Πληροφορική-Προγραμματισμός

madjack

Νεοφερμένος

Ο madjack αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Για την διακύμανση θα χρησιμοποιήσεις τον τύπο Ε(χ^2) - μ^2

το μ το έχεις βρει ήδη. Για το Ε απλά μέσα σε μία for προσθέτεις όλα τα τετράγωνα των παρατηρήσεων και τα πολλαπλασιάζεις με την πιθανότητα τους.
 

Strain

Νεοφερμένος

Ο Strain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
η διακυμανση δεν μπορει να υπολογιστει με προγραμμα οπως καναμε για την μεση τιμη?
 

madjack

Νεοφερμένος

Ο madjack αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Έστω ο πίνακας Α όπου έχεις τις παρατηρήσεις.
Έστω ο πίνακας P όπου έχεις την πιθανότητα κάθε παρατήρησεις.


Code:
for (i = 0; i<9; i++)
{
     E = E + A[i] * A[i] * P[i];
     μ = μ  + (A[i]*P[i])^2;
}
V = E - μ;
 

madjack

Νεοφερμένος

Ο madjack αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
μου πεταει μ not found

Δοκίμασε με αγγλικό m. Προσπαθείς να μάθεις τη γλώσσα ή να λύσεις ασκήσεις σε πιθανότητες? Γιατί αν προσπαθείς το πρώτο και δεν καταλαβαίνεις τι είναι αυτό το λάθος που σου βγάζει πρέπει να πας πίσω στην αρχή και να διαβάσεις για τις δηλώσεις μεταβλητών.
 

Strain

Νεοφερμένος

Ο Strain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
βασικα αυτο το p που ειπες δεν χρειαζεται γιατι εχω συγκεκριμενα νουμερα. το e(xi^2) ειναι( xi^2+x2^2+..._x10^2)/10 . πρεπει να βρω αποτελεσμα 255,8222 και βρισκω κατι ακυρο. κατι κανω λαθος..
 

madjack

Νεοφερμένος

Ο madjack αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
βασικα αυτο το p που ειπες δεν χρειαζεται γιατι εχω συγκεκριμενα νουμερα. το e(xi^2) ειναι( xi^2+x2^2+..._x10^2)/10 . πρεπει να βρω αποτελεσμα 255,8222 και βρισκω κατι ακυρο. κατι κανω λαθος..


Εγώ απλά σου έδωσα τον γενικό τύπο. Το πρόγραμμα που ψάχνεις συγκεκριμένα είναι το παρακάτω.

Code:
int i, N = 10;
float  E = 0, 
       m = 0,
       V;

for ( i = 0 ; i < N ; i++ )
{
        E = E + A[i] * A[i];
        m = m + A[i];
}
E = E/N;
m = (m/N);
V = E - m*m;
Το πιο πιθανό λάθος που έκανες είναι πως δεν έδωσες αρχικές τιμές 0 στα E και m οπότε είχαν μέσα σκουπίδια τα οποία τα πρόσθετες στο αποτέλεσμά σου. Το παραπάνω πρόγραμμα είναι σε C.
 

manolis_98

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο manolis_98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,055 μηνύματα.
View attachment HTML_project-2016-2017.pdf
Παιδιά στο 4.(excursions.html,σελίδα 2-3)
1)ποια μορφή πίνακα προτείνετε να χρησιμοποιήσω για τρεις πχ προορισμούς.Προσπάθησα να τα βάλω σε ενιαίο (δίχως πλαίσιο),αλλά δεν μπόρεσα να βάλω τις διαχωριστικές γραμμές(που ζητάει στο τέλος).
Δοκίμασα και σε τρεις ξεχωριστούς πίνακες αλλά υπήρχε πρόβλημα με την ευθυγράμμιση των στηλών
2)στο σημείο που ζητάει από την αριθμημένη λίστα των προορισμών να υπάρχει εσωτερικός σύνδεσμος που να με πηγαίνει στους πίνακες (στην ίδια σελίδα) ,με ποιο τρόπο το κάνω;
 

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,630 μηνύματα.
HTML στο πρωτο ετος;

1. Δοκιμασε μεταξυ δυο γραμμων του πινακα(χωρις να παρεμβαλονται αλλα ανοιχτα tags περαν του <table> προφανως) να δοκιμασεις το <hr>. Δεν ξερω αν θα πιασει.

