Ευχαριστω για τισ συμβουλες !Ως πρωτη μου επιλογη εχω την νομικη ,επειδη ομως τα μορια μου δε φτανουν ,καθως δε πιστευω να πεσει καμια απο αυτες 600 μορια,η δευτερη επιλογη μου θα ειναι η καθοριστικη.... Και το παιδαγωγικό και φιλολογία μου αρεσουν εξίσου ... Δεν με προβληματιζει αν διδασκω σε εφήβους ή παιδια... Γνωριζω οτι και τα δυο αυτα επαγγελματα δεν εχουν και τις καλυτερες επαγγελματικες προοπτικες ,ομως δε μου αρεσουν αλλες σχολες. Αλλωστε, η θεωρητικη δεν εχει τισ επιλογες που παρεχει η τεχνολογικη ή θετικη .... στο θεμα των παιδαγωγικων με προβληματιζει το γεγονος οτι εχουν αρχισει ηδη να μειονονται οι διορισμοι και επιπλεον οι συγχωνεύσεις πολλων σχολειων κανει ακομα δυσκολοτερη την κατασταση και τελος το αλλο κακο ειναι οτι αν δε διοριστουν δε μπορουν να κανουν κατι εναλλακτικο .... Απο την αλλλη οι φιλολογοι διοριζονται παρα πολυ δυσκολα , τουλαχιστον ομως εχουν την δυνατοτητα να δουλεψουν σε φροντηστηρια ή να κανουν ιδιαιτερα ,μεχρι τιν διορισμο .Εχω ακουσει οτι τα γυμνασια και τα λυκεια τα επομενα χρονια θα ειναι ολοημερα κατι που πιστευω θα τους ευνοησει .... εσεις μηπως ξερετε κατι ?