Πληροφορίες για τα τμήματα Πολιτικών Επιστημών

imyrcarn

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η imyrcarn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 188 μηνύματα.
καλησπέρα σας! υπάρχει κανείς που να βρίσκεται σε αυτό το τμήμα? θα χρειαζόμουν την βοήθειά του, προκειμένου να καταλάβω κάποια πράγματα.
1) έχει επαγγελματική αποκατάσταση?
2) γιατί λέγεται πολιτικό της νομικής?
3) έχει διαφορά αν κάποιος έχει περάσει από πάντειο , Ρέθυμνο, εκπα κ.ο.κ?
 

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
καλησπέρα σας! υπάρχει κανείς που να βρίσκεται σε αυτό το τμήμα? θα χρειαζόμουν την βοήθειά του, προκειμένου να καταλάβω κάποια πράγματα.
1) έχει επαγγελματική αποκατάσταση?
2) γιατί λέγεται πολιτικό της νομικής?
3) έχει διαφορά αν κάποιος έχει περάσει από πάντειο , Ρέθυμνο, εκπα κ.ο.κ?
Καλημέρα! Δεν έχω τελειώσει κάποιο από αυτά τα τμήματα, όμως γνωρίζω ότι σου παρέχουν γνώσεις σχετικές με την οργάνωση και διοίκηση του κράτους, τους θεσμούς, τα πολιτικά συστήματα.Εχουν κάποια μαθήματα πολιτικής ιστορίας, δικαίου, κοινωνιολογίας, μαθήματα των διαφορετικών κλάδων της πολιτικής επιστήμης, όπως κοινωνική πολιτικής εκπαιδευτική πολιτική, μαθήματα εργασιακών σχέσεων, διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων. Το τμήμα του ΕΚΠΑ λέγεται πολιτικό νομικής γιατί στεγάζεται στη νομική σχολή. Όποιο τμήμα και να τελειώσεις την ίδια αποκατάσταση θα έχεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα.Δηλαδη, μπορείς να συμμετέχεις σε προσλήψεις για το δημόσιο τομέα στην ειδικότητα του ΠΕ(Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) Διοικητικού, στο ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ13 για τα αντίστοιχα μαθήματα που διδάσκονται στο σχολείο. Αν το συνδυάσεις με ένα καλό μεταπτυχιακό όπως το Human resources, ίσως έχεις ελπίδες και για κάποια καλή θέση στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα, στο εξωτερικό ίσως έχει μεγαλύτερη αποκατάσταση. Να σου πω μόνο ότι ξαδέρφη μου που ζει Αμερική σπούδασε πολιτικές επιστήμες, έχει κάνει μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική πολιτική και εργάζεται στον δήμο της Πολιτείας της και συγκεκριμένα στο τμήμα της πολιτικής προστασίας. Βγάζει τα κέρατά της από μισθό. Εκείνη, βέβαια, τελείωσε το μεταπτυχιακό της το 2006 και βρήκε κατευθείαν δουλειά, οπότε δεν γνωρίζω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα και τώρα το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει κορεστεί ακόμα και στις ΗΠΑ.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Mπορείς να κάνεις αργότερα ένα μεταπτυχιακό και να βρεις μια καλή θέση εργασίας. Βέβαια στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Όσα άτομα γνωρίζω που τελείωσαν πολιτικές επιστήμες, κάποια έχουν κάνει μαστερ στη δημοσιογραφία, στην ευρωπαική πολιτική, άλλος στα οικονομικά και πάει λέγοντας. Το σίγουρο είναι ότι μετά πρέπει να κάνεις μάστερ το οποιο είναι MUST, στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Εγώ δεν θέλω να σου πω περισσότερα για να μη σε απογοητεύσω. Θεωρώ ότι όλα τα επαγγέλματα κάνουν το κύκλο τους, κλείνουν και ξανα-ανοίγουν με νέα δεδομένα. Αν θες να το σπουδάσες, και σου αρέσει, να το κάνεις. Από εκεί και πέρα, εκεί έξω, καλώς ή κακώς, υπάρχει ένα εισιτήριο για το καθένα μας που λέγεται Εξωτερικό. Στη Μπανανία , χώρα γεμάτο γλυψίματα, ρουφιανιές, μίζες, ρουφιανιές, απατεωνιές, δεν νομίζω ότι παιδιά με καινοτόμες ιδέες έχουν θέση
 

