Παραθέτω email που έστειλα σε blogger σχετικά με άρθρο του για την οικονομική κρίση. Το ξέρω ότι το θέμα μας δεν είναι η οικονομική κρίση απλός θέλω να δείτε την άποψη μου περί δημοκρατείας και των προβλημάτων που συνεπάγοντε της ανυπαρξίας της σε παγκόσμιο επίπεδο.
"Καλησπέρα,
Διάβασα το άρθρο σου σχετικά με την οικονομική μεταρύθμιση
https://aliartos-city.blogspot.com/2010/05/blog-post_9533.html και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον αν και έχω μια σοβαρή ένσταση.
Λαμβάνοντας σαν ορθά τα όσα έχεις γράψει ένσταση μου είναι η εξής: Δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής της (οικονομικής) υποδούλωσης. και -
Οι λόγοι είναι πολλοί, κυριότερος όμως είναι το γεγονός ότι στον πλανήτη Γη του 21ου αιώνα ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξη δημοκρατεία γιατί πολλή απλά δεν γίνεται να υπάρξη δημοκρατεία. Απλά δεν είναι εφικτό.
Για να υλοποιηθούν οι τρόποι λύσεων που προτίνεις πρέπει να βγει ένας πρωθυπουργός και να πει "θα κάνουμε τις τάδε αλλαγές εδώ και τώρα". Οι τραπεζίτες όμως δεν θα μήνουν έτσι. Όλο και κάτι θα πάθει το αεροπλάνο, αυτοκίνητο, ποδήλατο, σφουγγάρι αυτού του πρωθυπουργού και θα πάει στον Άγιο Πέτρο. Και στην θέση του θα έρθει ένας που με δημαγωγεία θα ακολουθήσει την γραμμή των τραπεζών (τι σύμπτωση).
Άρα πρέπει να αναρηχηθεί στην εξουσία κάποιος ικανός, έξυπνος μα αγνή αγάπη για τον λαό και την χώρα του που θα εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές. Πως όμως? Πως μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει γνωστός και να τον ψηφίσουν 10.000.000 Έλληνες? Μα φυσικά από την τηλεόραση και τις εφημερίδες (ή τα ΜΜΕ, γενικά). Και πάλι όμως οι τραπεζίτες θα χρησιμοποιήσουν την δύναμη τους για να μήνει στην αφάνεια οπιοσδήποτε δεν τους αρέσει και θα φροντίσουν να προβάλεται μόνο ο εκλεκτός τους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ο υπερπληθισμός. Μέσα στο χάος των μεγάλων αριθμών μέχρι και ένας πλανήτης μπορεί να κρυφτεί. Είναι λογικό άλλωστε ότι ο πλανήτης μας έχει ένα συγκεκριμένο όριο ανθρώπων που μπορεί να θρέψει.
Ακόμα όμως και αν ο σωστός άνθρωπος αναλάμβανε πρωθυπουργός θα πρέπει να ασχολείτε και με τα προβλήματα της χώρας του και ασχολείτε με τα κομματικά προβλήματα. Επιπλέον, θα έχει και στο κεφάλι του μία αντιπολίτευση που πάντα λέει το αντίθετο γιατί διψάει για εξουσία και όχι για το καλό της χώρας. Από την άλλη μια τράπεζα διοικείται από ένα μεγάλο αφεντικό και ένα διοικητικό συμβούλιο με μόνο στόχο το κέρδος και τίποτα άλλο.
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω με μια φράση,
ο υπερπληθισμός σκοτώνει την δημοκρατεία, το περιβάλλον, το ανθρώπινο γένος.
Ανυπομονώ να ακούσω την απάντηση σου,
Κυριάκος
Μαθητής Γ' Λυκείου."