Όσο αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση αργά ή γρήγορα θα αναγνωρίσουν το deree σαν πανεπιστημιακό (όπως και πολλά άλλα κολέγια). Επίσης για να φοιτήσει κάποιος στο deree πρεπει να είναι από ευκατάστατη οικογένεια (όχι πάντα) και συνεπώς εξαιτίας αυτού προτιμάται από κάποιους εργοδότες.
Αλλά όταν αναφερόμαστε σε επίπεδο σπουδών ενοούμε τι είδους γνώσεις απεικοδομούν οι φοιτητές όταν αποφοιτούν από μια σχολή του deree. Έχω αρκετούς γνωστούς που επειδή δεν έγραψαν καλά στις πανελλήνιες πήγαν σε κολέγια. (ενοείται ότι υπάρχουν και παιδιά που ενώ περνούσαν σε μια καλή σχολή προτίμησαν το deree. Επίσης κανέανας απο τους γνωστούς μου όταν τον ρώτησα τι είδους θέματα πέφουν δεν μου απάντησε. Στο σπίτι ένος γνωστού μου πληροφορική σπουδάζει (δεν θυμάμαι σε ποιο κολέγιο είδα μια φωτοτυπία με παλιά θέματα. Ο γνωστός μου ήταν τελειόφοιτός εκεί και σπουδασε πληροφορική (computer science) ή κάτι τέτοιο. Τα θέματα που είδα (μαθήματος 4ου έτους) - προγραμματισμού (που το 90%) έβρισκα την λύση με το μάτι (δεν είμαι απόφοιτος ούτε πληροφορικής ούτε ημμυ ούτε τίποτα τέτοιο (απλώς μ αρέσει η πληροφορική και ξέρώ λίγα πράγματα από προγραμματισμό κ.τ.λ.
Eπίσης είδα και κάποια θέματα γραμμικής αλγεβρας (μάθημα 1-2 εξαμήνου). Εντάξει freshmen όχι απόλοιτα εξοικιωμένοι αλλά αυτά τα θέματα ήταν επιπέδου 3ης γυμνασίου). Είναι ειρωνικό αλλά αυτός ο γνωστός μου σύγκρινε τις γνώσεις του με τα αει πληροφορικής και με τους ημμυ του εμπ. και θεωρούσε τον τμήμα του πιο ανώτερο από όλα τα δημόσια.
Για αυτό σου ζητάω να γράψεις μερικά από τα παλιά θέματα τα παιδιά που είναι στην ασοεε (ή σε άλλη οικονομική σχολή) θα μπορούν να κρίνουν τα θέματα (συνεπώς και το επίπεδο σπουδών) και εσύ από το deree να δεις και να κρίνεις τα θέματα που πέφτουν στην ασοεε ή σε άλλη οικονομική σχολή.
το να λες ότι τα μαθήματα βαθμολογούνται a,b,c,d,e,f πρέπει να έχεις ένα όριο για να πάρεις πτυχίου δεν δίχνει τίποτα.
Παραθέτω τα θέματα αρχές οικονομικής θεωρίας (principles of economic) που έπεσαν στο τμήμα πληροφορικής στο οικονομικό πανεπιστήμιο αθηνών (δεν είμαι φοιτητής σε αυτή την σχολή δεν μπορώ να κρίνω αν είναι εύκολα ή δύσκολα δεν έχω ιδέα από οικονομικά) και θέματα από την γραμμική άλγεβρα αυτής της σχολής
αρχές οικονομικής θεωρίας
γραμμική άλγεβρα
Επίσης σου παραθέτω και την εισαγωγή στην πληροφορική επιστήμη πάλι του ίδιου τμήματος
και τα τρία απευθύνονται σε freshmen (τα πρώτα εξάμηνα)
περιμένω να ποστάρεις και εσύ κανά θέμα