2001
- Unseen skygge
- Άρτεμις Α.
- uni77
- DimitraA.
- Johnman97
- American Economist
- MarcoReus
- jims
- JohnGreek
- Mariahj
- Infrared
- tasoss
- johnsala
- Αλκης Κ.
- kiyoshi
- harry akritas
- tymvorixos
- fockos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.