Πανεπιστήμια vs TEI

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
αυτο ειναι ειλικρινα επιχειρημα;;;πιανεσαι απο μια λεξη ρε φιλε ολα τα αλλα που σου ειπα;;;και ξερεις και κατι επειδη κουράστηκα να υποστηριζω τα χαμηλοβαθμα ΑΕΙ ε στο κατω κατω της γραφης ειναι περισσοτερο ''κοινωνικα αποδεκτο''αρα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να βρεις δουλεια απο ενα ΤΕΙ.Αυτο ειναι γεγονος και το ξερουμε τωρα να συζητάμε το ποιος που και το γιατι δεν λεει κατι....λιγα ειναι τα αξιολογα ΤΕΙ μετρημενα στα δάχτυλα:whistle:

Προσωπικα, ως εργοδοτης, θα προτιμουσα τον αποφοιτο ΤΕΙ Αυτοματισμου απο τον αποφοιτο Θεολογιας. Για οποιαδηποτε εργασια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomnie

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomnie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.
τι προτιμας δλδ ενα ΤΕΙ του 10 ή ενα ΑΕΙ του 10;;;Προφανως αφου το ΤΕΙ δεν κανει καλη δουλεια στα τοσα μορια καλυτερα να πας στο ΑΕΙ.Τεσπα,τελειωσα εγω παιδες δεν θα παλευω πλεον για επιλογες αλλων αν θελετε να συζητήσουμε για το ΗΜΜΥ και ευχαριστως.Αντε καληνυχτα

Πωπω πιτσιρίκι! Έχω βαρεθεί να σε βλέπω να κοκορεύεσαι για τη σχολή που πέρασες! Χαλάρωσέ το λίγο! Μην περιμένεις πως επειδή πέρασες ΗΜΜΥ στην Ξανθούλα ΟΛΟΙ οι εργοδότες θα σε περιμένουν με ανοιχτές τις αγκάλες! Αν ξέρεις λίγοι από τη σχολή ασχολούνται με την επιστήμη και το προχωράνε! Οι περισσότεροι παρακαλάνε για θέσεις σε μηχανολογικές εταιρίες.. Οπότε δε θα διαφέρεις και πολύ από ένα απόφοιτο του ΤΕΙ ηλεκτρολογίας ή μηχανολογίας! Δεν πέτυχες τζόκερ με τη σχολή! Συγχαρητήρια για την επιτυχία, ναι να χαρείς που πέρασες αλλά μη μας το παίζεις και god!! Με την ίδια λογική γιατί κάποιος να πάρει εσένα που θα βγάλεις ένα από τα "μικρά" πολυτεχνεία και όχι εμένα που θα βγάλω ΕΜΠ.. Σοβαρέψου λίγο!

lol,pwned. :popcorn:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Ενω ολα τα χαμηλοβαθμα ΑΕΙ ειναι κορυφαια επειδη εχουν το Α αντι για το Τ μπροστα.Ωραια λογικη.

Ένα χαμηλόβαθμο Τμήμα ΑΕΙ (π.χ. Τμ.Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Φιλοσοφίας,..κτλ) ΔΕΝ προσφέρει αξιόλογο πρόγραμμα σπουδών με ενδιαφέρουσες γνώσεις; Δεν μπορεί να είναι κορυφαίο (αν δεχτούμε τον όρο αυτό) σε σχέση με ένα ΤΕΙ π.χ. Γραφιστικής, Αυτοματισμού, Λογιστικής,...κτλ; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χκτηνίατρος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο χκτηνίατρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Κτηνιατρικής Θεσσαλίας (Καρδίτσα) και μας γράφει απο Καρδίτσα (Καρδίτσα). Έχει γράψει 316 μηνύματα.
Προσωπικα, ως εργοδοτης, θα προτιμουσα τον αποφοιτο ΤΕΙ Αυτοματισμου απο τον αποφοιτο Θεολογιας. Για οποιαδηποτε εργασια.
τελειως άσχετη η σύγκριση!!
το ΤΕΙ αυτοματισμού θα το συγκρινεις με καποια ομμοειδη σχολη των ΑΕΙ.....

