Είμαι και εγώ απόφοιτος ΤΕΙ. Έχω φάει άπειρες ώρες στο διαδίκτυο για διαμάχες ΑΕΙ-ΤΕΙ κυρίως στις ειδικότητες μηχανικού, για τις οποίες τελικώς οι νέοι δεν καταλήγουμε σε καμία άκρη, ενώ οι μεγαλύτεροι απόφοιτοι από εμάς έχουν μια ποιό συνειδητοποιημένη άποψη γιατί έχουν περάσει χρόνια στην αγορά εργασίας και έχουν αντιληφθεί οτι τελικώς και ειδικά τις σημερινές μέρες, είτε απόφοιτος ΤΕΙ αιώνιος φοιτητής με 5, είτε απόφοιτος ΑΕΙ με 10 και κανένα μεταπτυχιακό και 2 ξένες γλώσσες, θα εργάζεσαι 12ωρο δίχως δικαιώματα για κανέναν ψωρομισθό και λές και ευχαριστώ. Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, παλαιότερα που υπήρχε μεγάλος κύκλος εργασιών και πολλές δουλειές, αλληλοσφαζόμασταν για τα δικαιώματα και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Το πρόβλημα που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα είναι οτι δεν μπορούμε να κάνουμε ορθολογική κριτική, αλλά κάνουμε κριτική του κόλου, εξετάζοντας περιπτώσεις ακραίες ή όπως μας συμφέρει για να βγάζουμε το συμπέρασμα οτι αφού ο φίλος μου που πέρασε σε ΤΕΙ είναι "έτσι" τότε και όλοι οι υπόλοιποι είναι "έτσι".
Για να πώ και μια κριτική δική μου εμπειρική, επειδή όταν τελειωσα τη σχολή μου στο ΤΕΙ Αθήνας επιχείρησα να δώσω κατατακτήριες στο ΕΜΠ. Θεωρώ οτι το ΤΕΙ δεν είναι πολυτεχνείο, αλλά δεν θα πώ οτι υπάρχει τεράστια διαφορά στο επίπεδο. Αν το ΤΕΙ είναι δύσκολο τότε το πολυτεχνείο είναι δυσκολότερο ή για να το πώ αλλιώς, αν το πολυτεχνείο είναι δύσκολο τότε το ΤΕΙ είναι λιγότερο δύσκολο, όχι όμως εύκολο. Έχω δεί βέβαια και τα θέματα σε εξετάσεις του ΤΕΙ Χαλκίδας (ηλεκτρολογία) και τα θεωρούσα εντελώς της πλάκας, λές και μιλούσαμε για θέματα σε ΙΕΚ. Πρέπει να κοιτάξουν οι καθηγητές να αυξήσουν το επίπεδο δυσκολίας σε αρκετά επαρχιακά ΤΕΙ.
Τώρα σε κάτι άλλα που είχα διαβάσει στην αρχή και τα έχω ακούσει και αλλού οτι στο ΤΕΙ δεν είσαι φοιτητής αλλά σπουδαστής, απλά μην ασχολείστε. Μιλάμε μάλλον για άτομα που χρειάζονται ψυχίατρο και όταν θα βγούν στην αγορά εργασίας θα πέφτουν κάτω και θα κλαίνε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.