2. Αν και μαλλον δεν κανετε Javascript ενας τροπος ειναι το document.getElementById('tableRow').scrollIntoView();

Γενικα ψαξου στο Google για ο,τι απορια εχεις. Σχεδον παντα θα βρεις κατι, ακομη κι αν χρειαστει να το αλλαξεις.
 

manolis_98

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο manolis_98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,055 μηνύματα.
Στο 1. τους έβαλα ξεχωριστά τελικά με <hr> ,οκ είναι
Στο 2. χρησιμοποίησα
HTML:
.
.
<ol>
<li><a href="#proti">...</a></li>
<li><a href="#deuteri">...</a></li>
<li><a href="#triti">...</a></li>
</ol>
<a name="proti"></a>
<table>
.
.
</table>
<hr>
<a name="deuteri"></a>
<table>
.
.
</table>
.
.
 

manolis_98

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο manolis_98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,055 μηνύματα.
Άσκηση Java
Άσκηση 1
Στην άσκηση αυτή θα κατασκευάσετε ένα πρόγραμμα που υπολογίζει και
εμφανίζει στο τερματικό τον αριθμό των ημερών που έχουν περάσει από μια
συγκεκριμένη ημερομηνία στο παρελθόν η οποία δίδεται από τον χρήστη κατά
την εκτέλεση του προγράμματος. Επιπλέον το πρόγραμμα θα εμφανίζει ποια
ημέρα της εβδομάδας ήταν η δοσμένη ημερομηνία.
Το πρόγραμμά σας αμέσως μετά την έναρξη της εκτέλεσής του θα πρέπει να
ζητάει από τον χρήστη να εισάγει τη σημερινή ημερομηνία καθώς και το όνομα
της σημερινής ημέρας (το όνομα θα μπορούσε να υποδεικνύεται με
ακεραίους, π.χ με το 0 δηλώνουμε Κυριακή, με το 1 τη Δευτέρα κτλ). Στην
συνέχεια θα ζητείται από τον χρήστη να εισάγει μια ημερομηνία για την οποία
θέλουμε να εκτελέσουμε τους παραπάνω υπολογισμούς. Αμέσως μετά θα
εμφανίζεται ο αριθμός των ημερών από τότε και ποια ημέρα ήταν τότε.
Παράδειγμα: Εάν η σημερινή ημ/νία είναι Δευτέρα 31/10/2016 και η
ημερομηνία που δοθεί είναι η 28/10/1940, τότε θα μπορούσε να εμφανιστεί
στο τερματικό:
Days since = 27762
28/10/1940 was Monday
Πριν ξεκινήσετε τον προγραμματισμό σκεφτείτε προσεκτικά ποιοι υπολογισμοί
απαιτούνται και μήπως αυτοί αναλύονται σε άλλους απλούστερους. Ορίστε
κατάλληλες μεταβλητές και συναρτήσεις έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται
υπολογισμοί που έχουν ξαναγίνει ή ο ίδιος κώδικας πολλές φορές.
Υπενθυμίζεται ότι τα δίσεκτα έτη είναι αυτά τα οποία διαιρούνται με το 4 αλλά
δε διαιρούνται με το 100 εκτός εάν διαιρούνται με το 400. Πχ.. δίσεκτα έτη
ήταν το 1980 (διαιρείται με το 4 και δε διαιρείται με το 100), 2000 (διαιρείται με
το 400) ενώ δεν ήταν το 1900 (διαιρείται με το 4 και το 100 αλλά δε διαιρείται
με το 400).
Μπορείτε να θεωρήσετε ότι όλες οι παρελθοντικές ημερομηνίες ακολουθούν
το Γρηγοριανό ημερολόγιο. (Στην Ελλάδα ο τρόπος ημερολόγησης άλλαξε
από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό –που εφαρμόζεται σήμερα- το 1924.)
Για την επαλήθευση/έλεγχο των υπολογισμών σας μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε για διασταύρωση κάποιον από τους πολλούς υπολογιστές
ημ/νιών που υπάρχουν στον παγκόσμιο ιστο, π.χ.,
http :// www. timeanddate. com/ date/ duration. html
καμιά ιδέα ;
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,545 μηνύματα.
Μπορεί εύκολα να βγει η άσκηση χρησιμοποιώντας μια standard κλάση "Calendar".
 

Zeroman

Νεοφερμένος

Ο Zeroman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Μπορεί εύκολα να βγει η άσκηση χρησιμοποιώντας μια standard κλάση "Calendar".

Μάλλον το όλο νόημα της άσκησης είναι να μετατρέψει τα έτη/μήνες σε ημέρες, οπότε η χρήση της Calendar defeats the purpose.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,881 μηνύματα.
φτιάξε μια data class "date" και όρισε εκεί μέσα μια μέθοδο που να παίρνει ένα άλλο date και να υπολογίζει εκεί μέσα τη διαφορά σε ημέρες αυτό είναι πρακτικά
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,545 μηνύματα.
Μάλλον το όλο νόημα της άσκησης είναι να μετατρέψει τα έτη/μήνες σε ημέρες, οπότε η χρήση της Calendar defeats the purpose.

Ναι λογικό :P

Εδώ έχει ένα αλγόριθμο που θα βοηθήσει
https://alcor.concordia.ca/~gpkatch/gdate-algorithm.html

Τώρα μένει ο αλγόριθμος που θα υπολογίζει και την μέρα :P
 

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,630 μηνύματα.
Εντάξει άμα ξέρεις πόσες μέρες έχουν περάσει με ένα modulo βγαίνει...
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,545 μηνύματα.
Εντάξει άμα ξέρεις πόσες μέρες έχουν περάσει με ένα modulo βγαίνει...
Ή μπορεί να υπλογιστεί ως εξής, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να βάλει και τη μέρα ως είσοδο.
PHP:
dayOfWeek = (year*365 + trunc((year-1) / 4) - trunc((year-1) / 100) +
             trunc((year-1) / 400)) % 7
ή

PHP:
public String DayOfWeek()
{
    int dayofweek;
    int c,y,m,d; 
    int cc,yy;
    String dayString;
    //Im using the guassian algorithm for finding day of the week 
    cc = year/100;
    yy = year - ((year/100)*100);

    c = (cc/4) - 2*cc-1;
    y = 5*yy/4;
    m = 26*(month+1)/10;
    d = day;

    dayofweek = (c+y+m+d)%7;

    switch(dayofweek)
    {
        case 0: dayString = "Sunday";
        break;
        case 1: dayString = "Monday";
        break;
        case 2: dayString = "Tuesday";
        break;
        case 3: dayString = "Wednesday";
        break;
        case 4: dayString = "Thursday";
        break;
        case 5: dayString = "Friday";
        break;
        case 6: dayString = "Saturday";
        break;
        default: dayString = "Sorry Could not compute month :(";   
    }

    return dayString;
}
 
Τελευταία επεξεργασία:

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,630 μηνύματα.
Γνωρίζοντας πάντως τις ημέρες όπου πέρασαν -όπου και ζητείται να βρεθούν -, το παρακάτω statement βρίσκει το αποτέλεσμα, με μηδέν την Δευτέρα.

Code:
[FONT="Comic Sans MS"]if(today - days % 7 > 0) {
    return today - days % 7;
} else if(today - days % 7 == 0) {
    return today;
} else {
    return 7 + today - days % 7;
}[/FONT]
 

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,792 μηνύματα.
View attachment 62070
στα 4,5 βοηθεια με κώδικα σε python οποιος θέλει
Το έτρεξες; Πού έσκασε; Τι θέλεις να πετύχεις; Τι δοκίμασες για να διορθώσεις τα bugs και δεν έπιασε;

Κάποιος κακοπροαίρετος θα νόμιζε ότι είσαι τεμπέλης και θες να σου κάνουν οι άλλοι την δουλειά, αλλά αυτό δεν ισχύει, έτσι;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top