π.χ. συγρινουμε το ΤΕΙ ζωϊκής παραγωγης με την Κτηνιατρική.
το ΤΕΙ Λογιστικής με τα ΛΟ.ΧΡΗ. της ΑΣΟΕΕ και "Μακεδονίας".
τα ΤΕΙ παραϊατρικών με την Ιατρική, και πάει λέγοντας...
ΤΕΙ Γεωπονίας με γεωπονική, ΤΕΙ τεχνολογων πολιτικων μηχανικών με το Πολυτεχνείο......
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
:confused:

1000euro μεικτά είναι καλή θέση;;;
οχι αλλα ειναι μια αξιοπρεπεσταση αρχη.Γιατι δεν θεωρεις οτι ισχυει αυτο στην εποχη μας;;;;
Εξαρταται απο το ΤΕΙ και απο το ΑΕΙ.Φυσικα και υπαρχουν ΑΕΙ μουφες οπως και ΤΕΙ μουφες.Ο εργοδοτης θα κρινει τις γνωσεις σου, οχι το χαρτι σου.
ς τοτε γιατι σπουδαζω ρε φιλε,για την ψυχη της μανας μου;;;ασφαλως και θα δει και το χαρτι;)

Θεωρεις οτι εισαι αρκετα ενημερωμενος για τις σΗΜΜΥ ωστε να συζητησουμε γι αυτες;:P
οχι αλλα το προτιμω απο αυτη την συζητηση που -οπως εχω προαναφερει- εν τελει δεν με ενδιαφερει κιολας αφου δεν παω εκει....βαρεθηκα να μαλωνω και να παλευω για το τι ειναι καλυτερο,εγω αυτο πιστευω γιατι δεν μπορειτε απλα να το αποδεχτειτε;;;τεσπα plz μην με κανετε να ξανααπαντησω ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε:P

Αμαααν αρχισανε οι μπηχτες
:whistle:
σωστος:P

Μα δεν μου είπες κάτι άλλο να απαντήσω. Πάρτε το χαμπάρι ο εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα σε θέλει ε ρ γ ά τ η. Το μόνο που θέλει είναι να κάνεις τη δουλειά που θέλει και να την κάνεις και καλά. Το πτυχίο σήμερα δεν δείχνει απολύτως τίποτα, πάνε οι εποχές που έδειχνες το χαρτί και σε έπαιρναν, σήμερα πτυχίο έχουν ΟΛΟΙ. Δεν έχει καν αξία. Δεν τον ενδιαφέρει για αυτό το λόγο τι χαρτί θα του δείξεις καν. Από εκεί και πέρα θα σε εκμεταλλευτεί. Θα σου δώσει ψίχουλα, και θα σε βάλει να δουλεύεις σαν σκυλί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και αν παραπονεθείς θα σου δείξει την έξοδο και θα σου πει κανένα πρόβλημα, πίσω από εσένα υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι ΠΤΥΧΙΟΎΧΟΙ, με καλά βιογραφικά που ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά. Θα πάρω έναν από αυτούς να μου κάνουν τη δουλειά με τα ίδια λεφτά.
καλα αυτο δεν ισχυει ουτε με σφαιρες φιλε,δλδ εγω με το ιδιο σκεπτικο γιατι ξεκωλονομαι και ο αλλος ειναι χαλαρος στο ΤΕΙ του κωλου που εχει παει;;;;καμια αξια και μετα νομιζω οτι εγω ειμαι απολυτος:/::/::/:ασφαλως και θα σε εκμεταλευτουν αλλα δεν υπαρχουν δα ΤΟΣΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ και ξερεις κατι,αφου ιδια κατασταση υπαρχει και για τους ΤΕΙ τοτε προτιμω να ειμαι ανεργος πτυχιουχος....Τελος,εστω οτι ισχυει αυτο που λες,τοτε πες μου γιατι σπουδαζω;;;;

