Ο κομμουνισμός απέτυχε να δώσει μια λύση στον
καταστροφικό καπιταλισμό. Από μόνος του επίσης απέδειξε ότι η ουτοπία " ότι με το κομμουνισμό όλες οι χώρες θα ζούνε αρμονικά και θα συνεργάζονται " δεν ισχύει αφού Μάο και Τίτο με Στάλιν ήταν στα μαχαίρια. Σίγουρα δεν έκανε καλό στην Αλβανία ( εκτός από χίλια πόσα bunkers που έκανε στα σύνορα και έτσι ήταν επιστημονικά αδύνατον να κάνει κανείς invade την Αλβανία του Χότζα ). Είναι μια τελείως αποτυχημένη ιδεολογία που πέφτει σε αντιφάσεις μόνη της και διαλύεται ( διαλύοντας και όλους τους λαούς που πρόλαβε να κουκουλωσει ).
Καθόλου μπερδεμένος. Στον οικονομικό τομέα έχω αρκετές ομοιότητες με τον κομμουνισμό ( μάλλον περισσότερο με τον Σοσιαλισμό ). Αλλά δε ταυτίζομαι και απόλυτα, έχουν πολλά εξτρεμιστικά στοιχεία που τα θεωρώ παραμύθια για εσωτερική κατανάλωση και συναισθηματισμούς.
Σίγουρα απεχθάνομαι το καθεστώς του Free Market αλλά δε συμφωνώ και με την βάναυση βιομηχανική φεουδαρχία του κομμουνισμού και ιδίως της ΕΣΣΔ του Στάλιν ( όπως την αποκαλούσαν οι Τροτσκιστές " κρατικό καπιταλισμό " ).
Να μη μιλήσω για organised Society όπως το προβάλει ο κομμουνισμός γιατί θα το ξεσκισουμε το θέμα μια και καλή.
Σίγουρα όμως στον οικονομικό τομέα προφανώς και θα στήριζα περισσότερο την Ανατολή από την Δύση. Ήταν κρατισμός vs οικονομικός φιλελευθερισμός. Προφανώς χίλιες φορές το πρώτο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 22 Αυγούστου 2020
Ε τι που είναι το κακό. Φέρε μου και εμένα εδώ μερικά εκατομμύρια Αφρικανών σκλάβων και σου κάνω την Ελλάδα υπερδύναμη στο αψε σβήσε ( για τα δεδομενα της πάντα ). Επίσης οι ΗΠΑ έχει κατακλεψει τους πάντες ( Λιβύη, Ιρακ, Αφγανιστάν και όλη σχεδόν την Αφρική ). Κάτι πήγε να κάνει και στη Συρία αλλά φάγανε καλή κλωτσιά από τον Άσαντ.
Τα στοιχεία που τα βρήκες; Εγώ βλέπω πρώτη τις ΗΠΑ με 21 εκ. και δεύτερη τη Κίνα με 14 εκ. Η Κίνα έχει την πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία στο κόσμο. Γίνεται οικονομική υπερδύναμη και από τα τάρταρα έχει φτάσει τη δεύτερη θέση και δε σταματά. Μια κρίση κορωνοιου έγινε και η Αμερικανική οικονομία έπιασε πάτο.
Όσο για το βιοτικό επίπεδο, εγώ βλέπω και τους κατά χιλιάδες που ζούνε στους δρόμους κάθε μέρα και όχι δεν είναι ούτε κατάδικοι ούτε ναρκομανείς ούτε τίποτα. Και αυτούς που επειδή δεν έχουν ασφάλιση πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία.