Πάμε πάλι το κλασικό παράδειγμα...το MIT (Massachusetts Institute of Technology) στην "τεχνολογική εφαρμογή" εστιάζει;

Όχι ΔΕΝ είναι λογικό αυτό, ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι τα Τ.Ε.Ι. όπως ΟΛΑ τα άλλα κι έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για την εκπόνηση διδακτορικών...ο μόνος λόγος που δεν κάνουν μέχρι σήμερα είναι γιατί το κράτος δεν τους δίνει το δικαίωμα αυτό μέσω της νομοθεσίας!
Και τώρα που πάνε να τα εξαφανίσουν μέσω συγχωνεύσεων κ.λπ. εμφανίζει το Υπουργείο σχέδιο νόμου για τις προϋποθέσεις εκπόνησης διδακτορικών από τα Τ.Ε.Ι.!
Η απόλυτη κοροϊδία!
Τι σχέση έχουν ρε φίλε τα διδακτορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και την αγορά εργασίας;
Όχι φίλε, όταν σ' όλο τον κόσμο τα οι 5ετείς σπουδές σπάνε σε 3+2 ή 4+1 (για ευνόητους λόγους) και τα επαγγέλματα ανοίγουν η "λύση" δεν είναι να αφήσουμε τις 5ετείς σπουδές ως έχουν (και να κάνουμε και τις 4ετείς 5ετείς) για να μη χάσουν οι διπλωματούχοι το βόλεμα τους και τα βασιλικά διατάγματα του 1930...η "λύση" είναι να εκσυγχρονιστεί το επάγγελμα του μηχανικού, να έχουν πρόσβαση σε αυτό απόφοιτοι ΟΛΩΝ των σχολών ανεξαιρέτως και να υπάρχουν προϋποθέσεις για την άσκηση του (π.χ. κλίμακες όπου ξεκινάς από χαμηλά και με αποδεδειγμένη εμπειρία, περαιτέρω σπουδές κ.α. ανεβαίνεις)...
Αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς όταν "σκούζει" όπως λες το Τ.Ε.Ε. και το Ε.Μ.Π. όλοι οι υπόλοιποι βαράνε προσοχή!
Σίγουροι για το τι θα γίνει δε μπορούμε να είμαστε προφανώς, μπορούμε να κάνουμε όμως εκτιμήσεις...και η εκτίμηση η δική μου είναι ότι με βάση το νόμο ίδρυσης του Π.Δ.Α. η κοροϊδία και ο εμπαιγμός θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση!
Και να γίνουν π.χ. 5ετή τα τμήματα και τα γραφτούν στο Τ.Ε.Ε. ως "πλήρη" μέλη (βλέπεις το ένα δεν συνεπάγεται αυτόματα και το άλλο) και να λύσεις το πρόβλημα των σημερινών και μελλοντικών πτυχιούχων...των παλιών το έλυσες;
Όχι βέβαια, πάλι θα υπάρχουν χιλιάδες πτυχιούχοι μηχανικοί Τ.Ε. χωρίς Ε.Δ. που λογικά πολλοί εξ' αυτών θα προχωρήσουν σε μαζικές αγωγές που αυτή τη φορά θα επισύρουν πολύ σοβαρότερες κατηγορίες από τη "μη έκδοση Π.Δ. για επαγγελματικά δικαιώματα" (παραβίαση της αρχής της ισότητας των πολιτών, εξαπάτηση Δημοσίου κατά πολιτών κ.α.)...
https://www.esos.gr/arthra/55647/kampana-sto-yp-paideias-apo-ste-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata
Ξέρεις τα δικαστήρια δεν είναι "κάνω αγωγή σήμερα, εκδικάζεται αύριο, βγαίνει απόφαση μεθαύριο"...διάβασε από πότε έχουν προσφύγει αυτοί οι άνθρωποι!

Και φυσικά όσο οι αγωγές δε γίνονται μαζικά και όσο οι αποφάσεις είναι σ' αυτό το μοτίβο who cares όπως λες κι εσύ...δίνουμε από 5.000€ κάθε χρόνο στον καθένα από αυτούς και το κάνουμε γαργάρα!h
Μήπως ο Γαβρόγλου θα τα πληρώσει;Εσύ κι η οικογένεια σου θα τα πληρώσετε!

Κι εμένα όταν εκδικαστεί η δική μου αγωγή τι νομίζεις ότι θα προτιμήσω, τα επαγγελματικά μου δικαιώματα ή ανάλογη χρηματική αποζημίωση για κάθε χρόνο που δεν εκτελείται η απόφαση;