Το μόνο πλεονέκτημα που έχει ένας από ΑΕΙ είναι 100-200 € παραπάνω στον πρώτο μισθό. Και αυτό ακριβώς το bonus σου γυρνάει boomerang γιατί επειδή ακριβώς αυτό στον εργοδότη κοστίζει, θα προτιμήσει αυτόν από το ΤΕΙ που θα κάνει τη δουλειά το ίδιο καλά και με λιγότερα λεφτά.
δεν ισχυει σε ολες τις δουλειες ασφαλως αυτο...Και θα ειναι 100-200 μονο στην αρχη...τεσπα δεν συμφωνω καθολου:hmm::hmm::hmm:

Και αυτό για τις και καλά ανώτερες θέσεις, για τις οποίες κάνουν μόνο αυτοί των ΑΕΙ. Αν και προσωπικά διαφωνώ, αυτά είναι αηδίες των ψωνισμένων, μια χαρά θα στην κάνει τη δουλειά ο οποισδήποτε ξέρει καλά τη δουλειά και έχει πείρα. (και για αυτό έχω προσωπικά παραδείγματα και τα λέω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου).
δεν κανουν μονο οι ΑΕΙ αλλα προφανως αν πανε και δηλωσουν ενας Πολιτικος μηχ και ενας απο ΤΕΙ ραδιοτηλεφωνιας(οποια να '΄ναι) προφανως θα επιλεξουν τον 1ο,εχει πιο διευρυμενο πεδιο γνωσεων ΚΑΛΥΤΕΡΟ μυαλο ρε φιλε.Και ελεος τα καλα ΤΕΙ ειναι και καπως υψηλοβαθμα τα χαμηλα ΤΕΙ τι εχουν να ζηλεψουν απο ενα μετριο ΑΕΙ;;;


Μην ανησυχείς όλοι θα τα δούμε, ακόμη ζούμε το όνειρο, μας πληρώνουν οι γονείς μας και εμείς "σπουδάζουμε". Όταν βγούμε κι εμείς στην αγορά εργασίας και θα ψαχνόμαστε το καλάμι που θα καβαλάμε θα πριονιστεί αστραπιαία και θα προσγειωθούμε ανώμαλα.
αυτο μπορει να γινει αλλα εχουμε πολλυυυυυυυυ ακομα:P

Αν ξέρεις λίγοι από τη σχολή ασχολούνται με την επιστήμη και το προχωράνε! Οι περισσότεροι παρακαλάνε για θέσεις σε μηχανολογικές εταιρίες..
so what's your point???:mad::mad:
Οπότε δε θα διαφέρεις και πολύ από ένα απόφοιτο του ΤΕΙ ηλεκτρολογίας ή μηχανολογίας!
καλα σφυρα κλεφτικα,θα διαβαζω εγω 5χρονια τουλαχιστον +++την προσπαθεια μου για να μπω στην σχολη(δλδ πανελληνιες) για να εχω τα ιδια δικαιωματα;;;Δες μια στο ΤΕΕ τι κανουμε σε σχεση με αυτον και ελα να τα ξαναπουμε...
Με την ίδια λογική γιατί κάποιος να πάρει εσένα που θα βγάλεις ένα από τα "μικρά" πολυτεχνεία και όχι εμένα που θα βγάλω ΕΜΠ.. Σοβαρέψου λίγο!:mad::mad::mad:
με δουλευεις ετσι;;ποια ειναι δλδ η λογικη,ΠΔΘ ή το ΕΜΠ εχει διαφορα;;;εννοεις οτι συγκριινουμε 2 ΙΔΙΕΣ σχολες απο διαφορετικες πολεις;;;ειλικρινα δεν βλεπω την σχεση???αυτο με τα μικρα και μεγαλα πανεπιστημια δεν ισχυει ασφαλως...Πχ??δες τις νομικες θα την ελεγες σε καποιον που περασε Κομοτηνη;;;;ασφαλως και οχι διοτι ειστε ιδιοι;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pure_Seduction

