germ1984
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gsakellakis
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

~Melania~
Περιβόητο μέλος

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Προσωπικά, δεν θα ήθελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο ενός τέτοιου παιδιού, δηλαδή να φοιτώ στο ίδιο σχολείο, όπου ένας γονιός μου εργάζεται ως καθηγητής, είτε μ' ευνοούσε, είτε ήταν πιότερο αυστηρός μαζί μου, για τους λόγους που προανέφερα. Πέραν αυτών, είναι άθλιο κατά τη γνώμη μου, να έχεις το γονιό σου όλη την ημέρα πάνω απ' το κεφάλι σου, από το σχολείο στο σπίτι και τανάπαλιν. Μ' αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί το παιδί σε καμμία περίπτωση ν' ανεξαρτητοποιηθεί και να ξεφύγει από τη σκιά της Μαμάς ή του Μπαμπά. Τέλος, φανταστείτε τη δύσκολη θέση του παιδιού, να εισπράττει καθημερινά τη συνήθη δυσαρέσκεια των άλλων μαθητών προς το γονιό του, ή να ακούει να τον βρίζουν και να τον σατιρίζουν, πίσω απ' την πλάτη του. Η δε περίπτωση συμμετοχής σε κατάληψη, μάλλον μου φαίνεται η δυσκολότερη απ' όλες.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η καλύτερη επιλογή για έναν μαθητή που έχει γονείς καθηγητές, είναι να γράφεται σε άλλο σχολείο, από εκείνο στο οποίο εργάζονται οι δικοί του.
Αντίθετα, στο πανεπιστήμιο όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε γόνοι καθηγητών. Υψηλή βαθμολογία με το "έτσι θέλω" και βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση βεβαίως βεβαίως (σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ανάληψη "κληρονομικώ δικαίω" της θέσης του γονιού, στο μέλλον).
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Για όλους αυτούς τους λόγους, η καλύτερη επιλογή για έναν μαθητή που έχει γονείς καθηγητές, είναι να γράφεται σε άλλο σχολείο, από εκείνο στο οποίο εργάζονται οι δικοί του.
Ή τουλάχιστον να παίρνει ο γονιός κάποιο άλλο τμήμα. Θυμάμαι στο σχολείο που εμείς είχαμε και κάποια παιδιά καθηγητών, οι γονείς τους έπαιρναν άλλα τμήματα, τουλάχιστον για τους τύπους.
Το ότι ενίοτε φτάνουμε στο άλλο άκρο το 'χω δει και στο Πανεπιστήμιο... Η κόρη ενός καθηγητή στη σχολή μου πασχίζει να περάσει κάποια μαθήματα του κορμού. Παρά το ότι είναι κόρη καθηγητού, οι συνάδελφοι του καθηγητή αυτού δεν την περνάνε!
Φυσικά στο μάθημα του μπαμπά ήταν η μόνη που 'χε 10 στρογγυλό.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Είχε βγάλει ο μπαμπάς-καθηγητής που λες μια ωραιότητα προκυρηξούλα που ζήταγε ό,τι περίεργο διδακτορικό - πεδίο ενδιαφέροντος - δημοσίευση μπορείς να φανταστείς.
Από τους ... 5 υποψηφίους (ίσως και περισσότεροι), οι 2 βρέθηκαν εντελώς εκτός γνωστικού αντικειμένου και οι άλλοι 2 μερικώς εκτός γνωστικού αντικειμένου.
Ως εκ θαύματος, ο μόνος που ήταν 100% εντός... ήταν ο γιος του.

Ένας άλλος καθηγητής που κυνήγησε το θέμα και κατήγγειλε την "οικογενειοκρατία" ποτέ δεν βρήκε το δίκιο του.
Πάντως σε σχολές Ιατρικής κι εγώ το 'χω ακούσει ότι η "οικογενειοκρατία" κρατά καλά.
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

και οπως ειπε και ο Γιωργος πρωτυτερα η καλυτερη λυση ειναι να αλλαξεις σχολειο οσο και αν δεν αρεσει αυτο στους γονεις σου!!!Εξαρταται η ψυχικη σου υγεια απο αυτο!!!!
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος

Το φακελάκι είναι οικογενειακή υπόθεση.Έχω δει κι εγώ φωτογραφική πρόσληψη στη σχολή, Όττο.
Είχε βγάλει ο μπαμπάς-καθηγητής που λες μια ωραιότητα προκυρηξούλα που ζήταγε ό,τι περίεργο διδακτορικό - πεδίο ενδιαφέροντος - δημοσίευση μπορείς να φανταστείς.
Από τους ... 5 υποψηφίους (ίσως και περισσότεροι), οι 2 βρέθηκαν εντελώς εκτός γνωστικού αντικειμένου και οι άλλοι 2 μερικώς εκτός γνωστικού αντικειμένου.
Ως εκ θαύματος, ο μόνος που ήταν 100% εντός... ήταν ο γιος του.
Ένας άλλος καθηγητής που κυνήγησε το θέμα και κατήγγειλε την "οικογενειοκρατία" ποτέ δεν βρήκε το δίκιο του.
Πάντως σε σχολές Ιατρικής κι εγώ το 'χω ακούσει ότι η "οικογενειοκρατία" κρατά καλά.
Hlianna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχω δει κι εγώ φωτογραφική πρόσληψη στη σχολή, Όττο..
lol

εμενα ο κολλητος μου αλλαξε σχολειο οταν μιλησε ασχημα σε γιο καθηγητη..(ελεος)..
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

ε .... αυτο ειναι παρατραβηγμενο κατα την γνωμη μου φανταζομαι το γιο του καθηγητη φυτοοο για τα καλα !!!!lol
εμενα ο κολλητος μου αλλαξε σχολειο οταν μιλησε ασχημα σε γιο καθηγητη..(ελεος)..
Hlianna
Εκκολαπτόμενο μέλος

edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Αυτό που αναφέρεις Γιώργο, είναι τόσο κοινό, που λησμόνησα να το αναφέρω. Εμένα πάλι μου έτυχε το εξής: Διαβάζω σε μια εφημερίδα, προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς ανάληψη διδακτορικής διατριβής, με επιδότηση. Παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω τις λεπτομέρειες, το σηκώνει ο ίδιος ο καθηγητής (του βιολογικού). Μόλις του λέω τι θέλω, αρχίζει να με ρωτάει τι προσόντα έχω. Του λέω λοιπόν κι εκείνος μου απαντάει: "Μην κάνετε καν τον κόπο να έρθετε, υπάρχει υποψήφιος με πολύ περισσότερα προσόντα". Ποιος ήταν ο υποψήφιος; Μα φυσικά ο γιόκας του. Τι δουλειά κάνει σήμερα ο γιόκας; Μα φυσικά καθηγητής του βιολογικού...Έχω δει κι εγώ φωτογραφική πρόσληψη στη σχολή, Όττο.

Πολύ φοβάμαι αγαπητή μου, ότι αυτός που ήθελε ξύλο της αρκούδας και αλλαγή επαγγέλματος, ήταν ο γονιός "so called" καθηγητής. Το παιδί δεν πήρε τα δικαιώματα από μόνο του...ΕΛΕΟΣΣΣΣ!!!!Θα τον ειχα πιασει αυτον τον μοσχανναθρεμενο και θα τον ειχα κανει τοπιιιιι ειναι κατα πολυ παρατραβηγμενοοο!!!
Hlianna
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΕΛΕΟΣΣΣΣ!!!!Θα τον ειχα πιασει αυτον τον μοσχανναθρεμενο και θα τον ειχα κανει τοπιιιιι ειναι κατα πολυ παρατραβηγμενοοο!!!
εσυ τι λες να τον αφησε ετσι?

Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Hlianna
Εκκολαπτόμενο μέλος

πιστευω οτι δεν τον ενοιαζε και πολυ..ειχε πολυ τουπε και προκαλουσε παρα πολυ γιατι ηξερε οτι οτι και να γινει θα το πει στον μπαμπακα..παντως τον ειχαν δειρει πολυ και ειχε φυγει αρκετες φορες με σπασμενες μυτες δοντια κλπ και το ασθενοφορο απεξωΆρα τελικά, δεν του βγήκε σε καλό του τύπου το ότι φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με τον μπαμπά. Και φλώρος αποδείχτηκε σε όλο το σχολείο, και ξύλο στο τέλος έφαγε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.