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 402 μηνύματα.
Για την Ελλάδα μιλάμε ?
Οι πιο πολλοί το γυρνάνε σε οικονομικά...αλλά γενικά οι επιχειρήσεις προτιμούν καθαρόαιμα άτομα από διοίκηση οικονομικά μάρκετινγκ.
Πλέον στην εκπαίδευση υπάρχει ο κλάδος ΠΕ78 ο οποίος περιλαμβάνει κοινωνικούς νομικούς και πολιτικούς επιστήμονες αλλά καταργήθηκε το κύριο μάθημα ανάθεσης η κοινωνιολογία....
 

natalix

Νεοφερμένος

Η natalix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Γεια σου κορίτσι ή αγορι (δεν αντιλαμβανομαι από το username) Απόφοιτη της σχολής του ΕΚΠΑ το 2016.

Λέγεται πολιτικό νομικής γιατί παλιότερα ήταν κατεύθυνση μέσω του τμήματος της νομικής ενώ πλέον έχει διασπαστει και αποτελεί ξεχωριστό τμήμα. Ωστόσο συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο. Οπως και με το οικονομικό της νομικής.

Η διαφορά με τα άλλα τμήματα είναι στο πρόγραμμα σπουδών, δηλαδή στο περιεχόμενο των μαθημάτων καθώς και στο τίτλο πτυχίο. Θεωρώ παντως ότι η καλύτερη επιλογή από τα 6 τμήματα (Πολιτικών επιστημών Κρήτης, πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων Κόρινθος, πολιτικής επιστήμης κ ιστορίας Πάντειο, πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης ΕΚΠΑ, πολιτικών επιστημών Θεσσαλονίκη, πολιτικών επιστημών και κοινωνικής πολιτικής Κομοτηνή) είναι το κοινωνικής πολιτικής στη Κομοτηνή.

Τα πράγματα από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης για το ΕΚΠΑ δεν είναι καλα. Αν ζεις ή σκοπεύεις να επιστρέψεις επαρχία μετά τις σπουδές σου η συγκεκριμένη σχολή θεωρείται κάπως ισότιμη με απολυτήριο λυκείου. Όπως στο σχολείο μάθαινες λίγο από όλα (χημεία, φυσική, μαθηματικά, λογοτεχνία, φιλοσοφία, θρησκευτικά κλπ) κάτι ανάλογο σκέψου και την σχολή αυτή.

Μέσα στην σχολή θα πρέπει να ακολουθήσεις μια από τις εξής κατευθύνσεις:
1) Πολιτικής ανάλυσης
2) Διεθνών σχέσεων
3) Διοικητικής επιστήμης

Εγώ επέλεξα την τρίτη που είχε αρκετά μαθήματα δικαίου και διοίκησης δημόσιου συστήματος, του κράτους κλπ. Θα ήμουν δηλαδή ένας πολύ καλός δημόσιος υπάλληλος αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουν θέσεις ΑΣΕΠ ειδικά για εμάς και συμμετέχουμε στις ίδιες θέσεις με άλλα 20 πτυχία ή πολλές φορές και με όλα τα πτυχία. Εν πασει περίπτωση το 60% (αν όχι παραπάνω) αυτής της κατεύθυνσης ακολουθούν την οδό των κατατακτηρίων για νομική σχολή Ελλάδα ή και Κύπρο.
Σχετικά με την πρώτη κατεύθυνση είναι πολύ θεωρητική. Μαθαίνεις για το τι θεωρείται πολιτική επιστήμη για όλους τους θεμελιωτές κλπ. Δεν είμαι σίγουρη πως ακριβώς μπορείς επαγγελματικά να αποκατασταθείς έπειτα πάνω σε αυτό. Πολλοί ακολουθούν τον δρόμο της έρευνας και συνεχίζουν με διδακτορικό κλπ.
Όσον αφορά την δεύτερη κατεύθυνση, ξέρω απλά ότι συνήθως στην αγορά εργασίας επιλέγονται πρώτα οι αμιγώς απόφοιτοι διεθνών σχολών (Παντείου, Πειραιώς κλπ)

Θα καταλάβει κανείς πόσο άχρωμο είναι να είσαι απόφοιτος αυτού του τμήματος όταν στην ίδια σου την ορκωμοσία ο πρόεδρος του τμηματος αντί για συγχαρητήρια ξεκίνησε ένα λογυδριο για το ότι ελπίζει να έχουμε βρει ήδη το μεταπτυχιακό που θα κάνουμε και ότι χωρίς αυτό ή χωρίς ένα δεύτερο πτυχίο η σχολή μας είναι ένα τίποτα αφού δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα.