Επιφανές μέλος

Ο Pure_Seduction αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9,834 μηνύματα.
οχι αλλα ειναι μια αξιοπρεπεσταση αρχη.Γιατι δεν θεωρεις οτι ισχυει αυτο στην εποχη μας;;;;
ς τοτε γιατι σπουδαζω ρε φιλε,για την ψυχη της μανας μου;;;ασφαλως και θα δει και το χαρτι;)

Αναλογα τη δουλεια που θελει.Επισης ειτε εισαι απο ΑΕΙ ειτε απο ΤΕΙ σημαντικο ρολο παιζει η πρυπηρεσια οταν υπαρχει.


καλα αυτο δεν ισχυει ουτε με σφαιρες φιλε,δλδ εγω με το ιδιο σκεπτικο γιατι ξεκωλονομαι και ο αλλος ειναι χαλαρος στο ΤΕΙ του κωλου που εχει παει;;;;
Εσυ ξεκολωθηκες,ξερω παρα πολλα ατομα απο ΑΕΙ που δεν κουραστηκαν να βγαλουν καποια σεβαστα μορια και να σπουδασουν τωρα στο ΑΕΙ,ξερω ατομα που σπουδαζουν σε ΤΕΙ που ξεκολοθηκαν να βγαλουν μορια για να περασουν εκει που θελουν.Δεν υπαρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ του κωλου,διαφωνω,εχει να κανει με το τι θελει ο καθενας.Προσφατα εβλεπα ειδησεις,ξερεις οτι οσοι βγηκαν απο το τμημα Ιχθυοκαλλιεργειας απο το ΤΕΙ Μεσολογγιου εγιναν περιζητητοι;Ναι αυτοι που καποτε περναγαν με 7.000 μορια εγιναν περιζητητοι και βγαζουν το ψωμι τους.



δεν κανουν μονο οι ΑΕΙ αλλα προφανως αν πανε και δηλωσουν ενας Πολιτικος μηχ και ενας απο ΤΕΙ ραδιοτηλεφωνιας(οποια να '΄ναι) προφανως θα επιλεξουν τον 1ο,εχει πιο διευρυμενο πεδιο γνωσεων ΚΑΛΥΤΕΡΟ μυαλο ρε φιλε
Μην συγκρινεις τα ασυγκρητα,λες να δηλωσουν την ιδια θεση δινοντας βιογραφικο ενας πολιτικος μηχανικος του ΕΜΠ και ενας απο ΤΕΙ( που δεν υπαρχει καν παρομοια ειδικοτητα0;;)

ειναι σαν να λες πως για τηνιδια θεση θα παραδωσουν βιογραφικο ενας απο το χημικο του καποδιστριακου και μια κοπελα απο το τμημα αισθητικης του ΤΕΙ αθηνας


Και ελεος τα καλα ΤΕΙ ειναι και καπως υψηλοβαθμα τα χαμηλα ΤΕΙ τι εχουν να ζηλεψουν απο ενα μετριο ΑΕΙ;;;
Μετριο ΑΕΙ;Ξερω ενα χειριστο ΑΕΙ,την Παντειο.


(https://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=gr)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
θα ηθελα να προτεινω ο τιτλος να αλλαξει σε Πανεπιστημιακή σχολη ή ΤΕΙ

Καθως ΑΤΕΙ ειναι μονο της Θεσσαλονικης (Αλεξανδρειο Τ. Ε. Ι.)

