Πανεπιστήμια vs TEI

nikos nikolaou

Νεοφερμένο μέλος

Ο nikos nikolaou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Εγώ πιστεύω ότι κανένα ΤΕΙ δεν φτάνει στο επίπεδο των Μηχανικών ΑΕΙ.
Μπορεί να υπάρχουν τμήματα πληροφορικής ατει που κάνουν καλύτερη δουλειά από κάποια αει αλλά σε καμιά περίπτωση δε δέχομαι ότι ένας τειτζής μπορεί να γίνει πολιτικός μηχανικός ή ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Θυμάμαι την εποχή (μακρινό 2001) που είχαν ακουστεί πολλά για την ανωτατοποίηση. Αν τα ΤΕΙ δεν είχαν διαφημιστεί τόσο πολύ ότι ανωτατοποιουνταί μπορεί να μην είχα βάλει ΤΕΙ στο μηχανογραφικό μου. Και εγώ όπως και άλλοι (φαντάζομαι) θα μπορούσα να έχω μπει σε ΑΕΙ (σε σχολή βέβαια που δεν θα μου άρεσε και τόσο αλλά θα ήταν ΑΕΙ ). Θεωρώ ότι η ανωτατοποίηση τον ΤΕΙ τελικά δεν ήταν αυτό θα φανταζόταν κανείς ακούγοντας ανωτατοποίηση (με άλλα λόγια νιώθω ότι φράση ήταν παραπλανητική). Ε όπως είναι φυσικό ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και μετέπειτα έδωσα κατατακτήριες και μπήκα σε ΑΕΙ , στο Φυσικό.(μπήκα στο φυσικό την πρώτη που φορά που έδωσα κατατακτήριες για το φυσικό). Φαντάζομαι ότι κάποιοι άλλοι θα έγιναν με κατατακτήριες πολιτικοί ή ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Γιατί εισαι τοσο σιγουρος οτι σε καμιά περίπτωση ένας τειτζής δεν μπορεί να γίνει πολιτικός μηχανικός ή ηλεκτρολόγος μηχανικός;

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.038 μηνύματα.
🤔

Συνημμένα

• olympiakos-mpezos.gif
    olympiakos-mpezos.gif
    1 MB · Εμφανίσεις: 15
Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.055 μηνύματα.
Θεωρώ ότι η ανωτατοποίηση τον ΤΕΙ τελικά δεν ήταν αυτό θα φανταζόταν κανείς ακούγοντας ανωτατοποίηση (με άλλα λόγια νιώθω ότι φράση ήταν παραπλανητική).
Τα Τ.Ε.Ι. ήταν επί της ουσίας Α.Ε.Ι. από τα early 90s ακόμη...ναι ήταν πιο εύκολο ν' αποφοιτήσεις απ' αυτά σε σχέση με αντίστοιχες πολυτεχνικές σχολές, ναι κάποιοι καθηγητές δεν πληρούσαν αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια (διδακτορικό, δημοσιεύσεις κ.ο.κ.) αλλά τα προγράμματα σπουδών ήταν δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγούν σε πτυχία bachelor τετραετούς φοίτησης, τα οποία στην Ευρώπη απ' ανέκαθεν ήταν δηλωμένα ως Α.Ε.Ι., οι απόφοιτοί τους φεύγοντας έξω έκαναν μεταπτυχιακά διδακτορικά κ.ο.κ.