Σε πρόσφατη έρευνα που έκανα για την πορεία των συμφοιτητών μου να ξέρεις ότι σε δείγμα πχ 100 ατόμων οι 60 είχαν μπει νομική, οι 8 είχαν κάνει μεταπτυχιακό στο HR (Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού) 8 ασχολήθηκαν με το τομέα διεθνών, 3 έκαναν μεταπτυχιακό διοίκησης μονάδων υγείας, 3 στα ναυτιλιακά, 3 στη δημοσιογραφία, 3 στη διοίκηση υπηρεσιών, 2 MBA (master in business administration), 2 στο διοικητικό δίκαιο, 2 έγιναν αεροσυνοδοί, κάποιοι διδακτορικό και οι υπόλοιποι ακόμα ψάχνουμε..

Πέρα από μεταπτυχιακό όμως χρειάζεται οπωσδήποτε η άριστη γνώση αγγλικών και επιπλέον ξένων γλωσσών.

Τέλος, ισχύει αυτό που αναφέρθηκε προηγουμένως για τον κλάδο ΠΕ 78. Μπορείς θεωρητικά να διδάξεις σε δευτεροβάθμια εκπαίδευση ωστόσο τα μαθήματα που υπάρχουν είναι ελάχιστα. Επίσης κάθε χρόνο από έναν πίνακα με 4000 άτομα εργάζονται οι πρώτοι 100. Οι οποίοι έχουν χτίσει και μια προϋπηρεσία 30+ χρόνων. Ενώ είναι απαραίτητη και η διδακτική επάρκεια που δεν δίνεται από το τμήμα και θα πρέπει να παρακολουθήσεις μετά κάποιο έξτρα πρόγραμμα παιδαγωγικής επάρκειας (γυρω στα 1000€) για να πάρεις αυτή την βεβαίωση. Με λίγα λόγια. Αν δεν είσαι 40 χρόνων, με 2 παιδιά πολύ καλό βαθμο πτυχίου, μεταπτυχιακό, ξένεςγλώσσες και σεμινάριο την διέξοδο της εκπαίδευσης..δυστυχώς την ξεχνάς..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 402 μηνύματα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι και το ρωτάω καλοπροαίρετα.....όταν μπαίνετε σε ένα τμήμα και αποφασίζετε να αφιερώσετε 4 με 5 χρόνια δεν τα χετε ψάξει αυτά?
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Kαι εγω να συμπληρωσω στο φιλο Αλεξ, μια δικη μου ερωτηση. Γιατι δεν επιλεγετε σχολες με κλειστα επαγγελματικα δικαιωματα και πατε με το σταυρο στο χερι με σχολές που στην Ελλάδα χρήζουν διαφορετικής προσεγγισιμότητας για να βρεις κατι καταλληλο στο χωρο εργασιας?
 

natalix

Νεοφερμένος

Η natalix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Ποιο παιδί στα 17 ξέρει να τα ψάξει αυτα και που;
Υπάρχει πουθενά επαγγελματικός προσανατολισμός; Εγώ στα 17 μου δεν είχα ούτε καν υπολογιστή.
Επίσης λόγω καταγωγής από επαρχία δεν υπήρχε και καμία επιλογή στη πόλη μου από θεωρητική κατεύθυνση. Αναγκαστικά λοιπόν έπρεπε να επιλέξω κάτι άλλο σε άλλη πόλη μέχρι 16500 μόρια. Νομικές και ψυχολογιες δεν επιανα. Φιλολογίες δεν με ενδιέφεραν επουδενί οπότε τι άλλο θα μου προτείνατε;
Μόνο το παιδαγωγικό ήταν σαν επιλογή αλλά μπήκα στη σχολή αυτή με την ίδια λογική δλδ με την προοπτική να γίνω καθηγήτρια κοινωνικών μαθημάτων. Αργότερα κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
 

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 402 μηνύματα.
Εγώ προσωπικά τότε το 2009 κάθισα διάβασα βιβλία με σχολές και επ δικαιώματα κλπ. Υπάρχουν σε έντυπες μορφές μίλησα με καθηγητές μου και τώρα ακόμη σε φροντιστήρια που διδάσκω κάθομαι μιλάω με τα παιδιά κάνω παρουσιάσεις με σχολές και δικαιώματα....Αντιλαμβάνομαι αλήθεια ότι δεν υπήρχε γνώση για τα δικαιώματα κλπ. Αλλά βλέπω πολλούς που επέλεξαν κάτι που ήθελαν και μετά ζητούν από το κράτος διορισμό κυρίως φιλόλογοι π.χ.
Εγώ θεωρώ ότι ο επ προσανατολισμός σώζει και δεν είναι απαραίτητο να είναι οργανωμένο μόνοι μας μπορούμε να ψάξουμε τα πάντα πλέον. Εδώ καναπέ αγοράζουμε και κοιτάμε πόσα sites ή πηγαίνουμε σε πόσα μαγαζιά...αντίστοιχα και με τα επαγγέλματα σπουδές. Και μη φαντάζεστε πως προέρχομαι από οικογένεια που ήξερε. Ο πατέρας μου απόφοιτος επαλ η μάνα μου γυμνασίου.
Αν ήθελες π.χ να διδάξεις το παιδαγωγικό ήταν πολύ καλή επιλογή ή νηπιαγωγός ή κοινωνική εργασία για να γίνεις κοινωνική λειτουργός.
 

natalix

Νεοφερμένος

Η natalix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Ναι δυστυχώς ισχύει πάντα το στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Εγώ είχα κοιτάξει μονάχα ένα φυλλάδιο φροντιστηρίου με τις σχολές του πρώτου πεδίου. Είδα τα μόρια μου, είδα της προηγούμενης χρονιάς. Απέκλεισα όσα δεν επιανα και μετά ήμουν ανάμεσα σε κοινωνικές ανθρωπολογίες, θεολογίες κλπ που ευτυχώς απέκλεισα. Οπότε κατέληξα στο πολιτικό του ΕΚΠΑ με την προοπτική που είπα παραπάνω.

Καθηγητές μου επίσης μου λέγανε πολύ καλό τμήμα με πολλές διεξόδους..Οι γονείς μου απόφοιτοι γυμνασίου κ λυκείου αντίστοιχα δεν ξέρανε οι άνθρωποι, μου είπαν παιδάκι μου εμείς δεν ξέρουμε κάνε ότι σου αρέσει κ αφού λένε κ οι καθηγητές σου ότι είναι καλο..οπότε και εγώ το έβαλα. Το τελείωσα με σχεδόν βαθμό άριστα και από εκεί και πέρα το κενό..

Συνεχίζω δυστυχώς και ψάχνω τώρα στα 27 μου τι θα σπουδάσω όχι για επιπλέον γνώση, ούτε για να κάνω περιουσία. Απλά για να μπορώ να βρω μια δουλειά να μου πληρώνει τις υποχρεώσεις μου..
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι δυστυχώς ισχύει πάντα το στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Εγώ είχα κοιτάξει μονάχα ένα φυλλάδιο φροντιστηρίου με τις σχολές του πρώτου πεδίου. Είδα τα μόρια μου, είδα της προηγούμενης χρονιάς. Απέκλεισα όσα δεν επιανα και μετά ήμουν ανάμεσα σε κοινωνικές ανθρωπολογίες, θεολογίες κλπ που ευτυχώς απέκλεισα. Οπότε κατέληξα στο πολιτικό του ΕΚΠΑ με την προοπτική που είπα παραπάνω.

Καθηγητές μου επίσης μου λέγανε πολύ καλό τμήμα με πολλές διεξόδους..Οι γονείς μου απόφοιτοι γυμνασίου κ λυκείου αντίστοιχα δεν ξέρανε οι άνθρωποι, μου είπαν παιδάκι μου εμείς δεν ξέρουμε κάνε ότι σου αρέσει κ αφού λένε κ οι καθηγητές σου ότι είναι καλο..οπότε και εγώ το έβαλα. Το τελείωσα με σχεδόν βαθμό άριστα και από εκεί και πέρα το κενό..

Συνεχίζω δυστυχώς και ψάχνω τώρα στα 27 μου τι θα σπουδάσω όχι για επιπλέον γνώση, ούτε για να κάνω περιουσία. Απλά για να μπορώ να βρω μια δουλειά να μου πληρώνει τις υποχρεώσεις μου..
εμενα παντα οσοι με συμβουλευαν μου ελεγαν το εξης: ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Και ετσι εγινα λογιστης εστω και απο ΤΕΙ, καθως εχουμε τα ιδια δικαιωματα με τους πανεπιστημιακους. Δεν μπορεις εσυ να γινεις λογιστρια χωρις να εχεις τελειωσει Πανεπιστημιο ή ΤΕΙ. Ακομα και απο ΙΕΚ να πας θα πρεπει ν ακανεις μια 10ετια σε λογιστη διπλα ( πολυ δυσκολα να σε προσλαβει εκτος αν ειναι θειος σου) να δωσεις εξετασεις και ΑΝ την παρεις και μετα να δωσεις και αλλες εξετασεις αφου περασεις τις πρωτες. Ενω αν τελειωσεις πανεπιστημιο ή τει ΤΗΝ παιρνεις κατευθειαν την αδεια.

