Μελετώντας το προπτυχιακό πρόγραμμα κάποιων τμημάτων κατέληξα σε τέσσερις σχολές:
α) Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ
β) Οικονομικής Επιστήμης ΠΑΠΕΙ
γ) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΟΠΑ
δ) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΑΠΕΙ
Βέβαια, αυτό που με προβληματίζει είναι ποιο από τα δύο πανεπιστήμια παρέχει καλύτερη εκπαίδευση και σε ποιο το πτυχίο <<μετράει>> πιο πολύ στην αγορά εργασίας. Γι' αυτό θα ήθελα να με διαφωτίσουν κυρίως αυτοί που φοιτούν σε αυτά τα συγκεκριμένα τμήματα. Επίσης, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα πανεπιστήμια αυτά είναι καλής ποιότητας. Γιατί νομίζω ότι το πτυχίο θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα καλό μεταπτυχιακό.
Λοιπόν,όπως είπα και πιο πάνω γενικά το πτυχίο του ΟΠΑ
μετράει.ΟΜΩΣ είναι στο ΧΕΡΙ σου να ξεχωρίσεις και να προοδεύσεις απο όποιο τμήμα πανεπιστημίου και αν αποφοιτήσεις!
Βέβαια,δεν βρίσκω το λόγο αν περνάς ΟΠΑ να μην το δηλώσεις πάνω απο το ΠΑ.ΠΕΙ!
Κατ'εμε,πρέπει να αποφασίσεις αν θα επιλέξεις Οικονομικής Επιστήμης η Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εγώ είμαι πρωτοετείς στο ΟΔΕ ΟΠΑ ( αυτό που το έχεις 3ο

).
Κατα τη διάρκεια της χρονιάς βλέποντας τα προγράμματα σπουδών για 1500η φορά (

) με προβλημάτισαν αρκετά τα 3 δίκαια στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων (ενώ το τμήμα το έβρισκα απίστευτα ενδιαφέρον). Βέβαια,απο την άλλη, το Οικονομικής Επιστήμης έχει πολλα Μικροοικονομικά και Μακροοικονομικά μαθήματα , Οικονομικές αναλύσεις , μαθηματικά , στατιστικές κατι το οποίο εμένα δε με τρέλαινε ιδιαίτερα. Τελικά,κατέληξα στο ΟΔΕ

Και αφού είδα κάποια πράγματα κατάλαβα ότι τα δίκαια δεν είναι και κάτι το τρελά ιδιαίτερο (ειδικά το ΑΣΤΙΚΟ

) και γενικά είμαι κατα-ευχαριστημένος με την επιλογή μου.Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!!!
Πάντως, και απο τα 2 τμήματα έχεις πολλές επιλογές για μετέπειτα εξειδείκευση.
Πρέπει να ψάξεις τι απο τα δυο αντικείμενα σου αρέσει και με τι θέλεις να ασχοληθείς.
Δεν θα σου πω ότι το ΟΔΕ είναι καλύτερο απο το Οικονομικό , ούτε το αντίστροφο γιατί είναι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.
Μπορείς όμως να με ρωτήσεις ότι θέλεις σχετικά με το τμήμα που φοιτώ .
ΠΡΟΣΘΕΤΟ
Απ'ότι έχω ακούσει και έχω ξαναπεί το ΟΔΕ ΠΑ.ΠΕΙ έχει μιαμιση φορές παραπάνω μαθήματα και συνολικά είναι αρκετά έως πολύ πιο θεωρητικό τμήμα απο το ΟΔΕ Ο.Π.Α.
ενα υπερ για το παπει ειναι πως εαν εισαι προπτυχιακος φοιτητης εκει, κανεις και το μεταπτυχιακο σου δωρεαν (δεν ορκιζομαι για αυτο) ενω στην ασοεε, ειτε εισαι προπτυχιακος φοιτητης, ειτε οχι , πληρωνεις ....και μπολικα μαλιστα!
Μανώλη, με ένα απλό search θα δείς ότι πχ. στα μεταπτυχιακά του ΟΔΕ ΠΑ.ΠΕΙ το κόστος δεν είναι μηδενικό όπως νομίζεις ΑΛΛΑ κοστίζουν
2,500 € / ανα εξάμηνο ! Είναι εξίσου μπόλικα , don't you think?