Και ως ΑΕΙ αναγνωριζονται ολες οι Σχολες της τριτοβαθμιας (Πανεπιστημια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ)
συμφωνα με το σχετικο Προεδρικο Διαταγμα

Οποτε ο Τιτλος ειναι ακυρος εξαρχης

Επισης προτεινω να αντικατασταθει το προκλητικο VS με το διαζευτικο ή (που απλα ξεχωριζει δυο διαφορετικα πραγματα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Μετριο ΑΕΙ;Ξερω ενα χειριστο ΑΕΙ,την Παντειο.

(https://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=gr)

δεν είναι όλες οι σχολές της Παντείου χάλια..Η ψυχολογία είναι πολύ δυνατό τμήμα ας πούμε. Το λάθος με αυτά τα rankings είναι ότι βάζουν όλα τα τμήματα σε ένα τσουβάλι. Με την ίδια λογική και το ΕΚΠΑ έχει το ΜΙΘΕ και την Θεολογία, αλλά έχει και την Ιατρική και την Νομική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pure_Seduction

Επιφανές μέλος

Ο Pure_Seduction αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9,834 μηνύματα.
δεν είναι όλες οι σχολές της Παντείου χάλια..Η ψυχολογία είναι πολύ δυνατό τμήμα ας πούμε. Το λάθος με αυτά τα rankings είναι ότι βάζουν όλα τα τμήματα σε ένα τσουβάλι. Με την ίδια λογική και το ΕΚΠΑ έχει το ΜΙΘΕ και την Θεολογία, αλλά έχει και την Ιατρική και την Νομική.

Η θεολογια μπορει να φαινεται αδιαφορη σε εμενα ως σπουδη,αλλα μπορει να εχει πολυ καλους καθηγητες,καλο προγραμμα σπουδων και αξιολογους φοιτητες,δυστυχως δεν γνωριζω τιποτα για αυτο το τμημα ουτε και για την επαγγελματικη αποκατασταση αλλα πιστευω οτι ενα κεντρικο πανεπιστημιο οπως το ΕΚΠΑ ,οφειλει να εχει τα παντα (αλλωστε υποστηριζω πως θα επρεπε να υπαρχει ενα πανεπιστημιο με περρισοτερες σχολες οικονομικες κλπ) παρα το χαροκοπειο,το παντειο,το παπει και λοιπα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Η θεολογια μπορει να φαινεται αδιαφορη σε εμενα ως σπουδη,αλλα μπορει να εχει πολυ καλους καθηγητες,καλο προγραμμα σπουδων και αξιολογους φοιτητες,δυστυχως δεν γνωριζω τιποτα για αυτο το τμημα ουτε και για την επαγγελματικη αποκατασταση αλλα πιστευω οτι ενα κεντρικο πανεπιστημιο οπως το ΕΚΠΑ ,οφειλει να εχει τα παντα (αλλωστε υποστηριζω πως θα επρεπε να υπαρχει ενα πανεπιστημιο με περρισοτερες σχολες οικονομικες κλπ) παρα το χαροκοπειο,το παντειο,το παπει και λοιπα...

Συμφωνώ απολύτως, απλά το σχόλιό μου ήταν πάνω στα rankings κυρίως και πόσο λάθος είναι.
Επίσης αναφέρθηκα σε αυτά τα δύο τμήματα γιατί, ειδικά στο ΜΙΘΕ, δεν ξέρουν τι βγαίνουν από κει. Ας είναι και το πιο τέλεια οργανωμένο τμήμα...Τι να το κάνω αν δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
θα ηθελα να προτεινω ο τιτλος να αλλαξει σε Πανεπιστημιακή σχολη ή ΤΕΙ

Καθως ΑΤΕΙ ειναι μονο της Θεσσαλονικης (Αλεξανδρειο Τ. Ε. Ι.)