Που θελω να καταληξω. Επαγγελματα οπως του ψυχολογου, του λογιστη, του δικηγορου, των μηχανικων ( απο πανεπιστημιο) εχουν κλειστα επαγγελματικα δικαιωματα και μετα εχεις μια καλυτερη διεξοδο στην αγορα εργασιας απο το να σπουδασεις Φιλολογος, πολιτικος επιστημονας , κλπ. Εδω βλεπεις σπουδαζουν αγγλικη φιλολογια και ερχεται ο αλλος που πηρε προφισενσι πριν το 2012 και μπορει και αυτος να κανει μαθηματα αγγλικων ή να ανοιξει φροντιστηριο και ας μη συγκρινονται οι σπουδες των πρωτων.

Θα μου πεις εδω υπαρχουν γονεις που περηφανευονται οτι τα παιδια τους περασαν πολιτκοι μηχανικοι, και νομιζουν οτι ακομα χτιζοναι πολυκατοικιες Ελλαδα 1960
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,482 μηνύματα.
Που θελω να καταληξω. Επαγγελματα οπως του ψυχολογου, του λογιστη, του δικηγορου, των μηχανικων ( απο πανεπιστημιο) εχουν κλειστα επαγγελματικα δικαιωματα και μετα εχεις μια καλυτερη διεξοδο στην αγορα εργασιας απο το να σπουδασεις Φιλολογος, πολιτικος επιστημονας , κλπ. Εδω βλεπεις σπουδαζουν αγγλικη φιλολογια και ερχεται ο αλλος που πηρε προφισενσι πριν το 2012 και μπορει και αυτος να κανει μαθηματα αγγλικων ή να ανοιξει φροντιστηριο και ας μη συγκρινονται οι σπουδες των πρωτων.
Γιατί βρε Μαικ, οι φιλόλογοι ανοιχτά έχουν; Άμα οι εναλλακτικές που σου δίνει η χώρα είναι ελάχιστες και υπάρχει τεράστιος αριθμός αποφοίτων και θεόκλειστα να είναι την ίδια κατάληξη έχεις
 

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 402 μηνύματα.
Επίσης πλέον εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο και άδεια λογιστή βγάζεις και με απλά μαστερ στα Οικονομικά!
Ε καλά κάτι θα βρεθεί. Δε σημαίνει ότι και κάτι άλλο να τελείωνες πως αναγκαστικά θα βρεις δουλειά!
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίγουν τόσες φιλολογίες και γιατί τις προτιμούν ή αντίστοιχα τόοοοσες σχολές κοινωνικών και πολιτικών επιστημών πχ άνοιξε νέα πρόσφατα στο ΕΚΠΑ.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατί βρε Μαικ, οι φιλόλογοι ανοιχτά έχουν; Άμα οι εναλλακτικές που σου δίνει η χώρα είναι ελάχιστες και υπάρχει τεράστιος αριθμός αποφοίτων και θεόκλειστα να είναι την ίδια κατάληξη έχεις
Επιασες και εσυ μια περοπτωση τωρα πολυ περιεργη. Ξερω και δασκαλους που κανουν ιδιαιτερα μαθηματα φιλολογικων αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,482 μηνύματα.
Επιασες και εσυ μια περοπτωση τωρα πολυ περιεργη. Ξερω και δασκαλους που κανουν ιδιαιτερα μαθηματα φιλολογικων αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα
Αυτά γίνονται παράνομα όμως, έτσι ο καθένας κάνει ότι θέλει
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,482 μηνύματα.
Ναι και εσυ μπορεις να θες σε λογιστικο γραφειο αλλα οχι με ειδικοτητα αλλα ως υπαλληλος γραφειου
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που μπορείς να πάρεις και η μεγάλη πλειοψηφία που δουλεύουν είναι όντως πτυχιούχοι, τώρα αν ο κάθε μαθητής/γονιός είναι τόσο χαζός για να πληρώνει κάποιον με λιγότερες γνώσεις και μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα παράνομα, ε τότε μιλάμε για μεγάλη βλακεία, συν κατά την γνώμη μου λάθος από την πλευρά του δασκάλου. Εσύ μάλλον θες τόσο κλειστά που να μπαίνει καν αέρας, ε αυτό το έχουν ελάχιστα επαγγέλματα και προφανώς δεν γίνεται μια ολόκληρη χώρα να τρέχει εκεί και εδώ που τα λέμε ούτε εκεί είναι ο παράδεισος.
 

