παιδια συγνώμι που βαριέμαι να διαβάσω 13 σελίδες ποστ πριν απαντήσω όμως θα μου έπερνε όλο το απόγευμα να τα διαβάσω μιας και έχω ένα μικρό θέμα δυσλεξείας
προσωπικά θεωρώ ότι το μόνο παντελώς άχριστο μάθημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι τα θρησκευτικά
όσο για τα υπόλοιπα πιστεύω ότι δεν θεωρώ ότι είναι πειττά αλλά ότι όλα μα όλα θελουν ριζικές αλλάγές
1) στη μουσική και τα καλυτεχνικά θα έπρεπε να διδάσκονται κάποια βασικά θέματα θεωρίας και μετά να γινόταν κάτι ευχάριστο όπως τραγούδι μοουσικό παιχνίδι ίσως κάθε μαθητής να μάθαινε ένα όργανο και ίσως να είναι εννοιέο μάθημα
2)αρχαία ελληνικά γλώσσα και αρχαία ελληνική γραμματεία να είναι μικρότερη η ύλη και να συγχωνευτούν (όμως τις κλίσεις πρέπει να τις μαθαίνουν τα παιδιά)
3)ιστορία να έχει μία ροή και όχι να ακούς τρεις φορές της ζωής σου τα ίδια ακριβώς
4) οικιακή οικονομία/ΚΠΑ να συγχωνευθούν αλλά να παραμήνουν...Είναι αδιανόητο να μην ξέρουν οι περισσότεροι τους βασικούς θεσμούς ενός κράτους....
5)γεωγραφία/βιολογία /χημεία.. για τη γεωγραφία άλλα κομμάτια θα έπρεπε να διδάσκονται σε ΚΠΑ και οικιακή οικονομία και άλλανα δημιουργούσαν μαζί με τα άλλα δύο μαθήματα ένα εννοιέο που θα λέγετε φυσικά ή κάτι τέτοιο
6)πληροφορική στην εποχή μας όχι απλά περιττή αλλά απαρέτητη αλλά αντί να διδάσκονται ιστορίες μ' αγρίους θα έπρεπε να διδασκόταν η χρήση του υπολογιστή και των παροχών του (χρήση word , excel, power point, internet , δυχτίων, explorer, εγκατάσταση παιχνιδιών , αντιγραφή CD , χρηση εκτυποτών και scanner ,και πολλά πολλά άλλα)
7) Αγγλικά ,Γερμανικά και Γαλλικά να αποσκοπούν στην αποδοχή διπλωμάτων αν καταλαβαίνετε τι εννοώ...
8) τεχνολογία λόγω αθλητικού δεν έχω παρακολουθήσει
9)νεοελληνική γλώσσα/νέα ελληνική γραμματία/ μαθηματικά/ και φυσική το θέμα είναι λίγο περίπλοκο....
Αν μου διαφεύγει κάποιο μάθημα πείτε μου να απαντήσω...