Αυτό που αναφέρει η wooko το έχω ακούσει κι από άλλους μαθητές, οι οποίοι έτυχε να έχουν ως καθηγητές τους κάποιον γονιό τους. Οι γονείς-καθηγητές, προκειμένου να μην έχει κανένας τίποτε να πει γι' αυτούς, ότι δηλαδή μεροληπτούν υπέρ του παιδιού τους, ή όπως είπε και η εδωείμαστε, προκειμένου να προφυλάξουν το παιδί τους από το φθόνο (ζήλεια κι όχι ζήλος, ζητώ συγνώμη για τη διόρθωση) των συμμαθητών τους, έφταναν στο άλλο άκρο, να είναι δηλαδή πολύ πιο αυστηροί με το παιδί τους, απ' ό,τι με τ' άλλα παιδιά. Έχω ακούσει μάλιστα, ότι κάποιοι εξ αυτών των "διπλοθεσιτών"

γονέων, ζητούν από τους συναδέλφους τους να είναι εξίσου αυστηροί με το παιδί τους, για τους ίδιους λόγους. Δεν κατανοούν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο πάλι ξεχωρίζουν το παιδί τους, έστω κι εκ του αντιθέτου, με αποτέλεσμα το παιδί να χαρακτηρίζεται από τους συμμαθητές του ως "το καημένο".
Προσωπικά, δεν θα ήθελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο ενός τέτοιου παιδιού, δηλαδή να φοιτώ στο ίδιο σχολείο, όπου ένας γονιός μου εργάζεται ως καθηγητής, είτε μ' ευνοούσε, είτε ήταν πιότερο αυστηρός μαζί μου, για τους λόγους που προανέφερα. Πέραν αυτών, είναι άθλιο κατά τη γνώμη μου, να έχεις το γονιό σου όλη την ημέρα πάνω απ' το κεφάλι σου, από το σχολείο στο σπίτι και τανάπαλιν. Μ' αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί το παιδί σε καμμία περίπτωση ν' ανεξαρτητοποιηθεί και να ξεφύγει από τη σκιά της Μαμάς ή του Μπαμπά. Τέλος, φανταστείτε τη δύσκολη θέση του παιδιού, να εισπράττει καθημερινά τη συνήθη δυσαρέσκεια των άλλων μαθητών προς το γονιό του, ή να ακούει να τον βρίζουν και να τον σατιρίζουν, πίσω απ' την πλάτη του. Η δε περίπτωση συμμετοχής σε κατάληψη, μάλλον μου φαίνεται η δυσκολότερη απ' όλες.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η καλύτερη επιλογή για έναν μαθητή που έχει γονείς καθηγητές, είναι να γράφεται σε άλλο σχολείο, από εκείνο στο οποίο εργάζονται οι δικοί του.
Αντίθετα, στο πανεπιστήμιο όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε γόνοι καθηγητών. Υψηλή βαθμολογία με το "έτσι θέλω" και βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση βεβαίως βεβαίως (σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ανάληψη "κληρονομικώ δικαίω" της θέσης του γονιού, στο μέλλον).