natalix

Νεοφερμένος

Η natalix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Επίσης πλέον εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο και άδεια λογιστή βγάζεις και με απλά μαστερ στα Οικονομικά!
Ε καλά κάτι θα βρεθεί. Δε σημαίνει ότι και κάτι άλλο να τελείωνες πως αναγκαστικά θα βρεις δουλειά!
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίγουν τόσες φιλολογίες και γιατί τις προτιμούν ή αντίστοιχα τόοοοσες σχολές κοινωνικών και πολιτικών επιστημών πχ άνοιξε νέα πρόσφατα στο ΕΚΠΑ.
Ισχύει αυτό για την άδεια λογιστή; Γιατί πριν 2 χρόνια που είχα ρωτήσει μου είχαν πει μόνο με πτυχίο οικονομικών ή διοίκηση επιχειρήσεων μπορείς να βγάλεις την άδεια. Σίγουρα όχι με μάστερ
 

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 402 μηνύματα.
Υποχρεούνται επίσης να εγγραφούν ως μέλη του ΟΕΕ οι διδάκτορες ή κάτοχοι άλλου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ακόμη και αν δεν είναι κάτοχοι βασικού πτυχίου ανώτατης οικονομικής σχολής εφόσον αποδεδειγμένως χρησιμοποιούν το μεταπτυχιακό τους τίτλο σπουδών στις οικονομικές επιστήμες για να ασκήσουν οικονομολογικό επάγγελμα ως κύρια βιοποριστική απασχόλησή τους.

Από το site του ΟΕΕ
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
καλησπέρα σας! υπάρχει κανείς που να βρίσκεται σε αυτό το τμήμα? θα χρειαζόμουν την βοήθειά του, προκειμένου να καταλάβω κάποια πράγματα.
1) έχει επαγγελματική αποκατάσταση?
2) γιατί λέγεται πολιτικό της νομικής?
3) έχει διαφορά αν κάποιος έχει περάσει από πάντειο , Ρέθυμνο, εκπα κ.ο.κ?
Καλησπερα,
Δεν έχει ουσιαστική διαφορά ως προς το αντικείμενο στο που θα περάσεις. Θεωρώ προτιμότερη την επιλογή του Παντείου λόγω προγράμματος σπουδών και καθηγητών.
Για το Ρέθυμνο και για την Κόρινθο δεν έχω ακούσει τα καλύτερα..
1)Πολυ περιορισμένη... Νταξει η σχολή σου ανοίγει ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων που μπορείς να κανεις, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και πέρα από τον κλάδο του πολιτικού επιστήμονα, κάποιες από τις υπόλοιπες διεξόδους είναι τόπος συνάντησης επαγγελματιών και από άλλες σχολές πχ διεθνών, κοινωνιολογία, νομική, κοιν πολιτική κτλ. Πρέπει να σαι πολύ διαβαστερος, να έχεις και μια τάση διαρκής αμφισβήτησης και αναζήτησης για τα πολιτικά και κάποιες χ ικανότητες που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους άλλους
2) τίποτα, έτσι έμεινε γιατί τυχαίνει να διενεργούνται εκεί τα μαθήματα και για τους πάνω λόγους που σου ανέφεραν οι άλλοι

Μιας και σύντομα θα είμαι τελειόφοιτη έχω να σου πω πως όσοι δεν μπήκαν στη σχολή με τα μπουνιά, με τρομερό πάθος και δεν ήταν αυτό το «τα πολιτικά είναι το πρώτο πραγμα που θα συζητήσω σε ένα καφέ, είναι μέρος της ταυτότητας μου» κάπως το μετάνιωσαν ή βαρέθηκαν ή τους κατάπιε η μετριότητα.
Δεν είναι μια σχολή που απλά πρέπει να έχεις κατά νου να περάσεις 5 μαθήματα και να πάρεις το πτυχίο και αυτό αρκει, γι αυτό σκέψου το καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top