Η «ανωτατοποίηση» είχε να κάνει απλά και μόνο με την τυπική επικύρωση του ακαδημαϊκού τους χαρακτήρα και την ένταξή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (καθώς πριν το 2001 ήταν «αδιαβάθμητα»)...
Γιατί εισαι τοσο σιγουρος οτι σε καμιά περίπτωση ένας τειτζής δεν μπορεί να γίνει πολιτικός μηχανικός ή ηλεκτρολόγος μηχανικός;
Η ιδιότητα του «μηχανικού Τ.Ε.» είναι κατοχυρωμένη από τα late 80s (από έναν νόμο του 1989 αν δεν κάνω λάθος) στους απόφοιτους μηχανικούς Τ.Ε., τι σημασία έχει τι πιστεύει ο καθένας;

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.326 μηνύματα.
Θυμάμαι την εποχή (μακρινό 2001) που είχαν ακουστεί πολλά για την ανωτατοποίηση. Αν τα ΤΕΙ δεν είχαν διαφημιστεί τόσο πολύ ότι ανωτατοποιουνταί μπορεί να μην είχα βάλει ΤΕΙ στο μηχανογραφικό μου. Και εγώ όπως και άλλοι (φαντάζομαι) θα μπορούσα να έχω μπει σε ΑΕΙ (σε σχολή βέβαια που δεν θα μου άρεσε και τόσο αλλά θα ήταν ΑΕΙ ). Θεωρώ ότι η ανωτατοποίηση τον ΤΕΙ τελικά δεν ήταν αυτό θα φανταζόταν κανείς ακούγοντας ανωτατοποίηση (με άλλα λόγια νιώθω ότι φράση ήταν παραπλανητική). Ε όπως είναι φυσικό ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και μετέπειτα έδωσα κατατακτήριες και μπήκα σε ΑΕΙ , στο Φυσικό.(μπήκα στο φυσικό την πρώτη που φορά που έδωσα κατατακτήριες για το φυσικό). Φαντάζομαι ότι κάποιοι άλλοι θα έγιναν με κατατακτήριες πολιτικοί ή ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Γιατί εισαι τοσο σιγουρος οτι σε καμιά περίπτωση ένας τειτζής δεν μπορεί να γίνει πολιτικός μηχανικός ή ηλεκτρολόγος μηχανικός;
τα εγραψα πριν 14 χρονια πλεον εχω αναθεωρησει μια χαρά ενας τειντζής μπορει να τα κανει ολα αν γνωρίζει κανενα προβλημα απο μενα.
Σημασια εχει η τεχνογνωσία που καποιος μπορει να την αποκτήσει και εκτος πανεπιστημιου πολυτεχνειου.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 66 μηνύματα.
Δεν υπαρχουν πλεον τει τι το σκαλιζουμε το θεμα; οπως και να χει ομως τα τει στην πλειοψηφια τους ηταν πιο απλα απο τα αει (οχι παντα) ενω και μερικοι καθηγητες δεν ειχαν phd. Αν παντως οταν εδινα εγω υπηρχαν ακομη πιθανοτατα δε θα δηλωνα τει η αν δηλωνα να τα εβαζα πολυ κατω.

nikos nikolaou

Νεοφερμένο μέλος

Ο nikos nikolaou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Δεν υπαρχουν πλεον τει τι το σκαλιζουμε το θεμα; οπως και να χει ομως τα τει στην πλειοψηφια τους ηταν πιο απλα απο τα αει (οχι παντα) ενω και μερικοι καθηγητες δεν ειχαν phd. Αν παντως οταν εδινα εγω υπηρχαν ακομη πιθανοτατα δε θα δηλωνα τει η αν δηλωνα να τα εβαζα πολυ κατω.
Μπορεί πια να μην υπάρχουν ΤΕΙ αλλά δεν έχουν όλοι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ συνεχίσει σπουδές σε ΑΕΙ (όπως εγώ πχ). Και αν στον ιδιωτικό τομέα όποιος είναι στα όποιος αλήθεια είναι αναγκαίος μπορεί να διαπραγματευτεί μεγαλύτερο μισθό (και επομένως η πραγματική ικανότητα δεν μπορεί να αγνοηθει) στο δημόσιο οι μισθοί καθορίζονται από τα μισθολογικά κλιμάκια. Και ενώ τα ΤΕΙ δεν υπάρχουν οι απόφοιτοι υπάρχουν ακόμα.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 66 μηνύματα.
Μπορεί πια να μην υπάρχουν ΤΕΙ αλλά δεν έχουν όλοι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ συνεχίσει σπουδές σε ΑΕΙ (όπως εγώ πχ). Και αν στον ιδιωτικό τομέα όποιος είναι στα όποιος αλήθεια είναι αναγκαίος μπορεί να διαπραγματευτεί μεγαλύτερο μισθό (και επομένως η πραγματική ικανότητα δεν μπορεί να αγνοηθει) στο δημόσιο οι μισθοί καθορίζονται από τα μισθολογικά κλιμάκια. Και ενώ τα ΤΕΙ δεν υπάρχουν οι απόφοιτοι υπάρχουν ακόμα.
Ναι και παλι ομως εχουν ενα επιπεδο που δεν υπαρχει αναλογο των αει. Πολλες φορες τα πρωην τει ηταν κατωτερα κι απο τα ιεκ πχ. Τα αει ειχαν τουλαχιστον ενα επιπεδο (αν και ορισμενα δεν ειναι τοσο δυσκολα). Πχ ολοι οι διδασκοντες με phd (στα τει ειδικα στα εργαστηρια πολλοι ειχαν μονο msc), επιπεδο φοιτητων αρκετα ψηλοτερο (πχ πολυτεχνειο μαθητες του 19, τει μηχ/κων μαθητες του 16) κ.α.

Κι εγω σε πρωην τει μπηκα (ειχε ηδη γινει αει οταν μπηκα αρα αει) και παρολα αυτα το επιπεδο οντως ειναι χαμηλοτερο απο αυτο των αει. Το βλεπω. Ολα αυτα που λεω στην προηγουμενη παραγραφο για τα τει τα εχω ακουσει απο γνωστους, φιλους και μεγαλυτερα ξαδελφια που ειτε φοιτησαν εκει ειτε εχουν φιλους η γνωστους που να φοιτησαν εκει.

nikos nikolaou

Νεοφερμένο μέλος

Ναι και παλι ομως εχουν ενα επιπεδο που δεν υπαρχει αναλογο των αει. Πολλες φορες τα πρωην τει ηταν κατωτερα κι απο τα ιεκ πχ. Τα αει ειχαν τουλαχιστον ενα επιπεδο (αν και ορισμενα δεν ειναι τοσο δυσκολα). Πχ ολοι οι διδασκοντες με phd (στα τει ειδικα στα εργαστηρια πολλοι ειχαν μονο msc), επιπεδο φοιτητων αρκετα ψηλοτερο (πχ πολυτεχνειο μαθητες του 19, τει μηχ/κων μαθητες του 16) κ.α.

Κι εγω σε πρωην τει μπηκα (ειχε ηδη γινει αει οταν μπηκα αρα αει) και παρολα αυτα το επιπεδο οντως ειναι χαμηλοτερο απο αυτο των αει. Το βλεπω. Ολα αυτα που λεω στην προηγουμενη παραγραφο για τα τει τα εχω ακουσει απο γνωστους, φιλους και μεγαλυτερα ξαδελφια που ειτε φοιτησαν εκει ειτε εχουν φιλους η γνωστους που να φοιτησαν εκει.
Άρα έχει νόημα να συνεχίσουμε να μιλάμε για το θέμα αφού παρόλο που δεν υπάρχουν ΤΕΙ πια τα ΑΕΙ που προέκυψαν από τα ΤΕΙ δεν πείθουν ότι δεν έχουν κάτι από ΤΕΙ μέσα τους.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Άρα έχει νόημα να συνεχίσουμε να μιλάμε για το θέμα αφού παρόλο που δεν υπάρχουν ΤΕΙ πια τα ΑΕΙ που προέκυψαν από τα ΤΕΙ δεν πείθουν ότι δεν έχουν κάτι από ΤΕΙ μέσα τους.
Γενικά με μια λογική του στυλ οποίος καεί στον χυλό φυσά και το γιαούρτι δύσκολα κάποιος θα πιστέψει ότι η αλλαγή σε ΑΕΙ δεν είναι κάτι παρόμοιο με την αλλαγή από ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Γενικά με μια λογική του στυλ οποίος καεί στον χυλό φυσά και το γιαούρτι δύσκολα κάποιος θα πιστέψει ότι η αλλαγή σε ΑΕΙ δεν είναι κάτι παρόμοιο με την αλλαγή από ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ.
Αλλαγη απο τει σε ατει ποτε εγινε;;; μεχρι 1 η 2 χρονια πριν δωσω εγω τει τα ξεραμε.

nikos nikolaou

Νεοφερμένο μέλος

Αλλαγη απο τει σε ατει ποτε εγινε;;;
Δεν θυμάμαι ακριβή ημερομηνία , θυμάμαι όμως ότι το σατίριζε ένα παιδί από την ΠΚΣ

Δεν θυμάμαι ακριβή ημερομηνία , θυμάμαι όμως ότι το σατίριζε ένα παιδί από την ΠΚΣ
Εδώ λέει κάποια πράγματα για τα ΑΤΕΙ https://ti-einai.gr/atei/ .
Δεν ξέρω αν θα τα βρεις ενδιαφέροντα.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Και καλα εκανε. Η ΠΚΣ απο οτι φαινεται ειναι απο τις λιγες μεγαλες παραταξεις που κανουν κατι για τα ερμα τα αει. Γιατι απο ΔΑΠ κι απο ΠΑΣΠ αν περιμεναμε κατι ζητω που καηκαμε. Προσωπικα δεν ειμαι στην ΠΚΣ (ουτε τους στηριζω) αλλα σε ορισμενα θεματα που αφορουν το φοιτητικο κινημα ειναι μπροστα. Και τωρα ορισμενοι διδασκοντες (στα εργαστηρια) δεν εχουν phd ωστοσο στα πρωην τει υπηρχαν τετοιοι και στη θεωρια. Τωρα αυτοι εχουν βγει στη συνταξη (οι πιο πολλοι) και οι νεοι ειναι ολοι phd στις θεωριες. Στα δε εργαστηρια πριν ειχε και λιγους μονο με πτυχιο.

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 348 μηνύματα.
Και καλα εκανε. Η ΠΚΣ απο οτι φαινεται ειναι απο τις λιγες μεγαλες παραταξεις που κανουν κατι για τα ερμα τα αει. Γιατι απο ΔΑΠ κι απο ΠΑΣΠ αν περιμεναμε κατι ζητω που καηκαμε. Προσωπικα δεν ειμαι στην ΠΚΣ (ουτε τους στηριζω) αλλα σε ορισμενα θεματα που αφορουν το φοιτητικο κινημα ειναι μπροστα. Και τωρα ορισμενοι διδασκοντες (στα εργαστηρια) δεν εχουν phd ωστοσο στα πρωην τει υπηρχαν τετοιοι και στη θεωρια. Τωρα αυτοι εχουν βγει στη συνταξη (οι πιο πολλοι) και οι νεοι ειναι ολοι phd στις θεωριες. Στα δε εργαστηρια πριν ειχε και λιγους μονο με πτυχιο.
Στην δικιά μας περίπτωση (τμήματα μηχανικών ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), τουλάχιστον οι περισσότεροι καθηγητές μας (διδάσκουν ακόμα) είναι κάτοχοι PhD ακόμα και πριν την συγχώνευση.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Στην δικιά μας περίπτωση (τμήματα μηχανικών ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), τουλάχιστον οι περισσότεροι καθηγητές μας (διδάσκουν ακόμα) ήταν κάτοχοι PhD ακόμα και πριν την συγχώνευση.
Ναι δε λεω. Και στα πρωην τει ειχε αρκετους διδασκοντες στη θεωρια που ειχαν phd. Απλα ειχε και μερικους μονο με msc. Αυτο ειπα. Απλα δεν ηταν υποχρεωτικο να εχουν phd.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια