Δε μπορείς να φορτώνεις την ιδεοληψία ή το κόμπλεξ του καθενός πάνω στο σύνολο των ανθρώπων, ακόμη, η αντιδιαμετρική ακρότητα/γραφικότητα και η τραβηγμένη-εκ-των-μαλλιών "αυτοκριτική" δεν σε κάνουν πιο γοητευτικό ούτε σε Έλληνες, ούτε σε ξένους, ούτε στη Διεθνή Αμνηστία. :nono:
Κι εσύ διαχωρισμό-διάκριση κανεις τωρα που μιλαμε και μαλιστα με τελειως άχαρο τρόπο.
Μάλλον δεν κατάλαβες το ύφος μου, το τραβηγμένο-εκ-των-μαλλιών.
Η ύπαρξη μιας ομάδας τέτοιων ανθρώπων βοηθάει,εξελίσσει,αλλάζει μια κοινωνία μέσω της διαφορετικότητας που προσφέρει. Αυτό είναι κάτι που δεν το αμφισβητώ και ούτε στέκομαι σ' αυτό.
Η άνθρωποι που συνθέτουν τη χώρα μου σήμερα(και για μένα αν θες δεν είναι ''μου'', θα ανήκω οπουδήποτε δε νιώσω ξένος κάποια στιγμή και αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμα και εδώ δίπλα) για μένα δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο να προσφέρουν και να προβάλλουν, καμία εξέλιξη, καμία αλλαγή, κανένα ιδανικό (σ' αυτή τη συγκεκριμένη παρακμή που βιώνουμε τώρα).
Παρακολούθησα την εκπομπή όπως σου είπα, αυτό που είδα ήταν χρυσή αυγή και ''αριστερούς αντιρατσιστές'', η κάθε πλευρά με τις απόψεις και τις ιδέες της. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που προβληματίζονται για τους μετανάστες, είναι και όλοι εκείνοι που δεν μπήκαν καν στον κόπο πέρα από το να διαμορφώσουν μια άποψη-εικόνα, να βρεθούν εκεί και να στηρίξουν την άποψη-εικόνα. Δεν έχουμε φωνή σήμερα και για μένα αυτό αυτόματα συντελεί και σε μια ντροπιαστική εικόνα για αυτή τη χώρα. Απόλυτα προσωπική εκτίμηση και σεβαστό αν το θεωρείς άχαρη προσέγγιση, ίσως να βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα εδώ και ίσως διαφορετικά να ορίζεις το ιδανικό εσύ.
Σκοπός μου δεν είναι να εκπέμπουν καμία γοητεία τα λεγόμενα μου.Θα ήθελα να μπορούσα να φύγω, θα ήθελα να μπορούσαμε να μεταναστεύαμε και να μαθαίναμε, θα ήθελα να είχαμε φωνή και να δεχόμασταν την διαφορετικότητα γύρω μας.
Εκτός αν θέλεις να σου πω με τη σειρά μου πόσο πρέπει να βρεθεί μια λύση και να κλείσουν τα σύνορα, και να μην υπάρχει ρατσισμός και μπλα μπλα μπλα...ώστε να μην θεωρήσεις άχαρη προσέγγιση την παραδοχή μου.
Όμως, με μια παραδοχή δεν πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι;