Ωραια ευχαριστω πολυ. Συγγνωμη τωρα που ξαναρωταω και κουραζω, αλλα θελω να ειμαι 100% σιγουρος οτι εχω καταλαβει πως λειτουργει το συστημα ωστε να μην κανω λαθος σε μια τοσο σημαντικη αποφαση. Ειπαμε οτι πρεπει η σχολη να ειναι 2750 μορια πιο κατω και οχι λιγοτερο ετσι ωστε να ειναι εφικτη η μεταγραφη. Ολοι οι υπολοιποι οι παραγοντες που ανεφερα πιο πανω (τριτεκνια κτλπ) δεν συμβαλλουν καπως και αυτοι; Δηλαδη αν ειχα μονο τον αδερφο μου εκει και δεν ημουν σε τριτεκνη οικογενεια τι θα αλλαζε;
Κοιτα , η μετεγγραφη για να δεσει ειναι πολυ περιπλοκη υποθεση και πρεπει να ρωτας και αργοτερα θα εχεις και αλλες πολλες ερωτησεις ,οποτε ρωτα.
Άλλωστε εσυ ρωτας στοχευμενα πραγματα οποτε ολα καλα.
Αν ειχες μονο το αδελφι και δεν εισουν τριτεκνο τοτε επρεπε για να ξεκινησει η αιτηση στην πλατφορμα να ειχες κατα κεφαλην εισοδημα μεχρι 17500€..αν οχι ,τοτε η πλατφορμα σε σταματουσε αμεσως και ουτε αιτηση δεν θα εκανες.
Επισης ειχες δικαιωμα για αυτη την κατηγορια μετεγγραφων ( αδελφων) μονο ως πρωτοετης .
Τωρα ως τριτεκνο δεν εχεις ταβανι στο κατα κεφαλην εισοδημα και μπορεις να κανεις αιτηση και σε ολα τα ετη κανονονικης φοιτησης.
Ναι το 2750 ειναι ακλονητη προυποθεση για να σου δειξει η πλατφορμα επιλογες σχολων που μπορεις να δηλωσεις... αν δεν το εχεις σε καποια σχολη αυτη ειναι κρυμενη ,οποτε και μη επιλεξιμη.
Το 2750 δεν ισχυει αν
εσυ ειχες κεπα 67% και τοτε θα μπορουσες να πας στις ειδικες μετεγραφες.
Ειπαμε παραπανω που συμβαλει η 3τεκνια στη μετεγγραφη λογω αδελφου.
Στην κατηγορια μετεγγραφη με οικονομικα και κοινωνικα κριτηρια συμβαλει ως εξης:
Κοινωνικα μορια 3τεκνιας --> 3 +(2 χ 0,5 ) απο τα αδελφια = 4
Κοινωνικα μορια απο το 81% του μπαμπα = 2
Συνολο κοινωνικων μοριων 6
Μορια επιτυχιας για ΕΜΠ
Με τα 6 μορια που εχεις εισαι πολυ οριακος για το ΕΜΠ και θα συναγωνιστεις με τα μορια πανελληνιων με αλλα παιδια (που εχουν και συτα 6 μορια) για να πετυχεις .
Μορια επιτυχιας για ΠαΔΑ
Εδω το ΠαΔΑ για σενα ειναι ανετο λιβαδι.
Για την επιτυχία στο ΕΜΠ τα κοινωνικα μορια πρεπει να βοηθηθουν και με οικονομικα μορια ..εστω 2 που ειναι το ελαχιστο ..το οποιο σημαινει οτι το κατα κεφαλην εισοδημα σας θα πρεπει να ειναι μεταξυ 9000-12000€
Τοτε θα εχουμε... 6 κοινωνικα + 2 οικονομικα = 8 και ειμαστε ανετοι.
Αν δεν ξερεις τι ειναι κατακεφαλην εισοδημα ρωτα.