Πληροφορική-Προγραμματισμός

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,853 μηνύματα.
Ειλικρινα,δεν καταλαβαινω ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα,πιστευω ομως πως θα ενδιαφερουν τους πληροφορικαριους του φορουμ :)

Τα παρακατω εγχειρηδια ασχολουνται με τον προγραμματισμο.
 

Συνημμένα

JosefK

New member

Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 358 μηνύματα.
#include <stdio.h>
main()
{
float tel;
printf ("\nΤιμή τηλεόρασης\n");
scanf ("%f", &tel);
tel = tel + 0.18 * tel;
printf ("\n\n");
printf ("Τιμή με ΦΠΑ \n");
printf ("%f ", tel);
}

Πολύ παρωχυμένο εγχειρίδιο, δε μας κάνει... :P
 

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,853 μηνύματα.
#include <stdio.h>
main()
{
float tel;
printf ("\nΤιμή τηλεόρασης\n");
scanf ("%f", &tel);
tel = tel + 0.18 * tel;
printf ("\n\n");
printf ("Τιμή με ΦΠΑ \n");
printf ("%f ", tel);
}

Πολύ παρωχυμένο εγχειρίδιο, δε μας κάνει... :P
πειραζει που δεν καταλαβα τιποτα ?:P
 

JosefK

New member

Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 358 μηνύματα.
όχι, δεν πειράζει.

Έβαλα ένα απλό παράδειγμα κώδικα που βρήκα στα εγχειρίδια που ανέβασες, το οποίο υπολογίζει την τιμή μιας τηλεόρασης χρησιμοποιώντας ως συντελεστή ΦΠΑ το ξεπερασμένο πλέον 18%.
 

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,853 μηνύματα.
όχι, δεν πειράζει.

Έβαλα ένα απλό παράδειγμα κώδικα που βρήκα στα εγχειρίδια που ανέβασες, το οποίο υπολογίζει την τιμή μιας τηλεόρασης χρησιμοποιώντας ως συντελεστή ΦΠΑ το ξεπερασμένο πλέον 18%.
αχαχ θα εισηγηθω να το κανουν 23,οσο πηγε:P
 

element skate

Well-known member

Ο Βρασιδας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Λιχτενστάιν (Ευρώπη). Έχει γράψει 260 μηνύματα.
Code:
#include <stdio.h>
main()
{
float tel;
printf ("\nΤιμή τηλεόρασης\n");
scanf ("%f", &tel);
tel = tel + 0.23 * tel;
printf ("\n\n");
printf ("Τιμή με ΦΠΑ \n");
printf ("%f ", tel);
}
καθε μηνα ετσι οπως παει το φπα στον κωδικα θα πρεπει να το αλαζουμε :P
 

καποιος_καπου

New member

Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 464 μηνύματα.
Νωρις το θυμηθηκα το ξερω,αλλα επειδη δεν κανω φροντ. και δεν εχω καποιον που να ξερει θελω να σας ρωτισω πως βρισκουμε ποσοστο στον προγραμματισμο.Εψαξα και στο γοογλε αλλα κολοκυθια,τιποτα δεν ειχε.Ευχαριστω :)
 

giorgosmon1994

New member

Ο giorgosmon1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Χαχα , σιγά ρε!
Και να φανταστείς ετοιμαζόμουν να κοιμηθώ και το είδα λίγο πριν τον κλείσω τον υπολογιστή.
Άντε καλή σου επιτυχία αύριο, όπως και σε όλους μας!
 

καποιος_καπου

New member

Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 464 μηνύματα.
Kaλη μας επιτυχια.Προγραμματισμο γραφεις γυρω στο 15αρι αν δεν σου βαλουν θεματα απο τις εξετασεις του ΜΙΤ οπως κανουν σε ολα τα μαθηματα θετικοτεχνολογικης κατευθυνσης φετος.Καληνυχτα.
 

Strain

New member

Ο Strain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Καλησπέρα. Θέλω να μάθω προγραμματισμό με την γλώσσα R. Μπορεί να μου προτείνει κανείς κανένα βιβλίο που να είναι χρήσιμο για αυτή την γλώσσα;
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6,145 μηνύματα.

Strain

New member

Ο Strain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά. Έστω ότι έχω 10 παρατηρήσεις και θέλω να υπολογίσω την μέση τιμή. Ποιο είναι το πρόγραμμα που πρέπει να φτιάξω; Πρέπει να γίνει με for και επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω το sum αλλά ούτε και το mean. Έχετε καμία ιδέα;
 

madjack

New member

Ο madjack αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Code:
for (i = 0; i<9; i++){

A[i+1] = A[i+1] + A[i];

}
MO = A[9]/10;
Πιθανώς να κατάλαβα λάθος, αλλά λες πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις βοηθητική μεταβλητή sum?
Με αυτό τον τρόπο απλά προσθέτεις σε κάθε κελί του πίνακα όλα τα προηγούμενα, άρα στο τελικό κελί έχεις το συνολικό άθροισμα και μετά το διαιρείς με το 10 για να πάρεις το μέσο όρο.
 

Strain

New member

Ο Strain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Με βοήθησες αρκετά. Το έτρεξα με αυτό που είπες και έχει λαθάκι, έτσι είναι το σωστό

> for(i in 1:10)
+ x[i+1]<-x[i+1]+x
> average<-x[10]/10
> average
[1] 171.9


Ευχαριστώ πάντως!
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,020 μηνύματα.
Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα...
 

Strain

New member

Ο Strain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
οκκ, ζητω συγνωμη τοτε απλα εγω το εγραψα σε αλλη γλωσσα...
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,020 μηνύματα.
Σε matlab το έκανες; Νομίζω ο δείκτης ξεκινάει από 1 εκεί οπότε έπρεπε να σου πετάξει error.
 

Strain

New member

Ο Strain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
στην R το έκανα. για την διακύμανση,παρόμοια με παραπάνω υπολογίζεται;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top