Και ως ΑΕΙ αναγνωριζονται ολες οι Σχολες της τριτοβαθμιας (Πανεπιστημια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ)
συμφωνα με το σχετικο Προεδρικο Διαταγμα

Όλα τα ωραία πράγματα στην ζωή τελειώνουν. Έτσι και η επική μάχη που για αυτή καταναλώθηκε άπειρο ηλεκτρονικό μελάνι φτάνει στο τέλος του με την μετονομασία των ΤΕΙ και ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ έτσι όλοι θα είμαστε φίλοι :D:D:D:D:D:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
τελειως άσχετη η σύγκριση!!
το ΤΕΙ αυτοματισμού θα το συγκρινεις με καποια ομμοειδη σχολη των ΑΕΙ.....

π.χ. συγρινουμε το ΤΕΙ ζωϊκής παραγωγης με την Κτηνιατρική.
το ΤΕΙ Λογιστικής με τα ΛΟ.ΧΡΗ. της ΑΣΟΕΕ και "Μακεδονίας".
τα ΤΕΙ παραϊατρικών με την Ιατρική, και πάει λέγοντας...
ΤΕΙ Γεωπονίας με γεωπονική, ΤΕΙ τεχνολογων πολιτικων μηχανικών με το Πολυτεχνείο......

Eπαναλαμβανω, για οποιαδηποτε εργασια, ασχετη με το αντικειμενο και των 2 σχολων, για παραδειγμα υπαλληλος σε μπακαλικο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Όλα τα ωραία πράγματα στην ζωή τελειώνουν. Έτσι και η επική μάχη που για αυτή καταναλώθηκε άπειρο ηλεκτρονικό μελάνι φτάνει στο τέλος του με την μετονομασία των ΤΕΙ και ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ έτσι όλοι θα είμαστε φίλοι :D:D:D:D:D:D

ελπιζω να το εννοεις και να μην ειρωνευεσαι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
Αναλογα τη δουλεια που θελει.Επισης ειτε εισαι απο ΑΕΙ ειτε απο ΤΕΙ σημαντικο ρολο παιζει η πρυπηρεσια οταν υπαρχει.
εχεις απολυτο δικιο σε αυτο:clapup::clapup:


Εσυ ξεκολωθηκες,ξερω παρα πολλα ατομα απο ΑΕΙ που δεν κουραστηκαν να βγαλουν καποια σεβαστα μορια και να σπουδασουν τωρα στο ΑΕΙ,ξερω ατομα που σπουδαζουν σε ΤΕΙ που ξεκολοθηκαν να βγαλουν μορια για να περασουν εκει που θελουν.Δεν υπαρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ του κωλου,διαφωνω,εχει να κανει με το τι θελει ο καθενας.
οκ συμφωνω με αυτο που λες αλλα εγω αναφερομαι κυριως στην μελλοντικες επαγγελματικες δυνατοτητες,δηλαδη να μην εχει ανεργια και ποια ειναι η πιθανη σου ανελιξη(τοσο σε επιπεδο διοικησης οσο και -κυριως-μισθου)
Προσφατα εβλεπα ειδησεις,ξερεις οτι οσοι βγηκαν απο το τμημα Ιχθυοκαλλιεργειας απο το ΤΕΙ Μεσολογγιου εγιναν περιζητητοι;Ναι αυτοι που καποτε περναγαν με 7.000 μορια εγιναν περιζητητοι και βγαζουν το ψωμι τους.
δεκτο αλλα αποτελουν εξαιρεση και οχι κανονα νομιζω...:hmm::hmm:



Μην συγκρινεις τα ασυγκρητα,λες να δηλωσουν την ιδια θεση δινοντας βιογραφικο ενας πολιτικος μηχανικος του ΕΜΠ και ενας απο ΤΕΙ( που δεν υπαρχει καν παρομοια ειδικοτητα0;;)
οκ εχεις παλι δικιο δεν ηταν καλο το παραδειγμα μου αλλα δεν μου ερχεται κανα καλυτερο to prove my point right now soz:/::/:

ειναι σαν να λες πως για τηνιδια θεση θα παραδωσουν βιογραφικο ενας απο το χημικο του καποδιστριακου και μια κοπελα απο το τμημα αισθητικης του ΤΕΙ αθηνας
:P ναι οκ εχεις δικιο ηταν ακυρο το πχ i get it:whistle::whistle::redface::redface:


Μετριο ΑΕΙ;Ξερω ενα χειριστο ΑΕΙ,την Παντειο.
διαφωνω αλλα οκ(το εξηγουν και παραπανω νομιζω οι κοπελες...)


υπαρχει και ενα τετοιο για το ΔΠΘ και γενικα για τους μηχανικους;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
ελπιζω να το εννοεις και να μην ειρωνευεσαι...

oxi δεν ειρωνευόμουν αυτή η καραμέλα αει vs tei δε μου αρέσει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Συγκρίνετε αχλάδια με μήλα, για αυτό δεν βγαίνει νόημα στο διάλογο. Επικρατεί διαρκώς μίξη του ακαδημαϊκού και εργασιακού κομματιού της ιστορίας. Και στη σύγκριση του θρεντ έχει νόημα μόνο στα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ του ΙΔΙΟΥ κλάδου!

Αν θεωρήσουμε ως το τελικό στόχο της ιστορίας "να βρω εργασία", τότε αν σε μία επιστήμη που έχει σήμερα α ζήτηση στους 18δες αύριο βγαίνουν στην Ελλάδα 1000 άτομα/έτος και στο μέλλον 100/έτος (και η αγορά ψάχνει π.χ. 200), τότε η ζήτηση θα πάει στο 10α. Αυτό σημαίνει ότι η επιστήμη από μόνη της έγινε καλύτερη? Και καλύτερη από μία άλλη? Είδατε? Δεν βγαίνει νόημα...

Σε κανέναν επαγγελματικό κλάδο τα ΤΕΙ δ-ε-ν έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με το Πανεπιστήμιο του ΙΔΙΟΥ κλάδου. Και είναι λογικό, γιατί τα έτη σπουδών, ποσότητα και ποιότητα μαθημάτων είναι Πανεπιστήμια>ΤΕΙ. Αναφέρομαι γενικόλογα και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις αν θέλετε. Αυτό όμως απέχει παρασάγκας από αυτό που καρφώνεται με τη μία στο μυαλό των περισσοτέρων το ότι τα ΤΕΙ είναι "παντελώς άχρηστα" και τα Πανεπιστήμια το "απόλυτο όνειρο".

Για να μην το κουράζετε, πλέον το πτυχίο στην αγορά εργασίας είναι ό,τι και το απολυτήριο λυκείου της προηγούμενης δεκαετίας (και δύο άμα ψήνεστε). Δηλαδή ένα χαρτί που το έχουν πάρα πολλοί και άρα έχει πάψει να είναι προσόν!!!! (κάτι που έχω εγώ και δεν το έχουν οι γύρω μου). Αυτό στο τώρα έχει "πιάσει" και στο μεταπτυχιακό! Δηλαδή ότι το έχουν πολλοί!

Οπότε, για την αγορά εργασίας πλέον μετράει το "πακέτο/φάκελος" προσόντων και όχι απλά ένα πτυχίο.

Και κάτι με τα νούμερα πτυχιούχων: ο ανταγωνισμός στις "ΔΕ-τεχνικές" ειδικότητες έχουν πολύ μικρότερο ανταγωνισμό πλέον (εδώ και 13 χρόνια σχεδόν όλοι οι 18χρονοι εισάγονται στα Ελληνικά ΤΕΙ και Πανεπιστήμια) και απόφοιτοι ΙΕΚ καταφέρνουν και βρίσκουν αρχικά εργασία με λιγότερο κόπο (ενώ οι συνομήλικοί τους πτυχιούχοι ΤΕΙ/ΑΕΙ είναι άνεργοι). Μπορεί κάποιος εδώ να ισχυριστεί την ποιότητα εργασίας, αλλά έχουν εργασία...

