Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης

Ειναι δεκτές όλες οι απόψεις . Αν ειναι δυνατόν κάποιος που εχει δει το θεμα και ειναι φοιτητής σε μια απο τις δυο σχολές , απόφοιτος ή γνωρίζει κάτι ας μου πει . Ειναι σε δίλημμα ένας φίλος και δεν ξέρει τι να επιλέξει!
Έκανα μια χ, ψ έρευνα για αυτές τις δύο σχολές. Από το πρόγραμμα σπουδών γενικά προτίμησα το ΠΑΠΕΙ καθώς απ΄όσο κατάλαβα έχει περισσότερο προγραμματισμό. Παρόλα αυτά προτίμησα την ΑΣΟΕΕ και αυτή θα βάλω πρωτα στο μηχανογραφικό. Έχω ρωτήσει πολλούς από το χώρο(κυρίως καθηγητές και 2-3 οικογενειακούς φίλους με ανάλογο επάγγελμα) και μου παν πως το οικονομικό πανεπιστήμιο έχει καλύτερο επίπεδο και καλύτερα αναγνωρίσιμα μεταπτυχιακά. Όμως θα ήθελα να πω και τα πλεονεκτήματα που έχει και το ΠΑΠΕΙ:
-Καθαρή κατεύθυνση hardware(η ΑΣΟΕΕ δεν έχει, έχει όμως θεωρητική πληροφορική)
-Πολύ καλές σύγχρονες εγκαταστάσεις
-Δεν γίνονται πολλές καταλήψεις(μου το χουν πει 2 φοιτητές από κει δεν μπορώ να μαι σίγουρος).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331
Επισκέπτης

Guest 875331
Επισκέπτης

Μόνο 2 μαθήματα έχει και όχι καθαρή κατεύθυνση όπως το ΠΑΠΕΙ.... δε νομίζω να κάνω λάθος τουλάχιστον όχι για την κατεύθυνση.Εχει ρε συ . Ειναι δυο κολλητοί μου εκει !

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Μόνο 2 μαθήματα έχει και όχι καθαρή κατεύθυνση όπως το ΠΑΠΕΙ.... δε νομίζω να κάνω λάθος τουλάχιστον όχι για την κατεύθυνση.
Κορμού
Λογική Σχεδίαση
Φυσική
Σήματα και Συστήματα
Ηλεκτρομαγνητισμός - Οπτική
Δίκτυα Επικοινωνιών I
Ηλεκτρονική
Εισαγωγή στα Συστήματα Επικοινωνιών
Επιλογής
Σχεδίαση Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων
Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος
Ανάλυση και Σχεδίαση Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών Κυκλωμάτων
Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων
Ψηφιακές Επικοινωνίες
Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα - Κεραίες
Επεξεργασία Στοχαστικών Σημάτων
Γραμμές Μεταφοράς, Κυματοδηγοί και Οπτικές Ίνες
Συστήματα Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων σε Πραγματικό Χρόνο
Ασύρματες Ζεύξεις
Ενσωματωμένα Συστήματα
Δίκτυα Επικοινωνιών II
Φωτονική
Οπτικές Επικοινωνίες και Οπτικά Δίκτυα
Διαχείριση Δικτύων
Συστήματα Κινητών και Προσωπικών Επικοινωνιών
Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα
Ειδικά Θέματα Επικοινωνιών & Επεξεργασίας Σήματος
Δε ξέρω τι από αυτά θεωρείς αμιγώς hardware αλλά software δεν είναι και δε νομίζω να βρεις περισσότερα σε κάποια άλλη πληροφορική,
edit:
btw αν λέγοντας hardware εννοούμε αυστηρά από την άποψη της δομής ενός υπολογιστή αυτό πιάνει κάποια συγκεκριμένα επίπεδα από πάνω προς τα κάτω:
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
Σχεδίαση Υπολογιστικών Συστημάτων
Λογική σχεδίαση
Σχεδίαση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων
Ηλεκτρονική/φυσική
Αυτά μπορούν να συνοψιστούν σε 5-6 μαθήματα συνολικά και γίνονται σε κάθε πληροφορική μη οικονομικού πανεπιστημίου. Τώρα οκ αν θεωρούμε hardware και τις ηλεκτρολογίες, τα ηλεκτρομαγνηυτικά πεδία, τη ρομποτική και πάει λέγοντας πάει μακριά το πράγμα.

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Εσύ για ασσοε η παπει τι λες ;
Το ΟΠΑ έχει κάποια καλά βιογραφικά αν ψάξεις το ΔΕΠ. Δε μπορώ να διακρίνω κάτι παραπάνω απο αυτό. Όσον αφορά τα μαθήματα όμως υπάρχουν σαφεςίς διαφορές. Να πεις του φίλου σου να τα δει αναλυτικά και να καταλήξει.
Guest 875331
Επισκέπτης

Klaus
Διάσημο μέλος

kiriazispao4ever
Δραστήριο μέλος

Οσο και αν είχα ψηθεί για Ηράκλειο και το πανεπιστήμιο Κρήτης, για καθαρά οικονομικούς λόγους,το πιο πιθανό είναι να κάνω μετεγγραφή,απο την Κρήτη,σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αθήνας όπου σπουδάζει η αδερφή μου.(στην αίτηση θα δηλώσω ΛΟΓΙΚΑ πρώτα πληροφορική οπα και μετά πληροφορική Πειραιά)
Θα ήθελα να ρωτήσω.
1)Προτείνετε πειραιά η οπα?
2)Καθηγητές που είναι καλύτεροι?
3)Θα ήθελα μια -οσο γινεται αντικειμενική

4)Οσον αφορά το επίπεδο δυσκολίας,που θεωρείτε ότι είναι πιο δύσκολα?( και μια σύγκριση με τo τμήμα της Κρήτης )
5)Γενικά,ως ποιότητα σπουδών που πίστευετε οτι είναι καλύτερα?
6)Γενικά τι γνωρίζετε για το τμήμα του πειραια και τι για το τμήμα του οπα?
7)Νομίζω οτι τελειώνοντας και απο τα 2 τμήματα γράφεσαι στο οικονομικό επιμελητήριο,έχοντας δικαιώματα οικονομολόγου.Κατα πόσο μετράει αυτό?
8) Ο,τι άλλη πληροφορία ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ πολύ

greeklover13
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 875331
Επισκέπτης

Raiseonce
Δραστήριο μέλος

Την πληροφορική του ΑΠΘ γιατί την έχετε στην απέξω γενικά στο φόρουμ?
Ποια η γνώμη σας για τη σχολή?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.