και μία σημείωση: Τα ΤΕΙ ζωικής παραγωγής ανήκουν στα "γεωπονικά" ΤΕΙ και είναι ίδιος "επαγγελματικός κλάδος" με τα Τμήματα Γεωπονίας-Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και όχι με την Κτηνιατρική (που έχουν όμως κάποια σχέση στα παραγόμενα τρόφιμα ζωικής προέλευσης κυρίως)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πληροφορικάριος

Δραστήριο μέλος

Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 623 μηνύματα.
Τα πράγματα είναι απλά υπάρχει ο Τεχνολογικός και Πανεπιστημιακός τομέας.Ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Κάποια παιδιά επηρεασμένα από τους γονείς τους και γενικά από τον περίγυρο τους νομίζουν πως ΤΕΙ=τεχνικός που θα καταλήξει βοηθός και ανάθεμα αν έχουν δει έστω και ένα πρόγραμμα σπουδών κάποιου ΤΕΙ.

Τώρα ο καθένας εδώ μέσα λέει το μακρύ του και το κοντό του...μέχρι και ότι τα ΤΕΙ είναι προχωρημένα ΕΠΑΛ έχω δει...:wall:

...τι να πει κανεις για το βρακί τις αλληνής?

:giveup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
συγκεκριμένα κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με τα παραγωγικά ζώα είτε ως απόφοιτος απο κάποιο ΤΕΙ Ζωϊκής Παραγωγής , είτε Απόφοιτος απο τμήμα Γεωπονίας έχοντας όμως πάρει σαν κατεύθυνση την ζωϊκή παραγωγή , είτε ως Κτηνίατρος ο οποίος θα ασχοληθεί με τα παραγωγικά ζώα και όχι με τα χαζοσκυλα.
Αλλα όπως καταλαβαίνετε άλλος είναι ο ρόλος του καθενός

α , και αυτο για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης , αυτό αφορά κυρίως τον έλεγχο των τροφίμων και κυρίως των σφάγιων , δηλαδη ο ρόλος του Κτηνιάτρου είναι να πάει και να ελέγξει τα σφάγια στο σφαγείο (αυτός είναι που θα δώσει το ΟΚ για να βάλουν την σφραγίδα στο μοσχάρι , το γουρούνι και το αρνάκι-μιαμ-) , να ελέγχει το γάλα αν αφορά γαλακτοπαραγωγά ζώα κλπ.
Συνοπτικά , ελέγχει το κρέας για τα κρεοπωλεία , το γάλα αν είναι κατάλληλο για παστερίωση ή για τυριά , ενω επίσης ελέγχει κονσέρβες , τυριά , σαλάμια κλπ.Δηλαδή τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Ωστόσο αν κάποιος Κτηνίατρος ασχοληθεί με ελεγχο τροφίμων δεν είναι απαραίτητο οτι θα ασχοληθεί και με τα παραγωγικά ζωα , γιατι ο πρώτος βρίσκεται στα εργοστάσια οπου φτιάχνουν λουκάνικα , γιαούρτια κλπ και στα σφαγεία , ενω ο δεύτερος δουλεύει και ελέγχει τα ζωα μεσα στην φάρμα.

:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
ΤΕΙ=τεχνικός που θα καταλήξει βοηθός.

η πλακα ειναι οτι οι περισσοτεροι που πανε ΤΕΙ καταληγουν βοηθοι και οι περισσοτεροι που τελειωνουν πανεπιστημιακα τμηματα, ταμιες σε καφετεριες....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
η πλακα ειναι οτι οι περισσοτεροι που πανε ΤΕΙ καταληγουν βοηθοι και οι περισσοτεροι που τελειωνουν πανεπιστημιακα τμηματα, ταμιες σε καφετεριες....

τα παραλές πιστεύω...:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top